Rašyk
Eilės (78156)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 15 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Kažkodėl tai nematyt ūkininkų ir ne ūkininkų laukuose kažkada visai neblogai kolchozuose augusio bent tojo tabako, nuo kurio net pypkės raitydavos, deja. Juk yra agronomijos institutas, - kažin kelintą tulpių rūšį bando išrast..  Juk įmanoma subrandinti tokias sėklas, kurios juk augtų toje visai neblogoje lietuviškoje žemėje dargi kartu su šiltnamio efektu. Gaminamas milžiniškas kiekis brangių ir labai brangių cigarečių, - o kodėl jeigu pagal logiką, - gautųsi importuojamas tabakas dargi ir labai labai slepiant kiek neša mano supratimas. Juk turime lietuvišką beveik cigarečių fabriką. Popieriaus, - kokio nori ir netrūkstama. O ar kada nors pagalvojote kiek tarkim per dieną surūkoma pinigų?? Ir dargi kaip suprantu jie didžiąja dalimi sugrįžta ne į biudžetą, o tiems kažkokiems slaptiems tipo augintojams, jeigu apskritai tų tabako laukų kažkur yra. Rūkome tai tikrai prastos rūšies, dargi ir politika savotiška matomai tipo bloginti tabaką, - atseit mažiau rūkys. Manau kad visa tai labai netesinga, nes kuo geresnis tabakas, - tuo mažesnė žala sveikatai. Tiesą sakant jau ir sunkoka surasti netgi labai brangių bet normalaus tabako prikimštų cigarečių. Kodėl?? Ar ne naudingiau būtų dalį surūkomų ir dūmais paverčiamų pinigų, kas yra po tikrovei, - milžiniškos sumos, - paskirti lietuvos ūkininkams auginti dargi ir klestėtų ne vienas buvęs kolūkis. Kam remti tuos chren znaet kokios šalies bet ne Lietuvos žemės ūkį??? Ar neatsibodo pinigus rūkyt.......??? Ar geriau tegu virstame ubagais bet užtat su gerais importo keficientais??? Ir išvis, - cigarečių kaina Lietuvoje nenormali. Ir galvokite kaip norite. Tarp kitko Seimo manau tikrai nepriprašysite lietuvišku tabaku paremti ir dargi ilgam Lietuvos ūkininkus ir žmones, kurie mielu noru geriau augintų bent tabaką savoje žemėje, negu spoksotų durninančią televiziją. Dar ir ženytis būtų iš ko atsiprašant.
2011-05-31 01:02
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 5 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2011-10-28 18:50
Lapiuks
Paminėsiu ,kad be cigaretės yra dar pyokės rūkymas. Pvz kaljano kuris turi šimtametę tradiciją ir mano noumone tikrai nėra durnas paskendimas dūmuose. Tabakas tikrai LT augdavo. Kodėl negalima būtų pradėt augint jo ir vėl. Sutaupume ir visi baigtų traukt Sant George kontrabandą iš Baltarusijos.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-06-08 16:07
Exuss
Rūkymo alternatyvų pilnas pasaulis: rašymas, piešimas, drožinėjimas, lipimas į kalnus, dainavimas, kryžiažodžių sprendimas, ir t.t.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2011-06-02 09:40
MacteAnimo
tekstas nepanašus į scenarijų, spėju priklydęs į tą skyrių atsitiktinai. pritarčiau tabako auginimo idėjai. kaip laukai užsodinti serbentais, rapsu, kmynais, taip būtų galima įvairinti sodinukų rūšis. o rūkalių galimybės neturi ribų, bus nevalgę - bet dūmuose paskendę. kodėl neieško rūkymo alternatyvų?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2011-05-31 20:18
Exuss
Aš tai už tai, kad visa Lietuva būtų nerūkymo zona. Ir  nealkoholizmo zona taip pat.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-05-31 13:54
Šššerchaninė Šššecherezada
Vieni tspoktso durninančią televiziją, o kiti tciulpia kvailats cigaretets ir vitsai netsvarpu its kokio tapako, nets jots tik prileidzia dūmų į plauciuts ir vitskats, o kokts protingats zmoguts gali to norėti, klautsiu ats jūtsų...kokts??! aitsku, tik Apelits, kurits tsavo kitą prolį vadina Apeliu, kadangi jits tspoktso televizorių, taciau jits ir pats puikiautsiai taip tsave galėtų vadinti, jei tik patsitspoktsotų its tsaliets,  kai kaip kokts fakyrats ryja dūmuts its kūrių jokiots naudots, ir aitsku ats tsuprantu, kad vitsaip pūna ir ne vitsi vaikai atjunktsta, arpa kiti nepūna its vitso gavę krūtiets ir tada jiemts itsivytsto tokts nepatenkintats replektsats, pet...pet...pet tada jau daug tsveikiau pūtų, jeigu jie naktimits taip..utsiimtų tsu tsavo moterų krūtimits, tada dar ir kita proplema itsitsprętstų, ne tik tapako, pet gal ir gimtstamumats padidėtų, nets tsiaip ar taip ir moterimts gal maloniau pūtų...na o moteryts, kuriots tsau tciulpia tats cigaretets..ats apie jats patylėtsiu, nets norts ir pats ne, pet mūtsų lytits vienoda ir ats dapar patylėtsiu tuo klautsimu.
O tapako neaugina ir nevartoja papratsciautsiai dėl tots paciots priezatstiets, kaip ir vitko, nets vitsi nori tik tapletėts, gatavo produkto, l;ygiai taip pat kaip cigfaretėts, nets vitsitskai tingi pemątsyti, o jeigu ir mątso, tai galvoja - ai...ats tingiu..ir vėl tsau ciulpia tapletę tsu cigaretę, uzuot auginę tapaką arpa ruptsnoję kiaupienets ir vitsats kitats zolets, kuriots daug tsveikiau ir tsaugiau negu tapletėts, taip.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2011-05-31 02:13
Abias
Drąsus ir inovatyvus pasisakymas aktualia tematika.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą