Rašyk
Eilės (78096)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 6 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







–  Matai. Kaip dera mudviejų lūpos. Kaip tinka jos. Aš žinojau.
Aš irgi žinojau, nuo pat pradžių. Kaip kemsynas angiai, kaip ežeras žuviai, rodos, šitaip tada sau sakiau.
Trūktelėjau pečiais. Nesiruošiu aš čia aiškintis su Ilja tų dalykų, kurių pati ne per daugiausia išmanau. O ir nieku gyvu jam dabar nesakysiu, kad bučiuojasi tikriausiai kaip dievas, jei dievai apskritai su kuo nors tą daro, nes garantuotai pasipūs iki tiek, kad jau nebebus kur. O išsipūtęs sumanys pabučiuoti kokią kitą mergaitę. Jeigu sakėsi pripratęs prie saldaus vogimo. Geriau jau pasakyčiau, kad nieko gera iš jo bučinių, kad neišdrįstų daugiau to daryti. Tik su manimi. Visą gyvenimą tik mane vieną bučiuotų.

Ilja išsitiesė kaip ilgas mano lovoje, susirado pražuvusius patalus, žinojo kur ieškoti. Jis visada viską žino. Aš susižavėjusi susivėlusi tupėjau šalia.
– Tu tikrai esi mano mergaitė. Visiems laikams, per amžius, iki pat begalybės. Ar ateisi šalia, – mieguistas pasakė, užsitraukė patalus iki pat akių.
O šitaip akimis šypsodamasis, nesulaukęs nė mano atsakymo, paprastai ėmė ir užmigo.

Iš pradžių po kambarį tykinėjau ant pirštų galų. Šukavausi, kriauklėje šlaksčiau laimėje įkaitųsi veidą, atverčiamame veidrodėlyje tyrinėjau savo akis – jos buvo visiškai išgijusios nuo niaurulio, dūminis topazas tryško vaikišku džiaugsmu, o į šviesų pilkumą įspindęs blizgus išrinktosios spinduliukas. Tamsūs debesys tampa dangaus gėlėmis, kai juos pabučiuoja šviesa. Aš gėlė! Ak, kokios gražios tos gėlės akys. Koks tas, sakė, Pitagoro fi santykis? Tuoj pat viską, visus dantis, išsimatuočiau, bet va bėda, užmiršau tuos skaičius, Ilja tiek daug man visko sakė, kad buvo neįmanoma įsidėti į galvą. Bet neabejoju, jo pabučiavimas bus gerokai patobulinęs mano veidą. Gal netgi ūgtelėjau.
Paskui sau labai graži išskridau į parduotuvę, gerai nė nežinodama, ką paprastai valgo dievai. Gėlių nektarą? Saldainius?

Vis dar miegojo. Į vakarą jau nebetipenau ant pirštų, šliurenau šliurėmis, brazdėjau, trankiau spinteles, šaldytuvą, valgydama garsiai čepsėjau, o kai vis tiek nepabudo, galiausiai garsiai atsidususi susigreibiau knygas – pirmadienį iš pat ryto baisus Malinausko koliokviumas – įsirangiau į lovą jam prie kojų ir pusbalsiu mokiausi.
Šįvakar nebepabus. Juk sakė, kad žiemomis miega ilgai kaip meškinas. Susirietęs, įsikniaubęs, tyliai, lyg visai nekvėpuotų. Nedrąsiai pirmą kartą liečiau ant mano pagalvės išdrykusius jo plaukus, truputį šiurkštūs, nes suliję, neiššukuoti, bet vis vien be galo švelnūs, vos dvelkia eteriniu šampūnu ar greičiau plaukų vašku; pasilenkusi pabučiavau jam gražią ausį, užsimerkusi uodžiau kaklą, žandikaulį, galiausiai smilkinį. Jis čia, tobulų gėlių tobulas parfumeris, mano juodgrūdės aliejus ir žiedadulkių medus. Saldus kaip liepos žiedas. Pilnas krepšys ką tik nurėkštų liepų žiedų. Dievas danguje tikrai tikrai yra. Maldų visada išklauso, aišku, jei tik smarkiai kaip aš meldiesi. Ir va kaip dailiai išpildė mano miegančio meškino saldžią utopiją.
Įsirangiau nakčiai šalia, įsikniaubiau jam į nugarą, du idealiai tinkantys šaukštai, prilipau kaip lapas, niekas dabar manęs nenukrapštytų, užmigau smarkiai išvargusi nuo konspektų, bet dar labiau nuo didžiulės netikėtos laimės.
2012-11-13 16:02
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 4 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2012-11-20 15:45
Luoka
Ačiū, Lengvai, už pakritikavimus, labai sveikai juos priimu :) Pats romanas nėra šitiek įmantresnumų prisodrintas, čia tik ištraukos, matyt, tokios, kurias maniau esant stipresnėmis - o galbūt tik įmantresnėmis. Džiugu, kad užkabino ir norėjosi sužinot, kas tas Ilja ir kas toji vaistininkė...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-11-19 21:15
Lengvai
vaje, kaip saldu! gerai, kad juodos kavos puodelis išgelbėjo nuo persisaldinimo. ši ištrauka silpnesnė, ne tokia įdomi ir intriguojanti. bet, kaip sako Marquise, matyt, rinkodara to reikalauja - dabar mes žinome, kad tarp veikėjos ir Iljos kažkas bus.

nuo manęs 3, nemėgstu, kai labai saldu - ne ne, nesveika dantims
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-11-16 14:41
Marquise
Mano klaida - atsiprašau. Juk tikrai sakėt, kad pernai išleista buvo, o aš kažkaip tą akimirką ir nepagalvojau - iškrito iš galvos ...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-11-14 19:26
Luoka
Ne, ne taip supratote - kukliai pasiūlyčiau paieškot bibliotekoje arba įsigyt knygyne, jau visi metai kaip prekiaujama, su ryža balta mergaite ant viršelio tokia. Paštu platint knygos šiukštu - ji man, mano kūdikis, nebepriklauso
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-11-14 17:51
Marquise
Kukliai priimčiau. Mano el. paštas matomas mano namuose ;)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-11-14 08:31
Luoka
Galėčiau kukliai pasiūlyti pačią knygą :)... Ačiū už IV. Ištraukas, žinoma, dėlioju stipresnes, mano nuomone. Knygą dauguma vertina kaip įdomią, "kabinančią", yra ir ją įsimylėjusių, yra, kaip visada, ir kitokių nuomonių
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-11-13 19:36
Marquise
Nors tiesą pasakius nežinau, ar teisinga vertinti atskiras kūrinio dalis, nematant visumos...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-11-13 19:35
Marquise
Kol kas tobulai dėliojate ištraukas :)
IV
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą