Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 8 (3)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Labas, mama!
Man viskas gerai ir čia man patinka. Tik Petras labai nusibodo, nes nuolatos lenda prie manęs, rodo liežuvį ir keikiasi. Vadovė Jolanta sako, kad čia tokia psichologija, kai berniukams dvylika-trylika metų, bet man atrodo, kad jis paprasčiausiai durnas ir nesigydo. Žinau, kad tu man neleidi taip kalbėti, bet jis man įkyrėjo. Kaip musės pas babą kaime, tik dar labiau.
Vakar vėl buvome miške. Mums aiškino kaip sužinoti kur šiaurė, kur pietūs ir kitokius neįdomius dalykus. Vadovas Juozas prisirinko grybų. Paskui juos virė katiliuke ant laužo ir visiems siūlė paragauti, tik niekas be jo paties nevalgė, o šiandien Petras su Antanu, tuo, kuris buvo iš medžio iškritęs, kaip rašiau tau, sakė, kad vadovas Juozas labai piktas ir išbalęs ir mes neisime prie ežero.
Čia vyksta daug visokių kvailysčių, todėl man linksma, nors namo jau truputį noriu. Kai galėsi – atvažiuok aplankyti.

Maša.

Labas!
Man viskas gerai, mama. Gali nesirūpinti. Vakar lijo ir visą dieną buvome kambariuose. Jei dar bus viena tokia diena, aš išvažiuosiu arba išeisiu, nes labai nuobodu. Reikia valgyti ir valgyti tas bjaurias košes ir kotletus su tomis bjauriomis košėmis, ir gerti kompotą. Šlykštu. Bet aš suradau naują draugą ir labai skubu tau apie jį parašyti. Šiandien iš ryto buvau nuėjusi į pamiškę, nors vadovė Jolanta to neleidžia daryti vienai, bet čia viskas dėl tų košių. Turėjau kažkur išmesti atliekas iš lėkštės, kad vadovai nepamatytų, o dar pamiškėje yra daug žemuogių, tai bent tų pavalgiau. Skanios, tik sunku daug prisirinkti. Bet nesvarbu. Žinok, kai bus mano dvyliktas gimtadienis, tai aš nieko neprašysiu, tik leisk man dabar iš stovyklos parsivežti mano naują draugą – jis yra nuostabus ŠUNIUKAS!!!, labai draugiškas ir mielas, jis su manim žaidė, o po to pabėgo, bet vakare aš jį vėl mačiau, nes vėl buvau nuėjusi į pamiškę ir jis vėl buvo atbėgęs. Tik nieko nesakyk patėviui, o tai dar neleis. Aš LABAI prašau! Pavadinau jį Reksu.
Dar apie tą šuniuką, tai jis yra tikras vargšas, nes turi šešias kojas ir visai neturi galvos ir yra maždaug tokio didumo kaip dėdės Prano vilkšunis, tik dar geresnis. Ir jis labai gailiai inkščia ir cypia, tai man jo truputį gaila, bet mes su juo labai susidraugavome. Ir dar jis keistai vaikšto, dažniausiai atbulas ir vis su uodega viską čiupinėja, liečia ir uosto. Bet juk taip ir kiti darytų, jei neturėtų galvos, kaip tie akli žmonės, kurie kelią su lazdele baksnoja.
Viskas. Turiu eiti, nes mus varo miegoti, nors dar tik dešimta vakaro. Iki ir myliu. Tik BŪTINAI leisk man Reksą pasiimti į namus!

Maša


Labas, mama!
Žinai, man čia nebepatinka. Šiandien Jolanta su Juozu uždraudė bet kur eiti ir neleido net televizoriaus žiūrėti, nors patys savo namelyje tai žiūri ir net mumis beveik nesirūpina. Bobutė Pelagėja, virėja, visą dieną žliumbia ir rėkauja „Jėzus, Jėzus! “, dar glosto visiems vaikams galvas ir vėl žliumbia. Manau, tai labai kvaila, nes diena graži ir galėtume eiti prie ežero ar bent jau tų Juozo grybų rinkti, o dabar sėdime namie arba vaikštome po teritoriją, o Juozas sakė, kad jei kas nors išeis už tvoros, tai bus nubaustas ir negaus vakarienės. Ir nereikia tos vakarienės, nes vėl bus kokia nors nesąmonė – košė su kisielium arba bandelės su pienu. Bandelės tai gerai, bet ant pieno būna ta bjauri plėvė ir Jolanta neleidžia jos išmesti, tai aš galvoju, kad galiu apsivemti. Nepyk, bet aš vėl buvau pabėgusi pas Reksą ir su juo žaidžiau. Bet Juozas nieko nematė ir aš niekam nesakiau apie Reksą, tai, turbūt, reikės tą pieną gerti. Geriau jau būtų nubaudęs. Dar girdėjau, kad mieste kažkas sprogo ar kas ten dar atsitiko, nes vadovų namelio langas buvo neuždarytas ir mes viską girdėjome. Tai tu man parašyk, nes labai smalsu.

Maša


Labas!
Buvo labai keista diena. Iš ryto Juozas su Jolanta surinko visus vaikus ir virėją Pelagėją ir pasakė, kad visi susidėtų daiktus, nes išvažiuojame. Aš iš karto supratau, kad nesąmonė, nes liko dar dešimt dienų šitos prakeiktos stovyklos, bet vis tiek turėjau susidėti kuprinę. Kai visi pasiruošė, Juozas pasakė, kad eisime į šiaurę, į miestą, nes autobusas neatvažiavo ir neatvažiuos. Aš tai nustebau, nes iki miesto gal penkiasdešimt kilometrų, bet su jais nepasiginčysi. Visi kažko išsigandę, net Petras su Antanu tyli, o Linutė tai apsižliumbė ir reikalavo, kad leistų paskambinti mamai, bet jai vis tiek neleido. Visi čia kvaištelėję. Aš tik norėjau pasiimti Reksą, kad jis su mumis kartu keliautų, nes vienas ir be galvos tai tikrai miške neišgyvens, todėl pabėgau pas Reksą į pamiškę ir norėjau jį pasiimti, bet tada atbėgo Juozas su Jolanta, per jėgą tempė su savim, tai aš neklausiau ir Juozui įkandau, o nuo Jolantos pabėgau. Būtų mane pagavę, bet atbėgo Reksas ir mane apgynė. Kai tik Juozas su Jolanta jį pamatė atlekiantį, tai labai išsigando ir patys pabėgo. Reksas labai mane myli ir rūpinasi, viskas tik dėl to, bet tie kvaili vadovai nieko nesuprato. Kai grįžau su Reksu į stovyklą,   jie buvo išėję. Įsivaizduoji, mane paliko visiškai vieną! Man jų ir nereikia. Tegu sau eina. Aš ir su Reksu čia pernakvosiu savo lovoje o paskui tu mane pasiimsi, nes išėjo ir Pelagėja ir aš neturėsiu ko valgyti.

Atvažiuok greičiau.

Maša


Mama!
Prašau, pasiimk mane jau šiandien. Aš visai viena, tik su Reksu. Iš ryto bandžiau eiti į tą šiaurę paskui kitus, bet niekur nenuėjau. Mačiau kaip tolumoje labai blyksėjo žaibai, tai aš išsigandau. O paskui sutikau žmones, kurie ėjo į pietus ir pasakė, kad šiaurėje nieko nėra ir miestas susprogo. Durni juokai. Grįžau į stovyklą ir lauksiu tavęs. Aš žinau, kad tau darbas, bet pažadu, kad visą savaitę plausiu indus ir prižiūrėsiu Vytuką, tik pasiimk kuo greičiau.
Virtuvėje radau konservus, bet negalėjau atidaryti. Gerai, kad Reksas su manim. Aš jam paaiškinau ko noriu ir jis kažkaip su koja atidarė. Aš sakau, kad jis labai protingas ir manimi rūpinasi. Būtinai jį pasiimsim namo.

ATVAŽIUOK!


Mamyte!
Aš daugiau nebelauksiu. Tu mane visai pamiršai. Teisingai sakė Petras, kad tau Vytukas už mane svarbesnis. Paštininkas jau trečią dieną neateina, tai laiškus dedu į drevę.
Šiandien viriau arbatos iš lapelių. Saldi. Verkiau. Jei ne Reksas, aš tikrai išeičiau.

Maša



Iš ataskaitos: Operacija sėkminga. Sektoriuje trys-keturiolika antžeminiai taikiniai sunaikinti. Gyvosios jėgos nuostolių nėra. Dingo vienas tarpplanetinis tyrinėjimo zondas. Įtariamas dirbtinio intelekto programos gedimas. Pasirašo: trečiosios Sirijaus eskadros komandoras Qwert.



A Puokas prieš St. Sebastianas (papildoma Varinės Lapės užduotis)

Mieli fantastiškieji riteriai, nesutariat, kuris geresnis? Kurio kūryba įmantresnė? Štai Jums paprasta mažytė užduotėlė: mano dienoraštyje vienas po kito seka dešimt sapnų, pažymėtų numeriais - prašom susitarti tarpusavyje, pagal kurio sapno motyvus rašysite kūrinį (kurio apimtį patys nustatysite). Lapė siūlo Jums dešimt „temų“ - visa kita Jūsų žinioje.

A Puokas St Sebastianui parinko penktąjį sapną:

“Vandens ir pieno šaltinis, sparčiai bėgantis slidžiais akmenimis šalia didžiulės senos belangės pilies. Šokinėju per šaltinį, bet į pilį neužeinu - ten daug neteisybės. „

St Sebastianas A Puokui parinko septintąjį sapną:

“Pasiklydau miške vidury dienos. Miškas labai didelis, saulė šviečia, o kur eiti, nežinau... Prisiminiau senas skautų taisykles, kaip rast miestą. Reikia eit į Šiaurę. Toje pusėje didžiulis skardis ir neįžengiama giria, kiek akys aprėpia, visur žaluma, žaluma... Pro šalį eina kažkokie žmonės. Prisijungiu prie jų - į Pietus.
Prieinam griuvėsius. Visi alkani, maisto nėra. Kas keisčiausia, pastebiu, kad visą laiką einam keliu. Sugalvojau paieškot maisto miške - uogų, grybų. Miške vietoje žolės auga snieguolės, žibutės ir dar kažkokios mėlynos gėlytės... Nusprendžiu iš snieguolių žiedų išvirt arbatos.
Arbata saldi. „


Laikas: 2010-02-07 vidurnaktis, apimtis griežtai iki 7, 5 tūkst.
2010-02-07 22:22
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 14 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2010-02-15 19:09
Valkas
Nežinau, kodėl kai kuriem kūriniai taip nepatiko, man dvikova atrodo gan vaisinga. Juk nereikia iš humoro tikėtis itin gilių minčių arba nepriekaištingo atlikimo.

Tvarinėliai lygiaverčiai, tačiau Apuoko - lygiavertiškesnis =] senokai jau rašykas nematė panašios stilistikos, o ir intriga jame šiek tiek geresnė, ir išbaigtas labiau. Mano nuomone.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-02-11 18:07
burundis
labai įdomu buvo paskaityti
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-02-11 08:45
omnia_mea
...„gal sapnavau?“, kūl. Svarstau, ar nevertėtų kam pasiūlyti dvikovos (kai baigsime su FMD) dar nesunaudotų pagal paskirtį Varinės Lapės sapnų temomis...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-02-11 08:36
Varinė Lapė
Man patiko St. Sebastiano kūrinio mintis, o jei tiksliau, pabaigos "išrišimas". Viskas iki paskutinio kūrinio trečdalio kiek erzino - mergiotės naivus kalbėjimas, personažai ir tikrai neoriginalūs vaizdeliai.

A Puoko kūrinį vertinu kiek palankiau, dėl lengvos formos. Nors idėja eilinį kartą kažkur matyta (gal sapnavau?), bet pats veiksmas ir ėjimas prie "finalo" mane labiau sudomino. Tik trūksta pabaigos, ar kaip jau kažkas sakė, Armagedono.

Gana sunku apsispręsti. Tiksliai nežinau, ar Jūs abu taip tarėtės rašyt apie mažą mergaitę, ar čia lapė į tokią panaši, bet šis faktorius apsunkino apsisprendimą. Abiejų kūriniai nebuvo itin geri, tokie vidutiniški. Savo simpatijas atiduodu A Puokui, kurį ir sveikinu su laimėta kova.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-02-09 20:30
St Sebastianas
Na štai, po muštynių su A Puoku pagaliau pradėjau matyti kairės akies krašteliu, tai reikia ir pakomentuoti.:)

A Puoko kūrinukas man primena trečioko rašinėlį tema "Hitlerio ir Stalino įtaka geopolitiniam Europos žemėlapiui". Tekstas atrodo pakankamai vaikiškas, tačiau nepakankamai tikras. Vis dėl to vaikui būtų tokie prioritetai: noriu mamytės, noriu šuniuko, vyksta nesąmonės. Jei mama su savo naujuoju vyru išsiuntė į katorgą dukrą, šiai būtų itin svarbu grįžti į šeimą. Noriu, kad mamytė pasiimtų būtų akcentuota labiausiai. Tuomet jau šuniukas, kaip bene vienintelis draugas stovykloje. Galiausiai kaip fonas būtų visokie Juozai, Jolantos ir pan.

Pati blogiausia kūrinio dalis yra pabaigoje. Tie paskutiniai sakiniai. Kad jie skambėtų šiame kūrinyje reikėtų keisti pačio kūrinio struktūrą. Na, tarkime, nurodyti, kad laiškai yra kokio muziejaus eksponatai ar pan.

Patiko kūrinio formatas - laiškai į niekur. Skaitant galima įsivaizduoti vaikiškai suraitytas raides, skirtas kažkur toli esančiai mamai. Jausmai jai pateikti kiek šlubčiojant, bet vis dėl to juntamai.

Manau, kad kūrinys būtų ženkliai geresnis, jei būtų skirta daugiau laiko jo poliravimui. Na, tarkime, bent kokios trys valandos.;)

Dabar šiek tiek apie kitą mergaitę, kuri yra net ne visai tikra.

Konstravau anekdotinę mergaitę, todėl rezultatu esu beveik patenkintas. Vis dėl to turiu pripažinti, kad jausmų gilumo dvikovoje maniškė pralaimėtų. Iš kitos pusės žiūrint, maniškė vis dėl to vientisesnė - viskas sublevyzgota pseudovaikišku stiliumi su grynai techninių pastabų intarpais. A Puoko mergaitė kartais lepteli ką nors, kad nelabai žiūrisi. Pavyzdžiui, patėvis nėra mažų vaikų naudojamas terminas. Tikriausiai tai galima irgi priskirti prie nenušlifavimo.

Kaip ir priklauso man mano kūrinio idėja patiko labiau.:) Pirmųjų kautynių metu A Puoko kūrinys buvo originalesnis, nors man nepatiko atlikimas. Dabar abu išgimdėme praktiškai vienodai (ne)originalius kūrinius. Jei būtų labiau akcentuota apokalipsinė nuotaika, galbūt būčiau smagiau perskaitęs A Puoko kūrinį.

Jeigu A Puokas neprieštaraus, šios dvikovos baigtį tenusprendžia Varinė Lapė. Jei jau sutiko pabūti sekundantu, tai dabar gali savo galvelę pasukti ir palaužyti.:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-02-09 07:25
Flax
Aha, APuokai, o jeigu nebūtum parašęs paskutinio sakinio? Tiesiog neparašęs? O vietoj to stipriau akcentuotum, kad kažkur toli vyksta Armagedonas? Ir taip būtų aišku, kad tas šuniukas yra, na toks, ne šuniukiškas. Ir, tikriausiai, užtektų.

Po 24 valandų pauzės man šitas kūrinys palikęs daugiau atsiminimų. Nors Sebastiano ir ne prastesnis. Abim po ketvertą.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-02-08 17:53
Aurimaz
Maloni kūrinio forma, primena ankstyvąją anglišką prozą, kuomet buvo populiaru istorijas laiškais pateikinėti.
Pati istorija... Na, paskutiniai du sakinukai aiškumo gal ir pridėjo, bet susivirškino labai jau nemaloniai. Smarkiai iškrenta iš konteksto.Jeigu visa tai pratęsti pirminiame stiliuje, nemaišant "ataskaitų iš dangaus", tuomet būtų labai liuks.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-02-08 16:39
Gal omnia_mea tekstų iki galo neperskaito?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-02-08 09:17
Žilis _
Ir šį kart A Puoko tekstukas įdomesnis, sklandesnis (nors dėstymas primena seną sena rusišką anekdotą)4
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-02-08 05:42
omnia_mea
Dieve, į kokius stiprius bėgius judu įstatė Varinės Lapės sapnai! O juk galėjote pagrindinę temą sugroti ir ne tokiu vaikišku stiliumi, tik pabaigai pasilikę „srautą lapinį“?

Abu kūrinius vertinčiau stipriu trejetu.

St. Sebastiano kūrinyje nudvėsusi klišė – ateina miškan ir dulkinasi. A, čia virtualiai, stambus vyras su papais. Bet tuomet tai dar didesnė klišė!

Pagrindinė mintis įdomi (pieno upė virtualybė), bet neatskleista: vos keli sakiniai, kaip greitos vinys. Jūsų vietoje spjaučiau į 7,5, fantastikos mūza svarbiau už dvikovos sąlygas.

A Puoko tekstas sklandesnis, bet mintis blankesnė (kosminis černobylio šuniukas). Tie patys septyni su puse.

Man šie darbai kone lygūs. Susitarkit patys, gale galų, tik prašyčiau be tęsinio. Tai JAU galėjo būti dviem neprastom dvikovom (jei ne septyni su puse).
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-02-08 00:58
Andrew Thomas
si karta mano simpatijas pelne A Puokas.kurinukas tikrai idomus,o ir parasytas originalesne forma.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą