Rašyk
Eilės (78196)
Fantastika (2307)
Esė (1555)
Proza (10913)
Vaikams (2717)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 6 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Vaikino veidą išmušė raudonis, nerimas sruvo nuo pat kaktos ir dabar buvo suglumęs dar labiau. Vaikystėje  tėvai auklėjo, kad negalima išsižadėti savo vaiko ir kad tai yra vieną iš svarbiausių vertybių žmogaus gyvenime. Bet  Kajaus širdį draskė abejonės, žinodamas kad turėsiąs vesti savo merginą, suprato jog negalėsiąs tapti kunigu, o toks gyvenimo posūkis jį ištrauktų iš ligos. Žinome, kad mūsų šalyje bažnyčios tarnautojams draudžiama turėti šeimą. Laura žinojus apie Kajaus ligą, bet apie duotą pažadą Dievui - nieko.
Stipriai apsikabino, nuramino viens kitą ir išsiskyrė iki vakaro, juk turėję pranešti dvi naujienas tėvams. Kajus eidamas į namus, prisėdo ant stataus kalno esančio netoliese namų ir galvojo kaip papasakoti merginai apie pokalbį su Jėzų Kristum . Vaikinas bijojo būti palaikomas durneliu ar būti nesuprastu, ypač kai pats anksčiau į Dievą žiūrėjo skeptiškai ir dar merginai tik ką sukako aštuoniolika.
Aštuntą vakaro . Debesys stumdėsi ir netrukus prakiuro, ėmė stipriai krapnoti. Pakilo vėjas. Pora susitiko ant tilto. Laura išgirdusi vaikino istoriją, kaltino, kad visą tai yra išsigalvota, tam, kad nereikėtų prisiimti atsakomybės. Prakalbėję trys valandas ir susipykę išsiskyrė. Merginai atlyžus, viską apsvarsčius, prisiminus jog jos dėde tarnauja Amerikos kunigų seminarijoje, turėdamas šeimą. Neįspėjus, atėjo pas Kajų į namus. Vaikinas nustėro iš nuostabos ir tuo pačiu apsidžiaugė. Laura liko miegoti busimo tėvelio namuose. Užmigo jie tik pusę penkių ryto. Išklausęs merginos pasiūlymo jis sutiko. Ji liepusi jam vykti į Ameriką ir įstoti į kunigų seminariją, o jį kai vaikui sukaks vieneri metai kartu atvyks gyventi į JAV. Iki  vaikelio gimimo susitarė bendrausią laiškais. Kadangi jau buvo praėjęs vienas mėnuo, nuo vaiko apsigyvenimo merginos namelyje, turėję pasakyti tėvams. Kajus pradėjo pokalbį pirmas, papasakojo apie ligos sugrįžimą, apie tai kad
jie taps seneliais ir kad išvyksta gyventi i JAV, bei mokytis. Abiejų šeimos į tokius norus žiūrėjo palankiai. Štai jau po savaitės Kajus kraunasi lagaminus, atsisveikina su mergina ir artimaisiais .
2010-04-08 13:36
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 5 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2010-09-10 09:55
Dvasių Vedlė
Primena špargalkę.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-04-13 09:37
Varinė Lapė
Ši dalis prastesnė už pirmąją ir kažkodėl trūksta intrigos. Pradžia intrigavo, o dabar jau nelabai...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-04-12 22:32
Fatal Error


Nesuprantu, kas tai? Kažkokio kūrinio planas? Ar kažkoks nupešiotas atpasakojimas?

Skurdus kūrinys. Aš kaip skaitytoja iš prozos kūrinio, visada tikiuosi daugiau. Kur socialinė ar psichologinė problema. Kur konfliktas, intriga, atomazga? Tuščia, gyvybės nulis. Atsiprašant, kaip koks pletkas.  Prastai pasakoji.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-04-10 03:25
vėjo šypsnis
Visi komentatoriai teisūs. Beveik kiekvieną tavo kūrinio sakinį galima vis kažkaip papildyti- apvilkti. Skaitant tavo darbelį apima toks jausmas, kad labai skubini siužetą.

Pvz.: "Abiejų šeimos į tokius norus žiūrėjo palankiai."- ką reiškia palankiai? Palingavo galvom, kad sutinka ir viskas? Negi Kajaus tėvams nė kiek nekilo klausimų kodėl jis metė teisę, kodėl būtent į Ameriką, kodėl iškart negali pasiimti savo draugės, kodėl tik po metų ir pan. Visa tai tik pagyvintų kūrinį ir įpintų daugiau spalvų.

P.S. Fakto klaida: Kajus šnekėjo su Dievu ar su Jėzumi Kristumi? Ar taip gaunasi, kad su abiem.
Jėzus Kristus yra Dievo sūnus ir sėdi jam iš dešinės.

Sėkmės!
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-04-09 03:48
Pirk Volgą
Rėmai čia tikrai geri, istorija intriguojanti ir nekasdieniška. Bet be abejo, norėtųsi matyti labiau išplėtotą kūrinį, nes kaip jau minėjau prie pirmos dalies, pagal tokį tikrai neblogą siužetą galima parašyti visai padorios apimties kūrinį.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-04-08 19:50
begemotas_
Šmadrija teisi.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-04-08 15:14
Šmadrija
Panašu į kažkokio romano rėmus. Tokius tarškančius, barškančius vėjyje. Vat jeigu dar mėsyte kauliukus apaugintum, būtų visai pakenčiama
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą