Rašyk
Eilės (78093)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 20 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Viliutė Viliutė

Kaimynai

Šis kūrinys matomas tik autoriaus namuose


Karidoriuje ant kabyklos vienas šalia kito kabojo du paltai. Tiksliau megstas paltas ir pusilgė kurtkė. Bekabant jiems užėjo noras pasikalbėti, pasipasakoti savo atsiradimo istorijas. Pirmoji prakalbo kurtkė: -Aš kadaise buvau turgaus prekė. Ilgokai manęs niekas nepirko, bet vieną kartą atėjo vyras  su žmona ir vyras patarė žmonai nusipirkti mane. Taip aš tapau vienos ponios nuosavybe. Ji mane brangina. Kai važiuoja į daržą, niekuomet manęs nesivelka, bet užtai velkasi kai eina į parduotuves ar važiuoja į keliones. Taip aš esu buvusi net Maltojebei Kipre. Aš esu gera, patogi kurtkė su kišenėmis. Tik gaila. kad esu šviesoka, todėl greitai išsitepu. Bet ponia manęs niekam neduoda skalbti, plauna pati. Taip aš es jos nuosavybe beveik kokį 13 metų. Paskui į pokalbį įsijungė pilkasis paltas: -Aš buvau nuosavybe kitos ponios, bet, matyt, jai atsibodau ir mane atidavė šiai poniai, kurios nuosavybe esi ir tu.. galiu sakyti, kad man labai pasisekė. Ši ponia mane labai noriai nešioja ir atrodo aš jai gerai tinku. Aš esu su dirželiu ir kišenėmis. Taigi, matyt, dėl kišenių ponia mane ir mėgsta, nes dažnai į jas įsideda pirštines. Moteris mėgsta nešioti kelnes ir batukus nevisai žemomis pakulnėmis, todėl mane dažnai velkasi, nes prie šio derinio aš puikiai tinku. -Taigi, mes esame laimingi drabužiai ir patekome į geras rankas, nes aš esu mačiusi prastesnių namų, kur nėra tokios geros drabužių kabyklos kaip šitoji. Tokiuose namuose, mes per tokį trumpą laiką, jau būtume gerokai apiplyšusios, -toliau šnekėjo kurtkė. -Taip, aš taip pat negaliu skųstis likimu, nes šioji ponia manęs niekam neatiduoda ir, dargi, esu dažnokai pakvėpinamas gero kvapo kvepalais. Žodžiu, gal tuom ir pabaikime mūsų pokalbį, nes matau ateina ponia. Ji ruošiasi kažkur išeiti. Įdomu ką pasirinks dabar mane ar tave? -užbaigė paltas.
2011-04-17 08:09
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 8 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2011-06-30 19:04
mengelia
Viliutė mėgsta pasvarstyti buitiška tema. Nuoširdžiai aptarti, pakalbėti, lyg ant suoliuko susėdę daugiabučio kaimynės. Aišku, būtina atsikratyti svetimybės: kurtkė. Kalbininkai labai labai užsirūstintų už šio žodžio vartojimą.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-05-04 17:46
Viliutė
Tikrai,įvykio lyg ir nėra.Bet prie palto vėliau buvo prisiūtos 4 gėlės ir čia nemažas įvykis.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-17 20:06
vilnelė vėl
1
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-17 19:26
Raiscinė
Tikėjausi kokio nors įvykio... Ir tas žodis kurtkė kažkaip negražiai skamba, gal reikėtų rašyti striukė, bent jau būtų lietuviškai :)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą