Rašyk
Eilės (78158)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 7 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







O, veltkleidy žavingas, iš aruodo
Slaptų gerybių savo nešvaistyk.
Ką tau, laisvam, gamta laisvoji duoda,
Tai duoda ji skolon tik vienąsyk.

Šykštuoli mielas, kam tau brangenybės,
Kurias turėtum perduoti kitam?
Kaip atkakliai laikais tu įsikibęs
Į lobį neaprėpiamą, bet kam?

<... >

Viljamas Šekspyras, IV-asis sonetas


Ir ko, vis dėlto, vertos gražios akys, įžvelgiančios tik savo pačių nuostabumą? Kvailų žmonių, tikinčių iliuzija ir, pamirštančių tiesą, jog visų misterijų dalis yra apgaulė?

Kiekvienas magas, pritraukia žiūrovų dėmesį, paslėpdamas neįtikėtinuose reiškiniuose melą. Taip pat jis niekada neišduoda savo apgavystės teorijos, nebent toks sabotažas kvepia didele nauda.

Iš tikrųjų magų ateitis turi ryškią perspektyvą. Kadangi iliuzijos – naivių žmonių gyvenimo pamatai, stebukladarių paslaugos visuomet tampa paklausiomis.

Gražios, pačios už save kalbančios akys, rodos, nei pridėsi, nei atimsi – tobulos. Tai misterija, su kuria sumanus „magas“ ne kartą eksperimentavo ir taip atsirinko pačius efektyviausius spekuliacijos būdus. Daug žadančius žodžius, jis žarstė tūkstančiams žmonių, o galbūt juos rimtai priimiau tik aš?

Kalbu ne apie Deividą Koperfildą, bet apie prigimtinius sielos „magus“, prilygstančius penketą metų nešiotų batų padams... arba duonai, kurią baisu vagyti, nes ant reklaminio lipduko parašyta: „Minkyta tūkstančio rankų! “. Ir kas žino, melavo „magas“ žmogui, žmogus žmogui ar „magas“ „magui“ – tai begalinė kombinacija. Neveltui žmogus žmogui -  vilkas, „magas“ sau pačiam ne „magas“, o „magas“ „magui“ velniai žino kas.

Dažnai žavėjausi variniais žmogeliukais, kurie iš pirmo žvilgsnio atrodė auksiniais. Dar dažniau patrauklų ir saldžiai apgaulingą taikinį iškeisdavau į dalykus, neturinčius tokio prikaustančio pavidalo. Mano akys ieškodavo kitų gražių akių, o šeštasis pojūtis pasirašydavo taikos sutartį su sveiku protu.

Visą laiką norėjau būti laiminga ir tai – natūrali siekiamybė. Deja, per vėlai supratau, jog laimė yra mūsų pačių statoma pilis ir, iš esmės, laimingais netampame vien todėl, kad į savo komforto zoną įsileidžiame kiekvieną likimo vėjų atpūstą žmogų. Nesvarbu, kad jis gražiai atrodo ir prieš užeidamas nusivalo purvinas kojas – net ir prisirpusi slyva retkarčiais slepia supuvusį kauliuką. Nejaugi aš norėjau apsinuodyti?

Ne kartą variniai žmogeliai su manimi bandė žaisti žaidimą be taisyklių. Jie pamiršo, ką reiškia sąžinė ir, įžiebę misteriją, tapo nugalėtojais. Laimei, pergalė – sąlyginis dalykas. Ką gi iš tiesų gali laimėti „mago“ skleidžiamas melas, nevertas net savo paties kuriamos iliuzijos? Galbūt varinukas net nežinojo, kas yra sąžinė... Galbūt varinukas net nenujautė, jog yra ne toks, kokį mato save veidrodyje ir nežinojo, kad yra ir kitų grožio indikatorių... Tačiau sąmoningumo stoka retkarčiais yra geriausias analgetikas – kuo mažiau supranti, tuo gyvenimas atrodo lengvesnis.
2013-01-20 12:46
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 4 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2013-01-22 16:08
Empty Broadway
Ačiū už komentarą. Šeštasis pojūtis manęs neapgavo. Nujaučiau, kad tekstas skaitytojams gali būti nesuprantamas. Kitą kartą atsargiau rinksiuosi, ką publikuoti, o ką pasilikti savo stalčiuje.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-01-21 14:36
Marquise
Labai daug įvaizdžių ir perkeltinių prasmių sudėjote į vieną trumpą kūrinuką. Per daug.
Turite gražių minčių, tik kai rašote, prisiminkite, kad skaitytojo gyvenimo patirtis yra kitokia nei jūsų ir tai, kas jums atrodo akivaizdu, kitam gali būti visiška mistika.
Kol kas tiek, lauksiu kitų kūrinių, nes manau, kad pasiūlysite nablogų.

III
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-01-20 13:48
Empty Broadway
Supratau tik vieną Jūsų komentaro sakinį: "kūrinys dvelkia atsiribojimo sureikšminimu".

Turbūt per jaunos mano smegenys.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-01-20 13:38
Silvanas
veltkleid|ys, veltkleidė dkt. kas turtą niekais leidžia, eikvotojas.

gyveni ir mokaisi

o kūrinys dvelkia atsiribojimo sureikšminimu, sąmoningumo dviem jausmais neapibrėžt o pilna jėga ne kiekvieno galvoj išsitenka
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą