Rašyk
Eilės (78096)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 22 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Neaišku kokiomis aplinkybemis, pasirodžius Vienišo Paukščio autobiografijai, vienoje užkampioje provincijos knygų krautuvėlėje, imta domėtis ir jo kūryba. Nors autobiografija buvo išleista kelių šimtų egzempliorių tiražu, apie ją imta diskutuoti aukščiausio lygio literatų klubuose, žemiausios reputacijos baruose ir per televiziją.
  Vienišo Paukščio niekas nepažysta, jis niekur nebuvo pasireiškęs ir jo kūryba, apie kurią jis pats pasakoja savo autobiografijoje, dabar dulka kokios nors jo buvusios meilužės stalčiuose.
  Taigi, iš kur toks pasisekimas? Gal kas nors parodė jo kūrybą? Tik nedaugelis ją išsaugotų ir neišmestų kaip juodraštį be vertės. Juodraštis be vertės – taip galima būtų pavadinti visą Vienišo Paukščio kūrybą.
  Atsirado ir jo kūrybos žinovų, kurie sakosi galį suskirstyti rašliavą laikotarpiais. Viena aišku, laikotarpiai turėtų būti, bet ar juos galima chronologiškai atsekti, ar jie nėra padrikos mintys, nes, pasak žinovų, ten nerasime beveik jokių taisymų, redagavimų ar nieko nereiškiančių braukymų? O ar tik nebus šie žinovai kokie nors psiaudogerbėjai, kuriems teko dėkinga proga pasipelnyti iš autobiografijos? Kaip jie aiškina kūrybos atsiradimą jų rankose?
  Vieni aiškina, kad Vienišas Paukštis ją siuntinėjęs paštu, turbūt, pats išnešiodamas, nes ant vokų nebūdavo nei adreso, nei pašto ženklų. O kiek tokios kūrybos neišliko?
  Neseniai sužinota, kad ta pati leidykla, kuri išleido autobiografiją, turi dalį rankraščio „ Karkasai ir griaučiai“, ir ieško antrosios dalies savininko. Pažadėta solidi piniginė premija, bet jau dabar daugelis galvoja, kaip įtikinti leidėjus rankraščio autentiškumu. Mane turbūt taip pat palaikysit tokiu pačiu, kaip tuos, kuriuos minėjau, bet tik aš vienas žinau, kad niekas tų rankraščių negali turėti, nes viską jis man siuntė elektroniniu paštu.
  Pradėkim nuo jo stambiausio kūrinio „Karkasai ir griaučiai“.
2012-10-29 23:35
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 4 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2012-11-09 17:08
Lengvai
psiaudogerbėjai - =D

kad niekas tų rankraščių negali turėti, nes viską jis man siuntė elektroniniu paštu - na, jei jau siuntė elektroniniu paštu, tai tikrai ir kiti tą gali turėti, nes tai juk elektroninis paštas, o ne rašytas ranka rankraštis.

teksats neaišku apie ką ir kodėl (autoriau, pats žinote atsakymą į klausimą "kodėl?"?), neužkabina ir nesukelia noro skaityti kitos dalies. Yra gramatinių klaidų.

1
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą