Rašyk
Eilės (78095)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 17 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Ši apysaka - mano pirmoji. Debiutas. Joje mažai kas išgalvota. Daugumą aprašytų įvykių patyriau asmeniškai, kai 1994-1996 metais dirbau Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato pirmojo policijos komisariato viešosios policijos Žirmūnų policijos nuovados apylinkės inspektoriumi. Žinoma, pakeičiau herojų vardus, pavardes, chronologinę įvykių eigą. Tikiuosi, skaitytojai mane supras, neteis už kai kurias padrikas mintis, už daugiau kaip prieš dešimtmetį patirtas nuoskaudas ir nusivylimus, džiaugsmą ir pergales.
Šia apysaka norėjau atkreipti visuomenės dėmesį į sunkią policijos apylinkės inspektoriaus profesiją, kuri aktuali ir šiandien. Policijos nuovadose žmonės dirba negailėdami jėgų, asmeninio laiko, tarnybos tikslams naudodami asmenines lėšas ir transportą, už tai gaudami apverktiną atlyginimą. Jų darbas laikomas neprestižiniu, laisvi apylinkių inspektorių etatai metų metais laukia savo herojų. Kartais iš aukštų valdininkų kabinetų pasigirsta norai „karpyti“ etatus, dar labiau didinti apylinkės inspektoriaus darbo krūvį. Vietoj to, kad apylinkės inspektorius būtų tinkamai aprūpintas kompiuterine technika, kanceliarinėmis prekėmis, jog galėtų dirbti pagal Europos Sąjungos standartus suremontuotose patalpose, - to trūksta. Gal todėl šalyje trūksta policijos apylinkės inspektorių, gal todėl turintys didelę darbo patirtį pareigūnai jauni išeina į pensiją ... Norisi tikėti, kad per artimiausią dešimtmetį valdžios vyrai imsis priemonių pozityviai siekti pokyčių į gerąją pusę.
Baigiant rašyti šias eilutes, leiskite palinkėti begalinės ištvermės ir geros kloties policijos pareigūnams, šiuo metu tarnaujantiems Tėvynės labui. Ir tiems, kurie atliko pareigą.

Autorius
Vilnius, 2007 m.
2009-09-13 11:44
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 2 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2009-09-17 08:30
Varinė Lapė
Na, ankščiau komentavusieji jau pasakė pakankamai. Ne apysaka, o greičiau skundas, tik jis ne rašykams nukreiptas turi būt.

Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-09-16 11:52
pilkė
manyčiau, geriau tiktų kažkoks panašus epilogas. Tikrai nenuteikia skaitytojo apysakai -  grožiniam kūriniui.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-09-14 10:32
Gucė
čia greičiau manifestas, nei apysaka, autoriaus poziija aiški ir konkreti
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-09-14 01:34
JRFRA
lit. dulkinimu nepavadinsiu. bajubai!
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-09-13 19:37
ledii
Skaitant šią įžanga, negalvoji apie po jos seksiantį grožinės literatūros kūrinį, greičiau tikiesi kažkokio kriminalinius ir buitinius įvykius aprašančių straipsnių rinkinio, parašyto iš "Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato pirmojo policijos komisariato viešosios policijos Žirmūnų policijos nuovados apylinkės inspektoriaus" pozicijos. Galbūt taip ir sumanyta. Jei taip, tai sveikinu. :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-09-13 12:34
kukutis
Kaip įžanga - užtenka. Lauksime kitų pasakojimų. Supratau, kad tęsite.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą