Rašyk
Eilės (78168)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2715)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 12 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Žmogus negali matyti realybės tokios kokia ji yra ir teisingai vertinti įvykius supančius jį, juk jis tėra tik asmenybė, kurią pagal savo taisykles suformavo aplinka, kurios galbūt jis pats net nepasirinko, todėl, bet kokie jo analizės kriterijai remsis jau iš anksto suformuota jo nuomone.
Tikrausiai ne vienas jau yra pastebėjęs kaip klausydamas žinių, tarsi teisėjas, viską „teisingai“ suskirsto kas yra blogai, o kas gerai. Šiandien žmogui labai dažnai gali atrodyti, jog pasaulyje yra daug nereikalingų įvykių be kurių pasaulis būtų daug geresnis. Tačiau jeigu pažvelgtume į istorijos ir evoliucijos procesą, tai pamatytume jog žmogus išsivystė iš labai primityvių organizmų ir subrendo iki tokios sąmoningos ir intelektualios būtybės kokia yra šiandien. Bet matydami tiek daug blogio aplinkui natūraliai iškyla klausimas. Nejaugi žmonija evoliucionavo ir vystėsi milijonus metų iki to kas yra netobula? Juk tai prieštarauja dėsniams. O galbūt tai tik dar vienas vystymosi etapas? Juk iš tikrųjų jeigu mes paragautume kokį nors neprinokusį vaisių nežinodami koks jis yra skanus prinokęs, iš karto jį atmestume kaip blogą ir netinkamą. Arba įsivaizduokime jog ateivis iš kitos planetos pirmą kartą atsidūręs mūsų žemėje pamatytų keleto dienų kūdikį bejėgiškai maskatuojantį rankom ir kojom ir tokio paties amžiaus veršelį, kuris jau pats stovi ant kojų ir galbūt savarankiškai bando kramsnoti žolę. Jis tikriausiai padarytų išvadą, kad antrasis yra kur kas labiau išsivystęs organizmas, kuris tikriausiai ateityje turėtų tapti tikru herojumi.
Taigi sunkoka teisingai vertinti šiandieninę situaciją nežinant galutinio tikslo. Galbūt žmonija yra dar tik kuriame nors vystymosi etape, o visa šiuo metu susidariusi padėtis tėra tik būdas priversti žmoniją žengti sekantį žingsnį? Juk ir mažiems vaikams kartais tėvai turi paimti rykštę, kad šie paruoštų pamokas. Galbūt verta sustoti ir paklausti savęs kodėl pasaulis atsidūrė tokioje padėtyje? Galbūt, jei klausimas būtų tikrai nuoširdus, pavyktų gauti atsakymą?
2010-06-20 19:57
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 7 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2010-08-05 21:20
Juodvarnė
Visai neblogai. Bet būtų galima dar plėtoti. Dabar dar nelabai esė, veikiau dienoraštis.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2010-07-28 16:15
Domas A
Autoriau, smarkiai save nuvertinate. Nežinau kas Jus veikia, kad negalite teisingai vertinti įvykius, bet galiu patikinti, kad būdas kaip tai padaryti yra. Tegul man būna tai mesta pirštinė ir esant laikui susuksiu oponuojantį tekstą. :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2010-07-11 11:41
Sniego mėnuo
Mhm, ankstesnis komentaras visai teisingas, t.y. trūksta savito žvilgsnio į šią temą, savo nuomonės, nes tai, kas čia parašyta, tikrai nėra autoriaus mintys, o įvairių filosofų, mąstytojų jau pasakyti žodžiai, kurie čia tiesiog pergromuliuoti ir supilti į šį mažą tekstuką. Rašykit apie tai, ką pats patiriate, pvz.: "Tikrausiai ne vienas jau yra pastebėjęs kaip klausydamas žinių, tarsi teisėjas, viską „teisingai“ suskirsto kas yra blogai, o kas gerai." Jei jau taip sakote, manau, jog tai kilo iš jūsų patyrimo, tad ir mąstykite apie tai. O jūs po to sakote "Šiandien žmogui labai dažnai gali atrodyti" - maža kas jam gali atrodyti! Rašykit taip, kaip jums atrodo.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-06-26 08:29
O dabar atsakyk i savo uzduotus klausimus :D bent nuomone isreisk nes kitaip sis darbas bevertis, tik klausimeliai :D
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2010-06-21 12:51
Kava_su_cukrumi
Jei žmonija dar tik vystymosi stadijoje, tai manau, jog labai ankstyvoje.. lyg mažas vaikutis, nesuvokiantis, ką daro :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą