Rašyk
Eilės (78192)
Fantastika (2307)
Esė (1555)
Proza (10913)
Vaikams (2717)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 3 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







     Nuo kelto patraukiau savuoju keliu link jūros minkštais pušyno takais. Ėjau greitesniu žingsniu, nes kiek sužvarbau, plaukdamas per marias. Miške tarp šakų švietė balti debesėliai giedrame danguje  – galėjai pagalvoti, kad jau vasara, jei ne stingstantys rankų pirštai. Bet ir tie žingsniuojant po truputį šilo.
      Pasiekęs palvę, prie jūros išeiti neskubėjau, nubrūžinau tolyn dviračių tako asfaltu. Takas rietėsi visiškai tuščias ankstyvą pavasarį. Vienoje pusėje žaliavo pušaitės, kitoje už pievos ir kopų turėjo būti jūra, tiktai jos bangų ošimo nebuvo girdėti. Tačiau jutau, kad čia pat ilsisi didelis ir galingas gamtos gaivalas.
      Kai asfalto kelias įkyrėjo, pirmais pasitaikiusiais laiptais pakilau ant kopų. Viršuje nustebau pamatęs, kad esu ne vienas. Juk buvau jau gan toli nužygiavęs, tačiau kaip tik ant šitų nuošalių laiptų radau besnaudžiantį ateivį, o žemiau pastebėjau dar bent tris. Ten vyriškis su merginomis linksmai gurkšnojo iš baltų puodelių. Pasukau kopagūbriu į šoną prie kitų, gal tuštesnių laiptų. Tuomet išgirdau merginų juoką. Atsisukau – ar ne iš manęs juokiasi? Ne, trijulė žiūrėjo paplūdimio pusėn, kur ir aš išvydau kažkokį žmogelį, besiblaškantį prie vandens.
      Ant gretimų laiptų nieko nebesutikau. Ilgai dairiausi po jūros platybes, kuriomis plaukiojo debesų šešėliai. Reginiu prisidžiaugęs, nulipau žemyn pasėdėti ant paskutinės, pusiau užpustytos pakopos. Ten tebuvo smėlis aplinkui, vanduo priešais ir dangus virš galvos.  Ir dar aš - šitoms erdvėms ir stichijoms nesuvokiamas ir nebūtinas. Kai grįšiu namo, galvojau, kai pakrantė ištuštės, lygiai taip pat – su manimi ar be manęs  – čia dieną ir naktį vilnys drėkins kranto smėlį, vėjas gainios smiltis, šnarės kopų šiurkšti žolė... Štai nukrito smiltelė nuo mano batų, įsispyrusių į smėlį... Štai akmenukas - jeigu įmesčiau jį vandenin, argi jūra bent kilstelėtų?..
      Pasaulis toks didelis, o žmogaus širdis tokia maža – lyg jos visai nebūtų.

2009-06-30 06:52
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 2 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2009-07-01 07:29
Lavondėmė
Heh. Paskutinis sakinys nors ir įkyrėjusią mintį reiškia, bet reiškia nauju kampu, tokio dar negirdėjau. Tik už jį ir būtų galima pagirt, na, dar už sklandų rašymą. Tik va pobūdis tai iki skausmo būdingas žaliems rašeivoms - prisiminimų, pamąstymų. O taip norėtųsi, kad rašytojai mėgėjai čia įdėtų savo perliukus, o ne treniruočių eilinius...
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-06-30 14:12
Sauleta naktis
gražu
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-06-30 12:32
Šnekorius
Šį darbą jau esu kažkur skaitęs. Be abejonės čia tik fragmentas. Reiktų veiksmo. Skaitytamevariante jis lyg ir buvo. Bijau vertinti.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-06-30 07:33
pilkė
Labai gražu ir jaukina prisiminimus. :). Bet čia galėtų būti ištraukėlė, kūrinio fragmentas. Netgi vaizdeliui, manyčiau, šiek tiek daugiau reikėtų.. /?/
Antspauduoju letena.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą