Rašyk
Eilės (78155)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 10 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Bėgimo takelis yra beveik po langais. Bet ar bėgioju? Ne. Kodėl? Nes bėgioju kitur. Bėgu į autobuso stotelę, į paskaitas, į parduotuvę, paskui katę, paskui gražiausią nupūstą lapą, paskui gyvenimą. Paskui gyvenimą (o gal su gyvenimu) bėgti įdomiausia, nes pakeliui galima sutikti labai daug kitų bėgikų. Visi bėga, versdamiesi per galvas, lenktyniaudami vieni su kitais, kišdami vieni kitiems kojas, griūdami ir vėl stodamiesi… Tik kur jie bėga? Paskui svajones? Paskui kitus bėgančius? O gal net patys nežino kur?
            Ir nuo ko prasidėjo tas bėgimas? Kas buvo pirmasis bėgikas atsistojęs į starto poziciją ir užkrėtęs kitus savo entuziazmu? Turbūt svarbiausia yra ne “kas”, o “kodėl”. Juk turėjo būti kažkokia priežastis paskatinusi bėgti, skubėti, vejantis kažką (o gal bėgant nuo kažko?) ir paliekant kitus  − einančius – toli už nugaros. O priežastys gali būti pačios įvairiausios. Nuo poreikio iš tikrųjų kažką pasivyti (vaikystės draugą ar neišsipildžiusią svajonę) iki noro tiesiog pramankštinti raumenis ir padaryti kažka kitaip negu iki šiol.
            Bėgant per gyvenimą ne visada svarbu, kodėl bėgame. Juk finišas vistiek visiems bus vienodas. Daug svarbiau su kuo ir kokiu keliu bėgame. Kai kuriems maloniau bėgti vieniems, neblaškomiems, nenuleidžiant žvilgsnio nuo kelio gale matomo tikslo. Kitiems reikalinga kompanija, kad būtų su kuo aptarti prabėgtus vaizdus ar pasidžiaugti nubėgtu atstumu. Bėgimo takelis taip pat gali būti labai įvairus. Pradedant lengvu ir tiesiu, baigiant apsodintu duriančių žvilgsnių, pilnu kaišiojamų kojų ir kalvotų atkarpų. Kelio tiesumas ir lengvumas priklauso nuo bėgiko galutinio tikslo, nuo to, paskui ką (ar nuo ko) bėgama, bei nuo pradinio pasiruošimo ir motyvacijos.
          Bėgimas taip giliai įaugęs visiems į kraują, kad be jo jau neįsivaizduojame gyvenimo. Tik itin retomis akimirkomis galime pastebėti, kaip gera kartais trumpam sustoti ir atsikvėpti. Visgi, dažniausiai ir tas atsikvėpimas tampa reikalingas tik tam, kad pasisemtum jėgų naujai kelio atkarpai. Atkarpai, po kurios seks kita, po to dar kita, kol galiausiai pamatysime finišo juostą. Bet iki jos dar daug žingsnių. O kol kas – giliai įkvėpk…
2012-03-29 00:00
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 4 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2012-04-25 23:58
Windflover
Džiaugiuosi, kad pavyko įkvėpti :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-04-10 00:27
_NR _OS
Pavasaris! Tikrai verta pramankšinti kaulus ir pajudėti :) manau jūsų tekstas mane šiai minčiai įkvėpė
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-04-06 11:27
Juodvarnė
Na, ne visai esė. Ir nieko naujo. Bet parašyta neblogai. 3
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-04-01 19:18
mnbvcxzasdfhjklpoiuytrewq
gražu.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą