Rašyk
Eilės (78170)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2715)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 13 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







PIRMA DALIS
http: //www. rasyk. lt/kuriniai/174865. html

2. NESUSIPRATIMAS.

Lisa tikėjosi, kad niekas nepastebėjo, kaip ji ištykino iš viešbučio. Prisiminus kai kurias nakties detales ji vis sudejuodavo. Ir ką sau manė? Atsidavė vyriškiui po pirmo pasimatymo? Ir kam, Maiklui Džeksonui? Kas galėjo pagalvoti, kad jis gali taip pasielgti? Juk jis atrodo toks nekaltas, naivus ir vaikiškas. O vakar jis pasirodė visai kitoks...
Ji susiėmė galvą rankomis. Juk ji vis dar ištekėjusi. Jei viskas išlys į viešumą? Jei koks nors viešbučio darbuotojas parduos istoriją laikraščiams? Gal tai ir parodė, kad ji tuštokas žmogus, tačiau jai buvo šiek tiek gėda, kad atsidavė gerai žinomam keistuoliui. Aišku, jis jai patiko, tačiau ką pagalvos žmonės? Ką pasakys jos vaikai? Beveik buvęs vyras? Pirmiausia, ką ji turėjo padaryti, tai apsimesti, kad nieko neivyko. Visa tai buvo tik beprotiškas sapnas, jis baigėsi ir ji gali toliau gyventi savo gyvenimą.
Šiandien jos laukė susitikimas su motina. Ji žinojo, kad turės stengtis ir neišsiduoti, kad kažkas nutiko, nes Priscilla yra labai pastabi.
Įėjusi į namus, ji nusviedė apsiaustą ir šūktelėjo Violai:
- Sveika!
- Sveika, ponia, kaip sekėsi susitikimas? – paklausė jos auklė.
- Viskas gerai, - truputį paskubėjo su atsakymu Lisa, - Kaip vaikai? Ar viskas buvo gerai?
Ji visuomet dėl visko jaudindavosi. Tai vis tas būdo bruožas – kontrolė. Jos tėvas irgi buvo toks, viskas turėdavo būti taip, kaip jis nori, arba išvis nereikalinga.
Du mieli veideliai pasitiko ją didžiajame kambaryje.
- Mama, mama, tu grįžai! – džiaugėsi sūnus šokinėdamas iš džiaugsmo. Dukra puolė Lisai ant kaklo ir prisiglaudė.


Maiklas sėdėjo krėsle ir sklaidė savo užrašų knygutės lapus. Tiek susitikimų, įrašų, beveik nebuvo laisvo laiko. Visuomet taip, jis toks užimtas. Neturi laiko savo asmeniniam gyvenimui. Bet čia jis nusišypsojo – prisiminė, kad jam pirmą kartą pavyko pasiguldyti mergą – pasak jo brolių. Niekad negalvojo, kad jam gali patikti moteris. Na bent jau tiek, kad noretų su ja permiegoti. Dažniausiai jis nesuprato, kam žmonėms reikalingas seksas. Jo niekada netraukė permiegoti su merginomis. Dažnai įvairūs žmonės jį suvesdavo su moterimis, su mintimi, kad jos jį suvilios. Tačiau tai niekad nepasiteisindavo, nes Maiklas paprasčiausiai nejautė jokios traukos. Pats dėl to labai pergyvendavo, nes jautėsi kitoks nei visi žmonės. Juk to iš jo tikėjosi aplinkiniai, o ypač motina. Ji visuomet priekaištaudavo ir klausinėdavo, kodėl jis neturi merginos, kodėl trainiojasi su vyresnemis už save moterimis, arba su vaikais, kurie tikrai per jauni, kad su juo leistųlaiką. Bet jis negalėjo nieko pakeisti, nors jautėsi labai kaltas, kad ja nuvylė.
Pirmoji jo gyvenimo meilė buvo Diana Ross. Ją įsimylėjo dar būdamas vaikas ir kančios tęsėsi iki pat tų laikų, kai jam suėjo dvidešimt penkeri metai. Tada jis pagaliau suprato, kad ji nebus jo, kad ji nežiūri į jį kaip į vyrą, greičiau kaip į nepatyrusį vaiką, visiškai į jį nekreipia dėmesio. O ji buvo tokia nuostabi… Jos grakšti figūra, ryškūs bruožai, nuostabus balsas. Ji buvo ir yra tikra deivė. Aišku, kai jie susipažino, Maiklas buvo vaikas, bet susižavėjimas ta nuostabia moterimi niekad neišblėso. Maiklas visgi buvo labai naivus. Jis savaip suvokė moters ir vyro santykius. Maiklas tirpdavo įsivaizduodamas, kaip jie bučiuojasi, tačiau toliau įsivaizduoti nedrįso. Maiklas niekad nenorėjo iš jos nieko daugiau.
Taip buvo su daugeliu merginų ir jis ėmė nerimauti, kodėl taip nutinka. Kodėl jam nerūpi seksas kaip visiems kitiems? Kodėl jis laukia kažko įpatingo ir nepuola į lovą su nuostabiomis merginomis, kurios jam bet kada atsiduotų?
Vieną savaitgalį jis išsinuomavo krūvą porno videokasečių ir nesitraukė nuo ekrano, kol jų neperžiūrėjo. Tos moterys jį jaudino, tačiau  Maiklas visa siela jautė, kad ne tiek, kad jis pradėtų save tenkinti.
Maiklas labai graužėsi, kad yra ne toks, kaip visi. Jis įsivaizdavo, kad apinkiniai mato, kad jis skiriasi. Tuom metu  pasklido gandai, kad jis gėjus. Tai visiškai sukrėtė ir taip apgriautą jo pasaulį.
Neilgai trukus jis ėmė bendrauti su vaikais. Jie buvo mieli padarėliai ir jam patiko, kad jie jį laiko dievu. Daugelis berniukų – o jį traukė būtent pastarųjų bendrija, kopijavo jo aprangą, kiekvieną judesį. Jam patiko, kad jie nekreipia dėmesio, ar jam patinka moterys, ar ne. Tuo amžiaus tarpsniu berniukams išvis yra negarbė susidėti su mergaitėmis… tad Maiklas puikiai pritapo jų draugijoje. Jis dažnai mąstė, kad greičiausiai norėtų amžinai likti su vaikais ir žaisti su jais, negalvodamas, kad jam reikia būti vyru ir žavėtis moterimis.
Labiausiai jam patiko vienas berniukas, vardu Čandleris. Jis buvo švelnių bruožų, tamsaus gymio ir Maiklui labai priminė jį patį. Nors jis turėjo daug vadinamų draugų, tačiau Čandleris buvo geriausias iš jų. Jie galėdavo prakalbėti telefonu valandų valandas, be galo žaisti kompiuterinius žaidimus. Maiklas jautė, kad pagaliau susirado tikrą draugą. Tokio jis gyvenime nebuvo turėjęs. Vieninteliai draugai buvo jo broliai, o iš tikrųjų jie visai nebuvo jo draugai. Dažnai jis jausdavosi dusinamas ir užspeistas į kampą lyg silpnas stirniukas, nes  broliai buvo vyrški ir šiurkštūs. Jie dažnai juokdavosi iš Maiklo ir jį erzindavo. O tėvas… čia net nesinori prisiminti. Taigi Čandleris buvo jo pirmas draugas ir pats geriausias.  Maiklas taip pamilo berniuką, kad apsigyveno jo namuose, padėjo jam ruošti pamokas ir buvo jo auklė, kol jo tėvai dirbo… jam tai neatrodė keista, nes jis save matė kaip dar nesubrendusį vaiką, kuris visą gyvenimą tik dirbo ir dirbo, bet nematė tiek, kad tai jam padėtų subręsti kaip asmenybei. Viskas atrodė idealu, kol Čandlerio tėvas nepradėjo jo šantažuoti. Jis liepė jam finansuoti jo parašytą scenarijų, arba jis paduos Maiklą į teismą už vaikų tvirkinimą…
Šiuo metu Maiklas nerado sau vietos. Jis suprato, kad tokio masto skandalas, gali sugriauti taip kruopščiai jo kurtą pasaulį. Tačiau jis nenorėjo pasiduoti. Jis nenorėjo skirtis su savo geriausiu draugu… Viskas taip susipainioję. Jis jautė, kad neturi kitos išeities.
Ir štai prieš mėnesį, vienas jo bičiulis pasakė, kad Lisa Presley norėtų su juo susitikti. Tiksliau jis pažįsta moterį kuri yra jos draugė ir mano, kad jiems būtų tikslinga susitikti… Nors Maiklui pasaulis tada atrodė juodas, jis gerai apmąstė pasiūlymą.
Iš pradžių Maiklas net nusipurtė prisiminęs visus tuos nuobodžius ir kankinančius pasimatymus, kuriuos jam suorganizuodavo motina, ar jo draugai, o kartais net vadybininkai. Tačiau jis prisiminė Lisą, nors tai buvo seniai, bet ji kadaise dalyvavo jo koncerte. Tada ji dar buvo jauna mergaitė.  Ir labai daili. Jis suvokė, kad ji yra rokenrolo karaliaus dukra. Jis suprato, kad dėl visko kas vyksta, kad jo karjera kybo ant plauko ir jam būtina kažką daryti. Ir jis sutiko. Tik dėl tos priežasties.
Prieš eidamas į pasimatymą jis ilgai prasėdėjo prie veidrodžio ruošdamasis. Jam seniai nepatiko jo veidas, tad jis ilgai tepėsi storus sluoksnius kosmetikos ir vis valėsi ir tepėsi iš naujo. Aplink akis matėsi dėmės nuo jo ligos, maži rudi taškiukai, kurie varydavo jį iš proto. Tai vis odos sutrikimas, sunaikinantis pigmentą. Kai viskas prasidėjo Maiklas atrodė baisiai, nes ant veido ėmė ryškėti baltos dėmės. Tada jis nusprendė, kad taps baltas.
Taip tai atrodė beprotiška visiems, kuries jis papasakojo apie savo planus. JUodajam tapti baltuoju? At tai išvis įmanoma? Tačiau kaip kitaip jis galėjo išgelbėti savo karjerą? Jis konsultavosi su geriausiais gydytojais, naudojo geriausius balinimo kremus… kol galiausiai jam nepasiųlė vaistų, kurie visiškai sunaikina pigmentą. Blogiausias dalykas, kad tuomet oda netenka savo apsaugos ir bet kokie saulės spinduliais yra labai pavojingi… tačiau jis taps visiškai baltas. Jokių dėmių, tik balta kaip sniegas oda. Atrodė geras būdas bet tuo pačiu, reikėjo pasirūpinti veidu. Kaip jis atrodys baltas ir savo afrikietiškais bruožais? Svarbiausia jam atrodė buvo sumažinti afrikietišką nosį ir viskas bus gerai. Kiek skausmo jam teko dėl visko patirti žino tik jis pats. Bet jis ištvėrė visas procedūras. Galima sakyti atgimė iš naujo, kaip visiškai sau nepažįstamas žmogus. Baltas, iki skausmo gražus.  Tačiau kuo daugiau jis tobulino savo veido bruožus, tuo labiau atsiskleidė jo trūkumai. Jis bandė juos pašalinti, bet atsirasdavo vis daugiau ir daugiau taisytinų vietų. Baisiausiai jo nuomone atrodė nosis. Ji tiesiog nemažėjo, atrodė kaip kalnas mėsos ant jo veido. O sumažėjus, atrodė kad ji tiesiog plokščia, nepakankamai smaili ir daili, kad tiktų baltam jo veidui. Maiklas keitė smakrą, skruostus, akis, bandė įvairias kombinacijas. Dažnai girdėjo, kaip dramatiškai pasikeitė, tačiau jam buvo nė motais. Jis siekė tik tobulybės.
Taigi tą vakarą jis prasėdėjo prie veidrodžio kelias valandas. Kai pagaliau nusprendė, kad gali pasirodyti viešumoje, suskambo jo telefonas ir jo asmens sargybinis pranešė, kad viskas jau paruošta išvykimui.
Jis jos laukė prie stalelio. Iš tolo išvydo liekną figūrą, apgaubtą raudonos suknelės. Raudona, buvo pati mylimiausia jo spalva. Lisa atrodė labai gražiai. Ji spindėte spindėjo sveikata. Maiklas nesusilaikęs pabučiavo Lisos ranką. Kai jo lūpos prigludo prie jos odos, Maiklo kūnu nubėgo elektra. Jis be galo nustebo, nes niekas, o niekas dar taip neprivertė jo jaustis. Lisa bendravo su juo visiškai atsipalaidavusi, svaidė sąmojus ir šypsojosi. O Maiklas pirmą kartą savo gyvenime suprato, ką reiškia seksualinė trauka.
Kiekvienas jos žodis, judesys, sukeldavo malonius raibulius visame kūne. Jis rijo Lisą akimis. Vis sunkiau buvo išlaikyti savo susikurtą drovaus vaikino įvaizdį. Jis troško jos…
Ir gavo. Neįsivaizdavo, kad vakaras baigsis jo pirmąja naktimi.
Ryte, jis ilgai studijavo Lisos veidą. Jis buvo dieviškai gražus. Kiek pravertos lūpos. Švelniai ant kaklo duobutės besiilsinti plaukų sruoga. Ji buvo ta vienintelė, kurios Maiklas laukė visą gyvenimą. Ta moteris, kurios jis norėjo kiekviena savo kūno ląstele. Jis nusišypsojo. Gyvenimas paima, gyvenimas ir atlygina.
Jis prarado geriausią draugą, bet atgalios gavo savo gyvenimo moterį.

Lisai bežaidžiant su vaikais suskambėjo jos mobilus telefonas. Ji tikėjosi, kad tai motina, tačiau numerio ji nepažino. Atsiliepus išgirdo Maiklo balsą. Jis tarė:
- Myliu.
Lisa sustingo, nes šiltas kaip medus Maiklo balsas vėl pasigirdo jos ausyje:
- Myliu tave, Lisa. Pasiilgau.
Viskas, ką ji mąstė anksčiau, kažin kur pradingo. Ji atsakė:
- Myliu Maiklai. Šįvakar mes susitiksim.
2010-06-27 14:30
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 3 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2018-05-02 02:05
lyra
Labai geros pastabos ... mokausi...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-06-30 22:20
Boruzes
Eòementariausia kalbos kultyuros stoka nuop pirmuju sakiniu:
su mintimi, kad jos jį suvilios
dėl to labai pergyvendavo
iki pat tų laikų, kai jam suėjo dvidešimt penkeri metai.
°jis pagaliau suprato, kad ji nebus jo, kad ji nežiūri į jį kaip į vyrą, greičiau kaip į nepatyrusį vaiką, visiškai į jį nekreipia dėmesio. O ji buvo tokia nuostabi° Kiek kartu pakartojote zodi jis, ji sioje atkarpikeje°?
Zodziu, ne tik pirmieji sakiniai, bet visas tekstas slubuoja nerealiai... ziauri, matyt, tiesa, bet tas, kas jums dave penkis, turetui buti... patylesiu, bet tai, ka cia matau, matau, nes nesu akla.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-06-29 12:10
lyra
nebūtinai... tuoj bus ir dramos manau :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-06-29 08:59
agricola
nu jei myli tai viskas gerai...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą