Rašyk
Eilės (78170)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2715)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 29 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Karštas vaškas ant sudžiūvusių rankų... žvakės liekanos. Paskutinis kraujas. Geltonas kraujas. Jis žiūri nustebęs į savo rankas. Baltas ir negailestingai smulkias kaip tą žiemos vakarą kritusios pilkos snaigės, kai ji jam pasakė: „tu man nereikalingas.“ Taip. Jis gailisi savęs. Bet dabar stipresnis už savęs gailėjimąsi jausmas yra - kaustantis šaltis. Ne, dabar vasara. Vasaros naktis. Ir dangus juodas. Be žvaigždžių, bet gražus. Ir turėtų būti šilta. Bet nėra. Jis sudegino paskutinę turėtą žvakę. Taip. Jos nešildo, žvakės niekada nešildo, bet dovanoja jaukumą. O jam labiausiai jo ir reikia. Visada. Kasdieną. Kaip narkomanui dozės. Bet jaukumo jis jau nebeturi. Nebeturi jos. Nebeturi maisto. Nebeturi lovos. Nebeturi namų. Bet baisiausia ne tai. Jis nebeturi meilės vėjui ir šypsenų sielvartui. Jis nebeturi juoko dangui ir ilgesio sapnui. Nebeturi liūdesio bėgančiam upės vandeniui ir kančios, uždarytos viduje. Jis nebeturi jausmų. Nebeturi. Jis tapo šaltas kaip nusivylimo smūgis į širdį. Ir kodėl? Nes leido sau pavargti. Leido pabėgti, o kaip sugrįžti jis nežino. Ir nemoka. Arba nežino, kaip to išmokti. Jis net nebežino ką pasirinkti, kodėl pasirinkti ir ar išvis pasirinkti. Jis gyvena painiavos sūkuryje. Bet mintys išdėstytos tiesiai ir tiksliai. Tik kai kurios jų užlydytos tarsi mažiukuose seifuose. Jie permatomi. Tik jis negali išimti iš jų minčių, nes neturi raktų. Jas gali apžiūrinėti, bet paliesti - ne. Todėl nieko ir negali pakeisti. Panašiai būna esant girtam.  Suvoki, kas darosi aplinkui, bet nevaldai kūno. Ir dar - vienintelė išlikusi emocija - baimė. Bet baimė gyventi. Nežinant, kaip reikia gyventi. Tiesa ta, kad niekas nežino kaip, reikia gyventi. Ši mintis - viena iš tų, kurios guli permatomuose seifukuose. Tik jis tai pamiršo. Ir todėl dabar jis atsistoja. Žvilgteli į dangų. Pasako: „atsiprašau“ nežinia kam. Ir žengia į rytdieną. Galbūt paskutinę jam.
2003-09-20 15:59
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 22 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2003-11-13 19:41
St Sebastianas
Rekomenduočiau kūrinuko niekada neužmiršti, nes galėsi panaudoti kaip recenziją vienam mano kūriniui.:)) Na, kai kurios mintys atrodo kaip nurašytos iš mano užrašų knygučių ar cituojant kai kuriuos apsakymus... Galiu pasveikinti save - ne vien aš trenktas.:) Neblogai. Labai neblogai. Kaip vaikui, tai visai gerai.:)))) Sorry, negalėjau susilaikyt.;) Rašyk taip ir toliau.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-11-01 17:59
Narcizu karalaite
pradzia primine vakar diena... susipazinau su zmogumi, kuris neturi namu... gyvena po tiltu... kol vel pasileis i kelia... bet buvo labai laimingas... sis kurinukas LABAI PATIKO...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-09-20 23:07
ballerina
karsta....snaiges.....suledejusi aistra akyse...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-09-20 16:25
Pulsedriver
Niuz neblogai
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-09-20 16:10
nemū
Tikrai yra neblogų minčių, tik gal jų per daug.. :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-09-20 16:09
Kirvoboica
niuz va kaip puikiai parašyta!
:))
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą