Rašyk
Eilės (78156)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 10 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







... Ir pasaka baigta.

    Vaikas, kuriam pasaka buvo skirta, jau seniai įmigęs. Išėjęs iš palapinės vyras išgirsta svirpimą ir prisimena, kaip pagal jį galima nustatyti temperatūrą. Galbūt vyriška išvyka surengta netinkamu metų laiku? Nuo dieną užklupusio lietaus išgelbėjo tik užkamšyti botai. Valgis nuplaukė su žuvimis, kai vyras su vaiku nesėkmingai žvejojo, bet kuprinę įvairių skanėstų motina pridėjo dar prieš išvykstant. Vyras džiaugdamasis grįžta į palapinę ir priglunda prie vaiko, miegančio su plačia šypsena.
    Pasaka prasidėjo nuo piktos raganos, bėgančios per sniegą ir taip gasdinančios aplinkinius. Mažylis iškart pamiršo, kas buvo tiesa, o kas tik tėčio švelnių žodžių sukurta. Rytą pažadintas jis nežinos, kada užmigo, mat jo sapnai pratęs paskutinę girdėtą pasakos mintį. Ką vaikas mato pirmomis savo sapno akimirkomis? Jis kaunasi, jis bėga, jis klykia, jis verkia, jis šaukia. Tada viskas nutyla, išblunka ir lieka tik skambesys „pim, pim, pim, pim“. Neegzistuoja laiko savoka, mat mažylio sąmonė svaiginančiai greitai keliauja po tamsybes, ieško šviesos properšų.
    Beveik kiekvieną naktį sąmonė suranda šviesos trupinėlių. Taip ir vyriškos išvykos naktį sąmonė aptinka vieną trupinį. Mažylis mato save sunkvežimio vairuotojo pozicijoje, tada - ant krokodilo, tada - kaime maitina karves, o galiausiai bando sukurti laužą. „Tėtis... degtukai... žybt“ - žodžiai, kuriuos vaikas pabudęs trumpam prisimins. Savo sapne jis panaudoja tai, ką išmoko tikrovėje - sukuria laužą! Net ir nesąmoningai atrodančiame baltame trupinyje jis pasielgia sąmojingai. Mažylis tobulėja, mažylis po truputį supranta, kokios yra jo gelmės.
    Vaikas, kuris klausėsi pasakos, iš šios pasiima tik ramybę. Jam nereikia istorijos, kuri yra netikra bei visada su tokia pat pabaiga, jam tereikia girdėti raminantį savo tėčio balsą. Rytą, kai pabus, vaikas jausis laimingas, žinodamas, kad jam sekasi ir dieną, ir naktį.
2009-07-13 22:54
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 4 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2009-07-15 18:55
Laukūnas
„Valgis nuplaukė su žuvimis“ - žuvų nepagavo.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-07-15 18:18
Šnekorius
Turiu keletą pastabų. Rašote:"Valgis nuplaukė su žuvimis, kai vyras su vaiku nesėkmingai žvejojo, bet kuprinę įvairių skanėstų motina pridėjo dar prieš išvykstant." PIrmoji sakinio pusė labai sklandi, bet ta dalis kurioje kuprinė pilna motinos skanėstų, kurią motina pridėjo dar prieš išvykstant, viską gadina.  Nėra chronologijos. Bandyčiau siūlyti tokį sakinio formulavimo variantą: KUprinė, kurią įvairių skanėstų motina pridėjo dar prieš išvykstant, kol vyras su vaiku nesėkmingai žvejojo, nuplaukė kartu su žuvimis. Bet Čia tik man taip atrodo. Sprendimas Autoriaus rankose. Trupytį nelogiškai atrodo ir tai, kad po nesėkmingos žūklės ir dar nuplaukus maistui (kaip toliau rašote) Vyras džiaugdamasis grįžta į palapinę pas vaiką. Vargu ar tokiu atveju kas džiaugiasi. O ir vaikas nelabai galėjo miegoti su plačia šypsena.  Na nebent plačiai besišypsantis, tačiau ir tai neįmanoma, nes kaip rašoma anksčiau jis ne ti, kad nemiegojo, bet kartu su tėvunesėkmingai žvejojo. IR vėl klausimas į kurį norisi atsakymo. gal tie vaikai buvo du? bet tekste apie tai neužsimenama. Toliau tekstas ir mintis dėliojama labaaai patraukliai. Trys su pliusu.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-07-14 10:55
Sauleta naktis
Visai įdomu buvo skaityti.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-07-14 08:41
Varinė Lapė
Na taip gyvenimiškai. Tik kiek siužeto nesupratau, bet apie vaikus - mažylius tai gana teisingai, daug ką reiškia pasakos prieš miegą. Net prisiminiau kaip man sekė pasaką tėvelis apie tanką :D Lapės vaikystė įdomi :D
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą