Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 18 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







,, Neišsitepk,, sėdėk tiesiai, gražiai padėk,,.  Tėvai labai griežtai auklėjo. Kiekvienas daiktas turėjo būti savo vietoje. Motina, norėdama įsiteikti tėvui, kiekviename žingsnyje vis primindavo kokį gerą, tvarkingą ir protingą sūnų jam augina . Ir neduok die jei atsitikdavo kitaip, nesvarbu, kad buvo dar tik antrokas.
  Vieną dieną jis pamiršo matematikos sąsiuvinį. Mokytoja įrašė pastabą, Tomas pasijuokė, kad dabar tai jam bus liūdna. Tada per pertrauką jie susimušė ir suplyšo naujai nupirktas švarkas. Kai grįžo namo, mama prilupo diržu ir ilgai ant jo rėkė. Jis išbėgo tekinas į po jų namo langais esantį parką ir atsisėdęs po klevu ilgai verkė. Kai pavargo verkti- pakėlė akis ir pažiūrėjo į priešais ant šakos įkeltą savo inkilėlį. Šalia jo ant šakos tupėjo rainas kaimynų katinas ir laižėsi. Vaidą staiga nukrėtė šaltis. Jis pačiupo šalia gulintį didelį akmenį ir paleido. Metimas buvo taiklus. Katinas kruvina galva bumbtelėjo ant žemės. Vaidas pačiupo jį už uodegos.
    - Žudikas, žudikas, - klykė Vaidas ir bėgo link vaikų žaidimų aikštelės. Bėgo ir vis suko suko katiną sau virš galvos. Prasivėrė daugiabučio  langai ir senutės iškišo galvas. Iš smėlio dėžės išsilakstė mažyliai. Pagaliau išgirdo ir jo mama. Išlėkė miltuotom rankom į kiemą, pačiupo jį už rankos, atėmė katiną ir parsitempė namo.
    Namuose vėl rėkė ir talžė antausius. Tada kaip tik iš darbo grįžo tėvas. Diržu tėvas mušė taip ilgai, kad atrodė niekada nebaigs. Vaidas užsidengęs veidą rankomis klykė-,, Tėveli nereikia, tėveli, nereikia,,.
    Nebeatsimena kaip užmigo. Tik atsimena kaip naktį susapnavo didelę dėmę ant mokyklinio švarko. Ta dėmė staiga pradėjo augti ir pavirto bala, kurioje pradėjo skęsti visas kambarys ir jis pats. Staiga prasivėrė langas, įskrido krankdama baisi juoda varna. Ji sakė, kad tuoj tuos iškapos jam akis, nes jis yra terla ir nevykėlis. Sukdama ratus virš galvos ji vis artėjo ir artėjo. Jis pažvelgė į langą ieškodamas pagalbos ir ten pamatė baisų nykštuką, didelėmis ausimis ir nosimi, norėjo šaukti, bet kažkas užspaudė gerklę ir laikė. Staiga atsibudo ir išsigandęs ilgai sėdėjo lovoje. Nuo to vakaro prie jo kasnakt pradėjo rinktis nykštukai. Kiekvieną naktį jų vis daugėjo. Kasnakt jie pradėjo pasakoti vis baisesnes istorijas. Kol vieną naktį jam pasidarė taip baisu, kad jis atsimerkė ir klykdamas,, Baikit, baikit“ lakstė po butą.
    Tai pradėjo dažnai kartotis. Į mokyklą nueidavo neišsimiegojęs ir išsiblaškęs, vėliau paniškai pradėjo bijoti, kad tie nykštukai neateitų ir dieną. Tėvai išvežė į ligoninę, o po to į sanatoriją.
    ... Vieną dieną juos aplankė vienuolė Saulė. Vaikams ji labai patiko. Laikui bėgant ir Vaidas daug su ja kalbėjosi. Vieną dieną pagaliau papasakojo jai ir apie nykštukus. Kodėl jie tokie pikti – paklausė. Nusiminė vienuolė. Patylėjo. Tada pasiūlė jam kiekvieną vakarą dievulio paprašyti atsiųsti gerą nykštuką ir atsiimti blogus. Vaidas nelabai tuo tikėjo, bet buvo labai pavargęs, norėjo miego ir nutarė pabandyti kiekvieną vakarą prieš  miegą prašyti. Po savaitės laiko pagaliau susapnavo grąžų sapną: jis sėdėjo pievelėje ir  žiūrėjo į spalvotus drugelius. Vienas žydras drugelis suplasnojo sparneliais ir tarsi pakvietė jį eiti kartu. Jie keliavo pievele ir priėjo didelį ramunių lauką. Po viena ramune sėdėjo kažkas labai mažas. Vaidas pamatė mažą mielą nykštuką žydra kepurėle.
  -Aš būsiu tavo draugas ir paseksiu tau daug gražių pasakų. Tik tu daugiau niekada nepyk ir nebijok.
  -Gerai, - sutiko Vaidas.
  Tai buvo gražiausias rytas jo gyvenime. Nuo tada jis pradėjo sveikti. Kai būdavo liūdna ir labai pavargdavo, kiekvieną vakarą prašydavo, kad nykštukas jį aplankytų. Nykštuką mintyse vadino Miku. Tai buvo geriausias jo draugas.
2011-11-21 12:00
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 4 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2011-11-25 23:23
Danutė Jasilionienė
Blogis prišaukia blogį ir niekada niekur šiaip nedingsta. Taip ir atsiranda pasąminėje baisūs vaizdai, baisios vibracijos ir blogi nykštukai. Tikėjimas gėriu pakviečia gerą nykštuką.Tai vedlys eiti link šviesos.Čia keli skirtingi nykštukai, vienas iš jų- Mikas.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-11-23 12:43
Click Beetle
Man pasirodė, kad kūrinėlis be pabaigos. Nykštukais pavaizduotas blogis ir gerumas, taip, gerumo kruopelytė gali padėti žmogui, vaikui atsitiesti, bet - kas toliau?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-11-22 01:08
Laukinė Obelis
Pirmoji kūrinio dalis labai dramatiška, bet pabaiga to nepateisina. Gaila.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-11-21 13:44
omnia mea mecum porto
Literatūrai nepakanka vien tiesos (tiesą sakant, literatūra turi apgauti, ateitį į gilesnę tiesą per išmonę), todėl vinių kalimas į skaitytojų galvas man visuomet atrodė įtartinas, nesvarbu, ar tai būtų absurdo, ar gerumo vinys.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-11-21 12:36
Birratuke
gražus vardas - Mikas
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą