Rašyk
Eilės (78142)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 14 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







BOSAS –  50 metų, solidus, taksi firmos vadovas.
SENIS - 50 metų, neišvaizdus, nervingas, vulgarus, taksi vairuotojas.
NAUJOKĖLIS – 24-28 metų, ramus, paprastas vaikinas.
MERGINA – 20-25 metų, graži, maloniai bendraujanti.

EXT. Žiema. Vakaras. Miesto centras.

Prie taksi automobilio stovi trys vyrai.

BOSAS: - ką pasakysi jaunuoli, gera proga pradėti darbą su nauju automobiliu?

NAUJOKĖLIS (ramiai): - aš tai nieko prieš, bet kažkaip nepatogu, tik ką įsidarbinus ir iškart naujas automobilis. Nors, manau būtų įdomu dirbti naktį, pažiūrėti kokie yra naktinio gyvenimo žmonės, pabendrauti su jais...

SENIS (pertraukia jaunuolį, valgydamas iš saujos riešutus, kalba emocionaliai): - šefas, nėr čia ką galvoti, naktinė pamaina mano, tai aš ir padarysiu apkatkę.

BOSAS: -  na na, žinau ką ir kaip dirbi naktį, nenoriu per tave turėti nemalonumų. Automobilis tavo jaunuoli, parodyk ką moki.  O tu pakeisi jį 7 ryto.

Ir paleidžia raktelius į jaunuolio ištiestą delną.
Senbuvis nepatenkintas sprendimu pasišalina.

Jaunuolis sėdasi į automobilį.

BOSAS (pasilenkia prie naujokėlio, kalba griežtai): - tiesa, bendraudamas su klientais, nepamiršk, kad naujo automobilio nuomos kaina pamainai 100 litų, taip kad, sukis kaip nori, bet turi man atidirbti.

NAUJOKĖLIS: -o kur racija?

BOSAS: - nespėjo įdėti, šiam kartui pakaks ir taksometro. Na, sėkmės (ir užtrenkia dureles).

Naujokėlis pradeda dairytis po automobilio saloną ir nedrąsiai čiupinėja vairą, veidrodėlį ir t. t., pralinksmėja.

Staiga pasigirsta garsus bildenimas į stiklą. Naujokėlis išgąsdintas atsisuka. Šalia vairuotojo durelių stovi išsišiepęs Senis (vairuotojas su patirtim) ir toliau įkyriai beldžia į stiklą. Naujokėlis nuleidžia stiklą žemyn.

SENIS (su kepure, valgydamas riešutus, kalba pašaipiai): - nu, kaip mašinytė, kaip sekasi su klientūra bendrauti?

NAUJOKĖLIS (atkerta): - ateis laikas ir pabendrausim.

SENIS: - na na, lažinamės, kad tu šiąnakt iki ryto 7: 00 nepajudėsi iš vietos.

NAUJOKĖLIS: - ką čia šneki nesąmones, tu ką visai trenktas, manai, kad per visą naktį nė vieno kliento neatsiras?

SENIS: - lažinamės, iš šimto litų.

NAUJOKĖLIS: - gerai, lažinamės.

Ir jie du sukerta rankomis. Senis patapšnoja naujokėliui per petį.

SENIS: - sėkmės, tau jos prireiks (ir šypsodamasis pasišalina).

Netrukus pasigirsta artėjantys linksmi šūkavimai ir atsidarius galinėm durelėm į automobilį pradeda lipti linksmai nusiteikusių jaunimo grupelė. Naujokėlis apsidžiaugia, užveda variklį. Greitai užsipildžius galinėm sėdynėm nesibaigiančiu eile, jaunimas ir toliau bando užpildyti likusią erdvę.

NAUJOKĖLIS: - ėėė, palaukit palaukit, persėskit kas nors į priekį (mandagiai paprašo).

Jaunimas linksmai rėkauja, kvatoja, juokauja ir net neketina paklusti vairuotojui. Kažkas iš jau įlipusio jaunimo atidaro kitas dureles ir pradeda išlipinėti ir apeiti automobilį iš galo, taip sudarydami įlipančiųjų ir išlipančiųjų nepertraukiama grandinė. Pagaliau šį pokštą pamato ir vairuotojas, bet nieko nesiima, tik išjungia variklį.

NAUJOKĖLIS (nesijuokdamas, ironiškai): - cha cha, kaip juokinga.

Po kiek laiko, kai jaunimo grupelė išsikvepia ir pasidaro ramu į taksį įlipa  porelė pasibučiuoja tarpusavyje, dar kartelį, meilikauja. Naujokėlis pasižiūri per veidrodėlį, nusišypso, užveda variklį, atsisuka į besilaižančią porelę.

NAUJOKĖLIS (maloniai, mandagiai): - na įsimylėjėliai, tai į kokį guolį Jus nuvežti?

Porelė tyli ir toliau glamonėjasi.

NAUJOKĖLIS (maloniai, mandagiai): - alio, kur važiuojam, pasakykit adresą ir važiuojam.

Porelė pradeda nusirenginėti, o vairuotojas tikėdamasis, kad tuo viskas ir baigsis, greitai sulauks atsakymo, atsisuka prie vairo ir laukdamas žiūri į prieki. Tik staiga, jam prie galvos iš dešinės pusės, palei nosį išlenda moteriška koja apsiautu aukštakulniu bateliu su nusmukusiom kelnaitėm.

NAUJOKĖLIS (nustebęs atsisuka, pasipiktina): - nesupratau, Jūs ką visai..., lauk iš čia, čia Jums ne viešbutis.

Porelė nekreipdama dėmesio užsiiminėja seksu. Pasipiktinęs vairuotojas išlipa iš automobilio ir atsidaręs galines dureles bando iškrapštyti porelę. Bet ubu įsimylėjėlei, kaip susitarę, griebia vairuotoją ir įsitempią pas save į guolį pradeda jį glamonėti, bučiuoti, nurenginėti. Priešindamasis ir burnodamasis naujokėlis išsilaisvina iš meilės pančių ir pasiėmęs automobilio raktelius susinervinęs kažkur išeina .
Po kiek laiko naujokėlis grįžta nešinas kiniškų makaronų dėžutę, pasižiūri pro automobilio langus į vidų. Įsimilėjėlių nėra. Sėdasi prie vairo, išsigliaudo lazdeles, atsidaro dėžutę, paima makaronų ir prieš valgydamas apsidairo į šonus ir į galą. Ant galinės sėdynės pamato gulintį, ne itin maloniai atrodantį, panaudotą prezervatyvą.

NAUJOKĖLIS (pasipiktinęs): - nu blyn, kas per žmonės.

Apsidairo ieškodamas su kuo čia paėmus prezervatyvą. Žvilgsnis užkliūna už rankoje laikomus kiniškus pagaliukus. Atsargiai bandydamas sugriebti pagaliukais gumytę toliau burbuliuoja...

NAUJOKĖLIS: - ne nu, tiekto kad pasimylėjo takse, gal neturėjo kur ar šiaip ekstremalai, nu bet po to tai tikrai galėjo susirinkti viską.

Jam burbuliuojant ir žaidžiant po galinę sėdynę su gumyte, girdisi artėjanti policijos automobilio sirena. Nešant pagriebtą su pagaliukais slidų prezervatyvą iš priekio matosi dideliu greičiu artėjantis automobilis, kurį vejasi policija.

POLICIJOS AUTOMOBILIS (rėkia per savo garsiakalbius): -  juodas bmw sustojat.

Naujokėlis pasišlykštėdamas ir nekreipdamas dėmesio į nieką kitą tik į gumytės kėlimo ir gabenimo virš savęs procedūrą atsidaro savo durelių langą ir švysteli milijoninį turtą laukan. Sucypia stabdžiai, prigesta sirena. Naujokėlis sustingsta ir išsigandęs nedrąsiai pasuka galvą į šoną. Labai arti takso, atbuline eiga, lėtai privažiuoja policijos automobilis ir susilygina vairuotojų durelės. Tarp dviejų vairuotojų ant policijos automobilio lango kabo prisiklijavęs blizgus prezervatyvas. Neatidarinėdamas lango policininkas žvilgsniu parodo į prezervatyvą. Naujokėlis kilsteli pečius. Policininkas meta piktą žvilgsnį į jį. Supratęs, kad taip lengvai neišsisuks Naujokėlis vėl kiniškais pagaliukais bando sugriebti baltąjį šliužą nuo policijos automobilio lango. Kai pagaliau krovinys yra atsargiai keliamas į taksi automobilį jis išsprūsta nuo pagaliukų ir nukrenta į ant Naujokėlio klyno padėtą makaronų dėžutę. Naujokėlis nusimina, bet prisimina apie netikėtus svečius. Kol atsidarinėja policijos automobilio langas ir veriantis kiaurai policininko žvilgsnis kapoja Naujokėlį per raciją pasigirsta staugimas.

POLICIJOS RACIJA: - penki vienas, kur juodas bmw? Kur juodas bmw?

Sunerimsta šalia sėdintis policijos vairuotojo partneris.

POLICININKAS 2: - palik, varom greičiau.

POLICININKAS 1 (susinervinęs): - ką palik, mane iš kandono apmėtė.

POLICININKAS 2: - palik sakau, paskui bemwa varom, šitą paskiau susirasim.

Policijos automobilio vairuotojas paskutinį kartą mestelėjąs nemalonų žvilgsnį į taksistą spaudžia gazą,  įsijungia sireną ir dingsta iš horizonto. Naujokėlis atsidūsta ir po akimirkos, paėmęs dėžutę, pradeda maišyti makaronus su lazdelėm. Laimei prisimena apie įpuolusį tarp nepageidaujamą ingredientą.
Atsidaro galinės durelės ir į taksą sunkiai įlipinėja labai storas girtas vyras. Jam įlipus net takso priekis pasikelia. Naujokėlis ant automobilio priekinės panelės padeda makaronų dėžutę ir užveda variklį.

NAUJOKĖLIS (piktai): - koks adresas?

Tyla. Nesulaikęs atsakymo vairuotojas pasisuka atgal į klientą.

NAUJOKĖLIS: - tai kur...

Klientas užknarkia ir net neketina kalbėti kita tema. Miega.

NAUJOKĖLIS (garsiau, įsakmiai): - Ė, nemiegam čia, adresą sakykite.

Vairuotojas pajudina kliento koją. Niekas nesikeičia, klientas miega. Vairuotojas stipriau papurto kliento koją.

NAUJOKĖLIS: - Ė, pabundam, jau atvažiavom.

Klientas miega. Vairuotojas užgesina variklį, išlipa iš automobilio, prieina prie šaligatvio pusės galinių durelių ir jas atidaręs čiumpa klientą už rankos.

NAUJOKĖLIS (susinervinęs): - lipam lauk, čia ne miegamasis.

Vairuotojas bando jį ištempti iš automobilio, bet nesėkmingai. Klientas vis tiek miega. Tada vairuotojas apeina iš kitos pusės ir bando klientą išstumti. Nepavykus ir šitam manevrui vėl grįžta iš kitos pusės ir dar kartą pabando jį ištraukti, pasipila kumščių kruša.

NAUJOKĖLIS (įtūžęs): -nešdinkis iš čia tu storas parše.

Skirtingom svorio kategorijom, laimi klientas. Pasidavęs ir pavargęs vairuotojas užtrenkia galines dureles ir kažkiek laiko patrypčiojęs lauke sėdasi už vairo nieko nepešęs.
Nieko neveikiant naujokėliui pasidaro šaltoka ir jis užkuria variklį. Sušilus ateina mieguistumas ir patogiau įsitaisęs vairuotojas atsipalaiduoja ir užsimerkia. Po sekundėlės storas klientas primena apie save garsiai užknarkdamas. Naujokėlis nepatenkintas susimuisto perkreiptu veidu ir vėl užsimerkia.

SAPNAS

Naujokėlis važiuoja dairydamasis miesto gatvėmis. Jis dėvi tą pačią Senio kepurę. Netrukus ant šaligatvio pamato styrančią nuo šalčio, šviesiais plaukais, merginą trumpa be rankovių balta suknele, baltom kojinėm prisegtom prie korseto, aukštakulniais baltais bateliais ir už nugaros baltais sparnais. Taksi sustoja prie merginos. Nusileidžia durelių stiklas.

NAUJOKĖLIS (stačiokiškai, elgsena ir kalbos maniera, kaip Senio): - Tai ko laukiam?

MERGINA (ramiai): - Tavęs.

NAUJOKĖLIS: - o, tada sėskis.

Mergina šiaip ne taip įsirango priekyje su savo sparnu kliudydama vairuotojo galvą, kitas lieka išlindęs pro langą. Vairuotojas apžiūrėjęs merginą nuo galvos ligi kojų pradeda važiuoti.

NAUJOKĖLIS (patenkintas): - Tai kur važiuojam?

MERGINA: - Į dangų.

NAUJOKĖLIS (sekundėlę nesupratęs, po to nusižvengia): - Gerai, kad ne velnią įsisodinau.

Staiga naujokėlį užklumpa viena po kitos trys nemalonios eismo situacijos, tai kažkas jam užkiša automobilį, tai pro automobilio priekį prabėga berniukas, senutė lėtai eina per perėja. Tokios situacijos kas kart jį suerzina ir čia pat sėdint už vairo garsiai, prie nepažystamosios, išlieja savo nepasitenkinimą, nervingai ir emocionaliai.

MERGINA: - kaip greitai viskas keičiasi, juk anksčiau buvai kitoks.

NAUJOKĖLIS: - Koks tavo reikalas, koks aš buvau. Užteks man nesąmones kalbėti, aš čia tave už dyką nevežioju, jei jau įlipai, tai būk maloni ir atidirbk.

Automobilis akimirksniu sustoja toje pačioje vietoje, kur ir stovėjo visą laiką prieš sapną. Vairuotojas pasimetęs dairosi, kaip čia galėjo automobilis pats sustoti.

MERGINA (ramiai): - vadinasi mums nepakeliui.

Ir mergina išlipa iš automobilio. Tolstančią merginą vairuotojas dar pabando įkalbėti pasilikti.

NAUJOKĖLIS (sarkastiškai): - na, gerai jau gerai, ką juokų nesupranti, sėsk, važiuojam pas mane.

Mergina atsisuka.

MERGINA: - Tu jau seniai ne į tą pusę važiuoji. Ate.

Vairuotojas tylėdamas palydėjo akimis tolstančią merginą angelo sparnais į pastatą ant kurio kabojo neoninė iškaba „Sky club“.

SAPNAS BAIGĖSI

Automobilyje laikas rodo 6: 49 ir pereina į 6: 50 ir tuo metu garsus suknarkimas, tik šį kartą Naujokėlio. Storo kliento nebėra. Atsidaro priekinės keleivio durelės ir įsėda ta pati MERGINA, tik dabar be sparnų ir normaliai apsirengusi. Kai durelės užsitrenkia, vairuotojas pašokęs prabunda.

MERGINA (susijaudinusi): - greičiau vairuotojas važiuojam, vėluoju į darbą.

Naujokėlis išsprogdinęs akis spokso į merginą.

NAUJOKĖLIS: - aš Jus kažkur mačiau.

MERGINA: - taip taip, per televizorių.

NAUJOKĖLIS: - ne, rimtai.

MERGINA: - ir aš rimtai, važiuojam greičiau ir taip vėluoju, kitą panelę pakabinsite.

Naujokėlis susimastęs pasuka užvedimo raktelį. Starteris suka, bet variklis neužsiveda. Dar po kelių nesėkmingų bandymų, vairuotojas gūžteli pečiais.

MERGINA: - gal benzino pamiršote įsipilti?

NAUJOKĖLIS: - ne, buvo pilnas bakas.

Ir pamatęs, kad benzino rodyklė ant dugno susipranta.

NAUJOKĖLIS: - ir pasibaigė.

Naujokėlis tik skėsteli rankomis. Mergina nepatenkinta sumykia, išlipa iš takso ir stovėdama ant šaligatvio dairosi. Iškart į jos vietą įsėda Senis, senasis taksistas.

SENIS (linksmai nusiteikęs): - na tu mane ir palinksminai šiąnakt, žiūrėjau ir žvengiau, kaip tu bendravai su klientais.

Ir pasiėmęs nuo panelės dėžutę pradeda ryti makaronus.

NAUJOKĖLIS: - tai čia tavo darbas?

SENIS: - na taip, jau gali duoti man šimtą litų.

NAUJOKĖLIS: - bet taip nesąžininga.

SENIS: - čia, kaip kare, visos priemonės pateisinamos, cha cha.

Sunkiai valgydamas makaronus susiraukia.

SENIS: - fui, kaip tu gali valgyti tą kinietišką jovalą.

NAUJOKĖLIS: - aš jo ir nevalgiau.

Staiga pasigirsta artėjanti policijos sirena. Abu taksistai žiūri, kaip iš priekio atvažiuoja policijos automobilis su švyturėliais besivejantį juodą bmw. Tuo tarpu mergina skubanti į darbą bėga pro takso priekį skersai gatvę stabdydama atvažiuojantį iš priešingos pusės kitą taksą ir papuolusi tarp stojančio takso ir atlekiančio juodo bmw. Mergina išsigandusi sustingsta. Juodas bmw lekia visu greičiu į merginą. Naujokėlis ir Senis apmirę spokso išpūstom akim. Naujokėlio ir Senio veidus apšviečia ryški šviesa ir ilgai netrukus nuo smūgio jų galvos trenkiasi, vienam į vairą, o kitam į automobilio panelę ir stiklą. Po netikėto smūgio jie du susiėmę už galvų atsilošia. Jų takso variklio dangtis sulankstytas, rūgsta dūmai, priekyje juodas bmw link kurio jau bėga policininkai su pistoletais ir ištraukinėja bėglius. Visi įvykį matę žmonės, eina link susidūrusių automobilių pralenkdami tebestovinčią iš išgąsčio sustingusią merginą. Taip pat atėjęs ir taksistų šefas.
Naujokėlis rodydamas seniui pabaksnoja į laikrodį, laikas 6: 59.

NAUJOKĖLIS (džiaugsmingai): - automobilis pajudėjo.

Ir laikas persijungia į 7: 00.

Senis nepatenkintas atskaičiuoja šimtą litų ir paduoda Naujokėliui. Išlipęs Naujokėlis ir priėjęs prie šefo paduoda jam šimtą litų.

NAUJOKĖLIS: - ačiū, nereikia man tokio darbo, sėkmės.

Ir nueina prie merginos.

NAUJOKĖLIS: -man pakeliui, aš galiu Jus pavežti.

Paima už rankos, įsodina į šalia stovintį taksi automobilį ir nuvažiuoja.
2011-05-03 16:26
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 2 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2011-07-04 23:49
Katė Misė
Žiauru :D , koks absurdiškas tas gyvenimas.. Šiaip tikrai super, Antras kūrinukas, kurį per pastarąsias  dienas skaičiau tikrai susidomėjusi. Mielai pagal ji pastatyčiau koki spektakliuką mokykloje.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2011-05-23 22:56
Click Beetle
aha, su porele perlenkta, o tiksliau - su tuo preziku perlenkta; galėtų būti kas nors subtilesnio - moteriškos kelnaitės, liemenėlė,  o gal žaisliukas koks nors iš tos serijos...
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-05-10 16:14
pilkė_
Geras, vietomis iš juoko net ūsai kruta :))
Pabaiga kažkuo priminė filmą "Interstate 60".
Su ta porele tenai  gal per stipriai truputį pasirodė...

Antspauduoju letena.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-05-05 17:41
Laurita Leščinskaitė
geras, man patiko ;)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą