Rašyk
Eilės (78093)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 12 (3)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Man atrodo pasimečiau.
Tarp šešiasdešimt trečios ir septyniasdešimt devintosios sąnkryžų. Užmigau monotoniškam gegučių klegėjime. Tai mane stabdė.
Ir išvis... kas galėjo patikėt, kad tu, toks gležnas ir nuolatos besišypsantis kūnas, galėjai padaryti taip, kaip yra dabar?
Tavo akys... jos atrodė tokios nekaltos... lūpos. Pamenu skęsdavau karčioj jų begalybėj. Maniau mes būsim kartu iki tol, kol pasijusiu galinti gyventi be tavęs. Galinti užmigti be tavęs... ir žinai ką? Aš negaliu... tu esi viskas, dėl ko verta pasilikti. Net gi dėl to, kad tu mane pasiimsi kaip bet kurį lapą ant žemės. Ir pasiliksi VIEN TIK sau amžiams. Ironiška. Beveik kaip du kart du.
Ir dabar prisimenu tą be galo darganotą dieną, kai sedėjau ant tavo kelių, o į veidą pūtė rūstus, kaip kažkada kažkas jį taip pavadino,- pietvakarių vėjas... kai tu migdei savo begalybėj...kai lietus skandino mus abu nesibaigiančiu savo ilgesiu... Kai aš tavęs vis klausiau, o tu vis tylėjai, kiekvieną kartą vis labiau suvirpėdamas, išgirdęs aštrų gegutės čiulbėjimą... kai aš vis įkvėpdavau, tu vis iškvėpdavai.
Ir kai nuėjau tau atnešti saują šalto rudens lietaus, tavęs neberadau. Viskas aplink apsisuko ir melancholiškai susiliejo.
Balta spalva pasidarė spalvota, o liūdesys prabudo tarsi pavasaris po žiemos.
Tu mane pirmą kartą palikai stovėti vieną... per tiek laiko - pirmą kartą. Tarp milijonų piktų beržų, kurie į mane vis piktai dirsčiojo, lyg bandydami išgasdinti. Supausi gegučių čiulbėjime... supausi.
Šūviai. Aš išgirdau šūvius.
Stojo visiška tyla. Sustingau. Viduje draskėsi milijardinis jausmų sakvojažas... suklupau. Lietus barbeno į mano vidų. Negalėjau pasikelti nuo peršlapusios žolės... nejutau nei kvapo, nebegirdėjau nei gegučių kūkavimo.
Atsistojau. Ėjau link pietvakarių... pas vėją. Pas tave. Vidų draskė nežmoniškas, aštrus kažkieno įkandimas.
Išvydau tave. Tą akimirką atrodė, kad viskas ką be galo tvarkingai dėliojau per tuos keturis metus, kol buvom kartu, dingo. Tiesiog nutrūko taip paprastai, kaip atrodo visada turėjo būti.
Tu sedėjai visas permirkęs nuo rudeninio lietaus. Akys sustingusios lyg ledas. Drebėjai taip, kad tiesiog man stovint keletą metrų prieš tave ant tos tamsios miško žemės jautėsi tavo skausmas.
Tavo rankos... jos buvo kruvinos. Vienoje iš jų laikei baltą gegutę. Nebekukuojančią.
Tavo lūpos, kuriose kažkada skendau, virpėjo, kaip paukščio sparnai... gegutės akys buvo didelės,pilnos baimės. Dešinioji tiesiog išsprogusi kraujais...
Man buvo baisiai silpna. Negalėjau tiesiog stovėt ir žiūrėt,  tačiau mane lyg kas užvaldęs būtų, statė prieš tave ir vertė neprisimerkiant stebėti, kaip tu lengvai leidi gegutei mirti. Kaip aš lengvai leidžiu tau žudyti.
"Kūkavimas mane išmušė uš vėžių. Negalėjau susikaupt ties tavimi.",- tarei ir užmerkei virpančias akis. Paukščio sparneliai nustojo virpėti.
Taip ir stoviu pasimetus miško begalybėje, matanti milijonus kartų ta kraupų vaizdą... vis pasakoju TAU ir negaliu užmiršti, kad tu man pasirodei ne toks... bet koks... gyvas, ar negyvas moka apsimesti tuo, ko nėra...
Nekenčiu to.
2003-10-19 12:18
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 23 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2004-01-15 19:28
sniegena
itaijgu, šiurpu, šerpetu, šratu, tirtu ////
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-10-24 09:08
Saulės_Radija
Zinai,perskaicius ilgai negalejau sumastyt,ka parasyt cia . Noris tiek daug daug ... Bet kartu ir nezinau kaip ta visa daug daug isreikst nebanaliais zodziais . Tie "grazu" ,"puiku" ir "nuostabu" yra tiek visiems pabode ir nebeidomus . Taigi sutelskus visa savo isminti sakau - NEPAPRASTA :)
daviau ///// . Nes kazkaip uzkabino labai ...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-10-19 15:08
Casandra
pripazinsiu, kad keistokas kurinys, bet patrauke... norisi skaityti ir ieskoti, kas yra giliau... dar giliau...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-10-19 15:06
Diseased
Perfect :) Bet dvelkia ludesiu ir kazkuo kas giliai giliai =\
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-10-19 14:07
pūkų surinktuvas
sAnkryža. be nosinės turi būti.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-10-19 13:40
becukraus
Super,tikrai nerealu;]
Jau sakiau tau,kai skaičiau originala vos dūdų nepaleidau ;]
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-10-19 12:51
outofspace
nikuja :>
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-10-19 12:49
septyni
valdaj [;
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą