Rašyk
Eilės (78171)
Fantastika (2307)
Esė (1555)
Proza (10913)
Vaikams (2717)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 26 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Prieš visą paviešinimą -  turi būti pasakyta taip: „Ši istorija nėra išgalvota, ji buvo parašyta maždaug prieš 20 metų“

„JIE KASDIEN VIS LABIAU IR LABIAU LAUKIA JŪSŲ... „

Jau beveik metai praėjo, kai atėjau dirbti į Marijampolės Suvalkijos Psichoneorologinį internatą. Siaubas apima pirmą kartą patekus į mums svetimą, apgailėtiną pasaulį. Sunku, kai į Tave žiūri paklaikę, maldaujančios išlaikytinių akys, o padėti negali niekuo - nebent šiltesniu žodžiu. O jie, patikėkite, viską jaučia! Nerašysiu nei pavardės, nei vardo, nenoriu kad mane neteisingai suprastų, ir aš visai nenoriu nuslėpti kokiame darbe dirbu - ar gi jau tokia didelė gėda kam nors padėti??? Ypač tokiems nelaimingiems kaip čia - Žmonėms. Ypatingai sunku žiūrėti, kai jie stebi tuos, kuriuos lanko artimieji. Vienas toks atvejis ir privertė mane parašyti, Jums brangieji, Žmonės.
Jau į darbo pabaigą su bendradarbėmis sėdėjome koridoriuje ir šnekučiavomės, šalimais sėdėjo - maždaug 65 metų senelis.
- Ar lanko Tave Tėvuk, kas nors?, - paklausiau.
Jis atsakė:
- Ne.... Niekas... O turiu 4 seseris. Dvi jau išėjo anapilin, o likusios dvi - dar gyvena kaime.
Jis žinojo ir adresą, kur jos gyvena. Aš jam pažadėjau parašyti jo artimiesiems laišką, kad atvažiuotų palankyti. Kalbėjo Jis ilgai, akys žiūrėjo liūdnai, o vargo ir raukšlių išvagotu veidu riedėjo didelės, sunkios ašaros, kartais net girdėjosi, kai jos atsimuša į žemę. Tas didelis ilgesys, nenusakomas noras pamatyti artimajį, suvalgyti jo atneštą obuolį, jausti, jog tikrai nesi visų pamirštas... Jaučiu ir matau, kad tai yra kiekvieno išlaikytinio stiprioje dvasioje.
Po kiek laiko, tas pats senelis atsinešė iš kažkur gavęs popieriaus lapą ir paprašė nors gabalėlį pieštuko, sakėsi norintis mane nupiešti. Rankos, virpėdamos laikė nedidelį gabalėlį popieriaus, o akys vis dar tebeverkė.
Visą naktį nebegagėjau užmigti, prieš akis stovėjo praėjusios dienos vaizdas. Ilgai galvojau, kodėl taip užmirštame artimuosius, patikėkite, jiems neužtenka mūsų paguodos, juk kiekvieno nebeįmanoma nuraminti, kai jų yra apie 200. Net esu girdėjusi tokių kalbų iš artimųjų, kad jis buvo blogas žmogus - taip Jam ir reikia!  Kategoriškai nenoriu ir su tuo negaliu sutikti, juk yra tokių neįgaliųjų, nors kada nors jie ir buvo blogais, tai nors mes - tie gerieji, parodykime, kad išties esame geri, ir neskriauskime ir taip jau nuskriausto!!! Mokėkime atleisti ir parodykime visi kartu, nors ir lašelį gerumo, aplankykime savo artimąjį, juk nei vienas iš mūsų nesame užtikrintas savo ateitimi ar likimu... Ir nemanykite, kad jei psichiškai neįgalus, tai jam neskauda ir jis nieko nejaučia, patikėkite manimi, jie kantresni dar ir už mus - sveikus, tik paskutinę minutę pamatai, ką jis slepia dienų dienas, aš tai ne kartą įsitikinau. Ne vienos išlaikytinio, stovinčio už tvoros akys, žvelgia į kel;ią ir laukia Jūsų!!!
Tenka kartais ir pameluoti, pavyzdžiui, kad mačiau mamą ir Ji žadėjo atvažiuoti, kai tuo tarpu, ta mama jau 10 metų nėra mačiusi savo sūnaus ar dukters, gal net jau užmiršus, kaip ir atrodo, net nenujaučia, kad Jis ar Ji, vis tebelaukia, tik gaila, kad dažniausiai laukiama, bet nesulaukiama..!
Todėl, labai prašau, VISI DRAUGE, pabandykime įžiebti nors mažą ugnelę, ir taip niūriame Jų gyvenime...
„Jie taip pat kažkada gyveno, mylėjo ir juokėsi“ - citata iš filmo kuždesių sala.

2010-07-30 16:26
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 5 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2010-07-30 19:03
Fantomas Edgaras
Siūskite man tikrus, nors ir nedetalius gyvenimo aprašymus elektroninio pašto dėžutės adresu dvasiniskapitalizmas@gmail.com, nėra privaloma skelbti vardų ar pavardžių - tikrųjų, tiesiog, gvildenkime temas, kurios yra pernelyg dažnai pamirštamos, tik susijungę - penki pirštai - gauna - tvirtą ir solidarų kumštį ir jie yra užskaitomi. Užskaitomi tų, kurie įdėjo savo įnašą į reikšmingo darbo rezultatą. Jūs galvojate, jog aš esu pamišėlis, ir jūs visu 100 procentų esate teisūs :) , nes, kam įdomus pasaulis, kuriame viskas yra TOBULA?
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-07-30 18:44
Fantomas Edgaras
Man labai gaila, kad kūryboje pernelyg siauras akiratis (siauru mano požiūriu). Ne vietoj, galbūt - ne laiku atsidūriau tarp įvertintų profesionalų, lai jie smeigia durklą į mano krištolinę širdį, aš nesu deimantas afrikos juodadarbių atrastas, mane lengva sutrupinti... Aš esu ore skrajojanti siela, pagauk mane - kritike, ir sudorok taip, lyg manęs nebūtų buvę pradžioje...
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-07-30 18:29
Fantomas Edgaras
Šį tekstą skaitė kunigas, laidoje - "Svetimo skausmo nebūna" - Atleiskite man, jog nesu tokio
aukšto lygio suvokimo - apie žmonių gyvenimo pakilimus ir nuopuolius. Nuoširdžiai pasimelsiu už savo neišprusimą gilų ir neapgalvotą - galbūt Aukščiausiasis apdovanos mane neturėtomis vertybėmis, bet jūs juk tikite į Darviną... O aš tikiu tuo ką rašau, ką matau ir ką jaučiu,ir išgyvenu - tai yra tikra, tuo ir skiriamės... :) Skirtingi protai ir kūnai, negalime smerkti ar kritikuoti asmenybės už jo pradžią.O kokia tavo buvo pradžia? Mano? Labai paprasta, mane smerkė, bet aš nesilioviau rašyti, nors esu labai jautrus, bet. Bet nepriimu kritikos, kritikuoti galiu tik pats save ir pagal save, lai tavo kritiko žodžiai žengia į dangų... Nesmerkiu aukštesnio išsilavinimo žmonių turinčių, ne diletantišką suvokimą, bet aš paprastas žmogus, rašantis neesmingas istorijas - pagal jus. Kam tai rūpi? MAN. Ir man to užtenka. Nesiekiu aukštumų, bestcelerių ar kažko daugiau nei įprasta,tiesiog rašau, nes jaučiuosiu rašydamas, jog mano EGO pilnai patenkina mane. Krituojate? Gerai. O gerbiamas kritike, jūs neturite kur tobulėti? Gero vėjo, kaip sakoma jūreiviams išvykstantiems į jūrų platumas. Žinoma, per gyvenimą - neaprėpiamas.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (2)
Blogas komentaras Rodyti?
2010-07-30 18:08
Fantomas Edgaras
Kritika? Aš nežinau tokio žodžio reikšmės. Atleiskite, jeigu nuvyliau jus. Nuoširdžiai ir nuolankiai - nesižemindami.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2010-07-30 16:47
vilnelė vėl
baisingas stilius. kūrybinių užmačių čia irgi nematau, tik didelį norą išsipasakoti. bet skelbimams ir atsišaukimams yra kitų vietų.

1
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-07-30 16:42
_idiotas
Aš čia įpaišysiu penketą, nes autorius panaudojo rašykus pagal paskirtį: užuot "išliejęs širdį" ir sukūręs prastą eilėraštį, kuris skaitytojus tik dar labiau bukintų ir tolintų nuo tų žmonių, jis parašė paprastą atsiminimą. Tačiau čia yra klaidų, rašybos, jų būt neturėtų. Jei tas pats autorius norės tęsti pasakojimus, turės rašyt disciplinuočiau ir be abejo išsamiau. Biografinė proza yra įdomu ir ji yra teisėta kiekvieno, net nepasiruošusio literatūrai žmogaus raiška.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą