Rašyk
Eilės (78168)
Fantastika (2308)
Esė (1557)
Proza (10915)
Vaikams (2717)
Slam (77)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 7 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Užmerkiu akis, žengiu į lauką. Jei būčiau gyvas, giliai įkvėpčiau. Saule, aš ateinu... Kažkas trenkiasi man į pilvą, nustumia ant žemės. Man dar nespėjus atsimerkti, pajuntu kaip mane užkloja dideliu storu audiniu, tad atmerkęs akis matau blyškią šviesą, užuodžiu keistą neitin malonų kvapą. Pamėginu nusimesti apklotą, bet mane sulaiko stiprios tvirtos, lyg akmuo rankos. Jų savininkas sugriebia mane už riešų ir tempia atgal į pastatą. Muistausi, spardau apklotą, tačiau tik dar labiau įsipainioju. Pajuntu, jog esu pastato viduje, girdžiu, kaip pagrobėjas uždaro sukrypusias duris. Numetu apklotą, tankiai mirksiu, kol priprantu prie tvyrančios prieblandos. Akimis susirandu mane pagrobusį asmenį. Negali būti, jog tai jis. Na taip, pasenęs, bet neabejotinai Mokytojas.
-Kelsiesi, ar miegot čia ruošiesi? – jis stengiasi, kad skambėtų piktai, bet aš atpažįstu tramdomą šypseną.
- M-m-mokytojau. Ką čia veiki?  Kaip atsiradai? – klausiu virpančiu balsu.
- Treniruojuos. Amerikietišką futbolą žaisiu, tai ant tavęs parvertimus mokaus. – kalba piktai, bet matau jog akys juokiasi. – O atsiradau visai paprastai, va šitom pačiūžom – rodo snieguotus aulinukus. – Velniškai gerai slysta.
- Aš rimtai. Kaip žinojai, kur aš ir ką ketinu daryt?
- O ką tu ten darei? – vaidina nustebusį.
- Mokytojau, prašau, surimtėk. Kaip mane radai?
- Aš telepataaaaaaaaaaas – išdainuoja vaidindamas transą. Kartais aš jį dievinu, o kartais noriu nudėt. - Kiekvienas mokytojas turi ryšį su mokiniais ir žino, kas kada vyksta. Taip mes prižiūrim, kad jūs košės neprisivirtumėt. Taigi be mano žinios tu į soliariumą neisi.
- Leisk man viską baigti. Aš taip nebegaliu. Esu ir fiziškai ir dvasiškai miręs.
- Ei, numirėli, kelk užpakalį. Po dešimties minučių būsi benamis, netik miręs. – dvasios balsas vėl priverčia mane kruptelti – Buldozeris jau beveik čia.
Ot mėšlas, buvau visai pamiršęs, jog mano namai paskutines minutes skaičiuoja. Kokio velnio jie tokie ankstyvi, dirba vos saulei patekėjus. Abu su Mokytoju pašokame:
- Pro kur čia galim išeit? – dairosi po griuvėsius.
- Pro šitas duris arba pro langus, bet neišdegs, nes lauke saulė. – mintys veja viena kitą, viduje po truputi kyla panika. Mes įstrigom, mus užgrius pastatas arba sudegins saulė.
- Turi striukę su gobtuvu ir pirštines? – Mokytojas maunasi storas slidininko pirštines.
- Ne, nei to nei to. – atsakau sekundę pamąstęs iš baimės virpančiu balsu. Bijau ne dėl savęs, vistiek ketinau mirti, bet Mokytojas... Liuciferio Didybe, ką aš pridirbau.
- Tai tu asilas, - konstatuoja Manesteras ramiu balsu. – Kokiu būdu  tuomet būni lauke?
- Kaip tai kokiu? Paprastu, naktį slėptis juk nereikia.
- Tu du asilai. Sėdi, kaip koks aptrunijęs senis visą dieną? O aš maniau, kad tave bent ko nors išmokiau.
Pasigirsta stiprus smūgis, pastatas sudreba, krenta tinkas. Buldozeris pradėjo darbą.
- Še, apsisuk šituo ir eik su manim. – meta man apklotą. - Greičiau, Vardan Liuciferio.
- Pala, aš tuoj. – Bėgu į viršų. Pakeliui spėju išgirsti keletą riebių keiksmų užsienio kalbomis. Užbėgęs paskubomis ieškau krepšio, į jį metu varganus man priklausančius daiktus. Kas kelias sekundes dairaus ar niekur neprispausta Kysa. Radęs džemperį su gobtuvu jį rengiuosi, užsimetu krepšį ant peties ir iš antro aukšto per turėklą nušoku į pirmąjį. Mokytojas nekantriai laukia trepsėdamas prie lango ir riebiai keikiasi kaskart buldozeriui palietus pastatą. Pamatęs mane vikriai iššoka pro langą ir beveik ištraukia mane. Abu ristele bėgame link artimiausios gatvės. Visą laiką žiūriu sau į kojas, bijodamas būti apakintas šviesos. Rankas laikau džemperio rankovėse ir iš šono turbūt atrodau sustiręs. Kelias minutes einame tylėdami. Nustembu kai Mokytojas pasuka į vieną iš daugiabučių. Lipame į trečia aukštą, jis lyg niekur nieko meistriškai atrakina vieno buto duris, eina vidun.
- Ką darai? – klausiu pašnibždomis, dairausi po koridorių.
-  Laužiuosi į butą. O panašu, kad raktus pamečiau?
- Mus ras. – šnibždu.
- Niekas dar dvi savaites mūsų neras. Buto savininkai užsienyje, atostogauja. – Jis rengiasi striukę, aunasi batus. – Tad kol kas pagyvensim čia.
- Iš kur žinai? – seku jo pavyzdžiu vis dar nepatikliai dairydamasis po butą.
- Perskaičiau kiemsargės mintis. Ji jų kaimynė ir jie sakė, kad jų nebus. Ji nepatenkinta, nes jie nevalys laiptinės. – Nusimeta visus rūbus, atsidaro baltas duris, lipa į dušo kabiną. Tau teks palaukt, aš labiau nuvargęs nei tu, tad prausiuosi pirmas.
Stoviu ir stebiu savo Mokytoją. Toks senas, toks išmintingas ir toks kupinas jėgų. Kaip jis sugeba nekvankštelti? Kas jį varo į priekį? Kodėl jis išgelbėjo mane?
Mano mintis nutraukia braižomo stiklo garsas. Įeinu į miegamąjį. Garsas sklinda iš balkono.
- Arisai, katę įleisk – iš dušo rikteli Mokytojas. Tada pamatau Kysą už stiklinių balkono durų. Nuėjęs atrakinu duris, įleidžiu savo draugę. Ji iškart ima trintis man apie kojas, garsiai ir įkyriai miaukia. Atsisėdu ant lovos krašto, ji okupuoja mano kelius. Tuoj pat gaunu akupunktūros seansą kojoms. Glostau mylimą katę, galvodamas apie viską, kas įvyko. Po truputį apsunksta vokai, mintys pasidaro lėtos. Nepajuntu kaip po truputi lošiuosi atgal, kol nugara paliečia minkštą lovą. Katę glosčiusi ranka nusvyra. Nepatenkinta Kysa sumiaukia, bet negavusi dėmesio susirango ant kojų ir užmiega.
2011-02-05 07:36
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 10 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2011-02-10 13:01
Dvasių Vedlė
Kad ir kaip nori skaityk, su nusistatymu, be nusistaymo, su arbata, be arbatos, per paskaitą ar namie, vis tiek nuomonė ta pati. O kokia, tu jau žinai iš anksčiau pasisakusių.

Hmm.. tokie kūriniai primena senus gerus laikus, kai dar mokiausi mokykloje ir pradėjau savo pirmąsias rašliavas :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-02-08 11:27
Valkas
Jei rašai į wordą - susirask tokį dalykėlį kaip word count, ten bus surašyta kiek žodžių (words) ir ženklų (characters). Jei ant popieriaus - vienas languoto sąsiuvinio lapas (keturi puslapiai) vidutinio taupumo šriftu rašant į kiekvieną eilutę. Aišku, priklauso nuo dialogų gausos ir panašiai, bet tikslių išmatavimų juk ir nereikia. Ir išvis, jei jau parašei - kam tas skaičiavimas. Bus gerai kiek yra.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-02-08 09:41
Settaro
Thankyou! Tokiu atveju jau yra karantinuotas dalykas, kurį beje taisiau 5 o ne 3 kartus. Tiesa, o kaip man tuos 5000 simbolių apskaičiuot?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-02-08 09:34
Valkas
Pedantais nebūsim, o ir sąlygose berods nenurodžiau, kad turi būti realūs įvykiai. Tad manau, jei nori - keisk.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-02-08 09:00
Settaro
Klausimas. Imam konkrečiai dabartinius įvykius būtent tose šalyse, ar galima keist pvz vietoves jei tema vistiek lieka ta pati?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-02-08 00:35
Settaro
Bus padaryta.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-02-08 00:22
St Sebastianas
Geriausias ikonas tapo ateistai.:] Taigi, laukiam kūrinio, kuriam nereikėtų autoriaus paaiškinimų. Ir svarbiausia - jokių vampyrų. Čia tam atvejui, jei pražiopsojai pirmą techninių dalykų punktą.;)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-02-07 23:56
Settaro
O Viešpatie.... Iš visų pasaulio temų būtinai turi būt politika.... Ir duodat tai apolitiškam žmogui...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-02-07 23:34
Meškiukas
Tai paskelbk kaip mėnesio temą, kur Settero turėtų (jei norėtų) dalyvaut :) Tema tai kabinanti
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-02-07 23:04
Valkas
Okei, mes suprantam - jautri tema ir visa kita. Matyt kelia nekokius prisiminimus. Rašykai, ar sutinkat nuo šiol ketčiupą vadinti pomidorų padažu ir neminėti jo komentaruose po Settaro kūriniais?

Siūlau tau parašyt kūrinį taip, kaip aš pasakysiu. Pagal tam tikras taisykles. Kažkada rašyke gyvavo mėnesio temų tradicija - visi, kas nori, rašo tam tikra iš anksto sutarta tema (pvz. mitologija, siaubas ir pan.). Čia bus panašiai, tik aš tau nurodysiu ne tik temą, o ir atlikimą - tai yra keletą techninių sąlygų.

Pirma. Temą su kai ne ko pagelba parinkau tikrai nelengvą, užkabinančią bendrą išsilavinimą ir gebėjimą pritempti informaciją kiek tik reikia. Tau tai bus iššūkis, jei sugebėsi išsivartyt - galėsim kabint medalį.
Taigi, tikriausiai žinai, kad kai kuriose arabų šalyse dabar pakilo protesų banga - žmonės žaidžia perversmus. Štai toks tau kontekstas. Turėsi parašyt fantastinį kūrinį, kurio veiksmas vyksta arabų šalyje ir yra tiesiogiai susijęs su tais protestais.
Kad nebūtų taip lengva - prikabinsim jam prasmę. Kažką kalbėjai apie tai, jog tavo kūrinys turi per velnią daug filosofinių idėjų, ir tikriausiai pats supranti, kad mažumėlę nusikalbėjai. Taigi štai tau filosofinė idėja, kurią turėsi įkomponuot į savo kūrinį, vadinasi ji Imanuelio Kanto kategoriniu imperatyvu ir skelbia:
"Elkis taip, lyg tavo valios maksima galėtų būti visuotinio įstatymų leidinio dėsniu."
Abejoju ar supratai, išvertus į žmonių kalbą tai skambėtų "Elkis taip, lyg motyvai ir modeliai, kuriais tu vadovaujiesi (t.y. tai, kaip tu elgiesi) galėtų bet kada tapti įstatymu, ir visi žmonės būtų priversti taip elgtis." Dar kartą perfrazuojant - "ar norėtum gyventi pasaulyje, kuriame įstatymai būtų rašomi pagal tai, kaip tu elgiesi." Žmonių kalboje šita mintis labiau žinoma krikščionybės atneštu pavidalu - "Nedaryk kitam to, ko pats netrokšti", arba kaip patarlė "nekask kitam duobės...". Aišku, čia labai suprimityvintai, na bet mintį pagavai. Žinojau, kad nesi toks kvailas, kokiu atrodai iš pirmo žvilgsnio.

Taigi, turim pasaulį, kuriame vyksta veiksmas, ir idėją, kurią kūrinys turėtų propaguoti. Tekstas turi būti fantastinis, na ir susitarkim - jokių vampyrų. Okei?

Dabar antra. Techniniai dalykai. Labiausiai nenoriu, kad kūrinys būtų parašytas atmestinai, ir abejoju, ar kas nors to nori. Taigi, jį rašydamas turėsi vadovautis keliom taisyklėm.
1. Jokių vampyrų! (čia tik pakartoju, kad nepamirštum)
2. Parašęs turėsi jį perskaityt. Tris kartus. Va parašai - ir triskart perskaitai, tikrindamas klaidas bei koreguodamas viską, kas užkliūva. Lygiai triskart.
3. Kai parašysi ir pakoreguosi, turėsi palikt kūrinį trims dienoms. Lygiai tris dienas jis turės gulėti stalčiuje, atokiam kompo folderyje ar kur nors, kur prie jo nesiliestum. Čia toks karantinas.
4. Po trijų dienų turėsi paimt tekstą į rankas ir vėl triskart perskaityt, lygiai kaip pirmą kartą. Ištaisyt kas klius, gal kažką norėsi pridurti, gal išmesti.
5. Kitą dieną po trijų dienų karantino (jokiu būdu ne tą pačią) tekstą darsyk perskaitysi bei pakoreguosi kiek reikės, ir jau galėsi talpint. Viskas.

Apimties ypatingai neriboju, paprastumo dėlei pasistenk, kad tvarius neviršytų 5000 ženklų (su tarpais). Nors jei truputį viršys - nieko baisaus. Dar norėčiau paprašyt, kad idėja, kurią pasiūliau, nevirstų banaliu ezopišku moralu. Pasistenk ją išreikšti subtiliai. Manau mokėsi.

Vargu ar verta primint, kad sąlygų pildymą palieku tavo sąžinei. Ar jų laikysiesi - tavo reikalas, bet patikėk, mes pastebėsim. Jei pastebėsim - automatiškai laikysim tave pralaimėjusiu.

Kapiš? Tema tikrai sunki, suprantu. Bet manau, kad sugebėsi. Jei reikės ką nors pasitikslinti - klausk.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-02-07 22:42
St Sebastianas
Įdomu. Aš apie Valko iššūkį. Kūrinyje jaučiasi šioks toks progresas, tačiau ne toks, už kurį patapšnojama per galvą ir sakoma "Geras šuo, geras!" Būtų galima išsamiai pakomentuoti, bet šiandien baisiai tingiu užsiimti Sizifo darbu.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-02-07 22:07
Settaro
Svarbu, kad tas padažas nebūtų pilstomas ant riešų.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-02-07 22:03
Meškiukas
O pomidorų padažą? Teoriškai - tai ne kečiupas.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-02-07 21:42
Settaro
Iššūkis priimtas su viena sąlyga. Daugiau nei žodžio nenoriu girdėti apie kečupą.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-02-07 20:42
Valkas
Besikartojančius komentarus ištryniau.
SettaroIr brangūs žmonės. Nelaikau aš jūsų žemesniais, nelaikau savęs geresniu.


Atsakymas akivaizdžiai rodo, kad laikai. Gal ir ne žemesniais bei geresniu, o tiesiog nesuprantančiais idiotais ir nesuprastu genijumi. Manai, tie žmonės, kurie tave apsiseilėdami giria kūrybinguose, yra per velnią kompetetingi, ir sugeba įžvelgti tai, ko mes nematom? Kai apšiksi tiek žolės, kiek Aurmas ar Sebastianas, pats pamatysi. Kai tie kūrybingieji apšiks bent penktadalį to - irgi supras, ką tai reiškia skaityt paauglišką šlamštelį.

Žinai, kiek žmonių sakė, kad vos jie atėjo - ant jų ėmė varyt? Aš, beje, irgi kažkada taip sakiau. Jei dabar paskaityčiau tų laikų savo kūrinius - rizikuočiau apsišlapinti iš juoko arba iš gėdos. Žinau, praleisi tai pro ausis (kaip beveik viską praleidi), bet patikėk - kada nors tau šitie kūrinėliai atrodys juokingai. Kuo greičiau, tuo geriau. Kai atsivertęs juos nenorėsi pripažint, kad šitaip rašei, tai bus ženklas, jog kažko pasiekei.

Čia aš prie to varymo lenkiu - varymu kritika atrodo tuo atveju, kai visi aplinkiniai mato, kad čia myžalas, o tu vienintelis tvirtini - "alus, alus!". Štai tada kiekvienas kitų pasakytas teisybės krislelis atrodo baisiausiu iškoliojimu, nes kaip gi taip - myžalas juk negražus žodis. Nesvarbu, kad to skysčio kitaip nepavadinsi.

Iš kur mes išankstinių nuostatų galim turėt, a? Ar mes tave pažįstam? Ar iki šiol žinojom, kad turi suicidinių polinkių, ir todėl dabar badom pirštais? Mes perskaitėm kūrinius. Parašėm, ką manom. O tu dabar paišai "išankstinį nusistatymą".
Tavo tekstai kupini klišių, būdingų konkrečios, khem, (atsiprašau už šio žodžio naudojimą tokia netikusia prasme) filosofinės pakraipos jaunimui. Žmonėms, kurie daug pliurpia apie savižudybes ir laistosi ketčiupu, apsikarsto nevykusiai atrodančiais pakabukais ir pretenduoja į visokeriopos mitologijos žinovus, nors iš tiesų jų žinios apsiriboja dešimties klasių mokykliniu kursu ir tvailaito knygom. Tau pabaksnot, kurios konkrečiai kūrinio vietos tai primena? Nesivarginsiu - komentaruose po praeita dalimi tai pakartota begalę kartų. Tai, ką tu vadini išankstiniu nusistatymu, yra tiesiog tavo pataikymas į begalę stereotipų - sakai, jog niekini visokias ten subkultūras, bet pats akivaizdžiai mėgdžioji jų elementus savo kūryboje. Logiškai mąstant - turėtum niekinti savo kūrybą. Tai būtų visai geras ženklas, bet deja, tu neniekini.

Kas ten dar? Ne su taika ir entuziazmu, o su paaugliškom ambicijom tu atėjai. Jos gali būt tik arba pakurstytos, arba nusodintos. Pirmas variantas atvestų tave prie nuolatinių traumų vėlesniame gyvenime (manai Stravinskytė, būdama šešiolikos ir už tėvų pinigus išleidus maždaug tokią nesąmonę kaip tavo, susilaukusią tik pašaipų ir blogiausios visų laikų knygos titulo, yra laiminga? Manai tai padės jai ateityje?), antrą mes dabar bandom padaryt. Pirmas žingsnis būtų tavo paties suvokimas, kad nesi nesuprastas genijus, o visi kritikuojantys nėra buki neišsilavinę savimylos maitvanagiai, nusitaikę tave suėsti vien dėl savo tulžingumo. Tie "maitvanagiai" tiesiog nori skaityti rašyke kokybišką fantastiką ir todėl bando kiek įmanoma padidinti jos kiekį.

Jei iki šios komentaro vietos daskaitei, siūlau sandėrį. Savotišką kūrybinį ginčą. Iš anksto parašyk, ar priimi iššūkį - pažadu, nieko blogo nebus, sumoj atims daugiausiai porą valandų tavo laiko ir truputį kantrybės, jei pasiseks, įkrės tau truputį proto ir supratimo apie rašymą. Turi pilną teisę nusispjaut ir nert į krūmus.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-02-07 20:24
Meškiukas
Nieko, išaugsi. Aš iki šiol manau, kad mano kūriniai, rašyti prieš dešimt metų, yra tobuli. Žinoma, jau po truputį jie atrodo juokingi, bet vis tiek tobuli.
Kokios kritikos vietos nesupratai? Jei tu rašai, kaip nori, mes komentuojam lygiai taip pat. Gali toliau užsispyręs kartoti, kad mes tik kabinėjamės, o gali atsižvelgti į kritiką. Pyk nepyk, bet pvz mitologijos srityje, matau, kad aš daugiau nusimanau, bet mano pastebėjimai tau netinka. Būtum atėjęs su tikslu mokytis, atsirinktum kokie pastebėjimai naudingi, bet nekartotum kaip mes izdivaškės darom. Ir kodėl tave turėtume pažinti? Jei skaitei Robiną Kruzą, bandei suprasti D.Defo?
Ir nieko tu neišmokai, nepezėk. Progresas yra, bet per daug mažas. Vien tai, kad tavo kūrinys sulaukia daugiau komentarų, nei tikrai puiki rašliava, rodo, kad žmonės suinteresuoti. O nemokėjimas priimti kritikos rodo tik tavo egocentrizmą. Sėkmės tame stagnacijos taške.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-02-07 18:25
Settaro
Atsiprašau už pasikartojimą. Kompiuteris "pakibo". Tikrai nedariau to tyčia.
O grįžtant prie komentarų. Atėjau čia mokytis ir sulaukti patarimų. Bet vos tik įdėjau kūrinius visi pradėjo "varyt" ant manęs. Jūs matot manyje vaiką koks aš nesu, paauglį, panką, emo. Bet būtent tai yra dalykai kuriuos niekinu. Prašau tik to, jog kūrinius skaitytumėt be išankstinių nuostatų. Nes iš tai ką iki šiol išmokau iš jūsų komentarų yra "tu rašai šūdą, šūdą, ir nesvarbu kaip stengsies mes vistiek manysim kad tai šūdas". Jūs puolate mane. Va pvz kad ir pirmasis mano komentaras po šiuo kūriniu. Elementari padėka. Ir tuoj pat buvo išvartyta, jog aš nusišneku, tuoj pat sudirbta. Toks jausmas kad neteisingai kvėpuoju. Kaip aš galiu tobulėt jei jūs už viską mane niekinat ir nekenčiat? Kaip galit spręst koks aš jei net nesistengiat pažint. Gerbiu jus visus, kad ir kaip isipisinėjat, o jūs rodot tik panieką. Aš atėjau su taika, entuziazmu ir troškimu mokytis, o jūs pavertėt tai pykčiu ir depresija. Ačiū ir už tai. Išmokau, jog gėris atsiperka pažeminimu.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-02-07 18:12
Settaro
Izdivaškės yra kai NiesūgeBat rašyti komentarų lietuvių kalba. O korektiškas komentaras yra:
1. Klaidos tokios tokios tokios tokios tokios.
2 Gerai tas tas ir tas.
3 Pritrūko to ir to.
4. Tas ir tas yra abejotina.
O visus "Tu rašai nesamones" ar "Gal geriau nerašyk" laikau žmonių agresija ir pomėgiu žeminti kitus.
Ir brangūs žmonės. Nelaikau aš jūsų žemesniais, nelaikau savęs geresniu. Tiesiog jumyse tiek išankstinio nusistatymo, kad vemt erčia. Pvz kur jūs tą kečupą radot? Susapnavot ar ką? Plius viską apie ką rašau siejat su narkomanais, benamiais, nevispročiais ir t t. Iš kur? N
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-02-07 11:03
Meškiukas
Liuciferis iš tiesų yra beveik tas pats, kas Aušrinė lietuvių mitologijoje. Keista, kad jam dėkoji. Ir net negali pasiginčyti, kad yra ne taip.
Ką reiškia korektiškas komentaras, pagal tave? Pagyrimai, nuostaba, išaukštinimas, etc? Na jau ne.
Gramatikos, skyrybos klaidų net neketinu komentuoti, nes pats jų darau, nei sraigė palikuonių ankstyvą pavasarį.
-Dialogai
Jie neturi intonacijos, veikėjai bendrauja taip, tarsi stovėtų ant scenos ir skaitytų iš lapų. "-Labas, aš Petras; -Labas, aš Jonas ; - Labas, Jonai, gražus oras?; -Taip, Petrai, oras gražus;"
Aš suprantu, kad Malphas, Kasdėja, Thamuzas, Leviatianas ir Kobalas sako tau kitaip, tačiau perskaitęs kitų autorių kūrinius, tikrai daugiau išmoktum apie intonacijų suteikimą pokalbiui.
-Mokytojas
Tegul jis būna dešimtkart šventasis ir penkiolika kartų nuodėmingąsis, tačiau žodį "mokytojas", pagal tavo aprašymą, reikėtų iš mažosios raidės rašyti. Perskaityk Lukjanenkos "Sargybas" ir suprasi, kaip gali atrodyti tikras Mokytojas, kuris moka ir pajuokauti ir tuo pačiu - neprarasti savo...patirties (?). Čia gi, kuo puikiausiai nupiešei benamio apsirūkusio panko paveikslą, kuriam galima nurodinėti kada juokauti, kada ne. Taip ir matau jį prieš akis - traukia kasiaką, nešioja nuplyšusius kerzus ir ant kiekvieno kampo po šūdo krūvėlę palieka su išpieštu anarchijos ženklu.
-Buldozeris
Iš tiesų - juokingiausia vieta. Ne dėl tavo išpuoselėto humoro jausmo, o dėl to, kad vieną akimirką veikėjui pofig ant visko, nori žudytis, drabstytis kečupu riešus, o kitą akimirką bėga, skuba, nes buldozeris namą griauna. Primena epizodus, kai savižudis kelis kartus iš eilės kažkam skambina, kad jau TIKRAI žudysis, kol jo pašnekovą užknisa ir jis pasako, kad nereikia, jaunas ir bla bla bla.
-Mokytojas II
Ne tik apsirūkęs pankas, bet ir atmintis, kaip auksinės žuvelės - tu man paaiškink, kaip jis prieš tai sugebėjo atsirasti iš niekur nieko pačiu laiku, o paskui klausti kur išėjimas? Žinojau, kad žolė ir koksas pilkąsias ląsteles naikina, bet gal ne taip jau? Vis gi jis "mokytojas"
-Savižudybė
Bardakas, o ne savižudybė. Tai žudosi, tai pergyvena, kad saulė sudegins. Norėjo juk to? Norėjo. Tai koks skirtumas tada? Bent pasispyriojęs būtų "-Neeeeee, kol nesugrąžinsti Jovaro į rašykus, aš žudysiuos", o dabar kas - pyst ir viskas, nebesižudo ir jau sugeba pergyventi, kad jis mirs.
-Liuciferis
O taip...vampyrai, velniai, Liuciferis. Dar kartą kartoju - Liuciferis yra būtybė, artima mūsų Aušrinei. Ne joks jis ne velnias, ne demonas ir dar kokia nesąmonė. Būtum parašęs "Mastemo didybe", nepykčiau taip. Pats laikas mesti lauk visas savo klišes ir, prieš rašant, konsultuotis ar išsinagrinėti visą demonologiją. Ir beje, kodėl Vampyrai turėtų požemio demonams melstis? Jie gal ir antkapius varto?
-Buldozeris II
Parodyk man, kur namus griauna buldozeriai. Nebent tie, iš "Avataro".
-Kiemsargės mintys
Žinai, kad kurdamas savo fantastiką turi ją paremti kažkuo? Vampyrai skaito mintis? Dar pasakyk, kad skraido.
Iš čia esančių izdivaškių tu antra tiek prirašyt galėtum, bet matai, tik kad visi tyčiojas, kabinėjas, nieko nesupranta. Filosofiniai apmąstymai? Kokie? Kur? Kada? Nieko nematau, bet gaminsim izdivaškes toliau - nors kartą nusileisk iki mūsų, paprastų mirtingųjų, baik šokinėti, kaip gaidys vištidėje ir pasėdėk prie rašliavos ilgiau, nei 15 min. Atsikratyk klišių, paskaityk apie vampyrus, demonus, griovimo darbus. Tada sėsk ir rašyk ne 15, o 20 min. Paskui perrašyk dar tris kartus. Va tada mes nustosim "kabinėtis".
Aišku, pasakysi, kad nieko nesuprantu, nematau gylios filosifinės prasmės ir tt.
Kol kas - kuolas, nes iki kūrinio progreso nepriėjom. Dar vis laukiu didesnio progreso su kritikos priėmimu ir tavo pačio komentarais.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-02-07 07:34
Settaro
Matau neatidžiai skaitėte. Kūrinyje aiškiai buvo pasakyta, jog veikėjas jaudinasi dėl savo Mokytojo.
Ir šie veikėjai nėra religingi, tad būtų keista, kad šauktų Dievą (ir banalu). O keiktis jie moka, tik rašyk.lt taisyklės apriboja šį meną.
Ir žmonės ar taip sunku rašyt korektiškus komentarus o ne įsipisinėt? Ačiū Liuciferiui turiu savigarbos ir mandagumo tokių, atleiskite už žargonizmą, izdivaškių po jūsų kūriniais nerašinėt.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
1 2
[iš viso: 26]
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą