Rašyk
Eilės (78168)
Fantastika (2308)
Esė (1557)
Proza (10915)
Vaikams (2717)
Slam (77)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 11 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Prologas

Eksperimentas

Morgana – viena iš garsiausių planetos valdovių. Daili, griežta, valdinga, garbėtroška turinti galių, tačiau neturinti širdies būtybė. Ji behara, ateivė iš Beharodėjos planetos. Morgana nežinojo, kas yra baimė, todėl drąsiai puolė valdyti žemės gyventojus.
Retai kada pasitaikydavo kovotojų, kurie užstodavo jai kelią. Ji lengvai su jais susitvarkydavo.
Morgana dažnai sukiodavosi laboratorijos operacinėje, tai buvo jos mėgstamas užsiėmimas laisvu laiku.
Žvelgdama į stikliniame kokone gulintį žmogaus kūną, Morgana susimąstė. Buvo keista ją tokią matyti, nes paprastai net neatkreipdavo dėmesio kokios lyties atstovas prieš jos akis.
Erikas, beharos pavaldinys, dešinioji ranka. Žmonių rasės atstovai dažnai neištempdavo tarnauti ilgiau metų, tad Erikas buvo dar ganėtinai „šviežias“ šiose pareigose, laukiantis perkeitimo dienos. Nekantraudamas įdėjo elementarą į ištiestą, ilgų virpančių pirštų, Morganos delną. Erikas stengėsi būti kuo paklusnesnis ir užsitarnauti beharos malonę.
- Kaip manote ar atlaikys? – Tyliai pasmalsavo pavaldinys.
- Žinoma. Ji pakankamai stipri. Ir prireikus galėsime bandyti iš naujo. Negi nematai, ji ypatinga! Prašyčiau prie šio kokono kuo mažiau abejonių, - pridūrė Morgana ir dar stipriau susimąstė.
- Atleiskite behara, bet ji jauna moteris, matote kokia gležna...
- Nutilk, - griežtai sudraudė ji, - gležna tik kokone, kokia ji iš tikro išvysime kai pabus.
Erikas išraudęs susigūžė ir nusprendė valdovei neprieštarauti.
Nebeerzinama Morgana dar kartą nužvelgė gulinčią žmogystą. Jauna devyniolikos, gal dvidešimties metų mergina, aprengta operacijai skirtais rūbais gulėjo lyg mirusi. Prisiminusi visą jos dviejų mėnesių augimo procesą čiuptuvas prie Morganos kairiojo smilkinio virpėjo iš palaimos. Ši mergina turėtu būti jai dėkinga. Kai atsigaus ir sustiprės gal būt taps valdovės numylėtinė.
- Ji mano kūrinys, aš jos Dievas, - pasipūtėliškai gyrėsi Morgana.
- Tikriausiai ji bus tinkama tik smulkiems darbams. – Nesusilaikęs Erikas išsakė savo abejonę ir šiek tiek pasigailėjo.
Morgana išgirdusi jo balse nepasitikėjimo gaidą, perliejo Eriką šaltu žvilgsniu, kad šiam norėjosi prasmegti skradžiai žemę. Išraudęs suvirpėjo ir žengtelėjo atgal.
- Atleiskite ponia, nenorėjau jūsų erzinti. Nesuprantu kas man darosi.
- O aš suprantu, tu dar žmogus, - pyktelėjusi pridūrė, - bet nebeilgai.
Valdovė žvilgtelėjo į rankoje laikantį elementarą, kuris nuo jos pykčio vos nevirė. Tačiau elementarui nepakenkė.
- Laikas pradėti.
Reikalingi įrankiai jau buvo paruošti darbui ir tvarkingai sudėlioti ant metalinio stalelio šalia kokono.
Narkozės paveikta mergina kvėpavo ramiai. Saulės spindulių nemačiusi jos oda buvo balta lyg drobė. Ilgi šviesūs plaukai dailiai sukritę lietė merginos pečius.
- Erikai, gali atverti kokoną.
Vaikinas spustelėjo jungiklį, atidarė dangtį į vidų įleisdamas šiek tiek vaistais pridvisusio oro.
Morgana reikiamai atvertė kairiąją merginos ranką. Paėmė skalpelį ir perpjovė riešo odą, leisdama ištrykšti kraujui, skubiai atidarė elementaro dangtelį, iš vidaus išsiveržus vėsiam garui pridėjo prie kraujuojančios rankos riešo.
- Dabar tavo eilė, - tyliai sušnabždėjo ji.
Iš elementaro tingiai iššliaužė ryškiai geltonas gyvis, panašus į slieką tik kiek plonesnis.
Mažas Beharodėjos planetos padarėlis švytėjo tarsi saulės spindulėlis. Stulbinamai gražus pailgas it siūlas, nervas tiesėsi ir šliaužė iš atsibodusio indo, kuriame buvo patalpintas.
Šalia stovėjęs Erikas gėrėjosi nei karto nematytu reginiu ir jautėsi lyg garbingas svečias. Dūsavo ir aikčiojo su lyg kiekvienu nervo judesiu, kuris pamažu rangėsi pro krauju aptekusį prapjautą plyšį.
Nervas pilnai išsitempė po rankos oda ir pritvinkęs krauju nusidažė rausva spalva, kuri blankiai švytėjo, tačiau plika žmogaus akimi buvo neįžiūrima.
- Tai nuostabu, pasakiška, nepakartojama! – Džiūgavo Erikas, patenkintas reginiu.
Morgana vis dar neatsitraukė nuo merginos rankos. Reikėjo sutvarkyti žaizdą ir pritvirtinti mažyti indikatorių, kuris buvo reikalingas informacijos filtravimui. Sutvarkiusi ant riešo užsegė plačią oranžinę apyrankę.
- Tobula, - patenkinta darbu Morgana išsitiesė.
Erikas išsišiepė.
- Kada ji pabus?
- Kai bus pasirengusi.
Morgana, nors ir ne pirmą kartą atlikusi tokią operaciją jautėsi keistai. Kažkoks neatpažintas jausmas, lyg nerimas ėmė kirbinti jos čiuptuvą.
Valdovė palinkusi prie merginos ant galvos uždėjo aparatą, kurio siurbtukai tvirtai prisispaudė prie smilkinių. Švelniai perbraukė jos plaukus ir įjungusi duomenų bazės veikimo rėžimą atsitraukė. Erikui padedant ėmė tvarkytis.

1. Skyrius

Įsisavinimas

Tamsus ir ilgas tunelis, kuriuo ėjau pagaliau baigėsi. Vos išėjus į šviesą mane parbloškė galingas informacijos srautas.
Pagaliau žinau, kaip vadinasi kiekviena mano kūno dalis, judesiai ir kiti veiksmai. Vaizdiniai vienas po kito skverbėsi į akių vyzdžius ir giliai įsirėžė į smegenų žievę.
Skaidžiau informaciją ir lipdžiau į kiekvieną savojo kūno ląstelę. Instinktyviai siurbiau kuo daugiau žinių, kad jausčiausi soti ir tobula.
Jutau, kaip iš po narkozės pamažu ėmė busti mano kūnas. Ir su kiekvienu virpesiu užplūdo galingos nerimo bangos. Jausmai, troškimai kilo į viršų žadindami norą viską išbandyti.
Informacijos įsisavinimas vyko labai greitai, tačiau visas procesas dar nesibaigė. Jutau, kad manęs laukia dar kai kas labai svarbaus. Kažkokia uždrausta informacija kirbino nervų galūnėles, rankos riešas ėmė kaisti ir perštėti, norėjosi pasikasyti, bet stengiausi išlikti rami.
Karštis sparčiai kilo ir plito visu kūnu iki pat smegenų. Supratau, kad kažkas vyksta ne taip kaip turėtu. Nuo karščio prakaituojanti oda, galvoje dilgčiojantis skausmas, o išdžiuvusioje gerklėje besikaupiantis kartus gumulas privertė baimintis.
Juodame fone mirksintis raudonas užrašas „Klaida“ trikdė. Norėjosi tą bylą atverti ir žvilgtelti, kas viduje, tačiau pasijutau pernelyg smalsi ir nepaklusni. Žinojau, kad tai neleistina, bet galvoje kirbantis vienintelis klausimas „Kas ten? “ neleido susikaupti ir rimtai pažvelgti į kitą teikiamą informaciją.
Smalsumas ėmė virpinti kiekvieną kūno ląstelę, nuo jo svaigo galva. Staiga, sutriko savikontrolė ir ranka jau siekė sugedusio automatiškai neatsivėrusio failo.

„ Stok. “

Išgirdau duslų vyrišką balsą ir mano ranka sustingo ore.
Su nerimu svarsčiau, kas tai galėjo būti. Kėliau į paviršių įvairias išvadas, tačiau niekaip nepriėjau prie tinkamo kelio. Rodos, dar negavau pakankamai svarbios informacijos.
Kieno tas balsas? Iš kur jis atsklido? Negi tai mano antrasis vidinis balsas? Nuo šios minties pasijutau kvailai, nes žinojau, kad esu moteris, o balsas kurį girdėjau mąstydama buvo švelnus, lyriškas, švarus. Toks buvo tikrasis mano balsas.
Svetimas pasirodė toks baugus ir aiškus, kad negalėjau apsispręsti ar atverti mirkčiojantį katalogą ar aplenkti jį iš šono. Mėšlungis įsiskverbė į kiekvieną mano kūno raumenį paversdamas statula. Stengiausi nurimti ir atsipalaiduoti, bet galvoje sukosi tik viena mintis – atverti bylą.
Kūną vėl užplūdo karščio banga ir šį kartą buvau pasiruošusi išgirsti balsą. Tikėjausi, kad prieštaraus mano veiksmams. Pasijutau lyg būčiau išbandoma, tačiau rankai palietus bylos aplanką, jokio garso nebeišgirdau. Akimirką dvejojau, bet galiausiai atverčiau bylą.
Apgaubė ryški šviesa, kad net pro primerktų akių plyšelį nesugebėjau nieko įžiūrėti. Žengtelėjau porą žingsnių į priekį, nematydama ant kokio pagrindo stoviu. Žinau, kad informacija kažkur čia, slepiama šioje šviesoje, tik neįstengiu jos matyti.
Iš kažkur iškilusią mintį, kad byla tuščia, bandžiau nugrūsti į gilumą. Negalėjau ir nenorėjau ja tikėti.
Ištiesiau į priekį rankas ir iš lėto grabinėjau orą vildamasi už ko nors užkliūti. Ilgai netrukus atsirėmiau į sieną ir aptikusi jungiklį nuspaudžiau jį.
Įsitempiau, kai patalpa kurioje buvau aptemo ir apsidžiaugiau aptikusi vaizdinių pluoštą. Kraujas užvirė iš nekantrumo, užplūdęs smalsumo jausmas buvo toks stiprus, kad net suvirpėjau.
Aptiktoji informacija aštriai ir giliai rėžėsi į atmintį, kad nustebusi apmiriau. Negalėjau patikėti, kad visi matomi šilti, džiuginantys vaizdai buvo griežtai uždrausti.
Argi aš ne žmogus, kuris sutvertas mylėti? Kas per būtybė galėtu tai drausti ir versti kariauti?
Prisirišimas, draugystė, artumas, aistra, jausmai, emocijos, elgesys ir mintys apie meilę, visa tai draudžiama. Kuo toliau gilinausi į informaciją, mano širdį maudė, o akys prisipildė liūdesio ašarų. Aštrus skaudulys perrėžė gerklę ir nebeatlaikiusi įtampos pravirkau.
Į neviltį klampinantys vaizdai pagaliau baigėsi, panardindami juodumoje. Susmukau ant vėsaus grindinio ir kelius pritraukusi arčiau krūtinės susiriečiau lyg nuskriaustas vaikas. Kūną pasiglemžė baisi kančia, neapykanta ir baimė.
Neišmaniau, kaip reikės elgtis, kad neišsiduočiau žinanti per daug. Už tai būčiau nubausta vienintele skaudžiausia bausme – mirtimi. Kūnas dalinosi į dvi dalis. Smegenys troško viską pamiršti, o širdis pajusti, išgyventi tai realybėje. Negaliu leisti, kad tai įvyktu. Privalau būti paklusni, šalta, abejinga, nepažeidžiama ir karinga asmenybė, kad galėčiau tinkamai vykdyti skirtas užduotis.
Pykau ant savęs, kad neklausiau balso ir pasidaviau silpnybei. Tai mano pirmoji klaida su kuria reiks gyventi pabudus.
Bet jeigu man nepavyks? Jeigu aš esu tik silpna asmenybė su begalę trūkumų?
Tą akimirką jutau, kaip mano išoriniai pojūčiai tapo jautresni ir kažkur šalia savęs išgirdau šnabždesį.
2011-01-12 17:14
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 9 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2013-02-04 15:57
fleurdenina
Įdomus ir šiaip fainas, bet man kiek per daug priminė Meyer "Sielonešę" - įsisavinimas ir pan.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-11 09:45
Spindinti tamsa
Man išties patiko kurinys, tik pabodo skaityti tas vietas, kurios primena informatikos pamoką:D O visa kita puiku ir nebūtina visko iškart aprašinėt, nes asmeniškai man nebėra vietos susikurt personažą, o duodant po truputį užuominu personažas darosi ydomesnis ir lieka laisvė fantazijai.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-01-15 18:10
Aurimaz
Pradžioje viskas enciklopedipediškai pritempta, vėliau košytė taip susimaišo, kad sunku suprasti, kas per veikėjas ir kurioje visatoje ką bando padaryti. Žodžiu, spranguma. Veiksmo daug - lyg ir būtų gerai, jeigu viskas būtų kiek aiškiau.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-01-14 23:50
St Sebastianas
Hehehe... Hmmm... Gal negerai pradėjau, tiksliau būtų Muhahaha!:] Šia nuotaika ir tęsime komentarą.:]

Morgana – viena iš garsiausių planetos valdovių. Daili, griežta, valdinga, garbėtroška turinti galių, tačiau neturinti širdies būtybė. Prieš akis iškyla daili moteriškė: ilgos kojos, krūtys tarp kurių laikosi pilnas alaus bokalas (trijų litrų). Plaukai iki pečių, nes valdingos moterys paprastai nemėgsta kelių metrų ilgio plaukuosenos.

Ji behara, ateivė iš Beharodėjos planetos. Ir štai viską sujauki su šiuo sakiniu. Iš anksčiau minėtos vizijos gaunasi kojos kaip trijų litrų bokalai, ilgos krūtys, apžėlusios metro ilgio gaurais... Na, pagrindinis dalykas vis dėl to ne čia. Pagalvok ar ateivis iš Urodijos planetos tikrai turėtų vardą Petras? Ateina toks kalmaro ir tarakono hibridas ir besitaškydamas gleivėmis išgargaliuoja: "Aš Petras Žemaitaitis." Nebūtinai ta valdovė turi vadintis Apkršajakumbaja, bet žmonių vardas irgi ne išeitis.

Jauna devyniolikos, gal dvidešimties metų mergina, aprengta operacijai skirtais rūbais gulėjo lyg mirusi. Prisiminusi visą jos dviejų mėnesių augimo procesą

Tai ji dvidešimties metų ar dviejų mėnesių? Išvaizda gali nerodyti tikrojo amžiaus. Tačiau tu pateiki taip, kad viename sakinyje ji yra pagrobimo auka, dvidešimt metų sėkmingai straksėjusi po afrikos bruzgynus, ir savo juodu, jaunu, sultingu kūnu gundžiusi visus mėsėdžius padarus, o kitame sakinyje ji jau pagaminta mėgintuvėlyje.

čiuptuvas prie Morganos kairiojo smilkinio virpėjo iš palaimos. Tikrai čiuptuvas, o ne trečiosios ilgosios gauruotosios antgalvinės krūties spenelis? Na, gerai, jau gerai čiuptuvas, kad taip nori...

Paėmė skalpelį ir perpjovė riešo odą, leisdama ištrykšti kraujui, skubiai atidarė elementaro dangtelį, iš vidaus išsiveržus vėsiam garui pridėjo prie kraujuojančios rankos riešo. Nemanai, kad būtų kvaila perpjauti vieną ranką, o tą elementorių kišti prie kitos? Ar tikiesi, kad skaitytojai tokie buki, kad nesuvoks įvykių eigos? Be to, tuomet būtum galėjus tiek riešų nekaišioti, pasakydama, kad pradinių klasių vadovėlį pridėjo prie žaizdos.

Paėmė skalpelį ir perpjovė riešo odą <...> kuris pamažu rangėsi pro krauju aptekusį prapjautą plyšį. Dabar iš karto išsiaiškinkime kieno odą prapjovė: dvidešimtmtės dviejų mėnesių negriukės ar operacinio stalo kiaurai per anksčiau minėtos panelės ranką? Na, taip, suprantu, kad ateiviams sunku skalpelį sugraibyti savo žnyplėmis, gali netyčiomis ir per smarkiai spustelėti... Jei jau parašei, kad odą, tai turėjai parašyti, kad vėliau ufonautė dantimis ir nagais praplėšė rankos mėsas, kad nervas galėtų įlįsti.

krauju nusidažė rausva spalva, kuri blankiai švytėjo, tačiau plika žmogaus akimi buvo neįžiūrima. Priešais Joną stovėjo iš stambių grublėtų blokų pastatyta siena, su pačiais įmantriausiais ornamentais, puošiančiais kiekvieną jų. Tačiau statinys buvo matomas tik gama spinduliavimo ruože, todėl žmogus trynėsi kaktą galvodamas "(cenzūruota), į kokį (cenzūruota) aš atsitrenkiau?" Rašydama sakinį turėtum iš karto paminėti, kad tas švytėjimas buvo neįžiūrimas plika akimi. Dabar vaizduotėje nusipieši švytinti nervą ir baigdamas skaityti sakinį turi jį išjungti, nes švytėjimas nematomas. 

Dalis apie informacijos gavimą tikrai primena penktąjį elementą. Pats nupasakojimas nelabai vykęs. Kažkas spausdinimo mašinėle surenka tekstą "copy database.db brain.nul -y" tuomet iš spausdinimo mašinėlės pradeda lėkti lapai su informacija ir pro burną lįsti į žmogaus galvą... Hmmmm... O čia nebloga mintis! Reikės kokiame nors kūrinyje panaudoti... Na, nesvarbu. Galime netgi atmesti pačio proceso kreivumą. Pagalvok ar tikrai žudymo mašinai, garsiosios bokalakojos Morengos armijos pažibai reikėtų informacijos apdorojimo? Kodėl į smegenis info teikiama ją apsvarstant, o ne paprasčiausiai įkepama? Kaip kompui, juk kol jis kopijuoja failą, jis nesuvokia jo turinio. Jį interpretuoti pradeda tuomet, kai vartotojas bando tą failą atidaryti. Na, gerai, net jei manysime, jog žmogui reikalingas tas apmąstymas, kitaip jis nesugebės naudotis informacija. Tačiau kokio velnio mūsų sultingajai negriukei (taip, šiandien dar nevalgiau mėsos ir kai pagalvoju apie kepsniuką...) reikia duoti nereikalingą informaciją? Paaiškini tokiam tvariui, kad jei pašalinsi kito padaro galvą, jis 99% tikimybe nudvės ir viskas! Kam dar apie visokias meiles seiles kalbėti? Ar čia paprasčiausiai autorė nesugalvojo nors kiek originalesnės priežasties, kodėl ta dvidešimtmetė dviejų mėnesių senumo mėsytė turi pradėti maištauti? Juk čia sekundžių reikalas! Tarkime mūsų ubermerga kovinių veiksmų metu sužino, kad galima valgyti riešutus, o juos gliaudyti labai patogu galva. Pasidedi riešutą ant stalo ir kakta trenki jį. Tuomet susirenki riešuto valgomą dalį ir eini prie nesulaužyto stalo. Štai taip besismaginant per kaktos kaulus į galvos vidų patenka graikiško riešuto branduolys, taip padidindamas ten esančio, mastymui skirto audinio kiekį kelis tūkstančius kartų... Pasaulis nušvinta naujomis blankiai švytinčiomis spalvomis, kurių žmogaus akis nemato (jas pamatė akyje įstrigęs graikiško riešuto kevalas). Ubermerga pamato savo rankoje nervą, dantimis jį išlupa kartu su gabalu mėsos ir eina iš komiksų mokytis žmonijos istorijos ir įvairių būdų kaip dar galima panaudoti galvą...

Kūrinys nėra geras. Galiu pakartoti Meškiuko simbolių seką S-M-U-L-K-M-E-N-O-S tik kiek su kita potekste. Kūrinyje jaučiamas informacijos badas. Na, nebūtina aiškinti kiek plaukelių turėjo kiekvienas krūtinis čiuptuvas, tačiau negalima skaitytoja laikyti nežinioje. Vietoje to, kad Morengą pristatytum kaip nekrologe, galėjai parašyti, kad kosminės stoties "Jumzius antrasis" koridoriais slinko ir už savęs gleivėtą taką paliko garsiausia Žemės valdovė Kalmarofilė. Dar pridedi kelias aplinkos ir pačios valdovės aprašymų detales ir skaitytojas gali susidaryti bent šiokį tokį vaizdą. Dabar mes teturime tris personažų užuomazgas kabančias tuščioje erdvėje. Tiesa, ten dar kokonas yra. Ir tai viskas ką mes sužinome šioje dalyje. 

Bet didžiausia problema yra kitos smulkmenos. Tos, kurios neleidžia skaityti normaliai. Neaiškaus amžiaus mėsytė, neaiškių gabaritų žaizdos, kiti nesutapimai. Atrodo, kad pritrūko normalaus redagavimo.

Šiaip ar taip, kūrinys nėra beviltiškas. Tikrai nesitikiu kažko naujo, negirdėto. Net jei galvosime tik apie rašykinius kūrinius. Tačiau vakare perskaityti šio kūrinio galima ir labai nesiraukant.

Manau, kad jei autorė rimčiau paredaguos kitą dalį, tai gali gautis visai pusė velnio nuotykiniu kūriniu. Ko autorei bei kūriniui ir palinkėsiu.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-01-14 10:48
neotask
Sudominai. Lauksiu tęsinio :) Tiesa, ta emocinė pabaiga šiek tiek man užkliuvo. Daug skambių žodžių vienoje vietoje ne įtikina, o sukuria dirbtinumo įspūdį.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-01-13 22:27
Meškiukas
S-M-U-L-K-M-E-N-O-S
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2011-01-13 22:07
Mil2kas
meškiau neskubink įvykių :P
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-01-13 22:05
Meškiukas
Na ir kas, kad planeta. mačiau tai. Bet kokia? Kuo panaši į mus? Kuo nepanaši? Bent smulkmeną numetus būtum. Negalima rašyti tokių žodžių, neduodant užuominų.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2011-01-13 22:03
Mil2kas
ačiū :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-01-13 22:02
kondensofkė
Erikas išraudęs susigūžė ir nusprendė valdovei neprieštarauti.
šiaip tipiškai žmonės išrausta iš gėdos, ir išbąla iš baimės

man priminė biškį penktąjį elementą, bet šiaip gal ir įdomu. parašyta tai su trūkumais
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2011-01-13 21:58
Mil2kas
Beharodėja aiškiai parašyta kūrinyje kad tai kita planeta, jos pavadinimas. o elementaras tai daiktas kuriame gyvena tas guvys kurio funkcijas aprasysiu kitose dalyse :P
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-01-13 21:49
Meškiukas
Mane, asmeniškai, labai erzina, kai vartojami tokie dalykai, kurių prasmės nesupranti: Beharodėja, elementaras. Bent išnašose galėtum paaiškinti :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2011-01-13 21:49
Meškiukas
Mane, asmeniškai, labai erzina, kai vartojami tokie dalykai, kurių prasmės nesupranti: Beharodėja, elementaras. Bent išnašose galėtum paaiškinti :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2011-01-12 20:37
Caspar le Bobo
Mano nekompetentinga nuomonė gal nėra labai įdomi tačiau man prologas patiko.
Tačiau iš vėžių išmušė tie "folderiai" atsiradę iš niekur. Suprantu, kad tą informacijos srautą naujai pabusiantis žmogus sėmėsi ir per akis ir per kitus pažinimo organus tačiau neįsivaizduoju tos bylos, failo niekaip kitaip nei spintelės su piktogramos nuo Windows darbalaukio išvaizda.

Ir dar. Jei jau kiša į smegenis USB su visa informacija, tai gal nevertėtų tame pačiame USB palikti informacijos kurios nevalia sužinoti.
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-01-12 20:00
Artur Wilkat
Tikrai neblogas kūrinėlis, per mažas, kad ką nors nusprestum:) Būk gera peržiūrėk dar kartą prologo pradžią, ten žodis Morgana varotjamas per daug ir iš vis - viskas per sausa. Bet po to veiksmas įsibėgėja ir tampa įdomu:)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą