Rašyk
Eilės (78159)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 12 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Šį rytą praregėjau, supratau, kad didinga pilis saulės šaly virto griuvėsiais. Ne! Kam ta užuojauta, kam tie apgailestaujantys gestai ir minos. Net šimtai rankų nesugebės atstatyt šios tvirtovės.
Ironiška... Vaikštau dabar netekusi namų, be užuovėjos. Niūrūs žmonių veidai nebyliai praslenka, tad pasuku aš sava gatve. Jau seniai čia tamsu... Akligatvis... Nieko nėra beprasmiškesnio kaip eiti, manant, jog eini teisinga kryptimi, ir vieną dieną, po šitiekos saulėlydžių ir saulėtekių, po daugybės žvaigždėtų naktų, po antro gimimo, po pastangų bent kokį mažą Žemės pakraštėlį paversti rojumi, prieš save išvysti nykią sieną. Ji neperlipama. Į šoną nepasuksi ir atgal negrįši: neįmanoma tuo pačiu keliu du kartus praeiti. Ir kaip kompiuteriniame žaidime, kai Spaidermenas, turėdamas paskutinę gyvybę, krenta į prarają, nepaspausi mygtuko,, exit“ ir nepradėsi visko iš naujo. Aš tiesiog susmunku ant grindinio akligatvyje ir stebiu, kaip pro šalį lekia galingas žmogus. Skuba, lekia ir nepaklausia, kaip aš. O kažkas vis keičia spalvas... Bet aš nukritus nuo pjedestalo nebesisuku jų verpete. O žmonės, tie, kuriuos kažkiek irgi mylėjau, pamatė, kad raudoni lietūs kaupias virš galvų. Jie stebėjos ir apgailestavo, bet taip jau būna, kad angelui pakerta sparnus.
Jau šiandien, kai išsilaisvinau pati nuo savęs, nebeišvydau mažos mergaitės rožine suknele... Vėliau mąsčiau, ar išvis ji dar egzistuoja. Ar dar išvysiu veidrody jos žavingą, kuklią šypseną. O galingi žaibai net čia dangų skrodė... Dievišką tylą žudė griausmingi garsai... Jau greit... Ir kai raudoni lietaus lašai iš aukštybių pabirs, tegu nebylūs veidai nesistebi, kad elgeta karalius virto...
Ir angelai krenta iš rojaus...
2010-11-21 23:35
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 5 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2010-11-23 18:51
Dvasių Vedlė
Taiklesnio už Avoir komentarą nesugalvočiau. Ir venkit daugtaškių - didelis jų kiekis naudos neduoda.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-11-23 12:25
Sauterelle
AČIŪ! :) Man jūsų pastabos tik į naudą :) kaip kitaip patobulėsiu, jei tik nesiklausydama patarimų :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-11-23 01:31
Avoir
Iki spaidermeno buvo liūdna. Paskui apėmė juokas, toks į graudulį panašus.
Kad žmonės gatvėse net nesisveikina – taip, normalu, nors dėl mūsų visų būtų geriau, jei būtume vienas kitam neabejingi. Bet yra kaip yra. Gražią mintį išreiškei labai šabloniškai, todėl ir pats tekstas skamba šabloniškai: lietūs, angelai, nukirpti sparnai, pilki preivei, atgrasūs žmonės, žvaigždės ir t.t. Ir t.t.
Beje, šiek tiek drąstiška kitus matyti negražiai, o save vadinti angelu.
Kad ir kaip bebūtų, linkiu sėkmės ir iš kritikos priimti objektyvias pastabas, ir nereaguoti per daug skaudžiai, nes jos bus labai daug.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-11-22 18:13
krūms
Į galą sakiniai labai atsiję viens nuo kito, tekstas kratinį visokių atskirų minčių primena.
Tas sugretinimas su spiderman'u ne iti vykęs - lyg ir tokį hhm. dvasingą tekstą nori kur ir bac tėški komiksą. Nedera tiesiog.
Rašydama/-s stenkis išlaikyt galvoj tą vieną pačią pačią pagrindinę mintį, kuriai į galvą atėjus nusprendei parašyt tekstą ;)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-11-22 00:42
Irna Labokė
Jautriai rašai, pastebi detales, kalba nebloga. Pasistenk dar labiau išgryninti tekstą, nepalik net atsitiktinių klaidelių... Gali gražiai rašyti!
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą