Rašyk
Eilės (78158)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 6 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Žengiu senamiesčio gatve, padrikos mintys skalauja sąmonę. Žvilgsnis kartais užkliūva už įvairių žmonių, garsų, kvapų, detalių... Senutė nubalusiais plaukais stovi ištiesus delną, tačiau jos veide nėra įprastos prašytojams kančios. Atrodo, jog jai visiškai vienodai, įdės kas monetą į delną ar ne, atrodo, kad ji galėtų išgyventi vien visatos energija. Mergina, lieknu kūneliu besiirianti pro žmones, apsirengusi juodais plevenančiais rūbais, nusiskutusi plaukus. Į ją žiūrint apima jausmas, lyg žiūrėtum į retos rūšies drugelį, plasnojantį pusiau ore, pusiau ant žemės. Žmonių balsai susilieja į vieną gyvybės kvėpavimą. Vaikštau be jokio aiškaus tikslo, užeidama tai į vieną, tai į kitą gatvelę, persismelkusią žmonių būtimi.
        Išgirstu melodiją, panašią į muzikinės dėžutės. Labiausiai man patinka lėtai sukti rankenėlę ir stebėti, kaip metaliniai dantukai užkabina mažytes plokšteles ir atsiranda garsas. Einu link to garso, kol jis priartėja ir pamatau ant suolelio sėdintį vaikiną, grojantį žaisliniu metalofonu. Sustoju paklausyti. Prie jo prieina jauna mama su dukrele, kurią sudomino mieli garsai. Grojantysis pasiūlo jai pagroti, bet mergytė susigėsta ir nueina šalin. Tuomet jis pastebi mane, stovinčią prie medžio. Paklausia, ar noriu pagroti. Linkteliu.
      Net negalvodama, ką ir kodėl darau, prieinu. Jis pasislenka, kad paliktų vietos atsisėsti ir man, paduoda lazdeles grojimui ir paaiškina, kaip reikia groti. Pažvelgia į mane, ir nors žvilgsnio prasmės neįmanoma išskaityti, tačiau akys atrodo vaikiškos ir nuoširdžios. Pasitikiu. 
      Iš pradžių nedrąsiai, bet po truputį įsijausdama pradedu groti. Jis išsiima kitą metalofoną ir taip pat ima groti tą pasakų muziką, kuri mane čia ir pritraukė.
      Pamažu metalinių plokštelių skambesys išstūmė visas mintis ir sustabdė laiką. Kažkokie žmonės ėjo pro šalį, žiūrėjo, bet svarbiausia buvo ne natos, ne laikas, ne ritmas, o savo širdies išliejimas tiems praeinantiems žmonėms, nesvarbu, kokie jų vardai, profesijos, kokios firmos kaklaraiščiai ar bateliai. O jeigu jie nepriims to, kas srūva į juos, tai norėjosi tiesiog atsiduoti būčiai. Jaučiau, kad mano ir šalimais sėdinčio žmogaus tikslai panašūs, nes jis nebuvo pasidėjęs prie savęs jokio indo, į kurį būtų galima mesti pinigus, veidas buvo ramus, žodžiai netekę prasmės.
      Po kažkiek laiko prie mūsų prieina vyriškis, prisėda ir užkalbina šalia manęs sėdintį vaikinuką. Matyt, pažįstamas. Atsipeikėju. Dabar popietė. Pažiūriu į laikrodį. Paskaičiuoju, kiek laiko visa tai tęsėsi ir nustembu - atrodė, tik ką prisėdau.
      Pakilau, palydėjau akimis besikalbančius draugus ir nuėjau tolyn, po truputį įsileisdama mintis atgal į save ir kuo labiau tolau, tuo labiau branginau tai, ką patyriau atsitiktinę dieną atsitiktinai praeidama atsitiktine gatvele.
2011-07-30 19:46
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 9 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2011-07-31 12:06
il ja
išties, skubotai pabaigai dar ir esamojo laiko norėtųsi. bet neblogai, artima (esu ir pati rašiusi miniatiūrą apie klajojimą senamiesčiu - gal todėl...)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-07-31 07:35
tictac_it
Labai skubota pabaiga, jau ir taip visas tekstas kiek paviršutiniškas, nors idėja graži - pritrūksta įsijautimo - ir pabaigai pritrūko ypač ... 3
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-07-30 20:28
Gija_
Su kūneliu gerai čia viskas. Tokia forma pabrėžiama, kad  "kulšelė" yra būtent "apgraužta", kad tas lieknumas nėra gražus, greičiau ligotas.
Idėja priminė mintį, jog norint pripilti puodelį šviežio vandens, būtina išpilti puodelio turinį.  Taip ir veikėja išpila  šiek tiek savęs, pajautusi, kad jos puodelis per pilnas.
Tada man reikėtų gatvėje mažų mažiausiai kokio būgnininko pasidairyt, kad pavyktų kažkiek savęs išpilt. Va, ieškosim:D
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-07-30 20:10
begemotas_
dėl frazių tenka sutikti su Debeskukute. tai kas kalbama su draugais ne visada tinka rašiniuose. nebent tai reikalauja pats tekstas, bet ne šis. jūsų tekstas lyg ir sąmonės ar pasąmonės jausmų srautas. ganėtinai paviršutiniškas. gal būtų galima kiek giliau pasakot herojės jausmus, net jei jie nelabai apčiuopiami. pabaiga nuskubėta, neišbaigta.


spaudžiu 3. bet sakau, esat teisingam kelyje. sėkmės.
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-07-30 19:59
Alisa Realybėje
Čia tos frazės tai taip, sutinku, nes tarp manęs ir mano draugų yra paplitę kai kurie žodžiai, kurie įauga ir kartais išsprūsta netikėtose, kartais nelabai tinkamose, vietose :) O šiaip - ačiū :)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-07-30 19:54
žiemvakariai
turėjau metalofoną, pradinėje mokykloje kraustė sandėliuką ir visiems mokiniams dalino juos :) maloniai priminėt :)

sakyčiau, puikus tekstas. vietomis gal reikėtų šlifuoti paskiras frazes ("Mergina, lieknu kūneliu" - man asmeniškai, nelabai "skaniai" nuskambėjo, kažkodėl pasivaideno apgraužtos vištų kulšelės), bet pati aura spinduliuoja jaukumu. mažytė betarpiško bendravimo su pasauliu akimirka.

Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą