Rašyk
Eilės (78096)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 6 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Viena mintis gali pakeisti pasaulį. Klausi kaip? Jei reikia tik egzistuoti, o egzistencija iškelia mąstymą - jis, savo ruoštu, analizavimą, šis, vėl gi, prieštarą o galų gale lieka du keliai - supratimas arba pamišimas. Ir vis dėl to neverta net spėlioti, kurį kelią pasirinkau aš.
Ieškant šviesos plyšelio, savo minčių platybėse, kuris išvestų iš amžino klaidžiojimo po nežinomybės visatą, radau duris, kurias atvėrus supratau, kad aptikau ne tai ko ieškojau, o tai ko iš tiesų troškau.
Visų laukuose auga tie patys kviečiai, tačiau neegzistuoja dvi identiškos varpos. Vis dėlto, net ir jei jos visos skirtingos, tai net ir ieškant to paties  pilno grūdo kviečio varpoj, kiekvienam jis bus kitoks.
Nenorėjau išeiti ir aš ir savo saulės gabalėlio, kurį susikūriau, kuriame užaugau, kuris man suteikė vienokį ar kitokį užtikrintumo jausmą. Tas pyrago, kuriuo mane pavaišino, skonis taip vilioja ir bando prisijaukinti. Sklinda jo kvapas ir viskas atrodo taip arti. O kai supranti, kad tas pyragas ne tavo, jog kažkas kitas jo tikrasis savininkas, troškimas darosi dar stipresnis. Ir jau nebematai kitų kelių, nes kvapas tave įtraukė.
Lyg dangui prakiurus, iš mažų skylučių debesy, srovelė po srovelės, nenutraukiamai ir be garso teka vanduo. Grauždamas sienas ir lubas ir viską kas jam bando pakišti koją, jis niekad nesustoja, net ir tada, kai viskas, rodos, baigiasi - ciklas niekad nesustoja. Kaip pavasarį keičia vasara, taip keičiasi ir vanduo, jis visad kitoks ir visad teka skirtingai. Kartais putodamas lyg jūra - taip išplaudamas daug akmenų iš širdies, o kartais lyg rami upė, teka savo vaga.
Įsiklausyk į srovenimą, į ošimą, į tą nenumaldomai tekantį gyvenimą. O kai pagaliau suprasi ką girdi, tik tada galėsi eiti tuo keliu, kurį buvau pamiršus ir aš vien dėl svetimos, įsivaizduojamos pilnatvės.
2012-11-06 23:58
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 7 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2012-11-19 10:50
Lengvai
padrika. labai labai padrika. mintys šokinėja tik autorei suprantamu keliu ir aš neatseku, kur yra pagrindinė teksto mintis. kai kurios vietos yra visai neblogos/prieskoniai/, bet pats patiekalas nežavi. nėra istorijos, ryškios emocijos, personažų, aplinkos. 2
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-11-07 18:07
Velyna Giesa
Sveiki, ačiū visiems už pastabas ir patarimus, pastebėjau savo klaidas.
Tikrai turėjo būti "Jai" ;). Šiame tekste pasirinkau būtent kviečio grūdą, kaip metaforą apie pasisotinimą gyvenimu, jog iš jo iškepus "pyragą" ir jį suvalgius įgyvendinsi troškimus. Mintys kai kur tikrai nenuoseklios.
Nemanau kad tai prieštara.Nors tu gyveni tame įsivaizduojamame pasaulyje, kuriame atrodo nieko netrūksta, tol kol tu nesuprasi ko iš ties tau reikia mintys nepaliaujamai klaidžios ir tu nepajusi tikrosios pilnatvės. Dažniausiai nesistengiu tekstų aiškinti, tačiau man ši tema labai svarbi ir norėčiau, kad skaitytojas netik perskaitytų ir priimtų tai kaip tiesą ar melą, bet ir pabandytų paklausti savęs: "O kaip aš gyvenu."    :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-11-07 14:45
Marquise
Dabar surašysiu visas pastabas, bet jų kiekis nereiškia, kad man nepatiko - priešingai, manau mintys pakankamai geros (nors ir nėra originalios) ir šiaip turintis potencialo autorius, Taigi dabar iš eilės:
- "Jei reikia..." - kai sakinys prasideda "jei", tuomet turėtų būti kažkurioje vietoje "tai" (struktūra "jei taip, tai bus kitaip"). Bet spėju, čia gramatinė klaida ir turėjo būti "jai" (minčiai)?
- pastraipa apie kviečius manau nei logiškai teisinga (kaži, ar neegzistuoja dvi identiškos varpos), nei apskritai reikalinga. Ji kaip koks intarpas, minties trūkis. Nesisieja man su likusiu tekstu. Jei visgi norisi palikti tą teoriją apie grupę, kurioje nėra identiškų individų, siūlyčiau rinktis kitą pavyzdį.
- "išvestų iš amžino klaidžiojimo po nežinomybės visatą, <...> Nenorėjau išeiti ir aš ir savo saulės gabalėlio, " - ar nejauti priešpriešos? Tai kaip ta herojė klaidžioja, ar nenori išeiti?
- pastraipoje apie pyragą pasikeičia pasakojimo laikas iš būtojo į esamąjį. Tokio pokyčio priežasties lyg ir nėra, todėl tiesiog tekstas atrodo netvarkingas.
- pastraipa apie vandenį. Taip pat siūlyčiau rinktis kitą pavyzdį minčiai, nes "tekanti laiko upė" jau buvo pabodus dar tada, kai aš mokyklą baiginėjau ;) Bet patiko ši vieta "išplaudamas daug akmenų iš širdies".

Duodu III
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-11-07 10:56
begemotas_
gražu, bet labiau mintys nei apsakymas.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą