Rašyk
Eilės (78169)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2715)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 6 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Šiandien šventiniai pietūs. Visi gavome po papildomą porciją beskonės želė. Man iki jos dar tolokai, nes užtrukęs eilėje prie maisto langelio aš paskubomis kramtau pokiečius ne iki galo išvirtus žirnius, kuriuos bandau kuo greičiau išrinkti iš sriubos. Neramiu žvilgsniu, vos tepakylančiu nuo puspilnės žirnių sriubos lėkštės, kurią noriu kiuo greičiau baigti, lyg dalyvaučiau žirnių sriubos valgymo lentynėse, aš ieškau šlubo Napoleono. Jis man patinka. Jis geras žmogus. Mes visada randame apie ką padiskutuoti susitikę koridoriuje ar sode, vasarą ant suoliuko, kai mums leidžiama ilgiau mėgautis šiltais saulės spinduliais. Napoleono nematyti ir aš vėl Įnikstu į lenktynes. Šaukštas po šaukšto, rodos, artėju prie pergalės, kuri tuo pat metu tampa vis sunkiau pasiekiama. Giliai širdyje aš džiaugiuosi, kad gavau žirnų sriubos, nes mėgau ją vaikystėje, tik mano mamos sriuboje žirniai tirpdavo burnoje. Aš minutėlę, kramtydamas kietokus žirnius pasineriu į vaikystės prisiminimus, kol mano dėmesį patraukia metalinių kėdės kojų grengždimas per grindis. Jėzus iš lėto, atsargiai laikydamas padėklą, atsisėdą prie mano stalo ir sudėjęs rankas nebyliai meldžiasi savo tėvui.
-Gal matei Napoleoną?
Jis žvilgteri į mane kraupiu žvilgsniu ir aš supratau savo klaidą - krikščionys pagarbiai meldžiasi. Visi meldžiasi - musulmonai, budistai, krišnaitai, jehovos liudytojai, pagonys - pagarbiai, ir man mintyse šmėkteli klausimas „Kas yra tas dievas? „, bet atsakymo nesulaukiu nei iš savęs, nei iš Jėzaus, kuris net negirdėjo mano klausimo, kuris pasičepsėdamas su amžinąja šypsena veide šveitė žirnius. Aš įkniumbu į savo žirnių sriubos likučius tikėdamasasis geresnio sekančio patiekalo ir su nerimu laukdamas beskonės želė.
2010-02-18 00:49
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 7 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2010-06-04 21:09
rubyrose
Psichiatrijos klinikos šizoafektinių sutrikimų skyrius.
Bet tai nieko nebestebina.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-02-22 10:12
Sniego mėnuo
Taip, tuščiažodžiavimas čia labai jaučiasi, sakiniai ilgi ir sunkiai virškinami...
Niekas neužkabino, o galėtų, jaučiu, kad galėtų, tačiau nesiruošiu ieškoti tos prasmės, kurią norėjote pasakyti, noriu, kad imtumėte ir ją pasakytumėte savo tekstu.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-02-19 10:17
Made_in_China
Tikėjaus kažko daugiau... :D
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-02-18 17:28
Šnekorius
Kas čia pasidarė.Atrodo, Autoriai paskutiniu laiku čia publikuoja tai, kas tik į galvą šauna. Jokios minties, jokio siužeto, tik klaidos. Tiek gramatinės tiek loginės. Pvz:
"Man iki jos dar tolokai, nes užtrukęs eilėje prie maisto langelio aš paskubomis kramtau pokiečius ne iki galo išvirtus žirnius, kuriuos bandau kuo greičiau išrinkti iš sriubos." Mielas Autoriau, atsakykit kaip čia yra, kad Herojus užtrukęs prie maisto langelio (reiškia maisto dar nepasiėmęs) iš sriubos jau  renka žirnius? Ir dar. Kuo skiriasi pokiečiai nuo  iki galo neišvirtų žirnių? jei tas opats tai kuriems galams reikia tuščiažodžiauti? IR ką iš viso reiškia tas virimas iki galo? Kur tas galas? Produktas gali būti išvirtas arba ne. Žodžiu kuolas, o ateityje galvokit ką rašot.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2010-02-18 16:34
Dvasių Vedlė
Scena iš psichiatrinės... manau, kad šitas gabaliukas labiau pritiktų būti "Šiukšlių dėžėj" nei prozoj, bet čia žinoma mano nuomonė.

Na, Jėzus. Na, Napoleonas. Na, Žirnių Ėdikas (ne širdžių, o žirnių). Bet kas iš to? Ką tu norėjai šiuo tekstu pasakyti?
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-02-18 08:49
Varniukė
BlackSoul, šįkart labai trumpai :) o maloniai nudžiugau staiga pastebėjusi naują tavo darbelį rašykuose ;)p
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-02-18 01:23
Kristina Poderyte
Beje, Dievas ne Napoleonas ir nekariauja. Ne tą žodį parinkau. Labiau tiktų eina. Bet kur Jam eiti, jei pasaulis yra Jo. Sukurtas.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-02-18 01:21
Kristina Poderyte
Aš irgi mėgstu žirnių sriubą. Dievas pasaulį užkariauja per santykį. Žmogus Dievą pažįsta per santykį. Visai gerai apie tą Jėzų. Tuo labiau, kad jis yra Žmogaus Sūnus. Išrinktasis ir Pateptasis. Teopoetinės analizės šįkart tiek.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą