Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 13 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







„Rods, - tarė Pričkus, - jauns žmogus durnai dūkinėdams/Nei sidabras gyvs stikle mudriai šokinėja/Ir per daug durnuodams sau iškadą padaro. “ arba kaip nuteisė nugalėtojus.

        Pasaulis gyvena suaugusiųjų ritmu. Vienas; du; vienas; du; vienas; du. Evoliucija taip jau nulėmė, jog valdžią turi stipriausieji, ir visai nesvarbu, ar stiprumą matuosime amžiumi, turimų legionų, branduolinių raketų galvučių ar kapitalo kiekiu. Vargšai vaikai, o juk vyresnieji, užuot citavę pastorių, galėtų daug iš jų išmokti. Pasistengsiu būti Temide, juk aš su savo bendraamžiais esu ant šių etapų sleksčio (šonas šyla, šonas šąla), ir įvertinti, kurie šiame sename kaip Abelis konflikte yra teisūs.
        Įsivaizduokime pasaulį, kuriame nėra vaikų. Taip, skaitytojau, atsitrauk nuo laikraščio ir pasinaudok tuo įrankiu, vadinamu vaizduote. Tik atsargiai, nepersitemk, juk tikriausiai ant šios vaikystės dovanos jau nugulė storas dulkių, galbūt net vulkaninių, sluoksnis. Tik tegu skaitytojas neįsižeidžia, autorius šiuo atveju už Jus ne ką geresnis. Pradedam. Abu. Kartu.
        Akcijų biržos; aštuonių-dvylikos valandų darbo diena; amerikietiškoji svajonė; delfi. lt; karai. Hmmm. Net neprireikė vaizduotės juk tokiame pasaulyje ir gyvename! Na nieko, bent jau dulkes nuvalėme.
        Visąlaik, nuo minus devynių mėnesių iki aštuoniolikos metų turėjome taikytis prie šios suaugkratijos. Dabar madinga vaikus mokinti visokiausių nereikalingų ir vaikui neįdomių dalykų. Taip elgdamiesi užslopiname vaikų kūrybiškumą. Dažniausiai šiuolaikinė mokykla, deja, irgi mokymo procese vadovaujasi pagal suaugusiųjų principus: kalk, elkis pagal taisykles, nebandyk tobulinti. Psichologai pastebi reiškinį, kai tėvai stengiasi per savo atžalas įgivendinti savo pačių nepasiektas svajones. Vaikus „stato“  į rėmus tarytum kokius paveikslus. Jau geriau vaikai patys juos tapytų. „Mušamas talentas niekada neužauga“. 
        Geriau pasimokykime iš ateities (supraskite, vaikų). Tik vaikai būna nuoširdžiai nuoširdūs. Pripažinkime, kiekvieną dieną sutepame kad ir mažyčiu melu. Visi taip daro. Būtent vaikai moka džiaugtis kiekviena smulkmena. Ne veltui sakoma: „džiaugiasi kaip vaikas“ . Tokie maži ir tokia autoritetingi, visai kaip Napaleonas!
        Dabar įsivaizduokime pasaulį pagal vaikus. O! Primena mano paties vaikystę, o tiksliau vieną animacinį serialą, kuriame perteikiama tokio nuostabaus pasaulio idėja. Taigi: bandelių kepyklėlė; vasaros atostogos; maugliškoji idilė; miniclip. com; draugai. Ir jeigu skaitytojas susidomėjo, kas gi tas „miniclip. com“, vadinasi, savo tikslą pasiekiau: jumyse prižadinau tą vaikišką smalsumą.
2010-09-19 18:45
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 3 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2010-11-07 20:41
Juodvarnė
4. Labai neblogai.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2010-10-10 23:54
kelionių karštinė
patiko pabaiga
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2010-09-19 19:08
KUKkikakakciortu
siaip, banalybiu cia daug, bet sakiniai deliojami gerai, struktura pati man tinka
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą