Rašyk
Eilės (78156)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 6 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Ademoja

  Juoda tamsi naktis. Kronalto, blanki ir šviesiai gelsva šviesa, nepajėgė prasiskverbti pro storus ir niūrius debesis. Tyliai, gal net per tyliai, milžiniškas padaras bėgo išdžiūvusios pievos takais. Jo juodas ir žvilgantis kailis susiliejo su nakties tamsa. Kartas nuo karto, ore sušvilpdavo į šonus mosikuojama ilga, spygliuota uodega. Padaras skubėjo pas savo šeimininkę, kuri jį šaukėsi tik iškilus pavojui. Netrukus pribėgo mišką, kuriame, slepiamas nuo žiaurių Ostarloko akių, stovėjo didžiulis Santegojos miestas. Į mišką galėjo patekti tik tie, kuriems būdavo suteikiamas, išmintingųjų medžių leidimas. Pribėgęs pirmųjų medžių eilę, padaras sustojo, nusilenkė ir vos, vos pritūpė. Netrukus sutraškėjo šakos ir kamienai, keli medžiai pasitraukė į šonus, praleisdami atvykėlį į mišką. Padaras nieko nelaukęs liuoktelėjo per gilų griovį ir nuskubėjo į miestą.
  Miškas buvo tankus ir neturinčiam sparnų gyviui, neaprėpiamai didelis. Miškas driekėsi nuo Paslaptingojo slėnio iki Penkių brolių kalnų. Jis būdavo vadinamas įvairiai. Kiekviena tauta ar mąstyti mokantys gyviai, mišką vadindavo pagal savas legendas ar nugirstas istorijas. Vieninteliai santegojiečiai žinojo tikrąjį miško pavadinimą. Išmintingieji medžiai pirmajai atvykėlei jį pasakė, o ši perdavė  jį kitiems atvykėliams į mišką.  Medžiai mišką vadino Nardija,  tai visose kalbose reiškė išmintį.  Nardijos miškas buvo toks pat senas, kaip ir visa Ademojos planeta. Žmonės, kelrokai ir trentolai visada kreipdavosi patarimų į mišką ir visada jų sulaukdavo. Deja atėjus Ostarloko valdymo amžiui viskas pasikeitė: Ademoja tapo nebe tokia  daili ir globėjiška, Mindojas pamažu vis blankiau ir blankiau švietė. Kelrokai vis sakydavo, kad jis mėgina paslėpti Ostarloko nuodėmes. Nardijos miškas nebebuvo svetingas ir nebeįsileisdavo prašančiųjų prieglobsčio. Vis rečiau ateidavo norinčiųjų sulaukti išmintingųjų medžių patarimų. Planeta ir jos gyventojai susvetimėjo, tapo žiaurūs, negailestingi, niekuo nebepasitikintys ir kiekvienas kovojo tik už save. Viskas tapo niūru, pagiežinga ir tamsu. Retas, kuris dar tikėjosi  sulaukti geresnių laikų, nes atrodė, kad Ostarloko žiauriam valdymui nebus pabaigos.
  Padaras tarsi nujausdamas nelaimę, bėgo vis stipriau ir greičiau. Medžiai suprasdami jo nerimą, traukėsi iš savo vietų, padarydami jam tiesų kelią į miestą. Gyvūnas dėkingas užriaumojo ir sušvytravo uodega. Bėgant tiesiu keliu padaras ilgai netruko pasiekti vienų iš daugelio miesto vartų.
  Naktimis į miestą galėjo patekti tik pro rytinius, nedidelius vartus. Pro juos tilpo tik pėsčiasis arba jojantis arkliu. Padaras lėtai pasipurtė ir akimirksniu sumažėjo trečdaliu kūno masės. Greit praėjo pro vartus pasipurtė ir vėl atgavo buvusį pavidalą. Laviruodamas siauromis gatvėmis, nubėgo link pagrindinio miesto pastato, žmonių vadinamo rūmais. Staiga padaras sustojo, pakarpė ausimis ir pauostinėjo orą, iškėlęs nosį į viršų. Tuoj piktai suurzgė ir susierzinęs švystelėjo uodegą į sieną. Ilgi ir lenkti spygliai sulindo į sieną. Atgal trūktelėta uodega su savimi  išplėšė mūro gabalą. Siena aimanuodama sugirgždėjo. Netrukus sudrebėjo pajudinti sienoje akmenys ir ėmė byrėti žemyn, taip sienoje padarydami dar didesnę skylę. Pasigirdo esančių viduje šūksniai ir išsigandusių vaikų verksmas.
  Padaras nekreipdamas į tai dėmesio, šoktelėjo į priekį ir kiek leido jėgos nušuoliavo pas savo šeimininkę. Jo ausys vis karpė orą, stengdamasis pagauti bent menkiausią įtarimą keliantį garsą. Gyvūnas pribėgęs rūmus garsiai užriaumojo ir trenkė uodega į grindinį. Akmenų skeveldros pažirusios į šalis, susmigo į artimiausių namų sienas. Tada atsispyręs trenkėsi į medines rūmų duris. Šios sugirgždėjusios liko savo vietoje. Padaras piktai suurzgė ir vėl trenkėsi į duris. Nuo vyrių, kurie buvo įkalti į akmeninę sieną, pažiro dulkės.  Patenkintas sukaukšėjo dantimis ir dar kartą trenkėsi į duris, šios su didžiuliu trenksmu nugriuvo ant akmeninio grindinio. Padaras letena trenkė į grindinį ir nubėgo gilyn į rūmus. Jo ausys pagavo garsą, primenantį aimaną ir pasuko į tą pusę. Pribėgęs nedidelį sodelį, garsiai suinkštė ir atsigulęs ant grindų prišliaužė prie ant žolės gulinčios moters. Lėtai padėjo savo didelę galvą šalia jos rankos.
-Nekaltink savęs, mielasis... Pati kalta, neįvertinau iškilusios grėsmės.
  Padaras suinkštė ir iškišęs liežuvį, lyžtelėjo moters ranką. Jos pirštai trumpai virptelėję, paglostė jo nosį. Moteris silpnai nusišypsojo ir užsimerkė. Suinkštęs padaras bakstelėjo nosimi į jos delną.
-Patikiu tau saugoti savo...
  Moters balsas nutilo. Ji sunkiai nurijo seiles ir stengėsi kalbėti toliau:
-... dukrą. Išmokysi ją to, ko išmokei mane...
  Padaras inkšdamas padėjo galvą jai ant pilvo, stengdamasis jos neužgauti. Moters veidas buvo baltas, it kalnuose slūgsantis sniegas.
-Visada prisimink mūsų meilę... ir prarastą sūnų. Sudie mylimasis...
  Moteris nutilo, jos širdis pamažu sustojo. Padaras inkšdamas bakstelėjo nosimi jos ranką, bet moteris daugiau nebejudėjo. Jis lėtai atsistojo ir atsitraukė per porą žingsnių nuo kūno. Nuleidęs galvą stovėjo prie nedidelio fontanėlio, kuriame taip smagiai plaukiojo margaspalvės dandrijos. Padaro akyse sužvilgo ašaros, viena jų nuriedėjo snukiu ir nukrito ant mažos, rausvos gėlytės.
  Rūmuose kilo šurmulys. Suniokoto namo šeimininkas atėjo skustis sargybiniui. Kareiviai neramiai trypčiojo aplink išverstus vartus. Niekas nenumanė kas čia įsibrovė, bet greit buvo paskelbtas pavojus. Į kiemelį įbėgo, vienmarškinė mergina ir pamačiusi gulinčią moterį, suklikusi, parklupo ant šaltų grindų. Iš jos krūtinės pasigirdo rauda.
  Padaras neramiai pasimuistęs atsitraukė prie durų. Jį pamačiusi mergina, sustingo. Ji neklykė, o įdėmiai nužiūrinėjo gyvūną. Jos akyse suspindo pyktis, susimaišęs su skausmu.
-Kodėl nespėjai? Kodėl jos neišgelbėjai?!
  Padaras, tarsi mirtinai sužeistas žvėris, atsigulė ant grindų ir ėmė inkšti. Mergina atsistojo ir priėjo prie gulinčio padaro. Jis padėjo galvą ant grindų šalia jos kojų ir  liūdnai žvelgė į ją. Ši pritūpė ir ištiesė ranką. Padaras pridėjo nosį prie jos delno.
-Nekartą mama man pasakojo apie tave.
  Padaras pastatė ausis. Mergina liūdnai šyptelėjo ir perbraukė pirštais jam per kaktą.
-Ji tavimi besąlygiškai pasitikėjo, tad taip darysiu ir aš.
  Mergina lėtai glostė gyvūno galvą, žiūrėdama kažkur į tolį. Kažkas įbėgo į sodelį, padaras staigiai atsistojo ir ėmė garsiai urgzti. Mergina išsigandusi plumptelėjo ant grindų. Gyvūnas žengė į priekį taip, kad mergina atsidūrė jam po pilvu.
-Traukis nuo jo!
  Mergina pro padaro koją pažvelgė į prašnekusį žmogų. Greit atsistojo ir prisiglaudė prie gyvūno šono. Atbėgęs vyras sugriežė dantimis ir paraudo iš pykčio. Jis buvo aukštas, tamsių plaukų ir odos, jo akys žaižaravo nuo tramdomo pykčio. Jis žiūrėjo į padarą su mergina, lyg nepastebėdamas ant žolės gulinčios mirusiosios.
-Liepiau tau nuo jo pasitraukti, jei nenori nemalonumų!
-Negrasink man, tu tik paprastas pavaldinys ir neturi teisės man įsakinėti!
-Tik tau taip atrodo, kvaila mergiūkšte. Amžinai gadinai man nervus su savo prakeiktu smalsumu. Nuo šiol aš čia valdovas.
-Neturi tam jokių teisių! Taryba tavęs neįšventins.
-Manai dar nepasirūpinau tuo? - vyras piktdžiugiškai išsišiepė. –Dabar tu priklausai man, kaip ir viskas kas yra šiame mieste. Pasismaginsiu su tavimi.
  Jo veidą iškreipė gašli mina. Mergina nusipurtė iš pasišlykštėjimo. Padaras garsiai suriaumojo ir šoko ant vyro, bet šis klastūnas, staigiai ištiesė ranką ir joje suspindo sidabrinis amuletas. Gyvūnas sustingo ir urgzdamas ėmė trauktis atgal. Vyras garsiai nusikvatojo.
-Gulėt šunie!
  Padaro kojos ėmė virpėti ir tarsi slegiamas didžiulio svorio, atsigulė ant grindų. Mergina su panieka ir baime pažvelgė į vyrą ir pribėgo prie virpančio gyvūno.
-Nuo šiol tu klausysi tik manęs ir darysi tai ką liepsiu, - vyro veide sužibo savimi patenkinto niekšo mina.
  Mergina atsistojo ir pykčiu liepsnojančiu žvilgsniu nužvelgė vyrą. Jis atsakė nebyliu, pasityčiojimo kupinu nusilenkimu.
-Kodėl taip elgiesi, Solreinai?
-Kodėl? Nes man įgriso tavo motinos karo vengimas ir padaro šmirinėjimas aplink. Aš noriu valdžios, kuria kaip pastebėjai, jau gavau. Dabar gausiu ir tave.
-Nė nesvajok, prakeiktas išpera!
-Ne? Tada tavo brangusis padaras mirs tavo akyse.
  Vyras išsitraukė kardą ir žengė į priekį.
-Ne! - mergina išsigandusi šoko priešais gyvūną, norėdama jį apsaugoti. Solreinas šyptelėjo ir sustojo.
-Nenori jo mirties? Tada kaip paklusni mergaitė ateik pas mane ir prašyk mano atleidimo už savo išsišokimą.
  Mergina norėjo kažką sakyti, bet prisimerkė ir nurijo neištartus žodžius. Lėtai priėjo prie vyro ir nuleido galvą. Padaras urgzdamas mėgino stotis, bet amuletas jam neleido.
-Prašau man atleisti, mano valdove, - mergina šlykštėdamasi  prašė atleidimo, kad išgelbėtų gyvūną. Solreinas nesitverdamas naujai įgyta galia, gašliai prisitraukė merginą prie savęs ir perbraukė liežuviu jai per skruostą. Ši nusipurčiusi stengėsi atsitraukti nuo jo.
-O kur tu sprunki? Nuo šiol tenkinsi mano įgeidžius, tad pradėk pratintis.
  Į kiemelį įbėgo du kareiviai ir sustingo nebežinodami ką daryti. Abu baugiai nužvelgė gulintį padarą ir ant žolės gulinčią nebegyvą valdovę.
-Nuveskite panelę į jos kambarius ir be manęs ten daugiau nieko neįleiskite.
-Taip pone.
  Kareiviai priėjo prie Solreino ir palaukė kol jis ją paleido. Staiga mergina griebė už amuleto ir ištraukė iš nesuspėjusio sureaguoti vyro rankos. Greit pasisukusi nusviedė link padaro. Šis pašokęs dantimis sukando amuletą ir urgzdamas pažvelgė į Solreiną. Kareiviai atsitraukė nuo merginos ir išsigandę žvelgė į gyvūną.
-Tu kvaila mergiščia! - vyras trenkė merginai per veidą taip, kad ši parkrito ant grindų. Padaras garsiai suurzgė ir puolė vyrą. Solreinas kardu mėgino gintis nuo aršaus gyvūno puolimo. Padaras garsiai kaukšėdamas dantimis, taikėsi perkasti jam gerklę.
  Mergina lėtai atsisėdo. Jos kairysis skruostas buvo smarkiai paraudęs, o iš patinusios lūpos, srovele bėgo tamsus kraujas. Sunkiai atsistojo ir nesusivokdama kur eina, pasuko  link kareivių. Vienas jų paėmė ją už rankos ir prilaikė, kad ši nepargriūtų. Tuo metu padaras dantimis perdrėskė vyrui rankovę ir iš peties išplėšė gabalą mėsos. Jis garsiai sukliko ir atsitraukė.
-Prakeiktas gyvis! Nudobsiu tave, - vyras įniršęs puolė padarą, bet šis letena trenkė jam į šoną. Pasigirdo trakštelėjimas ir vyras nusiritęs grindimis, atsitrenkė galva į fontanėlį. Kareiviai persigandę žiūrėjo į artėjantį padarą. Šis priėjo prie jų, galvos mostu parodė sau į nugarą ir pritūpė. Kareiviai nieko nelaukę, užkėlė merginą jam ant nugaros ir paskubomis atsitraukė. Iš kažkur atsiradusi kambarinė, pribėgo prie gyvūno ir padavė odinį krepšį bei minkštos vilnos apsiaustą su gobtuvu.
-Ačiū Ize.
-Pasisaugokite, miledi.
  Mergina linktelėjo ir įsikibo į padaro kailį. Šis pasukęs galvą, lyžtelėjo kambarinei ranką ir apsisukęs išbėgo iš sodelio. Kareiviai nieko nelaukę pribėgo prie naujojo savo valdovo. Vienas pritūpė ir pridėjo galvą jam prie krūtinės. Tada greit atsitiesė ir pažvelgė į kambarinę.
-Kviesk žolininkę!


-#-#-#-#-#-#-#-#-#-
2012-01-25 17:43
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 6 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2012-02-23 15:23
Man patiko. Nematau bedos, kaip kiti komentuojantys, fizikos dėsnių bei viduramžių visuomenės elgesio normų nepaisyme ir gyvo padaro galimybeje keisti savo dydį. Tai, mano galva, ir yra fantastika (realybės neatitikimas). Užkabino pradžia ir laukiu tęsinio. Žinoma, autorei reikėtų atkreipti dėmesį į vieną komentarą, kuriame buvo parašyta apie vieno žodžio per dažną vartojimą - lietuvių kalba turtinga, todėl žodžiui "miškas" galima rasti sinonimu.

Sėkmės autorei :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-02-04 14:13
Spindinti tamsa
Aurimaz su tais viduramžiais yra šiek tiek įdomiai. Čia ne Žemės viduramžiai, o Ademojos. Kad viskas susidėtų į vietas turėčiau parašyti, kaip žmonės atsirado šioje planetoje, tada manau dingtų neaiškumai.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-02-04 14:00
Spindinti tamsa
labai ačiū, būtinai šitai įsidėmėsiu.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-01-28 13:29
Aurimaz
Tiesa, kiek apie viduramžius. Man krito į akį scena su sargybiniu:
Kareiviai nieko nelaukę pribėgo prie naujojo savo valdovo. Vienas pritūpė ir pridėjo galvą jam prie krūtinės. Tada greit atsitiesė ir pažvelgė į kambarinę.
-Kviesk žolininkę!


Viduramžiai buvo žymūs ne tik kardais, sargybiniais, lordais ir miledi. Jie buvo žymūs dar ir tuo, kad be renesanso turėjo 99 procentus debilų, kurie nė velnio nemokėjo skaityti ar rašyti, juolab neišmanė taisyklingos kalbos.
Kokį tais laikais turėjo žodyną paprastas kareivis? Na, standartiniai "noriu ėst" ir "duok papist", o vakarais - "eikit visi nx, noriu miego". Darbo metu - "tuoj tave nudobsiu", po darbo - "einam palakt ko nors..." ir "kur mano babkės?". Viskas. Visas jo žodynas. Užduok tokiam išminčiui klausimą "o ką reikia pirma tikrinti, kai randi savo viršininką gulintį ant žemės be sąmonės?" ir išgirsi, kad tikriausiai reikia paspirt į šonkaulius ir pažiūrėt, ar dar gyvas. Ir jeigu ne - skubiai išraust kišenes, jei niekas nemato. Moralė žema, instinktai primityvūs.
Šiame darbe yra šioks toks perversmas - kilmingasis prievartauja tarnaites, pats asmeniškai grasina susidorosiąs, kuomet aplinkui pilna pavaldžių kareivių, o sargybinis (keliais luomais žemesnis!) klausosi širdies ir šaukiasi žolininkės! Na, pirmiausiai jis greičiau prisimintų ne žolininkę, o veterinarą.
Istorija yra patogi tuo, kad jinai užrašyta ir ją galima pasiskaityti. Pavyzdžiui, nesunku rasti google straipsnių apie sanitariją viduramžiais, apie moralę viduramžiais, netgi apie savojo "aš" suvokimą viduramžiais. Kodėl tiek daug vaikigalių svajojo tapti ginklanešiais ir patarnauti savo ponui? Nes be pono nebuvo ir nieko kito. Nebuvo net minties tokios, kad va, pačiam galima tapti ponu.
Aišku, tai yra standartinė istoriją, o kūrinys - fantastinis. Tačiau pati pasvarstyk - ar nebūtų skaitytojui daug įdomiau, jei visi tie fantastiniai dalykai vyktų daugmaž realiai atrodančiais viduramžiais, kuomet kariai buvo debilai, gydytojai gydė vien amputacijomis, dėlėmis ir trepanacijomis (kaukolės atvėrimu), o ponai rūpinosi trimis dalykais, sutrumpintai vadinamais MĖM - mergomis, ėdalu ir medžiokle? Kuomet išminčiai buvo retenybė, o šventieji medžiojami tam, kad jų šventą kūną pasidalintų kuo daugiau vienuolynų?
Pastudijuok.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-01-28 13:11
Aurimaz
Jei būrys save gerbiančių komentuotojų ima nagrinėti žmogaus atsidūrimo padarui po papilve klausimus, tai ženklas autorei, kad reikia patikslinti padaro išvaizdą, ūgį, tarpą tarp priekinių kojų ir aukštį iki papilvės klausimus.

Jei komentuotojams neaišku, ar kūrinys nėra dar vienas "deja vu", tai ženklas autorei, kad jinai pradėjo taip pat nuobodžiai, kaip ir šimtai panašių kūrinių. Kas skiria nenuobodų kūrinį nuo nuobodaus? Teisingai - nestandartiniai įvykiai pradžioje. Tokie, kokių užfantazuotos smegenys nesitiki.

Jei komentuotojai sako, kad daug pasikartojimų, vadinasi... daug pasikartojimų. Vadinasi, autorė daro pertraukas tarp sakinių (kavutės valandėlė?), o grįžusi neperskaito, ką iki šiol parašė. Patarimas - grįžusi po pertraukos VISADA perskaityk paskutines kelias pastraipas, kad neimtum kartoti parašytų dalykų.

Jei komentuotojai ima nagrinėti neaiškių padarų kontakto su siena fiziką, vadinasi, jie nelabai žino, prie ko dar galima prikibti :) Čia jau patarinėti reikia ne autorei, o sienai ir komentuotojams.

Autorė neprivalo ir netgi NETURI įrodinėti, kad jos kūrinys yra ne toks, koks jis atrodo skaitytojui. Tai religinis klausimas, o religija yra nesibaigiančių debatų objektas. Visa, ko reikalaujama iš autorės - tai įdėti kitą dalį, kuri patvirtintų arba paneigtų skaitytojų įtarimus, viltis ir lūkesčius. Autorė privalo tik viena - priversti skaitytoją įsimylėti kurį nors vieną pagrindinį personažą, kad vėliau vardan tos meilės kūrinys būtų skaitomas su visais jo tęsiniais. Tai reiškia, kad vargu ar rimtas, išsilavinęs skaitytojas įsimylės apsisnarglėjusią mergiotę, kurią prievartauja visi kas netingi, o jai per galvą laipioja neaiškus padaras, kad pakištų sau papilve. Kai išaiškės, kas tai per padaras, nėra abejonių - jį kai kas karštai įsimylės. Tačiau vargu ar visi bus tokie filantropai.
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-01-28 00:42
Dvasių Vedlė
Labai daug pasikartojimų.
Miškas buvo tankus ir neturinčiam sparnų gyviui, neaprėpiamai didelis. Miškas driekėsi nuo Paslaptingojo slėnio iki Penkių brolių kalnų. Jis būdavo vadinamas įvairiai. Kiekviena tauta ar mąstyti mokantys gyviai, mišką vadindavo pagal savas legendas ar nugirstas istorijas. Vieninteliai santegojiečiai žinojo tikrąjį miško pavadinimą. Išmintingieji medžiai pirmajai atvykėlei jį pasakė, o ši perdavė  jį kitiems atvykėliams į mišką.  Medžiai mišką vadino Nardija,  tai visose kalbose reiškė išmintį.  Nardijos miškas buvo toks pat senas, kaip ir visa Ademojos planeta. Žmonės, kelrokai ir trentolai visada kreipdavosi patarimų į mišką ir visada jų sulaukdavo. Deja atėjus Ostarloko valdymo amžiui viskas pasikeitė: Ademoja tapo nebe tokia  daili ir globėjiška, Mindojas pamažu vis blankiau ir blankiau švietė. Kelrokai vis sakydavo, kad jis mėgina paslėpti Ostarloko nuodėmes. Nardijos miškas nebebuvo svetingas ir nebeįsileisdavo prašančiųjų prieglobsčio.

Šluobuoja skyryba. Paašikink man, ką norima pasakyti šituo sakiniu?
Kronalto, blanki ir šviesiai gelsva šviesa, nepajėgė prasiskverbti pro storus ir niūrius debesis.

Pasaulis kažkoks yra, veikėjai tokie pusėtiniai kažkokie yra, bet pats tekstas toks... be gyvybės :/ Tartum žertum tik faktus - tam tam tam tam. Bandyk paįvairinti savo sakinių struktūrą. Žinoma, kai pradėsi vengti pasikartojimų, tai sakiniai automatiškai ims gyvėti.

O dėl to dydžio, tai Gestax, mano nuomone, bereikalo kabinėjasi. Jeigu mergaitė sėdėjo ant žemės (Mergina išsigandusi plumptelėjo ant grindų. Gyvūnas žengė į priekį taip, kad mergina atsidūrė jam po pilvu), tai nereikia ypatingai didelio gyvio, kad šiam atsistojus ji atsidurtų jam po pilvu. Pagalvok apie arklį. Atseit nepalįstum jam po pilvu? Aš pati kažkurioj daly savo serialo pavartojau beveik identišką sceną su savo veikėja ir dvasių vilku (prie kurio dydžio, beje, irgi kabinėjosi, tik jau kitas žmogus :) ). Jeigu šitas padaras tokio pat dydžio kaip manasis Angusas, tai ir jam po pilvu sėdintis žmogus gali palįsti ir jis gali perkąsti gerklę, nenukandant žmogui galvos. Viskas čia tvarkoj.
P.s. žinoma, tą dydį visgi būtų gerai apibrėžti dar pradžioje, nes dabar jo dydis kinta visaip kaip tik autorei patogiau: bėga vienokio dydžio, pro vartu eina kitokio, siauromis (!) laviruoja dar trečio, namo sienas daužo vėl kažkokio kitokio... ir t.t. Neaišku.

O šiaip man fantasy patinka, patinka dideli plėšrūs padarai, autorė atrodo nuoširdžiai norinti dirbti ir tobulėti, taip kad laukiu kitos dalies :)
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-01-28 00:09
Gestax
PS Niekada komentaruose neatskleidinėk kas bus kitame kūrinyje ar ko nepasakei šitame, viskas kas yra siužeto linija, personažų ypatybės ir tt turi būti atskleidžiama kūrinyje o ne komentaruose
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-01-28 00:04
Gestax
Na dėl gyvūno dar pasiginčyčiau, norint bent 1 plyta iš namo sienos išmušti reikia didelės jėgos arba labai didelės mases kad lengvai lyg netyčia tu tušinuką nuo stalo gali numesti apskritai prieš aprašinėdama labai smulkiai turi gerai žinoti kokio yra fizikos jėgos yra jėga yra atoveiksmis, o be to esant tokiam dideliam atsargiai padėt galva ar priglaust galva na tu pagauk uodą ir paglostyk ji kad ir kaip besistengtum jis vis vien nukentės, stenkis nesismulkinti nelysti į detales nes tai apie ką nenutuoki ar nepagalvoji dažnai nurašai į lankas
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-01-27 14:40
Spindinti tamsa
meškiuk ačiū už pastabas, būtinai pasitaisysiu dėl netikslumų. Ir ne, tai nebus kūrinio vinis, vėliau viskas išsiplės į platesnį siužetą. Tiesa didysis gyvūnėlis suvaidins nemažą vaidmenį. Mergina yra mirusios miesto valdovės dukra, tai manau normalu į ją kreiptis miledi, ar klystu?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-01-27 14:35
Spindinti tamsa
Gestax pirma padaras - gyvūnas ,,padėjo galvą jai ant pilvo, stengdamasis jos neužgauti", aš juk suprantu, kad jis būdamas tokio dydžio ją laisvai galėjo sutraiškyti, bet jis jos nespaudė tik kitaip pasakius prigludo prie pilvo. Antra mergina nestovėjo po padaro pilvo, o sėdėjo ant užpakalio. Trečia ne puse namo, o tik sienoje padarė nemažą skylę. nesuprantu skaitai, bet atrodo, kad tik akimis permetei tekstą ir parašei komentarą. dėl sumažėjimo pasitaisysiu ir įdėsiu daugiau veiksmo.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-01-26 15:15
Meškiukas
p.s. tpfu, ne viltis, o vinis. Bet gal jau supratot ir taip ;]
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-01-26 15:15
Meškiukas
Iš tavo aprašymo susidariau nuomonę, kad tas padaras mažų mažiausiai - Styracosaurus, tik su kailiu. Beje, jei bėgdamas vis gi viksteli kartais uodegą, tai turi daryti nuolat, nes to reikia išlaikyti pusiausvyrą.
Kadangi supratau, kad miesto siena yra akmeninę, kaip ji galėjo girgždėti?
Kodėl įvykiai taip trūkinėja? tai rūmai sudreba, tai jau negyvi visi, tai iš kažkur mergaitė atsiranda, tai kažkas ją laižo. Perėjimo trūksta.
Be to, žodis "miledi"...kaip tu jį supranti? Kaip titulą?
Nors ir padarą laikyčiau "geresne" vilkolakio ir stegosauro versija, tačiau būtent šioje vietoje to paslaptingumo nelabai ir reikia. Juk visi mato kas jis, kai kas net šunimi vadina. Ar čia bus kūrinio viltis? Jei taip - laukia labai liūdnoki tęsiniai, nes visa kita bus nereikalinga - charakteriai, protoginstas, aplinka bei logika.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-01-26 15:02
Gestax
"Padaras lėtai pasipurtė ir akimirksniu sumažėjo trečdaliu kūno masės" - na dramblys staiga pasipurtė ir neteko trečdalio kūno masės, kitaip pasakius nusiš... arba baisiai sulyso bet liko toks pats dramblys tik sudžiuvęs
ar ne paprasčiau butu kad sumažėjo trečdaliu

veliau keistasis padaras sugriovęs puse namo padėjo galva ant moters pilvo nei sprendžiant iš dydžio jo galva turėjo būti kaip 3 moterys, tai turint tokia puodyne ant pečių, moterį galima mirtinai nuspausti

žodžiu nejauti savo personažų dydžio tu juos nusipiešk ar ką kad galėtum suprast, kaip mergina gali stačia po jo pilvu vaikščioti o kitą sekundę tavo padaras griebia kažką už gerklės, tai būdamas tokio dydžio tai visa galva nekramtydamas gali nukast ir praryt kam jam ta gerklė?
O šiaip per daug aprašymų ir mažai veiksmo atlėkė kažkas prie mirštančios moters pacypė ir viskas

o šiaip keista kai atsiranda visokie niekada nesirodantys vartotojai ir liaupsina kūrinį koks čia dar santykis su moterim, gal ji kliedėjo :D
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-01-26 12:10
Nana Nana
Man tai patiko. Sudomino tas žvėris ir jo santykis su mirusia moterimi.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-01-26 10:02
Spindinti tamsa
beja pagal mano planuojamą plėtoti mintį, čia nebus apsiseilėjusios meilės, bei vieno neįtikinamai nenugalimo ir vis nemirštančio raumenų kalno visada pasitarnaujančio gėriui. Jei pavyks parašyti tai ką noriu bus šauni istorija.Čia tik pradžia tolesnė istorija tik rutuliojasi mano galvoje. Beja narnija man visai nepatiko, o veidrodžiu karalystės išvis nežinau :D o kaip kitaip vadinti nepaprastai didelį sutvėrimą kuris turi spygliuotą odą, pro kailį kur ne kur žvilgančius žvynus, mėlynas akis, kietu šarvu padengtą galvą ir kojas bei ilgą ir žalią liežuvį. Pūkis, margis ar šunelis jam tikrai netiks :D
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-01-26 09:50
Spindinti tamsa
nebus čia viskas idealiai pagal standartus, nes taip nebūna, o pradžia tokia todėl, kad kažkas iš čia buvo pasakę, kad pradžia turi būti kažkiek intriguojanti. Padaro vardo nelabai kur buvo įdėti, nes tik mirštančioji jį žinojo, o ji jo vardu nevadindavo, bet apie tai bus parašyta kūrinyje ir pagal tolesnę eiga, jis turės daug vardų ir pagal mano sumąstytą istoriją turėtų gautis toks gan neblogas kūrinys, bet aišku tik su jūsų patarimais ką ir kur keisti, ką išmesti ar ko vengti.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-01-26 09:39
Aurimaz
Narnija, veidrodžių karalystė ir vyrai, kuriems rūpi dulkinti panas ir rodyti, kas čia viskam vadovauja... Geriečiai idealiai geri ir visų skriaudžiami. Blogiečiai idealiai blogi. Kažkur tikriausiai bastosi idealiai geras ir teisingas didvyris, kuriam bus patikėta viską išgelbėti, o taip pat pagrindinės herojės širdis, ranka, inkstai ir kepenys. O kad viskas vyktų pagal planą, reikia, kad kažkur imtų dėtis idealiai blogi dalykai. Pavyzdžiui, prisikėlinėti seniai pamirštas blogis.

Istorija kol kas nepasirodė kuo nors išskirtinė ar unikali. Neaišku, nei kas tai per padaras (išskyrus tai, kad autorė jaučia tam tikrą pasitenkinimą vadindama jį "padaru"). Galėjo gi jis turėti kokį nors vardą. Pavyzdžiui, Pūkis arba Rainis?.. Ne?
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-01-25 20:49
Lašas ant stiklo
Įdomu ir intriguoja. Gal kiek trūksta ugnelės pačiame kūrinyje, tačiau man atrodo visai nieko;)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-01-25 18:08
Spindinti tamsa
laukiu jūsų kritikos;) ji man tikrai pravers rašant toliau.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą