Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 16 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Tą naktį Izabelė negalėjo užmigti. Ji nuo vieno, ant kito šono vartėsi lovytėje ir stengėsi iš galvos išvaryti ją užpuolusias keistas mintis. Mergaitė tyliai, kad nepažadintų kitų kambaryje miegančių mergaičių, savo mintims kartojo „dinkite iš mano galvos“. Izabelės lova buvo ankšta, čiužinys plonas, po nugara tiesiog galėjai jausti nuo dūlėjimo papuvusias lentas. Patalynė nusiskalbusi, iš baltos virtusi pilka. Buvo matyti, kad jau dešimtį metų niekas nepirko naujos patalynės. Izabelės kojų pirštukai šalo. Ji gailėjosi, kad prieš atsiguldama į lovą, neapsimovė kojinių. Būtų galėjusi tai padaryti dabar, bet uždegdama prie lovos stovinčią dulkiną lempą, ji pažadintų kitas mergaites, kurios jau senai sapnavo devintą sapną.
Supratusi, kad šiąnakt ji jau nebe užmigs, mergaitė tyliai, tamsoje, neuždegdama lempos, iš stalčiaus prie lovos išsitraukė sudilusias kojines, užsimovė jau kelintą sezoną nešiojamus batukus, kurie iš pradžių jai buvo per dideli, bet dabar ji jau baigia juos išaugti, ant naktinių marškinių užsimetė paltuką ir išsliūkino iš septynmečių kambario į koridorių. Koridorius buvo ilgas ir tamsus. Palubėse degė viena kita lempa, tamsiai žali sienų dažai buvo nusilupę, iš po jų matėsi tinkas.
Izabelė greitai apsidairė ar kokia nors bjauri prižiūrėtoja netyko tarpduryje ir nesitaiko sučiupti kokios nors nepaklusnios mažametės. Supratusi, kad netyko jokie pavojai, mergaitė, pro galines duris išsliūkino į mėnulio šviesa apšviestą naktį.
Mergaitės rudos garbanėlės spindėjo naktyje, akys išsigandusiai lakstė į šonus. Apniukusi veido mina pasakojo, kad Izabelė apie kažką rimtai galvoja arba kažko bijo. Ji visada buvo kitokia negu likusios „Panelės Agnesės mergaičių namų“ mergaitės. Rudaplaukė visada sėdėdavo susigūžusi kamputyje ir kažką piešdavo arba rašydavo pieštukais, kuriuos nusipirko mergaičių namų turgelyje už uždirbtus centukus. Kitos mergaitės, būtent kalbant apie mergaičių namų septynmetes, šokinėdavo šokdynę, žaisdavo namus, arba tiesiog kalbėdavo apie vyresnėles. Izabelei daug labiau patikdavo dainuoti. Ji pati, tais pačiais pieštukais, kuriuos turėjo, ir, kurie jau buvo beveik susidrožę, kurdavo dainas apie jos įsivaizduojamą pasaulį. Ji pati sukurdavo melodijas ir visas natas tvarkingai užrašydavo savo pelėsiu dvokiančiuose sąsiuviniuose.
Ir dabar, eidama daug metų įvairių žmonių mintu miško keliuku, ji niūniavo savo kurtą dainą. Buvo žvarboka naktis, bet Izabelė susigūžė į savo paltuką, atsisėdo ant didžiulio akmens ir sau ant piršto suko garbanėlę. Pamačiusi medžio šaka liuoksinčią voverytę, ji nusišypsojo parodydama savo baltus dantukus.
Jai patiko ši vieta miško gilumoje visai netoli nuo mergaičių namų. Čia mėnulio šviesa visada gražiai prasilauždavo pro medžių šakas ir ant lapų palikdavo savo melsvą atspalvį. Čia visada medžiuose čiulbėdavo paukšteliai, o žolynuose žibėdavo jonvabaliai. Čia naktimis iš kažkur atklysdavo mažas juodas, kaip anglis šuniukas. Daug naktų Izabelė praleido ant šito akmens. Keletą kartų buvo įkliuvusi prižiūrėtojoms į nagus, bet sujudimui aprimus, po kelių naktų ji vėl pasprukdavo į šią vietą.
Staiga kažkas sujudėjo krūmuose. Izabelei iš karto į galvą šovė mintis, kad tai mažasis „angliukas“. Tai tikrai buvo jis. Šuniukas atbėgo ir pradėjo laižyti mergaitės ranką, o ji pradėjo skardžiai juoktis. Bet dar kažkas skynėsi kelią pro medžių tankūmyną. Tai buvo šviesiaplaukis, žaliaakis berniukas. Maždaug panašaus amžiaus, kaip ir Izabelė. Mergaitė pamačiusi šį niekada anksčiau nematytą berniuką, išsigando. Tuo labiau, kad jis atrodė keistai. Apsirengęs lyg medžiotojas, o rankoje laikė laidynę.
- Juodi, eime namo! - berniukas pažvelgė į Izabelę, bet nieko jai netaręs, pašaukė šunį.
„Juodis, tai štai koks šuns vardas“ - pagalvojo mergaitė.
- Kas tu? - staigė ji paklausė, net pati nepajutusi, kaip tie du žodeliai išskrido iš jos burnos.
- Vėjas. O tu? - atsakė berniukas.
- Aš Izabelė. Ką tu čia veiki?
- Gyvenu netoliese, dar toliau paėjus į mišką. Negalėjau užmigti, todėl išėjau su Juodžiu pasivaikščioti.
- Taip. Aš irgi.
- Tu irgi „ką“? - nesuprato žaliaakis.
- Irgi negalėjau užmigti. - paaiškino Izabelė ir nusisuko į jonvabalių pusę.
- O iš kur tu? Niekada tavęs anksčiau čia nemačiau. - berniukas susidomėjo mergaite, įsikišo laidynę į kišenę ir atsisėdo ant akmens šalia Izabelės.
- Iš „Panelės Agnesės mergaičių namų“. Aš tavęs taip pat nematydavau, nors ateinu čia naktimis jau ilgą laiką.
- Žinau tuos namus. Jie baisūs ir atšiaurūs. Niekada nesiartinu jų pusėn. Kiek tau, Izabele, metų?
- Septyneri, o tau?
- Prieš keletą savaičių sukako aštuoneri.
Staiga Izabelė pažvelgė į dangų ir pamatė, kad mėnulis jau leidžiasi žemyn. Greitai švis ir mergaičių namuose visos kelsis.
- Turiu jau eiti atgal, nes manęs pasiges ir gausiu pylos. - nusiminė mergaitė. Jai patiko, kad turėjo su kuo pabendrauti, berniukas atrodė tikrai draugiškas.
- Ar rytoj čia ateisi? - nusišypsojo Vėjas.
- O tu ar čia būsi? - šypsena atsakė Izabelė.
- Būsiu.
- Tada būsiu ir aš.
2011-03-19 00:17
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 2 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-16 21:27
Dvasių Vedlė
Mergaitė, mergaitė, mergaitė... per daug kartojasi šitas žodis. Tikrai įkalei į galvą, kad viskas ten susiję su mergaitėmis... Situacija labai netikroviška, bet čia turbūt ne tame esmė.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-03-20 14:26
Ieva Paulauskaitė
Dėkui :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-03-20 14:02
twentyFour
man patiko , įtraukiantis , sklandžiai dėstai
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-03-20 01:12
Ieva Paulauskaitė
Įdėjau naują skyrių :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-03-20 00:19
Ciukcia
lengvas dėstymas :) skaitysiu ir aš ;)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-03-19 23:25
Ieva Paulauskaitė
bus, jau yra parašyti šeši skyriai, reikia tik juos sukelti :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-03-19 17:37
bitele
...ar rytoj bus tęsinys?...Skaitysiu.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą