Rašyk
Eilės (78093)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 21 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Įvadas

...

Apie miegą negalėjo būti nė kalbos.
Įtampos kamuojamas mano kūnas reagavo į menkiausią bildesį, pasigirdusį nakties glūdumoje. Pagalvė tapo akmeniu, o po antklode pasidarė nepakeliamai karšta, tarytum tvankią vasaros naktį. Norėjau atsikelti iš patalo ir truputį pasivaikščioti po kambarį, tačiau bijojau tokiu būdu sudrumsti tylą ir praleisti tą lemiamą sekundę, kurios šitaip kankinamai laukiau.
Kiekvieną akimirką spynoje galėjo girgžtelėti pasukamas raktas...
Ir vis dėlto išvargusios smegenys mane pavedė. Kurį laiką kybojau kažkur tarp sapno ir realybės, nė pati nesuvokdama, jog užmigau neramiu, paviršutinišku miegu.
Kai, regis po kelių minučių, šoktelėjus išsigandusiai širdžiai, pabudau, lovą slėgė svetimas svoris.
Šiltai šypsodamasis, Joris žiūrėjo į mane ir laukė, kol pabusiu. Matyt, bus grįžęs kaip tik tuo momentu, kai nejučiomis užsnūdau.
Pašokau ir puoliau jam į glėbį. Sukaitusiu, lipnaus prakaito išmuštu kūnu prisiglaudus prie vėsios jo striukės, pajutau begalinį palengvėjimą. Tokį visa apimantį, jog ėmiau kūkčioti įsikniaubusi į jo petį tarsi vaikas.
- Nagi, Elinga, raminkis, - globėjišku tonu prabilo jis, nubraukdamas man nuo veido sudrėkusius plaukus. – Kaip matai, grįžau gyvas ir sveikas, lygiai po šešiasdešimties dienų, kaip ir žadėjau.
- Bet ta nežinia manęs gyvos vos nesuėdė! Laukiau nuo pat aušros, vaikštinėjau iš kampo į kampą... Jei šiandieną būtumei nepasirodęs, nežinau ką aš daryčiau! Nekenčiu to tavo darbo...
- Dabar jau neverta svarstyti, kas būtų, jei būtų, mažyt. Svarbu, kad dabar mes kartu ir, beje, velniškai turtingi!
Tai ištaręs, Joris pabučiavo mane ilgu, jausmingu bučiniu, stipriai spausdamas mane glėbyje. Deje, buvau taip išvargusi, kad panirau į miegą vos paguldyta atgal į lovą - šį kart gilų it šulinys ir besapnį.

...

Vos pabudusi, pajutau namuose sklandančius kiaušinienės ir kepamos šoninės kvapus, svaigų, nosį kutenantį kavos aromatą. Skrandis ėmė nekantriai raibuliuoti, mat nevalgyta mano buvo nuo pat praėjusio ryto. Išsiropščiau iš lovos ir nusileidau į virtuvę, kur radau Jorį su keptuve besisukiojantį prie viryklės. 
- Maloniausias būdas pabusti iš miego – užuodus nuostabius pusryčius! Labas rytas!
Geraširdiška mano vaikino šypsena švietė ne blankiau už ryto žarą, besiveržiančią pro langą. Sunku buvo įsivaizduoti, kad dar prieš keletą dienų šis žmogus galėjo šaltakraujiškai žudyti – netikėjau tuo tol, kol pati vieną kartą nepamačiau aštraus jo durklo, skrodžiančio susivokti nespėjusią auką. Samdomi žudikai dažniausiai nesišypso taip atlapaširdiškai, lyg jų sąžinės neslėgtų jokia nuodėmė. Nors Joris ir nebuvo eilinis samdomas žudikas.
- Kaip praėjo medžioklė? – paklausiau, kibdama į garuojančią kiaušinienę su šoninės juostelėmis. Alkana buvau lyg valkataujantis šuo.
- Puikiai. Nei vienas iš Varinių Lapių grupuotės nepaspruko gyvas. Asmeniškai nudobiau gal vienuoliką. Kaip magai, jie visiški diletantai, iš mūsiškių sužeidė tik Valentą – ir tai dėl aklos nesekmės, tiesiogine tų žodžių prasme. Painiomis gatvelėmis besigainiodamas kelis iš tų nenaudėlių, šis pakliuvo į akligatvį ir buvo užspeistas varinių, kurie kaip pasiutę puolė laidyt žiežirbas. Valentą jie spėjo tik lengvai apdegint – mes su Ula juos per porą minučių išgalabijom, kaip reikiant apšaudėm arbaletais nuo gretimo namo stogo. Užtrukę su tais varliukais būtume ir trumpiau, jei ne vienintelė pagirtina jų savybė mėtyti pėdas ir gerai nešti kudašių.
Joris atrodė nepaprastai išdidus ir patenkintas savimi. Vėliau parodė nediduką odinį lagaminėlį, pilną šlamančiųjų – užsakovas buvo nuoširdžiai suinteresuotas Varinių Lapių nušlavimu nuo žemės paviršiaus. Toji grupuotė nejuokais apkarto kaip kuriems miestams, įsiverždama ir terorizuodama taikius piliečius, bet daugiausiais žalos pridarė jų ekperimentavimas su magija – pastąrajį kartą plačiai nuskambėjęs jų sukeltas „Sprogimas Gaudos miesto savivaldybėje“, nusinešęs ne vieną aukštą postą užimčią gyvybę buvo tik vienas iš daugybės pavyzdžių. Joriui ir kitiems jo kompanionams buvo duota šešiasdešimt dienų atsikratyti visų iki vieno grupuotės narių.
Aš jaudinausi iki nualpimo, nes, kiek teko girdėti, iš tokių medžioklių būtinai kas nors negrįždavo. Būti samdomo žudiko mergina – misija ne iš lengvųjų. Negauni jokių, net menkiausių naujienų, apie mylimojo žūtį gali sužinoti tik pervertus kelių miestų, kuriuose jis galėjo būti nužudytas, nekrologus arba susisiekus su jo bendrais, kas būtų dar sunkiau. Kitus galvažudžius buvau mačiusi tik kartą, o tai, ką girdėjau apie jų vadeivą, buvo galima priskirti nebent legendoms. Nenumaniau nei kur jų ieškoti, nei kaip susisiekti, nes Jorio pasakojimai buvo itin šykštūs ir be detalių. Paminėjęs buvo tik kelių sėbrų vardus ir talentus, kaip jie tarpusavyje tai vadino.
Kaip ten bebūtų, mano 21-asis gimtadienis jau buvo ne už kalnų; to skaičiaus, kurio sulaukus gali imtis kokios tik panorėjęs veiklos, net ir tos pačios magijos, laukiau lyg išganymo, mat rimtai ruošiausi tapti Jorio bendradarbe, prieštaravo jis tam, ar ne. 

...

Po pusryčių, griuvome į lovą ir mylėjomės lyg laukiniai. Kiekvienas kartas su juo buvo ypatingas, mat iš tų vienerių rimtos draugystės metų, kartu praleidome vos kelis mėnesius. Dėl jo mečiau Medicinos Akademiją ir visus planus tapti padoria sesele, pasipusčiau padus iš gimtojo Daugmarės miesto ir ėmiau sekioti iš paskos, didelę dalį laiko leisdama viena. Beprotiškai įsimylėjau tą gražuolį galvažudį ir pasmerkiau save nenuspėjamai lemčiai. Medžiotojai lengvai galėjo patys tapti taikiniais ir taip be galo be krašto.
Apie slaptą mano talentą nežinojo niekas, net Joris.
Nujaučiau, kad manyje slypi kažkas pavojingo.
2011-04-27 00:25
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 6 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-30 11:31
Purpsius
Nu bet  nėr taip blogai :) Kaip pradžiai, viskas pusėtinai, čia gerokai blogesnių ideda. Istorija apie samdomą žudiką(-ę), kuri(s) iš tikrųjų yra geriet(-ė)is, orientuota į vaikus ir paauglius. Viskas normaliai. Linkėčiau neužmesti rašinio ir naudojantis apačioje pasirašiusiais bambeklių komentarais išspausti visai smagią ir lengvą pasaką, manyčiau, turėtų nesunkiai gautis.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-29 18:29
Aurimaz
Šiaip tai paskutiniai du sakiniai mane priplojo savo banalumu. Aišku, jų pliusas tas, kad jie skyrių pabaigia su intriga, tačiau šioje vietoje buvo galima ne taip akivaizdžiai. Nors kiekvienam pagal skonį.

Samdomo žudiko įvaizdis neįtikino. Jis viską su šypsenėle išpasakoja savo sugyventinei, net nesusimąsto, kad retsykiais ir sienos gali turėti ausis. Iš tokios profesijos atstovų reikalaučiau mažų mažiausiai santūrumo ir tylos savo antrųjų pusių atžvilgiu. Juk antrąją pusę gali kas nors pagrobti, o tada iki klientų sąrašo labai nedaug lieka. Žodžiu, šis žudikas iš plepučių būrelio, kur visi vakarais mėgsta nerti vašeliu servetėles. Tačiau vėliau kažkodėl imamas piešti jo, kaip tylenio įvaizdis. Tai jeigu tylenis, tai į brangiosios klausimus turėtų atsakinėti tyla. Pažiūrėk serialą "Dexter" - apie žudiką maniaką ir suprasi, koks žudiko gyvenimas.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-28 16:17
Exuss
Taaaip, išorinis pasaulis neegzistuoja. Net nesupratau, kas čia, ar šie laikai ar viduramžiai (arbaletai, magija).
Mergina kažkokia keista, siaubingai pergyvena (iki nualpimo), kad tik jos mylimajam nenukristų plaukas nuo galvos, tačiau pati labai veržiasi tapti žudike. Samdomi žudikai juk už pinigus žudo visus iš eilės: kaltus ir nekaltus, senus ir jaunus.

Prie stereotipų pridėčiau dar ir kiaušinienę su šonine, tokią tik amerikiečių filmuose valgo. Prancūzai nevalgo, lietuviai nevalgo, italai nevalgo... ir t.t..
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-27 20:43
St Sebastianas
Meškiuk, taip jau susiklostė aplinkybės, kad Varinę Lapę pažįstu asmeniškai, todėl dėl šio incidento nusiunčiau asmeninę užklausą, prašydamas paaiškinti kodėl jos grupuotės nariai elgiasi taip neprofesionaliai. Audiatur et altera pars.;)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-27 19:36
Meškiukas
Perskaitęs vieną, esi tarsi perskaitęs visus.

1. Visos moterys mėgsta pusryčius į lovą. Net tos, kurios nemėgsta ir pvz pusryčiam labiau norėtų dribsnių su pienu.

2. Visos moterys gyvena su turtingais vyrais ir visada būna 21-19 metų, net tos, kuriom prasidėjo antroji jaunystė ir yra storos, kaip T30 tankas.

3. Visos moterys mylisi, kaip pašėlusios.

4. Visos moterys būtinai įsimyli/myli/ mylisi jaunus ir gražius galvažudžius/vampyrus/drakulas/ ARO pareigūnųs ir Prancūzų Legionierius.


Visų pirma - atsikratyk atsibodusių stereotipų. Mane kur kas labiau įtikintų pusamžė moteriškė, aprėkusi vėlai iš darbo grįžųsį žudiką meilužį, nei toks vaizdas. Jei nepavyksta atsikratyti stereotipų - apversk juos iš kitos pusės ir vietoj balta rašyk juoda, tada nerizikuosi sulaukti gausybės "smagių" komentarų.

O po to pašnekėsim apie kitas kūrinio ypatybes.


p.s. Sebastianas praleido svarbią kūrinio dalį - jei tos Varinės Lapės buvo super duper ultra nusikaltėlės, kaip jas galėjo siaurose gatvelėse išžudyti kažkokie kvaileliai su durklais? Visų pirma - tokia grupuote būreliu, lyg mokyklinukai, nevaikščiotų, visų antra - jei juos galėjo pyškinti iš arbaletų, jie su savo magija galėjo tuos arbaletčikus nupūsti nuo stogo, tikrąja to žodžio prasme.
Durklai prieš magiją? nebent magas miegojo.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-27 15:49
omnia mea mecum porto
Nesutikčiau. Mūsų diskusija ne didesnis oftopikas, negu aptariamas tekstas.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-27 15:49
omnia mea mecum porto
Nesutikčiau. Mūsų diskusija ne didesnis oftopikas, negu aptariamas tekstas.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-27 15:47
St Sebastianas
Aha, pacukai galės sulysti su mejlies istorijom, su meilės trikampiu narkomanė, vampyras ir šuo.:] Šiaip ar taip, su šiom diskusijom reikia kraustytis kitur, nes čia jau visiški offtopikai.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-27 15:41
omnia mea mecum porto
Pac laikaz skelbti tikros ir fantastiškos meilės apsakymo konkursą?
:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-27 15:31
St Sebastianas
Mylista, o kodėl rašymo kokybę priskyrei prie nepadorių dalykų?:] Ir šiaip tu neteisus, kad nieko nesuprantam apie TIKRĄJĄ MEILĘ. Ar gali būti kas nors gražiau už tai, kai žmona vyrui atneša pietus į apkasus per minų lauką... Arba užtaisinėja automato dėtuves kautynių įkarštyje... Arba kai vyras atneša kepsnį žmonai ir pasakoja kaip jam sekėsi gaminti: "Liuobiau prieštankiniu granatsvaidžiu į tą automobilį, vėliau einu pro šalį, ogi užduodžiu kepsniuką! Žiūriu guli kepta mėsytė į kamufliažo likučius įvyniota, tai negi gerą daiktą taip paliksi?" Ko verti tokie komplimentai, kaip "Tavo aromatas man primena arktinį ginklų tepalą! Tavo kojos lieknos kaip RPK! Tavo plaukai kaip maskuojantis tinklas!" Matai, puikiai žinau, kaip sužavėti moteris.:]

Jei rimtai, neįtikino manęs ta meilė, neįtikino.:]
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-27 15:00
Mylista sutinka su viskuo
44045 ir St Sebastianai - atvirai pasakysiu, esu jumis nusivylęs. Jums tik rašymo kokybė, seksas ir dar kitokie nepadorūs dalykai galvoje. Nieko jūs nesuprantat apie miailę.

Ne ne, ne tokią kokią nuvalkiotą. Aš turiu galvoje tikrąją miailę. Arba, dar tiksliau, TIKRĄJĄ MIAILĘ. Su pabučiavimais, gėlėmis, ir kiaušiniene į lovą ir viskuo. O jūs, alaus gėrikai, stuobriai, fantastokratai to nesuprantat.
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas (2)
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-27 14:46
St Sebastianas
Na, pabūsiu advokatu.:]

a) Kodėl žudikas negali švelniai šypsotis? Žmogus dirba jam džiaugsmą teikiantį darbą, vakarais jį pasitinka mylima mergina, kuri iš karto nusminga, pusryčius turi gamintis pats ir dar pagaminti dykaduonei savo merginai... Na, gerai, 44045, tavo viršus, tikrai negali švelniai šypsotis.

b) Nereikia galvoti taip siaurai. Vyrukas gavo lagaminėlį prikimšta pinigų, labai apsidžiaugė, todėl keliaudamas namo užsukdavo į visus barus ir viešnamius, todėl jautėsi kiek užsi... na, manau mintį visi suprato. Mintis, kad jis galėjo būti pavargęs atrodo neįtikinamai, nes jo elgesys netinkamas pavargusiam žmogui: guli lovoje, vėpso į miegančią savo sugyventinę. 

c) autorė dar gali nupasakoti visus merginos privalumus kitoje dalyje, kuri pasirodys po S ženklu.:]

Kas gerai? Tekstas skaitomas. Klaidos akis bado, bet ką jau padarysi. Pasakojimas rišlus, nekyla noras bambėti apie visokias nesąmones. 

Kas blogai? Viskas vyksta tuščioje erdvėje. Na, yra lova ir gatvė. Net nesijaučia, jog yra kažkoks pasaulis. Pasakojant numetamos kai kurios detalės, tačiau visumos pamatyti negalima. Nesimato net karkaso. Neįmanoma pajausti net to pasaulio griaučių. Durklai ir arbaletai netempia į šiuos laikus, tačiau palaidas gyvenimas lyg ir nelabai tinkamai atrodo senovės pasaulyje. 

Dar blogiau yra tai, kad šis tekstukais yra potencialiai dar vieno nebaigto serialo pradžia.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-27 07:47
omnia mea mecum porto
Vaizdavimo būdas kelia vilčių, kad autorė galėtų parašyti įdomesnį kūrinį (jei tik turėtų, ką pasakyti skaitytojui).

Samdomas žudikas itin neįtikinamas, nes:
a) švelniai šypsosi
b) sutikęs savo merginą pu 2 mėn. išsiskyrimo kažkodėl švelniai guldo ją atgal į lovą
c) gamina maistą merginai, apie kurios privalumus autorė kažkodėl nutyli (o tam tikri trūkumai matosi: dykaduonė, be profesijos, neparuošė vakarienės).

Pasaulis kartoninis, beveik be detalių, istorijos nėra (panašu, kad autorė tikisi, kad ji atsitiks berašant, savaime).

Kas šiame tekste alternatyvu, kad jį reikėtų skelbti fantastikos skyrelyje?
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-27 01:42
Tichandra Rua
Hehe, reikėtų naudotis automatiška klaidų taisymo programa :) Beje, jau 5 metai užsienyje, tad nusprendžiau imtis kokios nors rašliavos, o tai visai lietuvių kalbą užmiršiu :))
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-27 01:35
Nuar
Labai daug klaidų, praleistų raidžių. Nieko baisaus, bet juk gėda, kai kas nors žinantis skaito. Siužetas - tiesa sakant, visi kiniečių veiksmo filmai pagal tą patį siužetą pastatyti. Nieko baisaus - treniruotis tinka. O paskui, kaip dievas duos. Tik man atrodo, kad autorei greičiau nusibos rašyti, nei spėsime sulaukti kūrinio pabaigos.:) 
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-27 01:12
Spindinti tamsa
Paskutiniai 2 sakiniai suintrigavo. Lengvai skaitosi ir atrodo pakankamai gerai parašytas. O ir siužetas neeilinis, tad mano nuomone- tęsk ;)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-27 00:27
Tichandra Rua
Kūrinys yra dar tik rašomas. Norėčiau sužinoti, ką jūs manote, ir ar verta toliau tęsti (parašiau dar tik kelis skyrius, įdėsiu daugiau) :)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą