Rašyk
Eilės (78145)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 13 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Tą rytą Pranas pabudo sunkia galva, palindo po vėsiu dušu ir tik išsimaudęs pajuto, kad kažko trūksta. Apėmęs keistas nerimas nepasitraukė nei po didelio puodo deginančiai karštos kavos, nei po stiklinės bukos lapų sulčių. Tik prieš veidrodį tempdamasis ankštas šviesias kelnes Pranas pajuto, kad pametė tapatybę. Širdis nusmuko iki padikaulių, kaktą išpylė prakaitas.
„O siaube! Kur aš vakar buvau? Kur mano tapatybė?! “ – net sudrebėjo pagalvojęs Pranas. Nėra. Kaip bežiūrėtum – nebėr tapatybės.
„Kas dabar bus? Kaip aš į gatvę išeisiu? O jei tikrins policija, neturėsiu kaip įrodyti, kad aš esu aš? O kaip Lika, mano gražioji, mieliausioji Lika? Ką ji pasakys, kai pasirodysiu nei šioks, nei toks? Galvok, Pranai, galvok! Padaryk viską, kas padėtų ją susigrąžinti. Ot gi, idiotiška planeta, debiliški papročiai, ir ko man čia reikėjo? Nelemtas Jericho, kad jis skradžiai“.
Į Jericho planetą Pranas atvyko būdamas devyniolikos. Tuo metu jam atrodė, kad geresnio pasirinkimo nėra – švelnus, šiltas klimatas, pats geriausias Biogenetikos Institutas galaktikoje, legalūs lengvi narkotikai, tokie kaip bukos lapai ar činčibiro ekstraktas, nuostabios ilgakojės siaurais klubais moterys – ko dar reikia būsimam studentui, nebegalinčiam pakęsti patikėtinių globos ir sulaukusiam pilnametystės? Žinoma, buvo ir neigiamų dalykų, visų pirma šilumoje ir drėgmėje tarpstantys visokio plauko virusai ir bakterijos bei palyginti maža, vos kelis milijonus tesiekianti bendruomenė. Bet nuo virusų turėjo saugoti vakcinos, kurių Pranui tik koją įkėlus į Jericho buvo sušvirkšta mažiausiai kelios dešimtys, o žmonių neskaitlingumą kompensavo laisvi papročiai.
Buvo dar viena aplinkybė, Pranui pasirodžiusi gana keista: žmonės Jeriche neturėjo jokių dokumentų, o tapatybė buvo nustatoma pagal jų pačių arba jų patikėtinių parinktą kūno dalį, kuri buvo skanuojama, nuimami gipso atspaudai, po to duomenys suvedami į bazes ir saugomi iki žmogaus mirties ir dar šimtmetį po jos. Niekas Prano neperspėjo apie šią keistą Jericho tvarką, tad jis, atvykęs į planetą ir pareigūnės paklaustas kokia jo kūno dalis jam svarbiausia, išdidžiai, kaip tikras devyniolikmetis, paminėjo penį. Pareigūnė prunkštelėjo, tačiau penį nuskanavo, nuėmė jo atlieją ir nuo to laiko Prano penis tapo ne tik peniu, bet ir dokumentu. Iš pradžių būdavo nejauku, kai tekdavo gatvėje jį pateikti kokiam žilam polismenui, tačiau Pranas prie to greitai priprato, tuo labiau, kad niekas ypatingai dėmesio nekreipė.
O šiandien ryte tapatybė dingo kaip nebuvusi.

- Kur susiruošei? – Lika iškišo žavią susivėlusią galvutę iš po pagalvės – Juk dar anksti, grįžtum geriau pas mane į lovą? – koketiškai mirktelėjusi Lika nusiklojo, tarsi didžiuodamasi pilnomis krūtimis ir vangiai pasiraivė.
- Aš... man... Lika, aš, turbūt, susirgau – sumikčiojo Pranas – man kažkas negerai. Gal eisiu pas gydytoją.
- Aš tau sakiau, kad vakar per ilgai užsisėdėjai su Ivanu ir Antanu, tai dabar ir bloga, nieko, eikš šen, tuoj tave pagydysiu, juk žinai, kokia aš gera gydytoja, nuo visų negalavimų. – Lika išlipo iš lovos ir perbėgusi kambarį pasigavo Praną už parankės – Einam, Pranuk katiniuk, tai bus gera dienos pradžia!
- Aš... Ne, Lika, ne, aš tikrai... - Pranas grubiai ištraukė ranką – tikrai man blogai, aš greitai grįšiu, tu palauk, aš tuoj, tik pas gydytoją – ir vėl čia.
- Na, kaip nori – Lika įsižeidusi nusisuko – bet geriau gal pabandytum mane užkrėsti? – dar kartą pabandė pavilioti Praną virptelėjusi klubais, bet šis jau nėrė pro duris.

Daktaras Štamas, solidus keturiasdešimt penkerių vyriškis, Praną priėmė iš karto, kai šis priimamajame pasisakė įtariąs apsikrėtęs kažkokiu nežinomu Jericho virusu, sunaikinusiu jo tapatybę. Apžiūrėjęs ligonį, daktaras prisėdo greta ant balta marška užklotos kušetės ir padrąsinamai uždėjo rankas Pranui ant pečių.

- Jūsų atvejis nėra išskirtinis fiziologine prasme – tarė Štamas – visi gimę ir užaugę Jeriche lengvai susidoroja su šia problema, tačiau jums, kaip atvykėliui, tai gali būti sunku psichologiškai. Turiu jums išaiškinti keletą dalykų. Jus apnikusi „kosminė liga“ nėra natūralios gamtinės kilmės. Kiekvienas Jeriche vakcinuojamas tik gimęs, o atvykėliai – iš karto po atvykimo. Tai, kas jums atsitiko, turi gilią prasmę ir tarnauja visuomenės gerovei, todėl turiu jums viską detaliai paaiškinti. Suprantate, mielas ... e... Pranai, Jericho – nauja kolonija, žmonių čia mažai, mes negalime tikėtis pagalbos iš šalies, Galaktikos Tarybai nusispjaut kas vyksta periferijoje. Tačiau Jericho ne veltui laikomas geriausių biogenetikų buveine, mūsų Institutas sukūrė ir įdiegė Jeriche planą, kaip greičiau kolonizuoti planetas nesinaudojant išorės resursais. Apskaičiuota, kad geriausias moterų reprodukcinis amžius – nuo dvidešimties iki keturiasdešimties metų. Vyrų amžius ne toks svarbus. Todėl pagal Instituto planą visi Jericho naujagimiai ir atvykėliai, jei atvykėliui iki trisdešimties, yra ne tik vakcinuojami nuo virusų, kurių, tiesa, čia apstu. Vienos iš Instituto sukurtų vakcinų poveikis – savaiminis lyties pasikeitimas į moterišką maždaug dvidešimtaisiais – dvidešimt penktaisiais  individo gyvenimo metais. Tai užtikrina, kad moterų skaičius, tuo pačiu ir naujagimių skaičius, būtų dvigubai didesnis, nei įprastai, taigi, populiacija auga geometrine progresija. Pridėkite kiek aukštesnį nei įprasta seksualumą, kas taip pat Instituto nuopelnas, genetiškai sureguliuotą patrauklią išvaizdą ir suprasite, kad eksperimentas pavykęs kaip bepažiūrėsi. Juk nesuklysiu sakydamas, kad viena iš priežasčių, paskatinusių jus atvykti į Jerichą, buvo moterys. Yra šiokių tokių problemų dėl skeleto struktūros, kiek siauroki klubai, tačiau dirbame, dirbame, išspręsime. Apie keturiasdešimtuosius individo gyvenimo metus vėl vyksta savaiminis lyties pasikeitimas ir vyrai tampa kuo buvę, tačiau iki tol jie atlieka pareigą visuomenei. Aš suprantu, jūs šokiruotas, tačiau tai praeis, priprasite ir jausitės kuo puikiausiai, parašysiu jums antidepresantų, jausitės geriau. Ir dėl tapatybės nesijaudinkite, viskas bus iš naujo nuskanuota, atliejas padarysime čia pat, poliklinikoje, išeisite kaip naujas. Turbūt tiek. – Štamas kurį laiką patylėjo, vis nenuimdamas rankų nuo Prano pečių – Ir dar vienas reikalas, ... e ..., Pranai... – Štamas truputį raustelėjo – Aš čia dar truputį... turiu... va šitaip – Štamas kriuktelėjo, apvertė Praną ant pilvo ir prasisegė chalatą – hm, hm...
- Daktare! Ką jūs darote?! – versdamasis bejėgiškai subaubė Pranas.
- Nieko nieko, aš čia, žinote... tos pirmos transformacijos mergaitės... na, jūs kol kas nesuprasite...
Pranas apstulbęs aiktelėjo, baimė ir neaiškūs norai sumišo į neišpainiojamą nemalonų gundantį gniutulą ir Pranas, nebesuvokdamas ką daro, nejučia patogiau pasitursino.

Lika kikendama lovoje gurkšnojo bukos sultis. Pranas, visas išraudęs, ašarotomis akimis kaip medžio blukis bimbsojo šalia.
- Pranai? – paklausė krizendama Lika – O galima, mes liksime labai labai geros draugės? – ir žaismingai gnybtelėjo Pranui krūties spenelį.

Dvikova: A Puokas (atvira pirštinė) – St. Sebastianas
Ginklus parinko sekundantė Varinė Lapė:

Žanras - Kominė mokslinė fantastika (Kominis - kūrinys turi turėt ironijos, juodojo humoro ar dar kokio juoką keliančio prieskonio).

Kosminė liga - kūrinyje privalo būti trys herojai, nei vienas sergantis ar virusuotas/infekuotas negali mirti, bet gali mirti sveikasis...

Medžioklė Saturno džiunglėse - beabejo, kaip Jūs ir tikėjotės, svarbiausias medžiojamasis/oji.

Skelbimas „Sugedo amžinasis variklis, ieškomas meistras“ - sukonstruokite variklį ir jį sugadinkite.;)

St. Sebastinas perleido pirmo pasirinkimo teisę A Puokui.
A Puokas parinko St. Sebastianui „Medžioklė Saturno džiunglėse“.

St. Sebastianas parinko A Puokui „Kosminė liga“

Laikas: 2010-01-24 vidurnaktis, apimtis griežtai iki 7, 5 tūkst. Kovotojams sutarus, finalinis laikas šiek tiek nukeltas

2010-01-25 00:21
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 14 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2010-01-27 03:58
Ferrfrost
Nu Pradzia kurinio tai geras-labai patiko literaturinis humoras. Nesitikejau is jusu vel kazko fantastikoje sulaukt.
Tikrai idomus kurinys! Naktinejant man pats tas skaityti:-)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2010-01-26 22:32
St Sebastianas
Taigi, atėjo laikas ir man žodelį leptelėti. Prabėgo nemažai laiko, kai surėmėme ginklus... Neliaupsinsiu savo kūrinio, nepeiksiu taviškio - jau kiti komentatoriai tuo pasistengė. Žinoma, nepeiksiu saviškio ir negirsiu taviškio - tuo pasistengė kiti komentatoriai.:] Jei labai ilgai nemalant sutirštėjusio robotų tepalo, nesutinku su tamstos pozicija dėl dvikovos baigties. Pati pagrindinė priežastis visam tam - originalumas. Aš labai dažnai pabambu, kad štai vienas ar kitas kūrinys nepateikė nieko naujo. Tamstos kūrinuko idėja biologiškai nėra originali, tačiau literatūriškai... Na, gal tai ir krateris mano išsilavinime, tačiau tikrai nesu skaitęs nieko panašaus. Iš kitos pusės pažiūrėjus man nelabai patiko atlikimas. Na, lyg ir variklis gale, lyg ir durelės dvi, lyg ir variklis oru aušinamas, bet vis tiek ne Porshe.:]
Žodžiu, suapvalinus ir apibendrinus, nesijaučiu aš laimėjęs ar pralaimėjęs. Gal darom pribaigiamąją kovą, po kurios ir žiūrėsim kas ir kaip?
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-01-26 19:48
Žilis _
Manau kad dvikovoj prieš St. Sebastiano kūrinį, šis kūrinys yra ir įdomesnis ir malonesnis skaitymui. gal apie viduriuką ir abejotinai, parašytas bet... skiriu 5 su minusu.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2010-01-26 17:39
Flax
Diskusija įdomi. Perkelkit ją į Diskusijas? Atsirastų tokių, kurie mielai prisijungs :))
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2010-01-26 16:15
omnia_mea
„Man patinka diskusijos.“

... bet vis tik kūrybą vertinu labiau...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2010-01-26 15:10
A Puokas
Varinė LapėPersiprašau brangieji komentatoriai, bet Jūs čia jau įsisiautėjot. Ir, rodos, ne visai apie kūrinį... :)


Lapute, viskas, kas veda pažinimo linkui, yra apie Kūrinį, tą vienatinio vienintelį tikrąjį kūrinį. Mums su Gmite nesvetima viskas, kas žmogiška. Dėl to ir kelsime savo as(š)meninę diskusiją privatAN, beje, tai neliečia kitų, turinčių ką pasakyti apie ir susilaukti virtualaus didaus dėkingumo.

Jūsų,


A.P.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-01-26 14:56
Varinė Lapė
Persiprašau brangieji komentatoriai, bet Jūs čia jau įsisiautėjot. Ir, rodos, ne visai apie kūrinį... :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2010-01-26 14:43
A Puokas
Gmitėir kalbant apie baznycios vyrus, man tik jonas ragauskas pritinka...


O apie bažnyčios moteris? ;)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2010-01-26 14:27
A Puokas
Gmitėna stai! pagaliau mano sirdis nebekraujuoja! dabar bent viena karta teve musu sukalbam ir ite, missa est!


Mieliau su Jumis ir tūlu Otto Kacu maktelėčiau bažnytinio. Ir taip penkis kartus. Bet tebūnie ;)~
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-01-26 14:14
A Puokas
Gmitė o sveikas man kele sypsena. 4. negi sunku nusileist ir pripazint, kad gal siek tiek pritruko talento paverst si kurinuka simtaprocentine komedija?


Šveikas - šypseną? Paskaitykit Hašeko komentarą pirmai Šveiko daliai.

kūrinys ir nebuvo sugalvotas kaip komedija. Mea maxima culpa ;)~
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-01-26 13:32
A Puokas
Gmitėok. pasitelket sunkiaja artilerija, tai nesazininga mano atzvilgiu


Čia buvo lengvoji ;)
Gmitėok. lygybe ir lygiateisiskumas siek tiek skiriasi - ir moterys ir vyrai gali uzimti tas pacias pareigas etc, tai lygiateisiskumas, o jei ir vyrai ir moterys gimdytu vaikus ir augintu barzdas, tai butu lygybe.


Nė velnio nesiskiria. Tai du vieno lizdo paukščiai. Jei moterims nereikėtų gimdyti vaikų, jos galėtų užimti tas pačias pareigas. Jei vyrams nereikėtų užimti kokių nors pareigų - jie galėtų gimdyti vaikus :)). Lygiateisiškumas, kaip Jūs jį suvokiate, yra galimybė pasiekti tų pačių rezultatų, nežiūrint skirtingų startinių pozicijų. Mano požiūriu maratone negali dalyvauti vėžlys ir Ferrari. ;). Sulyginkim startines pozicijas :%)). Lygiateisiškumas apima ir "lygiapareigiškumą", kitaip tai tik seksistinė fikcija.
Gmitė paaiskejo, kad savo kurinyje nagrinejate sudetingas visuomenes problemas... tai VISAI nejuokinga. o komedija turi prajuokinti ziurova, ne priversti ji susimastyti ir ieskoti buties problemu sprendimu. faktas.


Ne faktas. Toli gražu ne faktas. Skaitėt Gore ot uma? Arba Šauniojo kareivio Šveiko nuotykius pasauliniame kare? arba arba arba...  Tik ta komedija yra tikra komedija, kuri iš tiesų ra nejuokinga. Galų gale juokas - tam tikra agresijos forma. Kai šuo ar beždžionė rodo dantis, tai agresija. Kai žmogus - priešingai? ;)~

Man patinka diskusijos. Ir ši ne išimtis :))~~

Jūsų,


A.P.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2010-01-26 12:47
A Puokas
Gmitė bet gal as nesupratau kurinio, nes nemanau, jog vyrai ir moterys yra lygus, ar kada tokie bus, tokios kalbos - nesamone.  kad ir kaip mane biesina sovinistines snekos as visai nenoreciau, kad vyrai virstu moterimis, nes patikekit, kad ir kokios zavios tos moterys, lovoje su jom nefaina. 


Vyrai ir moterys yra lygūs, jei visuomenė yra lygiateisė. Jei vyrai ir moterys visuomenėje nėra lygūs, reiškia, visuomenė yra diferencijuota lyties atžvilgiu, t.y. seksizmas yra visuomeninė norma. Dėl moterų lovoje - nesutinku. Man vyras lovoje jokių jausmų nesukelia. Bet tai asmeniniai, ne visuomeniniai santykiai. Jų atribojimo problematika viena iš kūrinio temų.
Gmitėjeigu ryte nerastum to, del ko pase tavo lytis pazymima kaip vyro, ka darytum? juoktumeis? viespatie aukstielnikas! netikiu. nors tu ka.


Jei daugiau nieko neliktų, juokčiausi. O ką dar daryti? %)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-01-26 11:47
A Puokas
Ir dar. Ką daro "tikras vyras", kai nesugeba pripažinti realijos? Nepatikėsite. Paverčia tai "jumoru". Juokiasi.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-01-26 11:45
A Puokas
Ne, Gmite, sekso istorijų niekada nerašiau :). Sadizmas ne tik spenelio gnaibymas. Pedofiliškas daktariškas dulkinimas irgi sadizmas. Pimpalas kaip tapatybė - irgi sadistiška realija. Negi nesutikote vyrų, kuriems kai stovi kraujas iš smegenų visiškai pasišalina? Negi nebuvo jausmo, kad moteris, tam, kad būtų pripažįstama visuomenėje lgiai su vyru, turi vyru tapti? Ir kuo tada skiriasi moters tapimas vyru nuo vyro tapimo moterim? Lygiai tas pats, tik atvirkščiai. Jei vyrai taptų moterimis, seksizmo neliktų. Koks skirtumas, kieno atžvilgiu taikyti visuomeninę prievartą - kaip įprasta, moterų atžvilgiu, ar "fantastiškai" - vyrų?
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-01-26 10:44
A Puokas
Truputį padiskutuosiu - gal bus naudinga ir man, ir kitiems, kas skaitys (jei skaitys) ;).

Dėl pirmo punkto - sutinku. Tačiau 7500 ženklų norom nenorom diktuoja savo taisykles, pasaulis apsiriboja dekoracijomis ir/ar nuojauta, realiam pasaulio vaizdui (tik jam) reikia minimum, kad ir išskaidytų, dviejų-trijų tūkstančių ženklų. O jei tam nėra vietos - tenka beveik viską palikti skaitytojo vaizduotei, akcentuoti tik esminius pasaulio bruožus.

Dėl antro - taip pat teisybė. Tačiau tiek pirmame, tiek antrame punkte Omnia_mea sutinka, kad konkrečiame kūrinyje priemonės panaudotos teisingai ;).

Dėl trečio - turbūt, svarbiausio - negaliu sutikti. Dėl dviejų priežasčių.

Pirmoji - kritikos objektas gali būti tekstas. Technika. Siužeto linijos. Paveikumas/nepaveikumas. Tačiau autoriaus požiūris (apie ką rašyti) negali būti varžomas. Priešingu atveju įsigalėtų cenzūra "apie Landsbergį gerai arba nieko", "apie moteris galima rašyti tik taip, ne kitaip", "saulė teka rytuose" ir t.t.. O gal ne? Taigi, autoriaus požiūrio kampas, koks bukas ar smailas ar status jis bebūtų, nėra literatūrinės kritikos objektas. Tobulėjimas nesuderinamas su požiūrio niveliacija, tobulėjimas sietimas su "kaip", ne su "ką" rašyti ;).

Antroji. Autorius nepateisina vyrų seksizmo. Tai rodo jau vien faktas, kad personažai yra gerokai atstumiantys, sukeliantys nevienodą reakciją, faktiškai visi jie yra antiherojai. Ir tai, kad skaitytojas atpažįsta juose kai kurias savo paties savybes (sutikime, seksizmas LT yra įsišaknijęs laaabai giliai), yra priverstas pasikapstyti po savo viešai nedemonstruojamą purvyną, ir sudaro kūrinio esmę. Taip, skaitytojas gerai nesijaučia, tačiau komedija nėra vien pramoginis žanras, juokas - net ir iš savęs paties - daug galingesnis ginklas nei propaganda.

Matau, kad fantastai yra ta publika, kuriai verta rašyti ir tikiuosi tai daryti reguliariau, taip pat pasižadu dažniau užeiti su komentarais, nors fantastikos rašymas ir komentavimas yra toli gražu ne paprastas reikalas, reikalaujantis daug didesnių pastangų, nei kokių eilių komentavimas. Dėkoju Omniai, jo pastabos yra vertingos ir tikiuosi jomis pasinaudoti.

A.P.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-01-26 04:30
omnia_mea
Ką gi, padėkim autoriui tobulėti. Tavim dėtas, atkreipčiau dėmesį į šiuos aspektus:

1. Kuriamas pasaulis turi atrodyti taip, lyg turėtų savo vidinę logiką, būti didesnis už kūrinį (antraip jis primena kartonines vesterno dekoracijas). Žinoma, šiam žanrui (kominė fantastika) buvo gerai ir kartonas.

2. Fantastinė idėja turėtų atlaikyti išbandymą logika (jei biotechnologijos leidžia pernakt pakeist lytį, tai argi neįmanoma reprodukuoti in vitro?). Nors komedijai tinka ir ne visai logiškos idėjos.

3. Vis tik esmė yra autoriaus požiūryje. Būsiu bambeklis, bet esminis neskanus šio kūrinio dalykas yra gilus dvasinis pofigizmas.

Maždaug kaip tam anekdote, kur užeina į barą baltasis, mato negrą, žydą ir homoseksualą ir klausia: „tai kuris dabar man aiškinsit apie politkorektiškumą?“

Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad juokinga, nes politkorektiškumas jau užknisa. Bet giliau pasvarsčius - neskanu, nes pasakotojas aiškiai sako, kad jie kitokie.

Net juodžiausių Po ar Lavkrafto apsakymuose autorius tik vaizduoja blogį, bet jo bijo, bjaurisi, smerkia.

Atsimenu, kažkada skaičiau kažkurios RPG sistemos taisykles, ir aptikau jose pasažą apie evil mission. Esą, nedera žaisti tokio tipo (kai NPC žudomi ir kankinami, su evil alignment) žaidimų.

Trūko tiek nedaug - mažiau mėgautis, kaip rašo Gmiltė, pertranseksualiu dulkinimu, o labiau paironizuoti personažo adresu. Tai labai plona, gal aš klystu (duok dieve, kad būčiau suklydęs), bet tas pirmasis įspūdis, kad autorius moraliai visiškai pateisina vyrų seksizmą, privertė sunerimti.

Nepyk. Parašyk dar ir įrodyk, kad esi doras žmogus.

:)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-01-25 20:29
Valkas
O man, kaip ir Flaxui, kažkodėl labiau patiko Apuoko darbas. Gera idėja kažkaip įdomiai susirišo su nuvalkiotu pasijuokimu iš taip vadinamų "realijų", ir išėjo nors ir suplaktas, bet geras darbelis. Kas dėl Sebo - tai lai būsiu ketvirčiuotas, bet jo rašinėlis man pasirodė tiek pat juokingas, kiek pigokos rusiškos absurdo komedijos, plius dar ir su neišbaigtu pasauliu. Bet čia tik mano subjektyvi  nuomonė.
Bet kokiu atveju, ši dvikova kažkodėl atrodo vaisingesnė už praeitą. Žiūrėsim, kokia bus sekanti.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2010-01-25 20:26
Žvėrius
Linksmas kūrinėlis. Tas "tapatybės" praradimas ir šiaip pati kūrinėlio pradžia priminė vieną trumpą lietuvių filmuką, kuriame taip pat atsiskyrė ta vyruko kūno dalis :)
Bet tikrai nesitikėjau, kad Pranas virs moterimi. O tos planetos priverstiniai hermafroditai atrodo  tokie nerealūs. Būtų įdomu daugiau apie juos:)

Bet pabaiga nepatiko. Tokia "supošlinta" :)))
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2010-01-25 15:07
Varinė Lapė
Šiame kūrinyje juokiausi daugiau negu St. Sebastiano, ir gana įdomiai išsirišo pabaigoje :) Feminizmas čia ne prie ko :)

Būtų ilgesnis, prarastų malonumą skaitymo. Taigi ilgis yra pliusas. Pradžia gana nevėkšliška - pradėta kiek šabloniškai.

Į temą labai pataikyta - yra ir komos, ir kosmoso, ir ala viruso. :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2010-01-25 14:30
A Puokas
Mano komentaras prie priešininko kūrinio. Ką norėčiau papildomai pasakyti dėl savo:

Net nesitikėjau, kad kūrinys patiks. Jame per daug sukimštų, suspaustų idėjų, jis prašyte prašosi išplečiamas. Dėl ko jis turėtų nepatikti:

a) froidistinė kastracijos baimė ;)

b) išversti į kitą pusę stereotipai (taip, tai tie patys tereotipai, tik priešingai),

c) dvigubas dugnas, t.y. iš tiesų tai tėra realijos, paslėptos po fantastikos kauke,

d) akivaizdus feminizmas (tyčinis!),

e) "sunkus" stilius, nes priversinai koncentruotas.

Beje, Omnia_mea, neseniai kažkas buvo inicijavęs forume temą, kurioje virkavo dėl tam tikro komentavimo būdo, pagrįstų komentarų, padedančių rašančiam tobulėti... ;). Tai va, reikėtų ;).

Jūsų,

A.P.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
1 2
[iš viso: 24]
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą