Rašyk
Eilės (78096)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 4 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Pasaulis gaubia mus. Kai kuriems jis toks mažas, kai kuriem didelis. Nepamatai, kaip bėga laikas ir mūsų žemė keičiasi į blogą. Bėga metų laikai, metai, dienos, valandos. Gyveni ir mokaisi iš padarytų klaidų, kurių yra sočiai.

Guliu sau ant lovos ir svajoju apie neregėtus laukus, medžius. Širdį apima troškimas ten nukeliauti. Pajusti tai ką jaučia kiti, įkvėpti tai ką įkvepia kiti, pamatyti tai ką mato kiti. Žmogus pasitelkęs vaizduotę gali sukurti pačius beprotiškiausius dalykus, veiksmus. Norisi tiek daug, bet gyvenime ne viskas išsipildo. Išsipildo tik paprasti, bereikšmiai dalykai.

Atsikeliu, bet vėl krentu ant lovos. Noriu išsiplėšti iš kūno – šaukti, rėkti, bėgti, bet negaliu. Man trukdo nematomos jėgos, kurios prirakino mane prie lovos. Jaučiuosi lyg miręs ir tuo pat metu atgimęs. Mane užplūsta visokie jausmai – pyktis, gailestis, liūdesys, džiaugsmas. Evoliucija, pagalvoju. Gal ir neklystu. Gal siekiu kito lygio? Aukštesniojo, kuriame randi visko ko širdis geidžia, o ji geidžia ne materialinių turtų, o vienos mažytės dalelytės, kuri užpildytų tą tuštumą kūne – meilės.

Pro langą švyti geltona saulė. Ji netokia stipri kaip šiuo metu mano širdis. Atsikeliu vėl ir šį kartą pavyksta išeiti iš kambario. Tuščias. Aš esu tuščias. Tokios mintys bėga į galvą pasvajojus apie dalykus, kurių niekada neįgyvendinsiu. Svajoju skrist į pačias gražiausias vietoves pasaulyje, surast pirmąją meilę ir pajaust pilnatvę. Nors dėl paskutinio dalyko ne esu tvirtai įsitikinęs. Manau, kad visi žmonės jaučia pilnatvę, tik tai jiems rodosi kitaip nei jų nuomonė turi rodytis. Uh! Kas vyksta mano viduje? Vienintelis aukščiausiasis tik žino.

Išeinu į lauką. Pradedu bėgti kur kojos neša. Pajuntu kaip vėjas taršo mano plaukus. Sustoju parkelyje. Atsisėdu ant žolytės ir pradedu medituoti.

Atsimerkiu. Aplink visiška tamsa. Negi aš taip ilgai meditavau? Bandau atsikelt, bet nesėkmingai. Sukryžiuotos kojos nutirpo. Džiaugiuosi nors, kad jaučiuosi geriau ir mano kūne nevyksta perversmas. Manyje sukuždėjo smalsumas. Kas būtų jeigu būčiau laukęs toliau? Gal mano svajonės išsipildytų? O gal tai buvo mano nuodėmių atpirkimas? O gal reinkarnacija?
2011-06-16 13:27
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 6 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2011-06-24 22:12
Lengvai
žinoma, kad patiko, nes ir pats Dovepasl tokio pat tipo kūrinukus rašinėja;]

o dėl tekstuko - pavadinimas daug stipresnis nei pats tekstas. Na, visiems mums taip buvo - guli, svajoji, įsivaizduoju, ..., veiki arba neveiki. Tik ne visi mes tai aprašinėjam. Baltas kiški dėl bandymo eisus.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-06-24 13:06
Dovis_ Pa
O man patiko. Vel gi nesuprantu kaip rasykai nemato nuostabiu kuriniu, bet zinoma, jau ju cia bedoS. O jums, Auvay, tik rasyti ir rasyti. Laukiu kito kurinuko
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-06-18 20:09
MacteAnimo
aprašymas panašus į dienoraštinio tipo tekstą. tas kutenantis noras išsikalbėti, bandymai ieškoti pusiausvyros neapibrėžtoje kasdienybės erdvėje, formuoti egzistencinius tikslus, kai net nežinai kurion pusėn pasukti. taigi, pavadinkime tai rašymu bandymu
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą