Rašyk
Eilės (78168)
Fantastika (2308)
Esė (1557)
Proza (10915)
Vaikams (2717)
Slam (77)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 10 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Kažkas pabeldė į langą. Nesąmonė, to negali būti, tiesiog negali ir tiek. Apsiverčiu ant kito šono ir bandau miegoti toliau. Pabeldė dar kartą. Na ir atkaklumas... Kas per bjaurybė nerimsta tokiu metu?! Jau turbūt gerokai po vidurnakčio. Na ir žmonės šiais laikais... Neklydo mano senelė, baisūs laikai atėjo, nieko švento neliko. Štai ir vėl nekantrus dunkstelėjimas į stiklą. Na ir niekšas! Veikti neturi ką, ar pomėgis toks – įkyrėti? Stop. Aš juk penktame aukšte gyvenu. Hmm... Ir kas gi tai galėtų būti - žmogus voras, ar žmogus šiškšnosparnis? Galima būtų ir Kalėdų senelį įtarti, tik kad iki Kalėdų dar geras pusmetis. O velnias, ir vėl! Gal visgi reikia pažiūrėti. Atsistojau, priėjau prie lango ir vienu staigiu judesiu atitraukiau užuolaidą. Neiškart suvokiau ką pamačiau. Buki žemakulniai batai, plonos kojos, apmautos tamsiomis kojinėmis, juodas pusilgis sijonas, kaulėtos, sustirę rankos prie šonų...  O Dieve, ne!
  Tiesiai priešais mane kybojo pakaruoklė, sūpuojama vėjo. Varno juodumo plaukai draikėsi dengdami veidą. O  batai toliau ritmingai dunksėjo į stiklą. Duslus garsas ėjo kiaurai širdį. Žvėriška baimė paralyžavo mane kaip gyvatės nuodai. Krūtinę drąskė klyksmas, bet negalėjau išspausti nė apgailėtino garselio. Negalėjau pajudinti nė mažojo piršto. Nepajėgiau net užsimerkti. Laikas tarsi sustojo, oras rodos tapo klampus it smala. Neįsivaizduoju kiek laiko taip stovėjau. Gal valandą, o gal tik akimirką, kol vėl pradėjau jausti kojas. Ėmiau slinkti atbulomis kuo toliau nuo to nelemto lango. Staiga už kažko užkliuvau ir griuvau.
  Pabudau. Gulėjau savo lovoje. Kambaryje buvo tamsu ir tylu, galėjau girdėti kaip skaudžiai daužosi mano širdis. Langą tvarkingai dengė sunkios naktinės užuolaidos. Bet gyvuliškos baimės jausmas niekur nedingo. Suvokiau tik vieną dalyką – turiu pažiūrėti į langą. Kitaip neužmigsiu nei šiandien, nei ryt, nei apskritai šiame gyvenime. Tada, kai mano širdies tvinksniai rodės tuoj prikels kaimynus, o pati širdis iššoks lauk ne tik iš krūtinės, bet ir iš šio prakeikto buto – ištiesiau ranką lango link. Lipniomis nuo prakaito rankomis paliečiau užuolaidos kraštelį. Audinys atrodė kaip niekada vėsus ir šiurkštus. Suvokiau, kad už lango nieko nėra ir būti negali, bet visi instinktai šaukte šaukė priešingai. Įkvėpiau ir lėtai praskleidžiau medžiagą.
  Nieko.  Jokių pakaruoklių. Tik tirštas kaip pienas rūkas. Hm... Ne tas vaizdas kuris nuramintų ar įkvėptų drąsos. Privalau įjungti šviesą. Puiki mintis, tik štai jungiklis kitame kambario gale. Prie pat durų, kurios kažkodėl atviros. Nors galėčiau prisiekti, kad jas, kaip ir kiekvieną vakarą, uždariau. Negaliu užmigti patalpoje su atviromis durimis. Nesvarbu – kambario, komodos, ar papuošalų dėžutės... Drebančiomis rankomis apgraibomis susiradau televizoriaus pultelį. Dauguma kanalų jau seniai nieko neberodė. Nervingai spaudydama mygtukus aptikau vėlyvą muzikinę programą. Ryški ypata dėvinti vorantinklį primenančią suknelę plonu balseliu apraudojo pirmąją meilę. Neįtikino ir nenuramino, tačiau puikiai tiko užpildyti spengiančią tylą. Neištverčiau jei dar kart išgirsčiau tą kraują stingdantį beldimą į langą.
  Ką gi, sukaupusi paskutinius drąsos likučius iššokau iš lovos, šviesos greičiu nuskriejau į kitą kambario galą ir desperatiškai užgriuvau elektros jungiklį. Pagaliau kambarį užliejo šviesa, išvaduodama mane iš slogaus košmaro gniaužtų. Atsidusau. Baisiausia jau praėjo. Uždegiau šviesas visame bute, patikrinau kitus kambarėlius ir užkaborius. Visur tylu, ramu ir tuščia. Jokių šmėklų, pakaruoklių ar kitų nelabųjų. Atsargiai ir nedrąsiai parslinko saugumo jausmas. Ir visgi jaučiau, kad su saldžiu miegeliu šiąnakt baigta.
  Užsidariau savo kambarėlyje, atsisėdau ant lovos ir pradėjau mąstyti. Pakankamai blaiviai, o ne kaip į kampą užspeistas žvėriūkštis. Jau vien faktas, kad pastaruoju metu miegu vos po keltą valandų per parą, džiaugsmo nekelia. Kiekvieną kart pašokti vidury nakties sprunkant iš eilinio klaikaus sapno - irgi nėra smagu.  Gerai, pripažinkim, košmarą sapnavau ne pirmą ir toli gražu ne antrą kartą. Tiesą sakant margaspalvių drugelių plazdančių pievose jau seniai nebesapnuoju. Kokie ten drugeliai... Jau keletą mėnesių sapnuose regiu tik idiotiškas nesąmones, tamsius labirintus ir lenktynes su mirtimi. Bet ši naktis – čia jau kažkas naujo. Mano košmarų šedevras. Dar niekada sapnas nebuvo toks tikras, o baimė - tokia žudanti. Net praėjus gerai valandai nedrįsau dar kartą pažvelgti į langą. Kirbėjo kvaila ir protu nesuvokiama nuojauta, kad žavingoji būtybė vis dar ten kyburiuoja.
  Yra dvi galimybės – man stogas nuvažiavo arba tiesiog tokiu štai smagiu būdu pasireiškia nerimas dėl artėjančių didelių pokyčių. Na, kaip sako senoliai – rytas  už vakarą protingesnis. Rytoj ir nuspręsiu ką daryti – vizituoti ponus su baltais chalatais ar kaip nors prakęsti dar vieną savaitę. Birželio naktys trumpos, tuoj prašvis, tad šios paros kultūrinė programa greičiausiai jau baigėsi. Viskas bus gerai. Susirangiau lovoje, atsiverčiau knygą ir pradėjau laukti ryto.
2011-02-02 01:59
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 4 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2011-02-22 23:17
kondensofkė
haha, ne aš irgi tikėjausi ;)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-02-14 16:33
Jugo_Džiova
Čia aš vienintelis perskaites pavadinimą tikėjausi erotinio starwarsu fan fiction?
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-02-04 13:52
Tillo
Aciu uz pastabas ir labai atsiprasau uz nelietuviska rasyba. Komentarus parasau neiskentusi per pertraukele darbe :) Pazadu sis bus paskutinis toks :) Darbiniame kompiuteryje negaliu nustatyti lietuvisko raidyno (ne Lietuvoje siuo metu esu). O savo pasakas kurpiu namuose, kur viskas nustatyta taip kaip reikia.
Sapnai sioje rasliavoje vaidina ne antraeili vaidmeni, todel nusprendziai pradeti nuo vieno is ju. Dar nezinau ar is viso to kas nors gero gausis. Gal kaip speja St Sebastianas - nesigaus nieko. Net ir tuo atveju - nuo kazko pradeti reikia. Nesitikiu pirmu bandymu romana parasyti, i dabartini reikala ziuriu daugiau kaip i treniuote. Gal jos vieta stalciuje, tik beda, kad stalcius nekritikuoja ir patarimu neduoda :)
Ideja trumpai - is paziuros visiskai paparasta mergina pradeda kamuoti kosmarai, persekioti bjaurus nutikimai, kol galiausiai ji patenka i neitiketinu ir pavojingu ivykiu sukuri. tampa pagrindiniu taikiniu dvieju pasauli valdanciu ir konkuruojanciu mistiniu grupuociu taikinyje. Atsizvelgdama i pastabas, apdorosiu tai ka turiu parasiusi ir idesiu cia jau diedesni gabaliuka. 
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-02-04 00:44
St Sebastianas
Kažkas pabeldė į langą. Nu blin, tai neįmanoma. Ai miegosiu toliau. Kažkas vėl pabeldė į langą. Nu, bet kas per žmonės šiais langais?Tfu, blin, norėjau pagalvoti kas per žmonės šiais laikais? Kažkas vėl pabeldė į langą. Kas per atkaklumas! Ne, aš būsiu atkaklesnė! Kad ir kiek bebelstų į langą aš gulėsiu lovoje. Kažkas vėl pabeldė į langą. Gal tai velykinė bobutė? Hmmm... Nors iki Velykų dar daugiau kaip mėnuo. O velnias ir vėl! Juk ir praėjusiais metais buvo tokia diena, kai iki Velykų buvo likęs daugiau kaip mėnuo! Ir užpraeitais metais taip buvo! Pakvipo sąmokslu. Arba per daug pupelių vakar prisivalgiau. Kažkas vėl pabeldė į langą. Gal visgi reikia pažiūrėti? Nors ne. Geriau pasilaužysiu ir apsimesiu, kad nieko negirdžiu. Le le le, vasara miške, aš nieko negirdžiu ir neklausau le le le... Kažkas vėl pabeldė į langą. Nu, (cenzūruota), kiek gi galima? (cenzūruota) negyvai, aš jus visus pro (cenzūruota) (cenzūruota)! Pašoku iš lovos prilekiu prie lango ir dar spėju pamatyti kaip netekę jėgų atsileidžia nebylio kaimyno iš viršutinio aukšto pirštai ir jam išslysta palangė...

Ar ką nors įtikina tokia įvykių seka? Man irgi kiek kreivai atrodo. Būtent taip nelimpa tiek minčių eiga, tiek ir veiksmai. Taip, sapne ne viskas turi būti logiška. Na, bet yra ribos. 

Jei yra mintys, jos turi būti įdomios skaitytojui. Jei mintys neįdomios, reikia žaisti veiksmu, atmosfera ar dar kažkuo. Personažas negali kyboti tuščioje erdvėje ir klausyti kaip kažkas baladoja į langą. 

Kažkas pabeldė į langą. Susitraukiau į kamuolėlį ir drebėdama įsiklausiau. Už lango siautė vėjas ir būčiau galėjusi beldimu apkaltinti kokią medžio šaką, jei negyvenčiau tryliktajame aukšte. Galbūt man tik pasirodė ir beldimas buvo visai ne į langą? Dar labiau įtempiau klausą. Po lova kortomis pliekė ir keikėsi tarakonai, pelė kambario grindimis tempė mano paskutinio meilužio pirštikaulį, kita tuo metu gargaliavo agonijoje, nes per daug prisiartino prie numestų kojinių... Namuose tikrai viskas gerai, bet iš kur tas garsas? Vėl pasigirdo beldimas į langą. Sukaupiau visą drąsą ir atsargiai išlipau iš lovos. Paėmiau ant žemės gulėjusį šlaunikaulį ir tvirtai spausdama jį rankose žengiau link lango.

Pripažink, šitas gabaliukas atrodo ženkliai įdomiau. Šiaip, jei nori parašyti bent pusę velnio siaubo kūrinuką, reikia arba kažkokio neįtikėtino įgimto talento arba daug praktikos. Negalima veiksmo tempti iki begalybės. Pagalvok, kas tave labiau išgąsdintų: iš dėžės staiga iššokęs pliušinis žaislas ar lėtai kaip sraigė lauk lendantis dantuotas ir naguotas marsietis? 

Vienaip ar kitaip, tobulėti dar labai daug kur reikia, bet gal dar pavyks ką nors išspausti. Iš autoriaus. O tekstukas manau pasmerktas likti nebaigtu.
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-02-03 19:22
Aurimaz
Manau, kad rašyti lietuviškai reiktų kūrinyje IR komentaruose. Nes dabar atrodo, kad autorius vienur stengiasi, kitur spjaudo.
Woox teisus dėl ilgio. Išskyrus atvejus, kuomet turimas tikslas sukišti istoriją į 1000 žodžių, reiktų talpinti bent 3x didesnes dalis nei ši. Aš pats renkuosi tarp 5-8 A4 Word'o puslapių vienai daliai. Yra išimčių - kuomet autorius rašo, tačiau nežino, ką pasakyti ir apskritai - nelabai nutuokia, apie ką bus istorija. Tokiu atveju nereikėtų talpinti iš viso. Meškiukas teisingai pasakė - visi sapnuojame. Aš irgi kartais susapnuoju visai fainus epizodus, bet nepuolu pagal juos rašyti kūrinių, nebent iš to menko epizodo iš tiesų gaunasi didelė, vienalytė istorija, kurioje yra idėja, veikėjai, veiksmas, tikslas ir t.t. Daug dažniau tuos menkus epizodus su jų idėjiniu užtaisu galima panaudoti kitame kūrinyje, paįvairinimui, kaip nedidelę dalį kitos visumos.
Na gerai, Tillo, paaiškink - apie ką bus šis kūrinys? Kokia jo idėjinė vizija? Sapnų sapnavimas, ar šis tas daugiau?
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-02-02 18:18
Tillo
Mano motyvai deti maza dali gaidienos:
1. Neturiu pakankamai kietu kiausu kad galeciau iskart viska ideti.
2. Remiantis pastabomis tolesni teksta ruosiuos taisyti. 
3. Pamaniau kad suprasti kuo skiriasi pvz Settaro rasinelis ir Aurimo 'Angelo uzrasai' galima jau is pirmu pastraipu - nebutina pirmu mostu sukisti visus 20000 zodziu kuriuos esi isstenejes.
Konstruktyvia kritika priimti galiu ir moku. Noreciau pagyrimu ir papleksnojimu per peti - duociau mamai paskaityti.
Woox, lazinkimes geriau is sulciu - alaus negeriu :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-02-02 17:25
latenightzpizza
Paskaičiau gaidieną, paskaičiau komentarus ir... nachui (arba - kam)? Nachui dėti tokią atkarpą, kai esi prirašiusi JAU DEŠIMTIS lapų??? Tai kur TOS DEŠIMTYS lapų??
Šita situacija skaudžiai kaip du vandens lašai panaši į daugelį kitų; kaip pavyzdį galima paimti nesenai veikėjo Settaro publikuotą kūrinuką apie vampyrą - autorius gyrėsi įmetęs tik kelias iš aštuoniolikos jau parašytų dalių, bet, pasikrovęs malkų, nebesugebėjo nieko daugiau įmest ir liko užmirštas, apšiktas ir apžegnotas. Ką aš noriu pasakyti - galiu lažintis iš alaus, kad Lėjos (II) sulaukti neteks.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-02-02 15:17
Meškiukas
"tai gal geriau atsidesiu siuvinejimui kryzeliu, neeikvosiu veltui tam kam esu beviltiska :))) "
Čia apie tavo galėjimą/negalėjimą rašyti niekas nešneka. Mano nuomonė būtų visiškai kitokia, jei būčiau matęs šiek tiek fantastikos ir daugiau paaiškinimų. Taipagrindinė problema.
Rašyk ir toliau. Asmeniškai aš lauksiu
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-02-02 10:40
Tillo
Aciu meskiuk, del daugtaskiu - kad butum mates kiek ju pradiniame variante pridrabsciau. bet pasiskaicius kitu kurineliu kritika vos ne visus juos negailestingai ismeziau. Greiciausiai ta pati reiks padaryti ir su kitais. Tai yra mano pirmas blynas. imeciau tik ivadine dali, kurioje, sutinku, fantastikos dar nelabai matyt. Tiesiog pati viso kurinelio ideja fantastine, todel nedejau i prozos skyriu. Zinau kad i menines aukstumas pretenduoti man dar labai anksti, tiesiog norejau isgirsti patarimu del paties rasymo - ka reik stipriai tobulinti, ka visiskai keisti o kur teisinga linkme einu. tiesiog isivaziavau su siuo kurineliu, pripeckiojau jau desimtis lapu ir jei daugumos nuomone esu beraste - tai gal geriau atsidesiu siuvinejimui kryzeliu, neeikvosiu veltui tam kam esu beviltiska :))) Aciu uz kritika.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-02-02 09:58
Exuss
Hmm...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-02-02 08:55
Meškiukas
Kas per nauja mada dėti tokio ilgumo kūrinius, kurie absoliučiai nieko nepasako?
Kas per nauja mada sakinius užbaigti daugtaškiais? Maironis grabe apsiverstų.
Fantastika? Jos čia nėra. Aš naktį sapnuoju rožinius meškiukus su augaliniais dariniais ausyse, kuriuose veisiasi elfai. Bet neaprašinėju ir į fantastiką nededu.
Idėja - gal gal, bet ir tai abejotina. Didžiausi klaida, kad niekas nepaaiškinama.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą