Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 11 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Mano vardas Agnietė. Man dvidešmt du. Turiu dvi rankas, dvi kojas, moku kalbėti, galiu girdėti, matyti. Esu linkusi manyti, jog turiu šiek tiek proto. Anksčiau turėjau dar ir svajonę, bet ji ėmė ir išsipildė, todėl dabar... Dabar sėdžiu ant kalno Pietinėje Kinijoje, klausausi lietuviškos muzikos, rūkau amerikietiškas cigaretes ir rašinėju žinutes rusų kalba draugei korėjietei iš Uzbekistano. Aplink mane purvinas smirdantis chaosas, prieš akis universiteto miestelio peizažas, galvoje kalbų maišalynė ir man atrodo, kad pamiršau savo praeitį bei kažkur pamečiau ateitį.
Man niekad nesisekė parinkti tinkamų žodžių, nes visi jie, regis, neverti atsidurti ant popieriaus. Parašau keletą sakinių, ištrinu, rašau iš naujo, vėl trinu. Tada vis mąstydama apie tai, ką taip trokštu pasakyti pradedu piešti visokiu arkliamarus (jūros arkliukus su kalmaro iš animacinio filmuko Kempiniukas Plačiakelnis galva). Piešiu drakonus ir siaubą keliančius zuikučius savo ištrintų žodžių miškelyje.
Žinot, noriu pasakyti tiek daug, kad net sunku kvėpuoti, jaučiuos lyg būčiau ištikta panikos priepuolio. Jei tik galėčiau tuoj pat bėgčiau ir išvemčiau visus many susikaupusius žodžius. Nuleisčiau juos kiniško tupiamo tualeto unitaze (net nenutuokiu, ar tas tupiamas tualetas taip pat vadinasi unitazas, ar yra koks kitas lietuviškas žodis) ir galų gale galėčiau ramiai atsikvėpti. Įkvėpti ir iškvėpti užteršto, siaubingai dvokiančio Kinijos oro. Nes kol kas negaliu kvėpuoti, nuolat atrodo, kad tuoj uždusiu.
Turiu tokią bėdą, dėl kurios negaliu kvėpuot, man išslinko tūkstančiai plaukų, nulūžo šimtai nagų, neišmiegotos tūkstančiai naktų ir nesuvalgyti šimtai kilgoramų maisto. Labai ilgai galvojau, kaip visa tai sudėti į žodžius, kurie nenuskambėtų taip klaikiai banaliai, bet niekaip nepavyksta... Esu be proto vieniša ir nuo to nėra jokio vaisto. Pradeda atrodyt, kad nepaisant nieko visą gyvenimą nebus nė akimirkos, kad pajausčiau pilnatvę.

Jaučiuosi klaikiai nesaugi. Taip jau nutiko, kad turėjau dvi geriausias drauges čia. Viena lietuvė su kuria atvažiavau, o kita minėtoji korėjietė iš Uzbekistano. Kad ir kokie prasti bebūtų mano socialiniai įgūdžiai, kažkaip sugebėdavau su jomis rasti bendrą kalbą ir bent nereikėdavo nuolat kiūtoti kur vienai kaip dabar. Turėjau dar vieną tokį draugą, apie kurį net kalbėti bijau. Bijau todėl, nes man atrodo... Nesu visiškai tikra... Bet iš to, ką rodo per filmus ir rašo knygose, man rodos, kad galbūt aš jį esu įsimylėjus. Žinant mano “negalią”, t. y. negebėjimą jausti taip kaip visi normalūs žmonės, galiu tik spėti. Bet ilgai apsvarsčiusi vis dėlto drįsčiau teigti, kad tai gali būti įsimylėjimas. Visi požymiai atitinka, skaičiau internete. Šalia jo man ima prakaituoti delnai, pasidaro sunkiau kvėpuoti, keistai dilgčioja pilvą ir nėr ramybės. Visas šitas reikalas gana stipriai sujaukė man gyvenimą, nes iki šiol tokių nereikalingų problemų neturėjau. Absoliučiai nepagedauju jų ir dabar, bet nieko negaliu padaryti, mano kūnas manęs neklauso ir tiek. Nesmagiausia yra tas nesaugumo jausmas. Taip jau nutiko, jog Olia (minėtoji korėjietė iš Uzbekistano) su Kiku (Taip meiliai vadinamas mano simpatijų objektas) pradėjo vaikščioti susikibę už rankų. Tada jie daug šypsosi ir atrodo, kad būna laimingesni nei atskirai, po vieną. Nesuprantu kodėl, bet vos juos pamatau kartu labai stipriai nusimenu. Nepaaiškinamas man tas liūdesys, nes kaip suprantu, man jie abu rūpi, tad kodėl liūdžiu matydama juos laimingus?
2011-04-10 19:25
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 4 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-25 10:00
Dvasių Vedlė
Turiu dvi rankas, dvi kojas, moku kalbėti, galiu girdėti, matyti. Esu linkusi manyti, jog turiu šiek tiek proto.
Oho! Kaip netikėta...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-11 19:14
Aurimaz
Į One.lt geriau įsikelk, bus savotiškas CV
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-11 01:19
JRFRA
DIENORASTIS
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-11 00:24
negative
gaišini skaitytojų laiką
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą