Rašyk
Eilės (78158)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 10 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Taigi, čia dar ne scenarijus, bet išdėstyta istorijos esmė, pagal kurią planuoju rašyti scenarijų. Būčiau dėkinga už argumentuotą kritiką ir patarimus dėl pačios istorijos;)

                                                            Lažinamės, kad tave myliu?

Mokykloje susikuria paauglių grupelė, kurios narius jungia bendras požiūris į pasaulį: Kam gyventi pagal taisykles, jeigu galima gyventi linksmai? Šios grupelės pagrindinė veikla – lažybos iš drąsos. Lažybos jiems – tarsi saviraiškos būdas, sakymas NE pasauliui; stereotipų, banalių ir atsibodusių etiketo, socialinių taisyklių laužymas, laisvalaikio linksmybės.  Grupelė susiskirsčiusi hierarchijos būdu pagal drąsą, sunkiausių lažybų įvykdymą, turi savo lyderį, kuris valdo visą lažybų reikalą. Tam, kad viskas vyktų pagal planą, reikalingos taisyklės. Viena jų – išgirdus užduotį negalima sakyti ne. Šiai taisyklei niekas iš grupės narių nedrįsta prieštarauti, nes jiems tai reikštų gėdą ir lažybos nebetektų savo prasmės, taigi niekas nė nesvarsto atsisakymo galimybės. Taip pat ne visiems grupės nariams žinomas faktas – grupės lyderis visada stengiasi apie grupės narius sužinoti visą informaciją, atsirinkti kompromituojančią kaip ginklą prieš grupės išdavikus. Visos lažybos iki smulkiausių detalių yra surašomos į blonknotą, kurį turi tik lyderis ir kurio neišleidžia iš rankų.
Mergina, istorijos herojė, gauna užduotį – suvilioti ir plikti populiariausią ir gražiausią mokyklos vaikiną. Kadangi ji – paprasta, iš pažiūros niekuo neišsiskirianti mergina, stokojanti vaikinų dėmesio, ji išsigąsta užduoties sunkumo, tačiau vis tiek pasirįžta ją vykdyti, juk atsisakyti negalima. Lyderis elgiasi protingai ir pakursto merginos norą vykdyti užduotį: „Kuo jis geresnis už tave? Niekuo. Parodyk jam tai. “ Mergina imasi darbo – visomis priemonėmis bando prisikasti iki populiariojo vaikino, tačiau nesėkmingai. Lyderis pakreipia reikalus taip, kad mergina ir vaikinas gautų daryti vieną projektą. Šis šansas merginai buvo sėkmingas, ji ima bendrauti su vaikinu. Tačiau atsiranda problema – pradėjus bendrauti su populiariu vaikinu, ji nelieka nepastebėta ir ja susižavi vienas iš mokyklos vaikinų, taipogi iš populiariųjų, tačiau labai konfliktuojantis su merginos lažybų objektu. Mergina atstumia nė negalvojusi vaikiną, reiškiantį jai simpatiją, nes ji stereotipiškai susidariusi prastą nuomonę apie populiarius ir gražius vaikinus. Tačiau šis rankų nenuleidžia, galų gale išsikovoja jos dėmesį. kaip bebūtų, mergina lažybų nepamiršta, tačiau kyla konfliktai su vaikinu, dėl kurio susilažino – ji nenori laisvalaikio leisti viešumoje, bijo, kad ją pamatys vaikinas, kuriam ir ji pradėjo jausti simpatiją, o lažybų objektas nenori su ja likti dviese, nuošaliai.
Mergina kuo toliau, tuo labiau įsimyli naująjį vaikiną, galų gale lažybų užduotis tampa jai nebepakeliama. Ji žino, kad niekur pabėgti negali, o bendrauti su dvejais vaikinais, besimokančiais toje pačioje mokykloje, tampa neįmanoma. Tačiau netikėtai ji randa vieną šalininką – grupelės naujokę, kuriai taipogi pradeda nepatikti tokie žaidimai. Jos bando rasti išeitį iš tokios, atrodo, beviltiškos padėties, tačiau pasidaro dar blogiau – grupelės lyderis sužino apie maištaujančią naujokę, ji pažeminama, sutrypiama ir išmetama iš grupelės. Tačiau lyderis nenutuokia, kad ir pagrindinė herojė buvo prisidėjusi prie maišto. Toks naujokės išmetimas išgąsdina merginą ir ji bijo toliau kelti maištą. Nelieka kitos išeities – užduotį reikia įvykdyti. Ji slapčiomis susitikinėja su dveis vaikinais, tačiau vėl problema – vaikinas, kurį įsimylėjo, nori su ja bendrauti ir mokykloje, ji negali jam pasakyti kodėl taip negali būti, bet kartu ir iš visos širdies nori sutikti su jo prašymu. Neištvėrusi pasipasakoja grupelei apie šią priblemą. Lyderis pasiūlo jai lažybų alternatyvą – sužinoti lažybų objekto baisiausią paslaptį ir ją paviešinti. Mergina ima bijoti šių lažybų, ji suvokia, kad tai prieštarauja jos moralinėms vertybėms, tačiau ji prisimena istoriją su naujoke ir suvokia, kad neturi jokios kitos išeities.
Mergina artimai susibičiuliauja su lažybų objektu, galų gale jis ima ja pasitikėti ir įvykus dar vienam konfliktui dėl laisvalaikio leidimo, jis pagaliau pasako priežastį, kodėl nenori būti su ja dviese. Pasirodo, kad šis vaikinas yra homoseksualas ir stengiasi kuo geriau tai nuslėpti. Draugystė su pagrindine heroje – jam išsigelbėjimas, priedanga, nes jei būtų susidėjęs su mergina iš savo draugų rato – ji būtų supratusi ir išdavusi jo paslaptį. Tuomet visas jo pasaulis, populiarumas tiesiog sugriūtų.
Taigi mergina tarsi pasiekė savo tikslą – sužinojo jo paslaptį, dabar galėtų jį išduoti, baigti lažybas ir būti laiminga su vaikinu, kurį myli. Tačiau gėjaus atvirumas suvirpina jos širdį, jos žmogiškumas neleidžia jo išduoti. Mergina pasako lyderiui, kad paslaptį sužinojo, tačiau nesiruošia jos viešinti. Grupės lyderis tarsi praranda sveiką protą, jį užvaldo emocijos. Atsiskleidžia tikrasis jo veidas: iki šiol besislėpęs už šaltakraujo, išmanaus, viską greit perprantančio ir nuspėjančio kitus žmones kauke, jis pratrūkęs atskleidžia savo tikruosius tikslus. Pasirodo, kad grupės lyderis, sugalvojęs šias lažybas, turėjo asmeninių tikslų – atkeršyti vaikinui (lažybų objektui) dėl merginos, kurią buvo įsižiūrėjęs, o ši įsimylėjo pastarąjį. Lyderis nori pasiekti savo tikslą bet kokia kaina, todėl ima grasinti merginai, jog papasakos visą tiesą apie ją jos mylimąjam. Ji neviltyje, nebežino ką daryti. Galų gale ji nugali vidinę kliūti ir ryžtasi papasakoti viską savo mylimam vaikinui pati. Viską sužinojęs vaikinas tiesiog pakraupsta. Jis ant jos nepyksta. Blogiau – jis ja visiškai nusivylęs. Juk manė, kad rado išskirtinę ir nuoširdžią merginą, su gražiu vidiniu pasauliu ir tauriom vertybėm, tačiau sužinojus jos veiklos istoriją visas jo požiūris į ją kardinaliai pasikeičia. Jau jau rodos nebėra vilties būti su mylimuoju. Tačiau meilė gali viską, ir vaikinas, nurijęs nusivilimą, duoda jai antrą šansą – ištaisyti esamą padėtį.
Merginai ilgai galvoti netenka kaip išsrėpti visą šią košę – akimirksniu į jog galvą šauna mintis apie lyderio blonknotą, kuriame surašytos visos lažybos iki smulkiausios detalės. Jai pavyko apie jį sužinoti atsitiktinai, kai ieškodama tarp lyderio daiktų savo knygos pastebėjo blonknotą, kuris patraukė jos akį, ir ši jį perskaitė, tačiau pačiam lyderiui apie tokį atradimą niekada neužsiminė. Mergina nutaiko progą ir nugvelbia blonknotą. Blonknote surašyta daug neišaiškintų „nusikaltimų“mokykloje, aprašyta kaip buvo ižeidžiami, suniekinami ir pažeminami ne vienas mokyklos mokinių. Mergina ant blonknoto užrašo lyderio vardą ir pavardę ir ruošiasi pakišti po mokyklos direktorės durimis. Tačiau priėjus jos kabinetą kiek stabteli. Atsiverčia paskutinį puslapį apie pastarąsias lažybas ir išplėšia jį taip išsaugodama gėjaus paslaptį. Blonknotą niekam nematant pakiša po durimis ir lyg niekur nieko išeina. Kitą diena direktorė sušaukia visus mokinius į aktų salę, viskas paviešinama, kiekvienas „nusikaltimas“ perskaitomas garsiai, tos istorijos atpažįstamos jų dalyvių ir salėje kyla šurmulys, visi pasipiktinę prisimena tas nuoskaudas ir laukia kol bus paskelbtas jų kaltininkas. Ir jis paskelbiamas. Lyderis žinoma neišvenhgia bausmės – jis išmetamas iš mokyklos. Maža to, jis tampa visos mokyklos paniekos abjektu, jis tarsi išskiriamas iš visos bendruomenės ir visur yra lydimas smerkiančių žvilgsnių. Jis gauna tai, ko nusipelnęs.
Gyvenimas mokykloje pasikeičia: visa lažybų virtinė užsibaigia, herojė, išsaugojusi paslaptį, tampa gėjaus geriausia drauge ir džiaugiasi gavusi mylimo vaikino atleidimą ir meilę.
2011-04-22 13:28
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 1 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-26 20:00
Sachmet Nrn
Ačiū už pastebėjimus ;) Na, kai taip pasakėte, tai taip, panašumų su tuo filmu yra. Tas kenkimas jiems yra tam tikras teismas, jie nejaučia savo gyvenime teisingumo todėl patys bando jį kurti.
Ne taip supratot, klubas susikuria dėl jų požiūrio, dėl to paties teismo, ir tokiom aplinkybėm jis panaudojamas asmeniniam kerštui. Na, gal dėl direktorės ir taip, tačiau manau jog "nuskriaustieji" žmonės turi teisę apie tai žinoti, lyderis atiduodamas dar ir jų teismui. Be to manau jog Petriukas ir taip žino apie visus, juk ta grupelė nevengia viešo keršto, tiesiog niekas iki tol nežinojo kas tokį kerštą kuria, o ir gandai apie mokyklos įvykius (ypač nekasdienius: pažeminimas, "pastatymas į vietą") ir be direktorės pagalbos tikrai nesunkiai plinta tarp mokinių.
Dėl trukmės tikrai nesiginčysiu, patirties tiek kad ją nuspėti dar neturiu, tačiau mano vizijoje vistas telpa į ~1,5h.
Dabar filmuoju filmą "Kalbėtis su tyla" (šį scenarijų esu čia patalpinusi). Tai bus toks praktinis darbas, po kurio manau pasimatys kiek aš sugebu aprėpti :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (2)
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-25 23:27
Exuss
Tai primena filmą "Mean girls". Irgi grupelė, irgi žurnalas su paslaptimis, irgi niekšybių krėtimas ir veikimas prieš lyderį, po to viso to viešinimas, viešas pasmerkimas prie visų ir t.t.

Yra kelios nelogiškos vietos. Žmonės į grupę juk savo noru susiburia, niekas juk nevertė. Taigi, kodėl žmonės savo noru nori kenkti kitiems?
Ar ne per ilgas ir labai jau aplinkinis ir nepatikimas kelias organizuoti tokį "klubą", padaryti daugybę įvairių drąsos išbandymų tik tam, kad atkeršyti vienam vieninteliui vaikinui? Tas pats, kad savo sodo skype vietoje jaukaus rastinio namuko statyti didelį dangoraižį tik tam, kad kaimynui saulę užstotų.
Direktorė yra labai žiauri, kad paviešino visiems visų paslaptis. Būdamas mokinys paduočiau direktorę į teismą dėl asmens duomenų ir privataus gyvenimo faktų paviešinimo. Mano manymu direktorė turėtų pasikviesti grupės lyderį "ant kilimėlio" paaiškinti dėl ko jis prisidirbo ir išmesti iš mokyklos. Kodėl Petriukas iš antros klasės turi žinoti viską apie kiekvieną nusikaltimą?
Ir jeigu jis išmetamas iš mokyklos, tai jis nespėtų sulaukti tų paniekos žvilgsnių. Tie paniekos žvilgsniai būtų tik tada, jeigu jis ir toliau liktų mokytis toje pačioje mokykloje.

Labai daug įvykių, į paprastą filmą netilps, reikėtų kokių 3 valandų filmo ar net serialo. Aš rimtai.

O ilgesnio filmo nei 15 min. tiesiog nenufilmuosite. Beje, kaip baigėsi reikalai su filmu, kur mergaitė žudėsi, nes vaikinas ją paliko ir tėvai jos nesupranta?




Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-22 13:29
Sachmet Nrn
P.S. istorija skirta filmo scenarijui.
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą