Rašyk
Eilės (78093)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 21 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Šiandien man šešeri. Atsakomybė rodos visu didingumu. Kai nebėra vilties, dalinu apelsinus ir saldžiai nusišypsau. Žvelgiu tikslingai, kertu taikliai. Prašau šiandien sukrauti man visą naštą, kurią tik galit, kol jau nebepaeisiu, nors vis tiek bandysiu. O jūs tik kraukit ir kraukit. Kraukit dar daugiau. Paduokit komandą, kol dar kažką matau. Nežinau ką daryti, dėl to ir išmokau skaityti. Seku savo mintis, tik pametu žodžius. Jei ką, sustosiu, bet atgal jau negrįšiu. Riteris esu. Pavasarį gimiau.
Rodau kelią. Einu pirmas. Slėpkitės už manęs - pridengsiu. Žinau, ką reiškia baimė. Esu kilnus,  dėl to nenoriu, kad ją jaustumėt. Leiskit man nerimauti ir būti vedamam savęs. Einu pirmas, nes nemėgstu laukti. Kovoju prieš laiką. Sekundės - mano mergaitės žavingos. Pasižiūriu, o jų nebėra. 
Kirsk man, aš pakentėsiu. Suduok man, ištversiu. Rėk ant manęs, aš tylėsiu. Girdėsiu, klausysiuos, bet neklausysiu. Man skaudės, bet bus šilta. Nes esu nuoširdus. Aš dar vaikas. Neleisk man užaugti, nes būsiu stiprus. Mano vienatvė nužudo visus. Aš esu vienas. Nes jūs - tik už manęs. Tik po manęs.
Viską atidaviau ir duosiu daugiau. Tik pasiimkit ir nelieskit manęs. Klausykit, bet neišgirskit. Viską jau pasakiau. Pasiimkit laurus, vainikus ir tostus. Aš tik tylėsiu ir skaudžiai kentėsiu. Kai rėksiu garsiau, užsikimšit ausis ir manęs negirdėsit. Esu talentingas, bet nevykęs. Man sekasi, nors ir esu negarbingas. Myliu už tai, kad manęs nekenčia. Jaučiu, bet tik tylą prieš kylančią audrą.
Šaipykitės iš manęs, nes man skauda. Viduj juokiuos, kai rieda ašaros veiduos. Gerai ieškokit ir žinosit, kaip mane nugalėti. Sunaikinkit mane, nes tik tada suprasit, koks esu reikalingas. Būtinai pasiduosiu. Kad laimėtumėt. Imkit, kol duodu, nes atiduodu viską. Atiduodu save. Daugiau nieko neturiu. Atiduodu ne jums, bet per jus. Aš pasiduosiu. Jūs vis tiek nemokat eiti pirmi. Jūs nežinot kelio, nes jums nieko nesako širdis.
Nemoku meluot. Nesakau netiesos. Tik turiu geną – visus sudorot. Jūs ne moterys, iš nugaros nebadykit. Žiūrėkit į akis ir visą tiesą sakykit. Mano akys be melo, tik gal jau pasimetė ir nebežino tikrojo kelio.
Kai jūs džiaugsitės, aš stovėsiu šešėly. Triumfuokit, kol esu nuleidęs akis. Juk nugalėjau tai aš. Kol svaigstat svetimuose šlovės spinduliuose, aš jau seniai ruošiuos naujai kovai. Kad turėčiau, ką pasakyt ir jums jau nieko nebereikėtų svarstyt. Gražiai kalbėjau, bet pats neturiu, kuo tikėt. Koks aš riteris, jei nematau vilties?
Išeisiu trumpiausiu keliu. Demonstruosiuos primityviausiu būdu. Man atsibodo naikinti, gal jau geriau nieko nebeimti? Šneku nuoširdžiai, nes žodžiais jau niekur netaikau. Manipuliuoju, bet mano šaltas veidas nieko svarbaus neišduos. Ledinis aš karys. Vedu į pražūtį, nes jūs pasitikit manim. Troškot gyventi, bet leisiu numirti. Nemelavau, tik vieną kartą jus apgavau.

2010-08-18 21:48
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 2 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2010-08-20 10:17
piratas bulvė
primena sartro "zodziai" :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-08-19 12:56
Varinė Lapė
Pavadinimai nerašomi vien didžiosiomis.


Labai daug liepiamosios nuosakos ir apie "save". Ne itin smagu taip skaityt.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-08-18 22:29
Drakoniukė
Įdomi nebyli kova su pačiu savimi ir aplinkiniais, kūrinys jausmingas, įpinta ir asmeniškumų, nors daugely vietų neišvengta priešpriešos, prieštaravimų tam kas jau pasakyta. Bet šiaip kūrinys savotiškas:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą