Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 10 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Kartą gyveno dvi draugės: viena buvo vardu Tuščioji, o kita - Pilnoji. Mergaitės augo kartu nuo lopšio: kartu lankė lopšelį, darželį, mokyklą. Ir štai atėjo ta diena, kai abi spaudė rankose brandos atestatus. Išleistuvės buvo džiugios ir puošnios. Po jų - naujas gyvenimo etapas.

Pilnoji nutarė tapti lietuvių kalbos mokytoja. Ji norėjo mokyti vaikus, skiepyti jiems meilę lietuvių kalbai, žodžiui ir Lietuvai. Norėjo išauklėti būsimuosius poetus, rašytojus ir žurnalistus. Jai pavyko įstoti į universitetą. Tiesa, mokytis buvo sunku, nes nuolat stigo pinigų. Mergina rašė įvairius rašto darbus bendrakursiams, kad prisidurtų prie varganų pinigėlių, kuriuos jai duodavo tėvai. Tačiau stipri ir valinga Pilnoji iškentė visus sunkumus. Jai pavyko įgyti specialybę, dirbti trokštamą darbą.

O Tuščioji sutriko. Joks mokslas jos netraukė, mokykloje mokėsi prastai. Visos specialybės, kurias jai siūlė rinktis tėvai, draugai, atrodė prastos ir neprestižinės. Tačiau Tuščioji iš prigimties buvo labai graži. Gerbėjai paskui ją tiesiog sekiojo būriais. Todėl ji nusprendė iš jų išsirinkti patį gražiausią bei turtingiausią bei už jo ištekėti.

Po dešimties metų Pilnoji ėjo gatve, apsirengusi paprastais drabužiais, tempdama sunkų pirkinių krepšį savo šeimynai. Netikėtai ji pastebėjo iš grožio salono išeinančią Tuščiąją. Merginos apsikabino ir ėmė pasakotis apie savo gyvenimus.

Išgirdusi, jog jos draugė dirba mokytoja ir iš menkos algos maitina visą šeimą, Tuščioji nusistebėjo:

- Negaliu patikėti. Buvai tokia gabi, o gyvenime nieko nepasiekei!

Pilnoji atsakė:

- Tu klysti, nes užmiršai vieną svarbų dalyką: aš įprasminau save.
2012-05-30 15:47
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 2 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2012-06-26 10:02
Lengvai
Ojoj, nebeskaityk Paneles redaktores skilties. P.s. "pinigėlių" - na jau, yra toks paprastas zodis pinigai, be mazybines formos. Tai mainu priemone, nieko daugiau, nereikia ju (pinigu) sumazybinti, please!
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2012-06-06 09:00
sesė_mėta
Jeigu jau rašote pamokomus pasakojimus tai nežinau ar taip beverta perspausti, kad net ir vardus duoti pagal prasmę. Gal būtų užtekę Onos ir Petrutės :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą