Rašyk
Eilės (78122)
Fantastika (2308)
Esė (1556)
Proza (10913)
Vaikams (2717)
Slam (74)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 7 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







2

Mano darbo diena praėjo visai sėkmingai arba ne kaip pažiūrėsi. Mano striukės pametimo pacientas (paciento kodas JIC) žengė svarbų žingsnį į priekį. Jis papasakojo apie savo baimės šaknis. Po jo pasakojimo teko atmesti mintį, kad jo problema - baimė pamesti. Tiesiog ypatingai sumauta jo gyvenime diena prasidėjo nuo pamestos striukės. Vieną rytą mano pacientas atsibudęs neberado savo striukės. SR analizės dėka paaiškėjo kad ji liko klube, kur jis vakar šventė savo gimtadienį. Ten deja jos nebebuvo. Po to ant jauno studento galvos pasipylė visas nelaimių ragas. Jį paliko mergina,  jis neišlaikė egzaminų,  jo butą užtvindė termitai. Pacientas papasakojo tokių spalvingų dalykų, kad teko duoti SR užklausimą ar tai tiesa. Deja viskas nuo pabėgusios merginos iki viešbučio nulupusio nuo jo paskutinius marškinius iš tikrųjų įvyko. Pavieniai šie dalykai neatrodo tokie baisūs, bet kartu ir per vieną dieną... BIC nuomone jo nelaimės baigėsi nusipirkus naują striukę. SR duomenimis jis nusipirko striukę dienos pabaigoje. Kita diena galėjo būti daug geresnė ir be naujos striukės. JIC su stabmeldišku tikėjimu pasitikėjo savo striukės nešama laime. Jeigu jo sutrikimą vadintume fobija, tai ji dar keistesnė nei Viccafobija (raganavimo ir raganų baimė). Mano nuomone JIC ne fobikas, klaidingų diagnozių ir šiais laikais pasitaiko. Šitame elgesyje buvo galima įžvelgti, paranoją, neurozę, o galų galiausiai apsauginį mechanizmą. Greitai ir užtikrintai man ir SR teks vesti pacientą link supratimo, kad geri ir blogi dalykai gali įvykti  nepriklausomai nuo jo striukės. Nemačiau tam jokių didelių sunkumų, vien išsišnekėjęs JIC atrodė jau ramesnis. Atsisveikinau pažadėjęs, kad jam reiks atlikti tam tikras užduotis susijusias su striuke.  JIC niūriai linktelėjo ir išėjo. Kartais nežinau ar juoktis ar verkti dėl savo pacientų.

Nepraėjus nei pusei valandos į duris pasibeldė sekanti pacientė (kodas BIC) ji nieko nebijojo. Bet ji sirgo piromanija. Dėl jos aš turėjau atsisveikinti su kilimu, užuolaidomis ir pora krėslų. BIC negalėdavo pirkti žiebtuvėlių, degtukų ar bet ko turinčio potencialą sukelti gaisrą. BIC vos prisilietus prie degtukų prekybos centre užkaukdavo signalizacija ir ji gaudavo dar vieną baudą. Vis dėl turiu gerbti šią merginą dėl jos išradingumo- ji visada rasdavo būdą padegti išsirinktus taikinius. BIC jau artėjo prie dviejų mėnesių ribos. SR siūlė nukreipti jos maniją kita linkme. Pripažinsiu pasirinkau kompromisą tarp vaistų ir SR smegenų modifikavimo. Išrašiau jai 20 gramų legalių medicininių kanapių. BIC vis dar uždeginės, bet tik suktines. SR nukreips šitą pomėgį reikiama linkme. BIC gaus maišelius po 20 gramų kiekvieno mėnesio gale.  Po poros metų ji vėl apsilankys pas mane. Tada nuspręsime ar jai „ būtina“ vartoti paskirtą medžiagą toliau. Ligonių kasos dažnai skundžiasi dėl brangaus šiltnamių išlaikymo. Po dviejų metų, matyt nebegalėsiu pratęsti recepto. Bet tada ji jau turės darbą ir galės pirkti kanapes iš alternatyvių parduotuvių, o ne gauti vaistinėje. Aš visada guodžiu save, kad mano pacientams viskas bus gerai. Aš pakeičiau BIC maniją į lengvą priklausomybę. Manau, tai geriau nei nanorobotai modifikuojantys jos smegenis. Kartais to reikia, bet man baisu pagalvojus, kad kažkokia žmogaus asmenybės dalis gali tiesiog išnykti. Po velnių prieš du šimtus metų žmonės rizikavo savo laisve, kad užsiauginti kanapių. Jie būtų pardavę kairę akį, kad gautų tokį receptą...

Taip praėjo mano darbo diena pilna abejonių ir graužaties. Rūkiau cigaretę po cigaretės SR taktiškai tylėjo. Žinojau, kad negaliu žiūrėti pacientus, kaip į draugus. Viskas turėjo likti profesionalumo rėmuose.  Jeigu taip kankinsiuosi dėl kiekvieno, iš kito empato gausiu nuosavą receptą. Mano profesijos broliai nebūtų nusprendę kitaip. Galėčiau sukviesti bendradarbių komisiją, jie pripažintų dar O\\\\\\\' Sullivano išsakytą tiesą. “ Visada atsiras individų kuriems nei žmogus nei technologijos negali padėti“. Aš irgi to nepakeisiu.
Man reikia atsikratyti streso. Laikas grįžti ten kur jau ilgokai nebuvau. “ Battle city“ puikus žaidimas atsikratyti agresijos ir abejonių. SR įvykdė mano duotą komandą.

Atsibudau netoli arenos, kiti žaidėjai pagarbiai traukėsi man iš kelio. Čempiono titulą čia ne lengva pelnyti ir čempionas grįžo išspardyti šiknos kitaip manantiems.  Problema slypėjo tame, kad jau pusvalandį tryniausi arenoje ir niekas nemetė man iššūkio. Naujokai nedrįso prie manęs artintis, vilkai suko ratus ir tikėjosi, kad pulsiu visą grupę. Jau norėjau kautis su SR siūlomais bosais, kai dangus pakeitė spalvą. Fone nuskambėjo niūri death metal muzika. Naujokai ir vilkai skubiai pasišalino. Danguje plykstelėjo ugnies sparnai ir lėtai sklęsdama ant žemės nusileido ji. Naujoji čempionė Julija-13. Jos galvą dengė tamsus gobtuvas ant peties ramiai ilsėjosi liepsnojantis giltinės dalgis. Skubiai peržvelgiau jos statistikas. Ji prisiregistravo prieš dvi savaites. Nuo tada beveik neatsijungė. Mano galvoje iškart susiformavo merginos praleidžiančios atostogos virtualioje erdvėje paveikslas. Niūri trylikametė kratanti galvą metalo ritmu neturinti realaus gyvenimo. Jos anketoje buvo parašyta, kad jai 29. Jeigu tai tiesa minėtasis paveikslas nepagerėjo. Darbas, trys valandos miego, žaidimai. Tokie dažnai tampa mano pacientais, keikdami visus dievus kad negali pažaisti truputi. Realiame pasaulyje ji greičiausiai buvo pikta niurgzlė su viršsvoriu ir prarūkytu balsu. Šioje erdvėje jos balsas nuskambėjo rūsčiai:
- Senasis čempione aš tavęs ilgai laukiau. Tas kuris vadini save Šlepečių Brūžintoju ar priimi mano iššūkį? Išsirink vietą ir kovos būdą. Jeigu ne dink iš mano serverio ir gyvenk gėdoje.
Na ir kodėl aš išsirinkau tokį slapyvardį? Jai žaidimas rimtas reikalas ir ji dar labiau manęs nekenčia už tokį pasityčiojimą iš žaidimo pasaulio. Čia kvietimas į dvikovą pagal visas žaidėjų asociacijos taisykles, čia tau ne “brolau einam viens ant vieno pralaimėjęs stato alaus SR kavinėje“. Na ir kodėl aplink mane vieni ligoniai, kad ir kur bebūčiau? Nusišypsojau ir suriaumojau:
- Renkuosi baro lygį. Kova su visais turimais ir rastais ginklais. Pliki kumščiai taip pat leidžiami. Jei pralaimėsi galėsi pasilikti serveryje, bet statai dėžę alaus SR kavinėje. Dvikova įvyks už penkiolikos minučių.
Ji sušnypštė ir linktelėjo. Žaidimo sistema išsiuntė begales reklamų ir emailų apie būsimą dvikovą. Arenoje nugriaudėjo vedėjo balsas:
- Šiandien įvyks titanų dvikova tarp naujos arenos žvaigždės Julijos-13 ir senai matyto, vis dar nenugalėto Šlepečių Brūžintojo. Mielieji skubėkite atlikti savo statymus. Šiandien išmokėjimai mėgstantiem rizikuoti ypatingai palankūs.
Niūriai žiurėjau statymų lenteles, dauguma statė už Juliją-13. Mano sėkme tikėjo trys žadėjai. Vilkauskas, Meškėnas ir Ruonis. Smagi komanda vadinanti save „ Fauna“. Teko su jais švęsti SR kavinėse, kiekvienas iš jų priminė savo išsirinktą gyvūną . Gal Julija ir sugebėjo įrodyti kokia ji kieta, bet man nuo to tik geriau. Pastačiau du tūkstančius už savo pergalę. Vilkauskas pritariamai sustaugė, Meškėnas atliko kažkokį improvizuotą šokį...

Po poros minučių atsidūrėme baro lygyje. Žiūrovų eilės buvo užpildytos kaukiančiais ir skanduojančiais Julijos-13 gerbėjais. Baras tiesiog temo nuo tamsių gobtuvų ir  apsiaustų jūros. Nežinau ar Julija-13 greitai surinko savo gerbėjų ratą ar į serverį pasikvietė savo draugų, bet niekas nelinkėjo man sėkmės. „ Fauna“  santūriai susėdo prie staliuko trims, matyt jau abejodami savo statymu. Mintyse surezgiau keiksmų tiradą ir išsirinkau ginklus ir aprangą. Mane saugojo auksiniai šarvai, galvą dengė šalmas papuoštas fenikso plunksnomis. Dešinėje rankoje spaudžiau kardą, o kairiojoje auksinį skydą. Atrodžiau tikrai įspūdingai. Vilkauskas pritariamai suurzgė ir „ Faunos“ staliukas pasipuošė mano spalvomis. Julijos- 13 fanai niekinamai švilpė ir mėtė į mane kėdes. Šituos gudruolius tuojau ištiko paralyžius, jie galės stebėti dvikovą, net nesugebės judėti šitame lygyje. Mano varžovė nepakeitė savo išvaizdos ir vienintelis jos ginklas liko liepsnojantis dalgis. Statymai ne trupučio nepasikeitė visi statė prieš mane. Galėjau, tik spėlioti, ką ji čia išdirbinėjo tas dvi savaites. Mane vis labiau domino, kas slepiasi už virtualios kaukės. Paauglė klausanti metalo? Sėkmingos firmos vadovė, kvailiojanti per atostogas? Profesinė liga ir nieko nepadarysi. Ji tikrai norės susitikti asmeniškai, kad ir kas laimėtų. Iki dvikovos liko septynios minutės, nujaučiau kad manęs laukia įdomus vakaras.
2012-02-24 19:29
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 2 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2012-02-28 12:23
St Sebastianas
Klaidos. Klaidos. Klaidos. Normalų skaitytoją, kuris yra susipažinęs su Nameles Hero kūryba tiesiog siutina tai, jog jis tekstus deda jų net neperskaitęs. Ar "dar O\\\\\\\' Sullivano išsakytą" taip ir turėjo būti, ar daug brūkšniukų rodo užslėptas to padaro galias?

Pati kūrinio mintis yra žymiai įdomesnė už visas anksčiau nagrinėtas šio autoriaus kūryboje. Žinoma, jei viskas nepasisuks į dievų mušimą, bevardžius, lavonėlius ir Faustus. Žinant ankstesnę kūrybą už akies labai kliūva autoriui būdinga narkografomanija - liguistas potraukis rašyti apie narkotikus. Nerandu jokio kito paaiškinimo, kodėl kūryboje privalo būti alkoholis, tabakas, narkotikai. Neužmirškime, kad veiksmas vyksta tolimoje tolimoje ateityje, kai eseras rūpinasi žmonių gerove. Tačiau kažkodėl lieka narkotinės, priklausomybę keliančios medžiagos. Be to, juk niekas netrukdo pacientei sukelti kitokią priklausomybę. Na, tarkime šokolado. Arba smilkalų. Na, pagalvokime nukreipiame pacientę link meditacijos. Medituodama ji gali kūrenti smilkalus, taip tenkindama savo piromanišką aistrą, tuo pačiu meditacijos metu mokosi kontroliuoti savo vidinį pasaulį, suvaldyti savo potraukius. Kuo šitas variantas blogesnis už žolytės traukimą? Manau daugelis pritars, kad meditacija būtų n kartų naudingesnė už narkomaniją.

Autorius visiškai nepasinaudojo galimybe papasakoti apie personažus dialoguose su pacientais. Dabar pateikiama sausa ir neįdomi informacija apie vieną ar kitą pacientą. Nebūtinas visas pokalbis, užtektų tam tikrų detalių. Na, tarkime:

Pokalbio su JIC metu aptikau ir nelabai malonių dalykų. Kai pasidomėjau apie striukės dingimo aplinkybes pacientas tarė:
- Buvau klube "Apsinešęs kuilys" ir ten savo striukę palikau ant kėdės prie savo staliuko. Grįžęs iš šikano jos jau neberadau.
Nujausdamas kai ką negero dar pasitikslinau:
- Ta striukė buvo salotinė su rožiniais taškučiais ir ištiestą didįjį pirštą rodančiais meškučiais?
- Aha... Klausyk, bachūras, o iš kur tu žinai?
- Eeeee... Khem, khem... Na, mes gydytojai daug visko žinome, - atsakau kiek netvirtu balsu, o iš atminties gelmių išnyro vaizdas kaip per miglą. Kitoks jis ir negalėjo būti išgėrus statinaitę mūnšaino ir dar sutraukus storą cigarą tarsi paprasčiausią cigaretę. Prisiminime žengiau netvirtu žingsniu, bandydamas pasiekti duris su užrašu WC, tačiau supratau, kad samanė išlips laukan greičiau. Netoliese nuo stalo pakilo kažkoks vyrukas ir kiek siūbuodamas nužingsniavo link tualeto. Nelaukdamas puoliau prie jo staliuko, nes užmatau, kad ten yra striukė, paskubomis surezgiau iš jos kažką panašaus į maišelį ir išpyliau ten visą savo skrandžio turinį. Dar epizodiškai prisimenu, kad visą tai padovanojau kažkokiai dailiai atrodančiai barzdotai apsauginei ir kaip tiesiogine to žodžio prasme išskridau pro klubo duris...
- Be to, jūs pats esate tai minėjęs pirmo susitikimo metu, - greitakalbe išberiu supratęs, kad tyla kiek užsitęsė, - geriau papasakokite kodėl jūs savo buvusią merginą vadinate didžiapapiu Stalinu?


Skaityti įdomiau, sužinome apie kai kurias gydytojo savybes, sukuriamas ryšys su pacientu iš ko galima dar kažką išrutulioti arba taip ir palikti.

Pamąstymai, kad Šlepečių Brūžintojas skamba blogai, kai priešininkės vardas Julija-13 man atrodo panašiai kaip pamąstymas: "Kiek siunčiu savo CV, tiek negaunu atsakymo. Galvoju, gal mano elektroninis paštas kaltas: baigiuiburna@one.lt. Labai jau nerimtai tas one.lt atrodo..." Julija-13 man skamba kaip lygiavertis konkurentas kaip tapkių šliurintojas.

Na, bet problema ne su vardais. Didesnė problema su pačiais personažais. Jei nori būti geriausias, turi tam paaukoti savo gyvenimą. Atsitiktinis žaidėjas niekada nebus toks geras kaip žaidžiantis nuolat. Retai vairuojantis niekada nebus geresnis už tą, kuris prie vairo sėdi kiekvieną dieną. Kokias išvadas galime padaryti? Šliurių tapkintojas yra tikras naulaiferis, nuolat kybantis žaidime, kai tik turi laisvo laiko arba yra prakeiktas čyteris. Pirmuoju atveju kvailai skamba pamąstymai apie Juliją-13 kaip naulaiferę. Antruoju atveju apie kautynes skaityti visiškai neįdomu, nes jis vis tiek sukčiau ir laimės. Arba sukčiaus ir pralaimės, nes konkurentė žinos daugiau sukčiavimo būdų.

Kodėl personažas negali būti eiliniu žaidėju? Kas nuo to pasikeis? Imkime situaciją, kai jis yra žaidžiantis retai. Prisijungia prie žaidimų serverio ir žiūri, kad ten laksto merga ant kurios marškinėlių užrašyta "Šiku į nubrūžintas šlepetes". Personažas, kurio vardo nežinome nusprendžia, kad tai yra asmeninis įžeidimas ir pakviečia ją į dvikovą. Tuomet po daugybės kautynių scenų, kurios gėdos nepadarytų ir naujausiam Kamasutros leidimui viskas pradeda vystytis taip, kaip numatė autorius. Kuo blogai toks variantas? Nes personažas tampa ne tokiu panašiu į Mary Sue? Ar autorius mano, kad pagrindinis personažas turi būti pats kiečiausias visame kame, kitaip tariant Mary Sue? Vardą ne be reikalo rašau kaip jis rašomas originale, kad autorius galėtų pagūglinti kas per velnias tai yra.

Nežinau ar nors puoselėti viltis apie naują dalį, nes pastebiu tendenciją (ir ją pastebiu ne aš vienas), kad pirmosios dalys dar teikia vilčių, o po to prasideda jovalas.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-02-25 15:37
Negimes
nameles,kiek tau kartu sakyta,jog tau reikia mokintis,o neskubet kelt kurinius?tau ir graziai sakyta ir piktai,tai kaip pavadinsi zmogu,kuris nesiklauso?kuriam pofik kaip rasyt,tik kad ikelt kuo greiciau..tu sakai taves negerbia,bet tu pirmiausia saves negerbi,ir tuo paciu savo skaitytoju...tu rasyk,tau niekas to nedraudzia,tik rasyk be klaidu,paskaityk daugiau knygu...literatura nera lengvas mokslas...argi sunku pasimokint?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-02-25 13:44
Klaidos kliuvo, bet pati pabaiga suintrigavo negrįžtamai :). Įdomu, kuo baigsis kova tarp panelės X ir gydytojo.

Vienintelis dalykas, kuris mano menkoms smegenims liko neaiškus, kodėl reikėjo aprašinėt susitikimus su pacientais, jei pagrindinis reikalas bus pažintis su panele X. Nors gal aš klystu ir pacientai kūrinio eigoje suvaidins rimtesnius vaidmenis...

Žodžiu, intriga yra, laukiu tęsinio ir tikiuosi padirbėsi ties skyrybos ir gramatinių klaidų taisymu ;) Nežinau, kodėl, bet kai pačiai nereikia ieškoti tinkamos vietos kableliams, yra žymiai smagiau skaityti.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-02-25 10:50
innuendo
O dabar imk ir įrodyk, kad "O\\\\\\\' Sullivano" nėra klaida, kurią būtum pastebėjęs, jei būtum antrąkart skaitęs ir bandęs taisyti.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-02-25 10:20
Vargšas
Nameles Hero, rekomenduoju paskaityti Settaro kūrinius ir ypač komentarus po jais. Pastebėtumėt, kad pirmuose kūriniuose jį kritikavo ne mažiau nei jus, bet štai jis įsiklausė į kritiką ir sugrįžo su "Šventieji paukščiai". Ir jei atkreipsit dėmesį tai jau jį pagyrė, o ne kritikavo. Darykite išvadas.
Dabar truputį apie kūrinį. Aš aišku nesu toks geras komentatorius kaip kiti, bet kliuvo klaidos. Ir beveik sausas tekstas. Pagyvėjo tik tada kai grįžai į savo mėgstamą būseną, kur kovos, ginklai ir pan.
Dvi savaites tik užsiregistravus ir jau senai laukia?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-02-24 23:13
Lapiuks
Jeigu būtum skaitęs pirmą dalį gal ir suprastum apie striukę ir tt. Bet tamsta įsiverži kaip avinas ir puoli mane. Tave reiktų išmesti, nes neturi net menkiausios pagarbos kitiems... Jeigu viskas ką aš rašau yra šlamštas ir aš asilas, tai rimtai sergi nes tai toliau skaitai. Bet koks protingas žmogus neberašytų savo komentarų ir nebeskaitytų. Piktų lietuvių sindromas duok jiems parėkauti.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-02-24 22:08
Negimes
adminai,meskit lauk sita durniu,kuris yra toks avinas,kad nesugeba mokintis.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2012-02-24 22:07
Negimes
Mano striukės pametimo pacientas (paciento kodas JIC) žengė svarbų žingsnį į priekį
wtf?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą