Rašyk
Eilės (78166)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2715)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 6 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Atsuku čiaupą ir nusiprausiu veidą. Vanduo subėga į angą kriauklėje ir nuteka žemyn. Paimu šepetį, keliskart perbraukiu per plaukus. Šiek tiek lieka tarp šepečio dantukų. Išimu juos, susuku ir išmetu į šiukšliadėžę po kriaukle. Pažiūriu į veidrodį. Visai nieko. Tik veido oda šiek tiek patinusi. Bet nieko, iki pietų turėtų praeit.
Įjungiu muziką ir mąstau, ką galima būtų pasidaryt valgomo. Grojant Kasabian kraipydamasi ir retkarčiais užtaikydama į priedainį susiplaku bananų kokteilį. Paskui su mikseriu išsiplaku tešlą blynams. Išsikepu mažulyčių miltinių blynelių. Sukraunu į lėkštę, užpilu žemuogių uogienės. Girdžiu, kaip už vienos sienos rėkia besipykdami, o už kitos – mylėdamiesi kaimynai.
      Linguodama pagal muziką kemšu blynais skrandį. Nieko nėr namie, todėl aš vis dar su apatiniais. O taip. Išplaunu indus, užlekiu į savo kambarį, Kasabianai groja „Fire“, išsitraukiu iš už fotelio savo kartoninę gitarą, jinai netgi turi nupieštas stygas ir sužymėtus ladus. Oooo, brolau, puikiai suprantu Makolį Kalkiną. Let the Rytinė Mankšta begin! Headbanginu, paskui paprikolų užsimetu Britnės Vumanaizerį ir suku užpakalį kaip arabė arba Havajų mergaitės su palmių lapais.
      Neturiu kompo, nėr ir teliko, neturiu telefono anei pašto dėžutės. Prieš savaitę sudegė mano namai su visu chlamu jame ir absoliučiai visais dokumentais. Faktiškai aš nebeegzistuoju. Bet juk neegzistavau ir prieš tai. Eilinis praeivis su eiliniais poreikias. Neabejoju, kyla klausimas – tai kur, po velnių, tu gyveni? Realybėj. Stebuklų šalis sudegė. Kartu su naivumu ir tikėjimu pasakom. Dabar aš kaip koks Neo. Mhm. Jo. Pajusk ritmą, kuriuo pulsuoja šitas pasaulis ir nusileisk ant žemės. Cheer up, chill out. Tuo gyvenimas ir gražus, kad žaidžia su tavim, kaip tik nori. O tu leisk, kad su tavim žaistų. Juk nežinai, kur plauki, nei kokia upe. Bet neleisk, kad tos srovės vanduo patektų į tavo plaučius. Uždusi. O paskui išplaus nežinia kokiam krante.
      Šakės, aš net nežinau, kiek dabar valandų. Čia švinta ar temsta? Reikės palaukt, kol saulė pajudės viena ar kita kryptim. Matyt, Einšteinas savo Reliatyvumo teoriją išrado panašioj būsenoj. Gerai, kad bent šviesa turi pastovų greitį. Bet ji pati nėra pastovi.
      Ant lango auginu kažkokias gėles, kurių pavadinimo nežinau, bet gražios. Ir žydi gražiai. Įdomu, o tau jos būtų gražios?  Įdomu, ar ir tavo namai sudegė? Kai degė Stebuklų šalis, aš šildžiausi pieš ugnį rankas. O šiandien nusiploviau jas muilu po šiltu vandeniu, nusišluosčiau į rankšluostį ir baigta. Tos pačios rankos, tik gal linijos kiek išlinko. Net rankos prisitaiko. Išlieka ne stipriausi, o tie, kurie geriausiai prisitaiko.
2011-03-19 22:26
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 4 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-17 10:51
Dvasių Vedlė
Yra įdomių minčių, tačiau kaip vientisas tekstas nelabai.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-03-27 00:48
Veritas de Futuro
patiko kalbėsena (sakyčiau, rašysena, bet priimta, kad tas žodis apibūdina rankraštį primityviausiu būdu). gal pasikartosiu, bet yra kažkas iš fantastikos srities
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-03-21 11:02
_edita
Savęs čia neradau. Vertybių, - jokių, - irgi. Tiek ką galėčiau pasakyti.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-03-20 20:46
Alisa Realybėje
Oi, kiek skanaus juoko apturėjau :) Va kas būna, kai tapatini autorių su kūriniu :D Galvoju, va, aprašysiu kokią degradavusią panikę, kuriai nusispjaut ant visko...pažiūrėsiu, kokia reakcija bus :DDD
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-03-20 14:02
_edita
Todėl ir išejau iš bendrabučio. Kad dulkinosi. Šiek tiek daugiau ramybes turi savo kainą. Geras Kūrinys,skirtas tokiems, kaip jūs.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-03-20 13:11
_edita
"faktiškai aš nebeegzistuoju. Bet juk neegzistavau ir prieš tai". Galiu pasakyt Jūsų adresą. Vertybių prospektas-0.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-03-20 12:58
_edita
Nemėgstu mažų miltinių blynelių, bet žemuogių uogienė turėtų būti skani. Aš kartą girdėjau, kaip kambario draugė dulkino lovą. Norėjau pasiūlyti įsijungt šviesą. 'eilinis praeivis su eiliniais poreikiais'. Patiko "kai degė Stebuklų šalis, aš šildžiausi rankas.' tada aš galvojau, kad galėtų šildytis ir jų padegėjai. Beje, šiandien sekmadienis, jei nežinai. Galiu nerašyti tokių laiškų,bet negaliu apie tai negalvoti. Gyvenimas tuo ir įdomus,kad žaidžia kada nori, "eilinis praeivis su eiliniais poreikiais'.  Antrasis gavėnios sekmadienis: 'viešpatie, būki Tu man gailestingas'. Man šitas jūsų kūrinys nepatiko, geriau šildykitės rankas!
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-03-20 00:18
Laukinė Obelis
"Matyt, Einšteinas savo Reliatyvumo teoriją išrado panašioj būsenoj."
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą