Rašyk
Eilės (78168)
Fantastika (2308)
Esė (1557)
Proza (10915)
Vaikams (2717)
Slam (76)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 15 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







-Klausykit visi įdėmiai! Ypatinga situacija. Turim asmenį, kuris pasiruošęs nušokti kiekvieną akimirką. Visi gelbėtojai turi nedelsiant užimti pozicijas. Tuoj pat!
Nė trupučio negalvodamas užėmiau savo įprastinę vietą gelbėjimo lėktuve. Širdis ėmė daužytis, ausyse girdėjau tvinksėjimą, kuris užgožė variklių gausmą.
-Dėmesio! Pasiruošti šokt!
Nebegalėjau daugiau pasiruošti. Įsikibau į lėktuvo metalą ir žiūrėjau, kaip bąla pirštai.
-Pirmas! Pasiruošk! Šok!
-Antras! Pasiruošk! Šok!
-Trečias! – Tai aš. – Pasiruošk… - Paskutinio įsakymo nesulaukiau – ausyse švilpė, mintyse girdėjau,, šok! ‘‘. Aš iššokau ir kritau, kad pagaučiau tą, kuri tuoj nušoks arba jau krenta. Mums retai pavyksta. Šokam aklai, krentam aklai, gaudom aklai, bet tai vis tiek geriau nei nieko nedaryti, negalim sėdėti, kai jos žūsta.
Į akis kažkas tvieskė. Viskas įvyko per greit, kad būčiau ką supratęs. Tiesiog susivokiau ją laikantis rankose. Ją, tokią neapsakomai žibančią ir neįsivaizduojamai liūdną.
-Paleisk mane, - tvirtai, bet švelniai ji pasakė, - aš turiu tai padaryti. Jiems reikia manęs. Niekas nebegali padėti, o aš dar galiu. Aš tokia maža ir nereikšminga, kad sugebėsiu pakeisti tokių pat mažų ir nereikšmingų žmonių likimus. Įsivaizduok save jų vietoj.
Aš įsivaizdavau. Rankos nevalingai atsileido. Išsigandęs truktelėjau parašiuto žiedą. Stebėjau akimirksniu išnykstantį šviesos tvyksnį. Ką aš padariau...
O krentanti žvaigždė išpildys norą tiems, kurie padarė viską, kad pasiektų, ko nori, bet vis tiek negavo. Todėl belieka stebėti dangų ir ieškoti krentančių žvaigždžių.
2011-01-31 11:36
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 8 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2011-02-04 00:45
St Sebastianas
Prie Dvasių Vedlės žodžių neturiu ką pridurti.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-02-01 13:28
White Raven
Mintis nebloga.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2011-01-31 23:25
Aurimaz
Surietė besijuokiant...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2011-01-31 16:48
Dvasių Vedlė
Mokslinių traktatų ir nereik rašyt, be to jiems čia ir ne vieta būtų. Bet tokioms nuograužoms čia irgi vietos nerasi. Mintis, pasakyčiau, visai verta dėmesio, kodėl gi ne, bet pats išpildymas tai toks silpnas, kad ir krentanti žvaigždė nebepadės.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2011-01-31 16:09
Exuss
Mortalvombat, siūlau tokį kūrinį --

"Kasantys"

Jie atbėgo iš dešinės ir iškasė paskubom duobę. Bet pasaulio tai neišgelbėjo nuo tų kitų. Tada jie iškasę dar vieną duobę, šį kartą suveikė, pasaulis buvo išgelbėtas.

Pabaiga

Duobė tai čia metafora, kad nekask duobės kitam, nes pats įkrisi. Kas tie iš dešinės, kodėl kasa duobes, kas tie kiti ir kas grėsė pasauliui, ir kaip pavyko išgelbėti, tai jau palieku skaitytojo vaizduotei. Tikrai nežadu rašyt mokslinius traktatus apie duobių kasimus.
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-01-31 16:05
Gestax
kaži autorius yra bent kartą šokęs parašiutu ?
visu pirma atidarius lėktuvo duris šuoliui tikrai nebesigirdi jokiu pasiruošk šok ir tt visų antra pasiruošk tokio žodžio nebūna :) pasiruošt reikia tada kai lėktuvas iskrenda į DZ (drop zone)tada būna komanda pasiruošti. ir tt. daugiau nebekomantuosiu
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-01-31 14:08
mortalvombat
Kaip prajuokino komentaras :D:D Beveik tokio pat ilgio kaip kūrinėlis. Nesuprantu, kokia prasmė šitaip viską išnarstyt, tada tikrai atrodo, kad nėra čia jokios prasmės. Žvaigždžių gelbėjimas viso labo tik metafora. O kas tie gelbėtojai, kodėl jie gelbėja, kodėl žvaigždės krenta, ką daro su išgelbėtom,  tai jau palieku skaitytojo vaizduotei. Tikrai nežadu rašyt vos ne mokslinių traktatų apie žvaigždes, kurios pildo norus.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2011-01-31 13:00
Exuss
Tikiuosi, kad teisingai supratau.
Yra GELBĖTOJŲ būrys, kurie stebi dangų ir ieško krentančių žvaigždžių. Kai tokią žvaigždę randą, tai skubiai bėga į GELBĖJIMO lėktuvą ir skrenda gaudyti žvaigždės.
Kažkodėl reikia iš lėktuvo šokti aklai, kristi aklai, gaudyti aklai, nors "kažką labai tvieskiantį į akis" neturėtų būti sunku pamatyti danguje ir būtent į jį taikyti parašiutininkus. Esu matęs ne vieną video, kur parašiutininkai lengvai paveja ir pagauna įvairius daiktus ore arba visokias figūras daro, kol dar parašiutas neišsiskleidęs.
Žvaigždės, kurias galima pagauti rankomis, yra moteriškos lyties ir kalba ŽMOGAUS BALSU. Taip pat žvaigždės iš tiesų pildo nevykėlių norus ("padarė viską, kad pasiektų, bet vis tiek negavo").
Taigi, ką ir nuo ko gelbėja GELBĖTOJAI? Na, "išgelbės" kalbančią žvaigždę nuo nukritimo, ir ką toliau su ja darys? Nusileidusi žvaigždė parašiutininko-gelbėtojo rankoje bus nuvesdinta į policijos skyrių ir jos ten lauks įprastinės nelegalios imigracijos procedūros?
Tik vieno nesupratau, kas tas ASMUO, pasiruošęs nušokti kiekvieną akimirką? Kas čia per savižudis?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą