Rašyk
Eilės (78159)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 2 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Lėtai ir didingai Žvaigždžių Smėlynais keliauja Pasaulių Karavanai. Apkrauti sunkiais nešuliais, kupini paslapčių ir stebuklų. Ant kupranugarių linguoja varovai; jų akys spindi tarsi žvaigždės ir niekas nežino kur jie keliauja. Tie varovai – dievai, o jų nešuliuose mirtingųjų likimai ir sielos. Amžinai neramios ir skubančios atskleisti gyvenimo ir mirties paslaptis.
          O varovai - nebylūs. Tviskančios akys įsmeigtos į dykumų tolius, mintys gilesnės už giliausius šulinius, ir veda jie karavanus paslaptingais keliais jau daugel amžių. Pasaulių kupranugariai kartais suklumpa, ima gailiai mauroti ir drėgnomis akimis viltingai laukia varovų pagalbos. Kartais tie padeda. Karavanas trumpam sustoja, parkritęs rūpestingai pakeliamas ir, dabar jau išdidžiai iškėlęs galvą, su visa vilkstine keliauja toliau.
          Kartais... dykumos smėlyje įklimpęs žvėris lieka vienas. Į gailų mykimą neatsako niekas. Karavanas linguoja toliau, o suklupusiojo baubimas nutyla amžiams. Palikto kupranugario kūną greitai paslepia smėlis, o kai pakyla audra, praėjusios vilkstinės kelią žymi tik žvaigždžių šviesoje boluojantys kaulai.
          Ilgos vilkstinės traukia Žvaigždžių Smėlynais. Tyliai skimbčioja apynasrių varpeliai, gurgžda smėlis po kojomis. Karavanai turtingi. Varovų nešuliai ir skrynios pilni lobių ir brangenybių. Vienos tviska dieviško tyrumo baltumu ir mėliu, kitos pragaištingai žėri purpuru ir juoduma. Ir taip bus visada. Vieni pasauliai skleis šviesą, kituose žėrės pražūties ugnis.
          Štai jis, legendinis miestas Avarionas. Nakties Deimantas žibantis Pasaulių Verpstės apsode. Vienintelis ir nepakartojamas, kaip ir kiti pasaulius jungiančios Kristalinės Šerdies miestai. Avarionas veidu atsisukęs į Mėlynąją jūrą, o jo plaukus kedena iš Raudonųjų Kalnų pučiantys vėjai. Čia tvyro amžina naktis, burtai ir blyksi kardai. Miesto rūmų, bokštų ir sodų šviesas žvaigždės laiko savo atspindžiais tamsiame žemės veidrodyje.
          Didysis Nakties Deimantas spindi visomis matmenų spalvomis ir blyksniais. Jis yra dievų Žiedo Akmuo. Čia tu surasi šviesą, bet atsimerkęs išvysi dar daugiau tamsos. Čia mažai įprastų dalykų ir kasdienybės. Šitame mieste bičiuliaujasi stebuklai ir keistenybės. Avare, gali numirti ir būti nužudytas, bet jau kitą dieną tavo kūnas bus prikeltas, o siela išgydyta, arba įkalinta giliausiuose požemiuose.
          Čia, po žvaigždėtu skliautu, stovi miestas, prie kurio vartų prasidedantys keliai tave nuves daug toliau negu paprasti dulkėti vieškeliai...
2011-06-06 14:06
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 7 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2011-11-06 09:52
Dvasių Vedlė
Tai bent vaizdzialis!
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2011-06-09 08:43
vilnis
O aš perskaičiau kaip įžangą. Labai patiko rišamasis sakinys...Čia,po žvaigždėtu skliautu, stovi miestas, prie kurio vartų prasidedantys keliai tave nuves daug toliau negu paprasti dulkėti vieškeliai...Reikėjo ir pateikti tolesnę kūrinio veiksmo eigą, bent pačią pradžią, kad susidarytų skaitytojui pirminis įspūdis apie kūrinį. Nepergyvenkit dėl aštrios kritikos, viskas gerai, rašykit toliau. Iš tokio trumpo gabalėlio negalima spręsti- blogas kūrinys.Juk dar net neprasidėjo veiksmas. Sėkmės.Pasaulinės fantastikos aukso fonde radau visokio lygio kūrinių, o juk tai fondas.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2011-06-08 08:01
omnia mea mecum porto
Nepulčiau Skaitytojo (Tiesioginėmis Užuominomis), leisčiau jam pačiam padaryti atradimų. Neskubėčiau žvaigždžių smėlynų ir pasaulių karavanų paversti simboliais: pirma juos įpinčiau į siužetą, o tik paskui – ir ne autoriaus balsu, o kurio nors personažo akimis, mintimis – susimąstęs apie reginį, įvykius ar istoriją jis atsargiai pakylėtų savo mintyse daiktus iki Daiktų.

Pateikčiau skaitytojui bent jau istorijos punktyrą, bent jau dinamišką reginį, nekankinčiau jo vien man (autoriui) suvokiamos prasmės pripildytu statišku Vaizdeliu.

Nevadinčiau poetinio miesto, kone simbolio, avarijos vardu.

Beje, jei turėčiau galimybę vertinti, atkreipčiau dėmesį į neprastą stilių, kas kad iššautą šiek tiek į orą.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2011-06-06 20:26
St Sebastianas
Vaizdelis yra, bet kaip dainuojama vienoje dainoje: kas iš to, kas iš to? Jei nori vaizdelį pateikti kaip savarankišką kūrinį, jis turi būti mažų mažiausiai iš kojų verčiantis.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2011-06-06 18:54
Meškiukas
Čia vaizdelio vaizdelis ar daugeserijinio romano vaizdelis?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2011-06-06 15:47
Lengvai
ojoj, kok piktas Plektsutsats.
Nu da, šiaip nelabai apie ką čia: vaizdelis ir tiek. Bet vaizdelis visai nais;]
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2011-06-06 15:44
innuendo
O taip!

Skaitoma pakiliu balsu ir tikimasi, kad po įžangos atsiras veiksmo.

Nepamiršk, kad didžioji dalis skaitytojų praverčia aprašymus, trunkančius dvidešimt puslapių. Be veiksmo, aplinka neturi kabliuko.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-06-06 15:01
Flax
Eee.... Čia apie ką?

Iš manęs kuolas už, kaip Omniai pasakytų, "myžimą vaivorykšte".
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą