Rašyk
Eilės (78093)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 12 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





JcDent JcDent

Katės palaiminimu (I)

Šis kūrinys matomas tik autoriaus namuose


Uoste klykavo žuvėdros. Viena klyktejo prieš panirdama sargybinio nasruose. Pro ropliškas lūpas kyšojo kruvinų plunksnų galiukai. Bronzinis šalmas tyliai dzingsėjo į kramtymo ritmą. Gretimai stovintis sargas pašnairavo geltona akimi siauru vyzdžiu ir suniurnėjo;
- Naujokai...
Priešais driekėsi uosto įlanka, išraižyta daugybės prieplaukų. Vandenyje plūduriavo inkarus išmetę laivai. Stiebai kilo dangun lyg debesų kavaleriją pasiruošusi stabdyti iečių siena. Pirmyn atgal siuvo įvairūs suinteresuoti asmenys. Vietiniai driežažmogiai šiugždeno savo nugaroje (uodegos dėlei) praskeltomis tunikomis. Orkė karininkė trumpais ir griežtais įsakymais organizavo apsaugą prie didingo orkų didikų laivo. Goblinai rideno savo grubias ir nejuokais įtartinas prekes iš  kogo. Du gvardiečiai neceremoningai tempė nepatenkintą kontrabandininką. Uosto šliundros spardė pirklio mokinį. Susukęs magas įtempęs visas jėgas levitavo grėsmingai apvalią ir skraidantį sostą priveikusią pirklio figūrą.
Vyko visiškai įprasta uosto diena. Gal išskyrus žmogelį spardančias prostitutes. Tai buvo pakankamai neįprasta.
Kol gydytojas brovėsi per minią gelbėti nuo švytuojančių žvynuotų kekšių kojų blizgėjimo epilepsijos ištikto sutenerio, pro uosto vartus įplaukė dar vienas laivas. Kaip būtų pastebėjęs švyturiu prižiūrėtojas jei nemiegotų saulėkaitoje apsikabinęs būtelį, jis niekuo neišsiskyrė iš paprastų driežažmogių laivų. Galera su šonuose iškabintomis ir jūrų dvasioms atbaidyti skirtomis keiksmažodžių išmargintomis vėliavėlėmis grakščiai slydo vandeniu. Denyje saulėje savo žvynais blizgino jūrininkai, ant statinės kortomis lošė ketvertas veteranų laivų sargybinių. Kapitonas mėsos kąsneliu maitino ant peties tupintį varną. Varnas galvojo apie alternatyvą pasirinkti šeimininką, kuris netemptų jo į jūrą. Laivo priekyje pasirėmęs į turėklą į uostą žiūrėjo neišsiskiriančiais keliautojo rūbais apsirengęs keleivis.
Tai buvo Skajus Tulijus, pusiau elfas, pusiau orkas ir bent trimis ketvirtadaliais įveikęs kelią iki tikro nekromanto titulo adeptas. Jo galvoje šmėsčiojo atsiminimai.

Elfo galvoje šmėstelėjo strėlė, išguidama bet kokias mintis apie ironiją elfui būti užkluptam iš pasalų ir nušautam. Prieš paleidžiant atsakomąją ugnį piktai atrodančios juodos strėlės prikalė kelis elfus prie gurguolės vežimų. Beveik spėjus suorganizuoti gynybą iš aplink tako esančių medžių pasipylė, nors, įvertinus skaičių, greičiau pakrapnojo pilki kariai. Greitai vienas elfas buvo supažindintas su faktu, kad juodas kalavijas taip pat sėkmingai perskrodžia vidurius kaip ir bet koks kitas, tik atrodo grėsmingiau. Netoliese į kelio dulkes dunkstelėjo ilgaplaukė smailiaausė galva. Ji atgulė prie elfo, rankomis sugniaužusio strėlę, prie gerklės amžiams prikalusią beišsprūstantį šūksnį „pasala“.
Pilkieji kariai – huskarlai – nuožmiais kirčiais, dūriais, pjūviais ir kitais nešvelniais veiksmais retino gyvų gurguolę saugančių elfų gretas. Teigti, kad jiems labai ribotai sekėsi gintis būtų siaubingas, dievų rūstybę užsitraukiantis melas. Vienintelis netapęs lavonu taip greitai, kad jo motina iš gėdos nušoktų nuo olos su šeimos ožka, buvo elfų vadas. Didesnis ir raumeningesnis už visus likusius, margais odiniais rūbais apsirengęs ir nuo talismanų skambantis karys visai efektyviai gynėsi nuo vienos huskarlės. Karė lengvais grandelių šarvais ir pusę veido dengiančiu šalmu vėpėsi kraupia nežmoniškų smailių dantų šypsena. Kirtis sekė kirtį, puolimas – gynybą ir štai: viena akimirka uždelsta, pasigirsta džergžtelėjimas. Huskarlė svyra atgal pro rėžį pilve virstant žarnoms. Elfas jau sukosi ieškoti kito varžovo, bet staiga apstulbo: vidurių dvokas buvo slegiantis, stačiai paralyžiuojantis, beveik apčiuopiamas. To užteko, kad du huskarlai išsitrauktų lankus ir dvi strėlės paskutinio priešininko pečius prikaltų prie vežimo.
Ramu! – sušuko huskarlų karininkas, išsiskiriantis savo dydžiu.
Velniava! – nusikeikė kai silpstanti elfo ranka durklu kliudė blauzdą. Suėmęs kalaviją abejomis rankomis prismeigė ilgaausį įžūlėlį: gal ir nebūtinas, bet efektingas žiaurumas.
Pagaliau... Ramu! – pakartojo hurskarlas, traukdamas ginklą iš koja prispausto lavono.

***
Neatsimenu kiek čia reiškia tl;dr, tai pirmai pradžiai gražiai skaidos tiek.
2010-11-07 00:59
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 10 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2010-12-20 00:23
Andrew Thomas
na reikia dar daug daug darbo idet,bet nenustok stengtis.kaikurie patare nerasyt,o as atvirksciai patariu - rasyk.juk rasykai ir yra tam sukurti kad visi zmones galetu pabandyti parasyti kazkatai savo.sekmes
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-11-11 23:17
Gestax
Kažin kur musu gerbiamo sebo vizualizatorius būtų įdomu žvilgtelėti į šitą keistą pasauli
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-11-09 21:51
Aurimaz
Autoriui siūlau taip -
kai pažaidi World of Warcraft (arba kokį nors Frozen Throne), tai mažiausiai savaitę neimk į rankas plunksnos ir nebandyk rašyti. Nes dar netyčia atspėsiu, kurią misiją vykdei.

Paskaičiau iki antros stambios pastraipos - praktiškai to ir užteko. Mintys? Tik viena - nerašyk. Bet tai bloga mintis iš tiesų - tu juk nori rašyti, ar ne? Vadinasi, reikia. Na, kažką rašyti visada reikia, kad patobulėtum, kad galėtum vėliau ateiti ir išdidžiai nutėkšti mums skaitalą, nuo kurio visiems žandikauliai atkrags, o pirštai įsikibs į monitorių, nenorėdami praleisti nė eilutės. Bet iki tol reikia kažką sugalvoti, kad nešiurpintum žmonių. Net nežinau - gal sumokėk mamai, kad ji pirma pasižiūrėtų ir nebandytų pataikūniškai girti? Na, kad padirbėtų už kritiką. Arba sesei (broliui) duok paskaityti. Jeigu jiems nedaug metų, gal į vaikų skyrelį kaip nors tiks? Vaikai šiais laikais prisižiūri žiaurumų per Cartoon Network, kapojamos orkų galvos jų neturėtų atbaidyti...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-11-08 10:41
Dvasių Vedlė
Omg... Nieko nesupratau O_o Jei iki antro gabaliuko (perskirto tuščia eilute) buvo daugmaž aišku kas kur ir kame, tai antras gabalas išmušė iš vėžių. Nieko nesupratau.

Elfo galvoje šmėstelėjo strėlė - Šiaip, beveik niekad nevartoju šio trumpinio, bet dabar negaliu susilaikyti nepaklausus: WTF?

piktai atrodančios juodos strėlės - ir kokie bruožai jas darė panašias į piktas? Iššiepti nasrai su dviem eilėm aštrių dantų? Suraukta kakta, primerktos akys?

prikalė kelis elfus prie gurguolės vežimų - kokie dar elfai??? Ar jie iš dangaus nukrito?

iš aplink tako esančių medžių pasipylė, nors, įvertinus skaičių, greičiau pakrapnojo pilki kariai. - ar tikrai iš medžių? Tieiog taip ėmė ir išbėgo... oi, atsiprašau, iškrapnojo IŠ medžio? Iš jo kamieno ar iš šaknų?
Pakrapnojo kariai wuahahaha :D

Greitai vienas elfas buvo supažindintas su faktu - ot, spėjo vidury mūšį kažkokius dokumentus pateikti ir supažindinti su faktu?

kad juodas kalavijas taip pat sėkmingai perskrodžia vidurius kaip ir bet koks kitas, tik atrodo grėsmingiau - tai koks po galais skirtumas??? Kai vidurius skrodžia paprastas kalavijas, nemanau, kad vidurių šeimininkas mąsto koks jis negrėsmingas.

Netoliese į kelio dulkes dunkstelėjo ilgaplaukė smailiaausė galva - o jie ne laive buvo?

Nu ir taip toliau...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-11-07 17:58
JcDent
Tiesa, kad kapotas.
Ilgumo atmenu iš senesnių bandymų.
WoW čia nebus, nebus...ypač jei tingumas priveiks. O komentarus po kitų rašiniais skaitant atrodo, kad rašinį čia įdėt tai kaip jauną mergaitę nakčia Slabotkėn su miniaku ir Ryto šaliku išleist.
Aišku, dabar turiu, bandydamas atsižvelgti į ankstyvą kritiką, taisyt kiek toliau esu prirašęs.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-11-07 10:16
Artur Wilkat
Kaip pirmam sykiui, labai gerai, kad išmetei trumpą atkarpą.
Iš kart pastebiu, kad rašymo techniką, tau dar studijuoti ir studijuoti. Perskaityk mažiausiai komentarus prie paskutinių penkiasdešimties fantastikos kūrinių ir tik po to tesk. Žiūrėsim, ar pajusi savo klaidas.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-11-07 09:53
Meškiukas
Antrą sakinį teko perskaityti dar du kartus, kol supratau, kieno grobuoniškos lūpos - žuvėdros ar sargybinio.
Labiausiai nepatiko tas sukapotas stilius. "Aš atsikėliau.Atsikėlęs pavalgiau. Suvalgiau sumuštinį. Paskui nevalgiau. Ai. Išėjau". Trūksta perėjimo tarp sakinių.
Elfai, Orkai, Goblinai...o troliai ir taurenai bus? :) Čia ne kritika, tik pajutau WoW'išką dvasią.
Tikrai yra "durdomiškų" sakinių : "Susukęs magas įtempęs visas jėgas levitavo", "Elfo galvoje šmėstelėjo strėlė, išguidama bet kokias mintis apie ironiją elfui būti užkluptam", "Vienintelis netapęs lavonu taip greitai, kad jo motina iš gėdos nušoktų nuo olos su šeimos ožka, buvo elfų vadas".
Kol kas sakau, kad man, asmeniškai, net labai nepatiko. Ateitis, žinoma, parodys :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą