Rašyk
Eilės (78158)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 7 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Ne asmeniškas laiškas Prezidentei,

  žmonės tuoj pasidarys sau galą laimės atžvilgiu. Tai artėja neišvengiamai ir greitai, ir akivaizdžiai, tik mes būdami situacijos tęstinume to nematom. Kitaip, kodėl nieką darom didžiulės problemos sprendimui surasti? Galbut visiems ir taip gera gyventi šiame pasaulyje, įskaitant ir mūsų šalį.

Pinigai tampa laimingo gyvenimo simboliu.

Mes kalbam, rašom, skaičiuojam, dainuojam ir emigruojam, mes baigę aukštuosius, aukštesniuosius ir specialybės mokslus kreipiamės į dievą arba pasitikim tik savo jėgomis ir esam Lietuvos gyventojai. Mes jau vyresni nei buvom ankščiau, kai Lietuva pelnė Nepriklausomybę. Mes esam vaikai tų tėvų, kurie iškovojo savo gimtinei laisvę. Galbūt mes suklydom išvažiuodami, bet mes mylim savo laisvę, mes didžiuojamės savo žaliais pasais ir skleidžiam žinias ir istoriją apie Lietuvą tolimiausiuose pasaulio miesteliuose. Mes kaip ir visi kiti likusieji laisvo pasaulio gyventojai, maišomės ir mokom savo vaikus gimtosios kalbos.

Jei kalbam apie pasaulinę problemą, mums reikia visiems susiprasti, kad pasaulinė problema yra taip pat ir mūsų problema. Tai nėra taip, kad pakaktų užsidaryti savame pasaulyje ir supūti beieškant išvedžiojimų. Esam Lietuvos gyventojai ir užmirškime pagaliau Nepriklausomybę, jau ją turim, mes esam tiesiog Lietuvos demokratinė respublika, mes jau vakaruose. Mes turim daug draugų ir rytuose ir vakaruose. Vienas iš klausymų: kodėl taip lengvai prieinami nusikalstamą veiklą propaguojantiems gyventojams ryšiai su pasauliu, kuriais jie naudojasi be baimės. To neišspręsime griežtindami bausmes ir įstatymus.

Plačioji liaudis, tai sveikas patrijotizmo instingtas ir tąlentai. Jie jau užaugę. Išrinkime į valstybės valdymą, komerciją, saugumą, transporta, technologijas, žemės ūkį, švietimą ir t. t. protingus entuziastus. Juos reikia skątinti.

Nekalbėkite pesimizmo slegiama širdimi. Tai mus liūdina. Kodėl nesiklausom gražių idėjų, kur jos?  Kodėl į sęnają Europą mes žiūrim kaip į vis dar nepasiekiamas šalis.  Mums per daug sudėtingas laikmetis, lygiai toks pat sudėtingas yra ir jums prezidente. 
Kodėl mes nesam nelaimingi laimės atžvilgiu?, pasakykite man gerbiama prezidente. Atleiskit už mandagumo taisyklių pusėtiną laikymąsi. Gyvenimas visame pasaulyje nėra stebuklingo lygio. Lietuvoje žmonės jau dabar gyvena pasiekę normalų gyvenimo lygį. Visi pasaulio gyventojai nori gyventi įstrižainės principu, kopti aukštyn. Lietuvos Respubliką apėmusi krizė veikia neigiamai valstybės liaudį, ritamės optimizmo atžvilgiu įstrižaine žemyn, į pesimizmą. Lietuvos liaudžiai trūksta būtent- optimizmo sąmpratos naudos, šalyje platinimo. Tai turi būti pagrindinė tautos savijauta darželiuose, mokyklose, darbe, namuose ir šalyje. 

Tikra idėja, kuri yra pamatinis akmuo dedant valstybės pamatą, nesižvalgant atgal, o darant viską nuo dabar.

Reikalingas skatinimas bendrauti realioje tikrovėje. Bendravimas internetu mus iškreipia būti nelaimingais. Ten viskas gražu arba liūdna.
Valstybinių švenčių minėjimas neturi būti prievarta Lietuvos gyventojams. Laikmečiams bėgant šventės išsisijos ir bus švenčiamos tik tos, kurios mus jaudina ir suburia. Natūrali atranka. Būtinas patriotizmo skątinimas, linksmų tradicijų ir senūjų tradicijų puoselėjimas, taip vyks žmonių vienijimasis. Tiesioginis gyventojų bendravimas švenčių metu, tai stereotipų tarp klasių kąstų maišymąsis. Šventes ir minėjimus siūlau švesti ne pasitelkus technologijų prabangą, nes tai tuština biudžetą, bet originaliai, meistriškai ir per daug nesumeninant, o su meile. Su meile paprastiems žmonėms kokie mes esame. Meno šventėmis, sporto šventėmis, istorijos įvykiais išsaugokime senąsias tradicijas ir kurkime naujas.

Nesudievinkime istorijų ir nereaguokime pesimistiškai į faktus apie valstybinio mąsto vagių ir nepatrijotų veiklą, jau po padarytos žalos valstybei. Užkirskime prieigas prie realizuotos savanaudiškai pelnytis idėjos prieigų.  Čia ir yra būsena, kada reikalingi protingi ir sąžiningi žmonės, kurie bijo, bet privalo skleisti savo idėjas. Tik jomis galėsime sukurti protingus įstatymus suteikiančius teisę į sąžiningo biznio prieigas visai visuomenei.  Tai smulkaus verslo klausimas. 

Švietimo problema:
Reikalingi filosofai kurie rašo naująją filosofiją. Nėra faktas, bet tikimybė, kad pasaulyje gims nauja filosofija. Tam reikalingi naujieji filosofai.

Nenuneiginėkime žmonių, o juos laikykime lygiais sau, už jų pasirinktą gyvenino būdą. Daugelis mes užsidarę savose idėjose bijome jas paskleisti. Kodėl? Mes esam unikalūs ir kiekviena optimistiška idėja unikali. Skelbkim jas, realizuokime ir nesipiktinkime jei ne aš, o kažkuris kitas mano įdėją įgyvendino pirmiau manęs. Šalyje geriau gyventi, tai ir sekasi geriau kiekvienam iš mūsų.

Sėkmė priklauso nuo sėkmingo žmogaus asmeniškai.

Sėkmingam žmogui sekasi, kai jis laimingas.

Tauta turi būti laiminga.

Nes kiekvienas gimėme būti laimingas.


        Jei laikote atspauzdintą savo rankose šį laišką, prašau išsiūskite jį gerbiamai LRP.

Būsiu dėkingas kiekvienam, kuris tęs protingo optimizmo skleidimą Lietuvoje ir pasaulyje. Rašykite savo mąstymus  ir juos pateikite suprantamai ir realistiškai apsvarstytus. Juos skleiskime plačiai, kaip gėrį  visuomenėje.
2012-04-09 21:54
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 3 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2022-04-07 11:39
Passchendaele
Anti-Grybas.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-05-30 17:37
Nuostabusis Brudas
Pati/pats ar išsiuntei, kad čia mus agituoji?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-05-05 03:45
Le Hawk
2 _NR_OS: Liuteris buvo tas žmogus.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-05-05 03:38
Le Hawk
Kad čia vinigreto per daug. Suprasčiau, paimi kažkokią konkrečią problemą, ir gvildeni - priežastys, pasėkmės ir t. t. O čia tai šokinėjimas nuo vieno dalyko prie kito. Yra gerų minčių, yra ir visai be ryšio.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-04-29 14:13
Juodvarnė
Nors kai kurios mintys ir geros, tačiau visuma (klaidų kiekis, suveltas stilius, neaiškumas) daro kūrinį labai prastą. Kol kas tik 1. Patarčiau daugiau dėmesio skirti taisyklingai rašybai, dailinkite sakinį. Sėkmės.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-04-17 09:48
Teisingumo ruonis
Pritarsiu Šnekoriui. labai jau panašu į paprastą pasibėdavojimą ir bobutiškas aimanas. Ir patį laišką ne LRP reikėtų dedikuot, o kiekvienam piliečiui. Kokio velnio Prezidentei pasakot, kad Lietuviams reikia daugiau optimizmo. Gal dar optimizmo lygio įstatymo užsimanysit? Gal bendravimą internetu į BK straipsnius įtraukt pageidausit?
Čia jau žmonių nuosmūkis, ne Lietuvos. Juk kaip pats rašėte- esame demokratinė respublika. Tai ar nereiškia, kad patys tokią šalį ir kuriame?
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-04-12 10:04
Šnekorius
Labai silpnas darbas. Nereti vienas teiginys prieštarauja kitam. Nežinau kiek Autoriui metukų, tačiau sprendžiant iš teksto, ir minčių dėstymo jame, atrodo, kad darbelis vaikiškas. Nevertinsiu.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-04-09 23:22
_NR _OS
iš jūsų tikrai galima semtis visuomeniško mąstymo, bet tikrai yra ir daug egoistiškai mąstančių žmonių ir jiem tu nieko neįteigsi, šia kriptim į tolimesnius išvedžiojimus nesiveliu. Norint nuveikti kažką verto ir didelio, matyt reikia pradėti nuo mažų nedidelių žingsnių. Neatgaminu atmintyje tiksliai visų detalių, bet kadaise buvo vienas žmogus, kuris ant bažnyčios durų prilipdė popieriuką, surašęs jame tai, su kokiais bažnyčios veiksmais nesutinka, kaip pavyzdžiui, kad už padarytą nuodemę turi mokėti bažnyčiai, žodžiu punktų buvo daugiau, žmogus pateko į istoriją, nes išreiškė tai, kas vyko ne tik jo galvoje, bet ir visuomenėje, tiksliai suformulavo viską ir pataikė į dešimtuką, na čia tik pamąstymui
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą