Rašyk
Eilės (78156)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 3 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Prieš pat viešbutį greta vaistinės radome iškart dvi mečetes – mažytę stačiakampę seną ir kelių vyrų bei berniuko Hasano statomą kiek didesnę apskritą naują. Abi bevardės. Besidairant pro senosios duris vienas iš statytojų perspėjo, jog haram – į vidų negalima.

Kelių pastatų kaimelyje už poros kilometrų į pietus  radome kitą bevardę mečetę su ant stogo viela išlankstyta fraze „Allahu akbar“ (Dievas yra didis). Du sutikti darbininkai atidarė mums įėjimą. Patekę į skersai pastato einantį koridorių, pasižvalgėm į maldos salę koridoriaus kairėje, bet į pačią salę per kokių trisdešimties cm slenkstį-groteles nelipome.

Vienas darbininkas užrašė man į bloknotą kaimelio pavadinimą - Katarakta. Kaimelyje pora daugiabučių ir keli pramoniniai pastatai. Bene svarbiausias jų - jūros vandens valymo stotis. Iš kaimelio išėjus pasigirdo gražus azano – kvietimo maldai įrašas, vėliau ilgokai skambėjo ir pačios maldos vingri melodija.  

Toliau eidami plentu Marsa Alamo link (nuo km 19 iki 17) pamatėme daug nebaigtų statyti turistų kaimelių (karija sijahijja) bei gamybinių pastatų. Sprendžiant iš jokios technikos nebuvimo prie pastatų, statybos pristoję. Tarp kelių veikiančių, su vakarėjant šviečiančiais langais turistų kvartalų ar kaimelių vos ne dešimtis nebaigtų statyti. Gal ne iš piršto laužtas neseniai Lietuvos ryte skaitytas straipsnis apie Egipto ekonomikos krizę.  

Žemėlapis liudija, kad čionykštė dykra vadinasi Rytų dykuma (al-Sahra al-Šarkijja). Kadangi Egipto rytuose. Nors vienas kvadraciklų nuomotojas sakė, esą čia Raudonosios Jūros dykuma (Sahra ar-Bahr al-Ahmar). Eidami plentu į pietus, dešinėje rytuose protarpiais regėjom Raudonąją jūrą, o vakaruose dunksojo neaukšti kalnai.  
2013-01-30 16:44
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 8 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2013-03-29 15:27
Lengvai
Na, maždaug, что вижу,то пою . o kur veikėjai? Istorija? Praeitis? Vizija?

2 (na nes apie nelaimingą meilę=])
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-02-01 20:28
Abadani
Ačiū visiem už dėmesį ir patarimus. 

Begemotui tai pasakyčiau, kad dar Ibn Chaldunas (toks arabas) visus tekstus skirstė į poeziją ir prozą:) 
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2013-01-31 20:30
Laukinė Obelis
Tekstukas kol kas neturi ypatingos meninės vertės, bet užrašinėti kelionių įspūdžius tikrai gana įdomu. Galima pasukti dviem keliais - arba viską suasmeninti, aprašyti savo jausmus, mintis etc. arba gilintis į faktinę informaciją, pateikiant ją įdomiai, savaip. Žinoma, abu keliai iš autoriaus reikalauja labai daug, bet įdomu. Gaila, kad mažai kas tokius prisiminimus užrašinėja, juk žmonės tiek daug keliauja, o bekeliaujant begalės įdomių minčių kyla. Pabandykit.
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-01-31 14:36
Marquise
Primena asmeninio pobūdžio pastabas turisto žurnale. Jei teksto tikslas yra pažintinė literatūra, tuomet tam, kad būtų įdomu skaitytojui, reikia tikrai daugiau detalių ir vaizdų. Jei tai kažkas kito, tuomet ženkliai per mažai.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2013-01-31 14:19
bibliotekininkė
Įžanga į kelionės apybraižą.
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-01-30 17:14
begemotas_
iki prozos teksto labai toli
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą