Rašyk
Eilės (78095)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 14 (3)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Kas domisi įvairiomis kompjuterinėmis programomis, - tas puikiai žino, kad profesionaliai paruošta programa ne tik verslo produktas, puikiai perkama prekė, bet vos ne visa kompjuterijos pramonė laikosi iš to būtent. Bet aš turiu omeny visai ką kita:
        Gabių programuotojų poreikis ne tik Lietuvoje yra mižiniškas. Puikiai sukurtas kompjuterinis žaidimas (programavimo rezultatas) gali atnešti milžiniškus pinigus ne tik kūrėjui, bet ir kompanijai, kuri apsiima produkto marketingu. Taip yra atsitikę su nuostabiai paruoštu geimeriams nemažai žinomu, pasaulinius prizus gavusiu produktu GTR2 simuliaciniu lenktyninio turinio žaidimu. Bet ir čia aš turiu visai ką kita deja omenyje o ne tikrovėje..
  Iškepti studentukai programuotojai kuo puikiausiai ir ramiausiai gali dirbti būtent Lietuvoje, ir nebūtina jiems vykti tą patį darbą dirbti užsienin, nes internetas beveik visur yra. Bet stinga Lietuvėlėje mūsų rimtos kompanijos, kuri užsiimtų būtent kompjuterinių žaidimų kūrimu, kas atneša milžiniškus pinigus po tikrovei. Yra rinka ir kompjuterinių filmų bei kompjuterinių multfilmų plėtrai. Tokios kompanijos reikėtų būtent Lietuvoje (atsirastų daug norinčių ir mielai mokančių sunkius tėvelių pinigus studentų). Vadybininkų tikrai nestinga, kūrėjai lietuviai nuo senų laikų labai gabūs, ir kūrėjai kaip labai gabūs programuotojai vis sužiba deja ne Lietuvoje, o kitur. Atsiviliotų geriau į Lietuvėlę gabų profesionalų programavimo dėstytoją, suteiktų jam sąlygas dirbti, - manau rezultate atsirastų ir kompanija, ir studentų, kurie žinotų ko iš tikro mokinami yra, ir kad būtų mokinami būtent programavimo, o ne viso pasaulio krypčių studijų, kas dabarties ir senokai vadinasi bakalaurai, kurie dažnas važiuoja po įgytų žinių be pasirinkimo daržovių ravėt.
              Reikėtų į Lietuvą prisivilioti kompaniją 10TACLE (bent vieną darbuotoją paprašyti tapti dėstytoju). Nereikėtų važiuoti į užsienį mokintis programavimo ir tenai likti taipogi. Marketingas atsirastų greitai ir lygiagrečiai jos atėjimui. Juo labiau kad minėta kompanija susipykusi su SIMBIN. Vietoj SIMBIN galėtų būti lietuviška kad ir XERA. Kaip minėjau gabių vadybininkų pas mus nestinga. Bet svarbiausia šiame vulgariame tekste tai, kad būtina steigti rimtu pagrindu realių programavimo studijų centrą Lietuvoje, kur galėtų ruošti žmones, kurių ne vieną graibstytų išmokintą ir užsienis tas netolimas deja, juk iš tikro tarp lietuviokų labai daug išauga gabių kompjuteristų. perspektyva tam milžiniška, deja realiai tuom beveik niekas neužsima. Netgi tuom, kad toks stidijų centras labai ženkliai sureaguotų įplaukom į biudžetą. Daug augančių gabių kompjuteristų galėtų po to dirbti Lietuvoje. Juo labiau kad kompjuterinės programos nereikalauja ne naftos, nei kitokių gamtinių resursų, į ką orientuotas vos ne visas verslas. O ateityje ir programuotojai, ir programos vistiek bus reikalingi, kad ir kaip besikeistų kompjuterio išvaizda.

2011-03-04 23:03
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 3 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2011-03-18 23:16
Juodvarnė
po tikrovei kompjuteriai geimeriai taipogi. Kuolas.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą