Rašyk
Eilės (78159)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 18 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Vienintelis tiesos šaltinis

Buvo lengviau nei tikėjosi: iš pradžių - baisu, kad demaskuos, bet atėjus nieko nesuvokiantiems intelektualiems studentams, baimė atslūgo.
Jie tikėjo kiekvienu “sensėjaus” žodžiu, bet jis kol kas prašė taip nevadinti, kol Oomoto federacija oficialiai nepripažins.
- Kad žmonės tavimi patikėtų, turi sukurti gražią legendą, paaiškinančią viską, atsakančią į visus galimus klausimus- Profesionalaus žvalgo svarbiausia taisyklė.
- Kodėl neturit juodo diržo? - naivuolių klausimas.
- Tik tik sienos atsivėrė, tik tik užmezgiau ryšius su Oomoto mokykla, nes, mano giliu įsitikinimu, vietiniai titulų dalintojai yra šarlatanai, o aš noriu įsigyti gerą daiktą iš patikimų rankų! ... Ir dar... ne diržas - svarbiausia, o žinios! Diržo paskirtis laikyti kelnes, kad nenukristų, - išsamus dėstytojo atsakymas.
- Kodėl nenaudojate smūgių?
- Tikrasis aikido moko harmonijos su pasauliu, o ne prievartos: jei sėsite ją, ji jus anksčiau ar vėliau sunaikins. Prievarta - silpnųjų ginklas, o stiprieji įtikina užpuolikus, jog neverta net pradėti!
- Ar galima užsiiminėti vienu metu karatė ir aikido?
- Galima, bet aš turiu jus akylai prižiūrėti! Tai - priešingos filosofijos, būsenos, reikalaujančios atitinkamo gyvenimo būdo; sunkiai suderinamos, kartais sukeliančios vidinius konfliktus ir psichines ligas! šiaip siekiantiems pakilti aukščiau kitų, čia ne - vieta, čia visi tobulėja vienu metu!
- Koks turi būti žmogus?!
- Geras, siekiantis tobulėjimo su mokytojo pagalba.
Keista, bet filosofuojanti studentų masė nematė prieštaravimų, o gal tai - tik banda, apakinta mados, kuriai ir reikia pasakų tokių?
Treniruotės nuostabios: ketvirtadalis treniruotės - apšilimui, pusė - savisaugos pratimams (kūlvirsčiams, kritimams), likęs laikas - meditacijai ir porai bazinių judesių.

Senas lapinas, puikus verslininkas, mokesčių išvengimui prisidengė klubu kaip visuomenine organizacija, kad klubo pavadinimas įgytų daugiau svorio, nusipirko teisę į žodį “respublikinis”, rinkos užėmimui atidarė filialus penkiose miesto vietose.
Verslas klestėjo, nors, atrodo, KGB mokyklose nedėstė verslo pagrindų ir rinkos ekonomikos tiesų? O gal spėjimuose - klaida?
Svarbiausią tiesą senas lapinas žinojo: negalima sustoti, visą laiką judama tik į priekį, užimant naujas aukštumas, nepamirštant pilti purvą ant potencialių konkurentų.
2010-06-02 07:15
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 2 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2010-06-02 13:37
Pirk Volgą
Ot šarlatanai verslinYkai :D Pamenu aš dar tuos laikus su visokiomis neaiškiomis įstaigomis, skardiniais kioskeliais ant kiekvieno kampo kuriuose buvo pardavinėjama tas pats - turkiškos kramtoškės, nuo kurių mano klasiokai periodiškai apsinuodydavo. Kovos menai irgi atėjo į madą su amerikoniškais terminatorių ir jackie chanų filmais, ir norinčių pasipelnyti iš tos mados netrūko - netgi provincijoje. Gerai atspindėtos to laikmečio realijos.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą