Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 17 (4)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Gaidiena, gaidiena ir dar kartą gaidiena. Atsisėdusi prie stalo aš bandau prisiversti parašyti bent vieną rišlų sakinį. Gyvenimas bjaurus. Niekas nesigauna. Mintys apsunkę, baisiai peršti gerklė, man labai skauda, man trykšta nosin snargliai. Virusas atkeliauja – wuhu atsargiai. Prisidegu cigaretę ir jos žalingi sveikatai dūmai veržiasi pro snarglius gilyn, kol pasiekia plaučius. Ten atlikinėja savo žalingą darbą.
Dar nikotino dar, dar vienas melsvas dūmas. Lapas vis dar baltuoja prieš akis.
Mėlynas dangus už lango, apkaišiotas debesimis. Tuoj lis. Turbūt. Tai girdėjau per televizorių. Kalbėjo buvusi misė, kurios matmenys yra arti idealo. Man patinka žiūrėti televizorių ir junginėti kanalus. Tada jaukiai trakši mygtukai – trakšt, lyg magiška burtų lazdelė ir nematomas spindulys nukeliauja televizoriaus viduriuosna... o kas tada vyksta, aš nežinau, nes neišmanau šių dalykų. Nūdienos pasaulis – begalybė prietaisų, kurie nežinia kaip veikia.
Atėjo Milda ir atsinešė sausainių. Jie šlykštūs, kieti ir girkši tarp dantų. Kažkokios išsigimusios sėklos – vadinasi sveikas maistas. Kai ji išeina namo, išsinešdama sveiko maisto propogandos šleifą, sausainiai keliauja ten , kur jiems ir vieta. Į šiukšliadėžę.
Vėl rymau prie balto lapo ir bandau išsišaukti dvasias, kurios mane priverstų išvemti į popierių mintis, kurios dabar įkalintos kažkur giliai ir...
Nepavyksta. Jau išgerta penki puodukai arbatos, suvalgytas vienas pyragaitis ir šeši bulviniai blynai. Ne kas, kolorijų daug, tačiau kitų rezultatų nematyti. Akys merkiasi ir galva leidžiasi, vadinasi skrandis virškina. Ir gerai virškina. Sako kitoms kūno dalims – tingėti, nejudėti ir nepukštauti, vyksta itin svarbūs procesai.
Pagaliau užrašau žodį – ekonomika. Ekonomika yra gerai. Gaidiena.
Pasižiūriu į šusnį knygų priešais save ir atsiverčiu vienos viršelį. Makroekonomika.  I dalis. Pasidarau lėktuvėlį iš lapo ant kurio parašiau stebuklingąjį žodį ir paleidžiu pro langą. Jis nutupia tiesiai į purviną balą. Tai tiek tos ekonomikos.
Dar kartą bandau susikaupti ir protingai graužiu šratinuko galiuką. Suraukiu antakius, tada nosį ir reikšmingai kosteliu. Sukeičiu kojas ir ištiesinu nugarą. Reikės eiti pas chirurgę, bet tai bus rytoj, tačiau eiti labai nenoriu. Jos rankos labai šaltos ir akys „naglos“. Tokios, kad atrodo, jog jos gręžia kiaurai smegenis ir kaukolę.
Šiandieną atrodo man nieko nepavyks. Nors ir kaip besistengčiau ir bevargčiau. Lapas tuščias, mintys lėkštos.... Reikės nusipirkti lėkštę, nes vakar sudaužiau. Netyčia išsprūdo į kriauklę ir aš visa apsidrabsčiau maisto likučiais. Tada Rimas juokėsi, tačiau man buvo nejuokinga. Greičiausiai graudu, tačiau jis pareiškė, kad šukės neša laimę.
Atnešė.
Laiptinėje gailiai kniaukia valkata katinas. Jau antra diena jis valkiojasi ir pamatęs kokį praeivį puola trintis nutriušusiais šonais į kojas. Duodu jam dešrelę ir nuveju laiptais žemyn. Myliu gyvūnėlius. Katino viena akis išmušta.
Artėja vakaras, ties horizontu didėja šešėliai, saulė ridenasi žemyn ir sukilo stiprus vėjas. Jis kraupiai brazdina medžio šakas į mano langą. Laikas miegoti. Rytoj greičiausiai pavyks.
2003-09-24 14:40
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 14 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2003-09-26 16:17
Green
tobula gaidiena.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-09-24 17:45
tesa
ir ka tu ten taip rasei? t.y. bandei?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-09-24 16:30
EikSau
Oi zinok ir man po sestadienio skauda gerkle ir snargliai tryksta:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-09-24 15:31
Muzi
Mhm. Nepasakyčiau, kad kas ypatingo, bet kažkoks... savas. :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-09-24 14:56
Sportbatis
oooo....:)
/////
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-09-24 14:54
melagis
nu zinok, is pradziu taip ir norejosi parasyti "GAIDIENA" i komentarui skirta vietele, bet, kai perskaiciau - susizavejau, susigraudinau, ech liudna pasidare...duosiu keturias palkas, nes daugaiu nebematau... par asaras..
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą