Rašyk
Eilės (78168)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2715)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 2 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Olegas- mažasis miestelio padauža, pradinukas, jau seniai nebenorintis mokytis. Gal ir iš viso niekada nenorėjo- tik mokykloje įdomiau nei namuose. Daugumą išdaigų sugalvodavo jis, o atlikėjai buvo kiti, dar mažesni. Ko labiausiai nemėgdavo- tai atsivesti į mokyklą tėvą, nes šis namuose sūnų gerokai „paauklėdavo“. Tada Olegas ilgai nenorėdavo grįžti į namus, bet gurgiantis pilvas priversdavo  kojas pačias pėdinti namų link.
    Kartą pavakare, vaikštinėdamas šalia mokyklos, jis pastebėjo muzikos klasėje šviesą ir sunerimo: „Kas ten vyksta? Gal kokie vagys pianiną vagia? Ot, sugausiu aš juos, būsiu mokyklos didvyris. Ką ten mokyklos - viso miestelio įžymybė! „ Strykt  strykt- užšoko ant laiptų, priplojo savo veidą prie lango stiklo. Klasėje, prie pianino, ant kėdės  sėdėjo maža šviesiaplaukė mergytė. Jos liesi pirštukai tvarkingai, ritmiškai žygiavo pianino klaviatūra. Iš pradžių paskambino dešine ranka, po to kaire, paskui abiem. Mergaitė mokėsi groti gamą. Ji garsiai  skaičiavo: ' viens ir du, ir'... Pirštukai irgi žinojo savo eilę: pirmas, antras, trečias, pirmas... Begrodama  pajuto žvilgsnį. Palengva atsisuko į lango pusę- iš gatvės prieblandos, tarsi kokio vaiduokliuko, matėsi Olego veidelis. Nosytė prisiplojusi, net pabalusi, burnelė prasižiojusi, stiklas aplink aprasojęs, plačios akytės  iš susidomėjimo tik klapt klapt... Mergytė draugiškai pamojo jam ranka ir pakvietė vidun. Susigėdęs Olegas  atšoko nuo lango ir pasislėpė  medžių tankmėje. „Ką, ar aš koks piemuo, ar ką, kad su panom draugaučiau? „ - apmaudžiai numojo ranka į kvietimą. Smalsumas neleido ilgai tūnoti pasislėpus, o čia dar pasigirdo užrakinamų mokyklos durų spragtelėjimas.. Mergytė nulipo laiptukais žemyn ir nuėjo apšviesta miestelio  gatve.  Berniukas paslapčia sekė  ją,  kol toji, nebesulaikydama juoko, atsigręžė į krūmus.
  - Ėgi, tai tu toks bailus, kad bijai šviesoje pasirodyti? -paklausė ji.  Olegas išlindo iš akacijų krūmo ir išdidžiai atrėžė:
  - Aš tavęs nepažįstu, o su nepažįstamais aš nekalbu.
  - Aš mokausi muzikos mokykloje, namuose neturiu pianino, todėl mokytoja man leidžia groti mokyklos pianinu. Ar tau patiko, kaip aš groju? - mergytė paklausė ir, nespėjus Olegui atsakyti, ji pasiūlė:
  -Aš ir rytoj penktą valandą ateisiu groti, ateik ir tu, jeigu nori.  Berniukas nieko neatsakė, tik nusišypsojo ir nubėgo namo. Mergytė, niūniuodama tik jai vienai žinomą dainelę, nustraksėjo gatvele...
Kaip jūs manote, ar ateis  Olegas rytoj į mokyklą apie penktą valandą vakaro? Ateis? ....
2011-02-15 18:30
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 3 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-08 12:10
Dvasių Vedlė
Epizodas be pabaigos. Kas iš to, kad uždavėt pabaigoj klausimą skaitytojui? Jau geriau būtumėt pratęsusi...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-03-10 00:58
Jus tina
Tikiu, sušildys sužvarbusią Olego sielą nauja (o gal vienintelė?) draugė...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-02-15 22:11
Notrelė
Kartais rašau regėjimus:lyg rašinyje būčiau ir regėčiau, jausčiau. Tai šįkart ta mergytė buvo šviesiaplaukė ...:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-02-15 20:59
pilkė_
Idėja kurti šitokį pasakojimą man patiko. Patiko ir berniukas. Ir mergaitė. Galėtų jie truputį gyvesni būti. Atrodo, lyg autorė labai skubėtų pasakyti, kas nutinka. Neskubėkit. Mėgaukitės tuo, ką rašote. Pagaukit berniuko žvilgsnį - ar "šviesiaplaukė mergytė" - pakankamas apibūdinimas. Abejočiau, ar apskritai plaukų spalva yra tai, ką vaikai pirmiausia pastebi. Įsijauskit tiesiog, ir, manau, bus šauni istorija. :)
O Olegas ateis paspoksoti, būtinai ateis, bet darys viską, kad jo nepamatytų. :)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-02-15 18:51
Notrelė
O gal tai buvo tik "bjaurieji ančiukai" ,kurie dar užaugs...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-02-15 18:37
Princesės avių neaugina
Man buvo per daug saldumo, norėjo aikštingesnio berniuko ir žavesnės mergytės. Trūko užuomazgos, realumo. Bandyta nupiešt Olego ,,pasispardymus'', tačiau silpnokai.
Sėkmės :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą