Rašyk
Eilės (78158)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 10 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Manau jums (taip pat ir man), mokykloje, žiniasklaidoje, televizijoje į galvą grūdą mintis, kad pasaulio pabaigos niekada nebus, kad žmonės gyvuos tol, kol žemėje nebeliks išteklių, o ir tai, kai tai įvyks, mūsų proanūkiai bus sukūrę mašinas skirtas į kosmosą skraidyti. Deja, visai visuomenei į galvą kiša klaidingą nuomonę. Gal mūsų rasės nesunaikins ateivių „mechai“ kaip per kokį „Pasaulių karą“, beždžionės neuždarys į narvus kaip, kad buvo „Beždžionių planetų“, o į žemę neskries milžiniški meteoritai kaip „Armagedone“. Mes išsinaikinsime patys save...
  Visko pradžia: 2025- pasaulis giliame „Depresijos Amžiuje“. Visa Europa pasiskirstė į dvi puses: rytinę ir vakarinę. 2026- į puses pasiskirstęs visas pasaulis. 2029-taisiais jaučiami stiprūs nesutarimai tarp abiejų pusių, iki konflikto trūksta tiek nedaug, o du bandymai sujungti abi šalis pavyko nesėkmingai. 2031- pirmieji kariniai veiksmai tarp abiejų pusių narių (Didžiosios Anglijos Karalystės, Varšavos Jungtinės Respublikos). Po kurio laiko kyla karas- Trečiasis Pasaulinis karas.
Būna panaudotas Igorio Sintezio sukurtos protosintezės formulės būdu veikiantis sprogmuo- nusinešantys daug gyvybių ir paliekantis žemę nederlinga ir niekada nebežaliuojančia. Tokį sprogmenį pirmoji panaudoja JAV, manydama, kad šitaip nutrauks karą... deja, tokių būna panaudojama dar daugiau...
  Viskas baigiasi 310- tojo sprogmens panaudojimu, 2036- taisiais... karas baigtas, deja ne dėl kieno nors sukeltu paliaubų, o dėl to... kad šalims paprasčiausiai nebeliko kam vadovauti, nebeliko ir pačių šalių... Dingo sienos, dingo miestai... griuvėsiai... lavonai... svajonės, gyvenimai dingę be žinios...

„O kodėl broliai mano atgulėt kapuos mūro,
Kai seserys rauda kaleimuos rūko...
O kodėl kariavot, kas gi liepė, kas gi vijo?
Nebepamatysit daugiau pinavijų...
Nebėr dėl ko kariaut,
Nebėr dėl ko laukt...
Nebėr...
Tiesiog nieko nebėr... “
Džonatanas MakKirksas Meinas (2020 birželio 6 – 2045)

Įsivyravo chaosas, ant miestų griuvėsiu kūrėsi „miesteliai“, fortai, kurie labiau priminė metalo laužus. Keliai, atviros dykynės tapo nesaugios- joje aukų laukė banditai, išsigimę žmonės ir įvairaus plauko mutantai. Gyvenviečių santvarka priminė viduramžius- kiekvienas jų turėjo atskiras ribas, atskiras taisykles, valdovus, religijas. Išgyveno tik stipriausieji...
2009-05-14 12:10
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 9 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2019-11-14 17:03
Nuar
Nieko nuostabaus jame neradau. Nevykęs bandymas sukurti įžangą, kuri kitoje dalyje labai staigiai pereina į dėstymą.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-05-16 12:51
innuendo
nuostabus kurinys.
vien del to, kad kitus (siuo atveju st sebastiana) ikvepia kurti komentarus, ilgesnius uz pati kurini.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-05-15 01:26
St Sebastianas
Na, daug ko mačiau per savo amžių, tačiau dar neteko susidurti su fenomenu, kai kūrinys po puslapį dedamas... O kas bus, jei dalis sakinio nukelta į kitą puslapį? Taip neužbaigtą ir įdėsi?:)
Tekstas iki kūrinio netempia. Klaidų daug, kas gadiną ir taip ne patį geriausią įspūdį. Idėja jau ne kartą skaityta, girdėta ir matyta, todėl ją išgelbėtų nebent tobulas atlikimas. Gal net netobulas, bet savitas (gerąja šio žodžio prasme). Deja, deja to nėra.
mokykloje, žiniasklaidoje, televizijoje nuo kada televizija nepapuola į žiniasklaidos apibrėžimą?
į galvą grūdą mintis čia kaip suprasti? Galva grūdas? Tačiau kas su ta mintim? Ar grūdą yra neveikiamosios rūšie dalyvis, kurio panaudojimas šioje vietoje net už mano fantazijos ribų.
o ir tai, kai tai įvyks vertas dėmesio kalambūras. Tikriausiai autorius pasikartojimą įdėjo specialiai?
Neminėsiu, kad galva mėtosi pirmuose dviejuose sakiniuose.
beždžionės neuždarys į narvus kaip, kad buvo „Beždžionių planetų“ Na, kaip suprantu beždionių planetų buvo ne viena. Ir jas į narvus buvo uždarę? Tuomet nereikia žodžiu buvo.
2026- į puses pasiskirstęs visas pasaulis. Pusę bandelės suvalgė Petriukas, pusę sukramtė Jonukas, pusę surijo Onytė... Gerai namuose Jėzų Kristų laikyti - tik jis gali vieną daiktą į tris puses padalyti.:] Na ir kaip tas pasaulis į puses pasidalijo? Būtum parašęs, kad valstybės susiskirstė į dvi grupes, būtų buvę geriau.
du bandymai sujungti abi šalis pavyko nesėkmingai Dėkui už juoko dozę.:) Skamba panašiai kaip įkaliau vinį iš lentos. Arba gimdymas buvo sėkmingas, nors ji nebuvo nėščia. Jei pavyko, tai reiškia sėkmingą baigtį. Pavyko, laimėjom, jė, jė, jė! O čia pavyko nesėkmingai... Iš kojų verčianti mintis.
Didžiosios Anglijos Karalystės, Varšavos Jungtinės Respublikos suprantu, kad mane neteisingai mokė, bet ar kartais tas miestas ne Varšuva vadinasi? Ar gali kaip nors pagrįsti mintį kaip šios dvi valstybės sugebėjo tapti pasaulinio lygio lyderiais? Na, bent kokią nors, bent truputį į tiesą panašią hipotezę?
Būna panaudotas Igorio Sintezio sukurtos protosintezės formulės būdu veikiantis sprogmuo o čia ne tas pats kaip trisinchrobalbatronas ((c) St.Sebastianas)? Sakai ne? Jei ne, tai ne. Bet vis tiek paaiškink kaip kažkas gali veikti formulės būdu? Formulė, tai toks dalykas, kuris nurodo kaip apskaičiuoti vieną ar kitą dalyką. Pavyzdžiu F=ma. Nori suskaičiuoti kokios jėgos reikės tam tikros masės kūnui suteikti tam tikrą pagreitį - prašau. Tačiau, kad ir kiek bestenėtum, iš formulės tos jėgos niekaip neišspausi.
sprogmuo- nusinešantys daug gyvybių sprogmuo - daugiskaita? Regis man reikia pasikartoti visą lietuvių kalbos kursą.
karas baigtas, deja ne dėl kieno nors sukeltu paliaubų Na, kad kas nors sukeltų karą tikrai girdėjau, bet, kad paliaubas?.. Varšavos plikbajoriai padarė zapadlo savo priešams - sukėlė paliaubas. Paliaubos - tai šalių susitarimas. Jei viena šalis nusprendžia nebekariauti, o kita karo veiksmų nenori nutraukti, tai reiškia, kad pirmoji pasiduoda.
Dingo sienos, dingo miestai... griuvėsiai... lavonai... svajonės, gyvenimai dingę be žinios... Žiauru. Dabar metalo vagys labai greitai ištampo į supirktuves kiekvieną gelžgalį... O 2036 metais atsiras vagys kurie sugebės nusigvelbti miestus, griuvėsius, net lavonus. Net bijau pagalvoti kam pastaruosius gali naudoti. Iš kitos pusės yra ir naudos - dingsta gyvenimai dingę be žinios. Lieka tik gyvenimai dingę su žinia. Visur galima rasti pliusų.
kaleimuos o kas čia per daiktas?
ant miestų griuvėsiu kūrėsi „miesteliai“ taigi tuos griuvėsius kažkas kažkur ištampė ir prakalė! Juk pats prieš tai rašei. Apie tame pačiame esančius miestus ir miestelius tyliu.
išsigimę žmonės ir įvairaus plauko mutantai karas prasidėjo 2031, baigėsi 2036. Trukmė - 5 metai. jei manysime, kad pirmieji išsigimėliai atsirado pačioje karo pradžio, belieka daryti išvadą, kad tuomet vaikų nusikalstamumas smarkiai išaugęs - dykynėse klaidžiojo gaujos piktų penkiamečių.
kiekvienas jų turėjo atskiras ribas, atskiras taisykles, valdovus, religijas Taigi, darau išvadas, kad šiuo metu gyvenvietės neturi atskirų ribų, taisyklių, valdovų? Rekomenduočiau išeiti iš savo kiemo ir pasivaikščioti. Aptiksi, kad miestai turi ribas. Kiekviename skiriasi tam tikros taisyklės, pavyzdžiui, mokesčiai. Apie merą ar seniūną tikriausiai taip pat niekada negirdėjai?
Dabar rekomenduoju pasižiūrėti kiek liko sakinių, prie kurių aš neprisikabinau (tai dar nereiškia, kad su tais sakiniais viskas gerai). Manau, kad supranti, jog tau reikia vadovautis senuko Lenino patarimu - mokytis, mokytis ir dar kartą mokytis.
Visi čia esantys pradėjo nuo tikrai žemo lygio tekstų. Abejoju, ar yra nors vienas, kurio pirmasis kūrinys tikrai buvo vertas dėmesio. Tačiau daugelis suprato, kad pirmieji bandymai - prisvilę blynai. Norėdamas parašyti kažką gero, turi įgyti praktikos, prirašyti krūvą juodraščių. Štai tuomet gali tikėtis gerų vertinimų. Jei čia įkeli nesutvarkytą darbą, gauni gerą dozę griežtų komentarų. Jei būsi pakankamai protingas, sugebėsi patarimais pasinaudoti, jei ne... Mes esam matę ne vieną, kuris mus išvadina sąmokslininkais, mafijozais ir pabėga.
Griežtai rekomenduoju paskaityti mano dienoraštyje esančius įrašus "Šiek tiek apie rašymo praktiką". Tau tie patarimai tikrai pravers. Žinoma jeigu jais pasinaudosi.
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-05-14 20:36
Ferrfrost
O, kaip reportazas is ateities:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-05-14 20:36
Ferrfrost
O, kaip reportazas is ateities:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-05-14 19:08
Tomas Varnauskas
Spirit Walker>>> dėl tų abiejų šalių turėjau omeny abi, Rytų ir Vakarų, puses.
Deja, galit mastyti kaip norit, tačiau į įžangą, tai yra priešistorę nieko per daug smulkaus nesumetu. Ryt sulauksit II-III puslapių, kurie papasakos apie du pasakojimo veikėjus ir miestus.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-05-14 18:41
Valkas
Hmm. Ištrauka iš 2145 metais "Šviesos" išleisto istorijos vadovėlio silpnesnio proto vaikams. O kur kūrinys?

Ateities pranašysčių prirašyt gali kiekvienas, bet sukurt pasakojimą - visai kas kita. Dar sudėtingiau savo pranašystes žmoniškai į tą pasakojimą įpint. Jei fantastinė knyga prasidėtų tokiu va praeities atpasakojimu, abejoju ar atsirastų skaitytojų (nekalbant jau apie leidėjus), taigi siūlau autoriui apsvarstyt polėkį fantastikai arba pradžiai tiesiog imtis kuklesnių projektų. Sėkmės.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-05-14 17:11
Dvasių Vedlė
Kol kas nieko gudraus. Kaip suprantu toliau veiksmas vyks apie kažkurį tai išgyvenusį stipriausiąjį, keliaujantį nuo vieno forto prie kito ir bandantį gelbėti pasaulį... Arba savo kailį :)

Dabar apie tai, kas užkliuvo už akies:
Tikrai netikiu, kad Lenkija buvo vienos iš Europos pusių centriukas. Juolab, kai šalia turim tokį gigantą kaip Rusija. Netikiu, kad ji persivadino į Varšavos Jungtines Respublikas.
2026- į puses pasiskirstęs visas pasaulis. 2029-taisiais jaučiami stiprūs nesutarimai tarp abiejų pusių, iki konflikto trūksta tiek nedaug, o du bandymai sujungti abi šalis pavyko nesėkmingai. - Kokias šalis? Rašai, kad pasidalinęs pasaulis, tai jis ką, susijungė į dvi supervalstybes?
Dingo sienos, dingo miestai... griuvėsiai... lavonai... svajonės, gyvenimai dingę be žinios... - Griuvėsiai ir lavonai nemanau, kad dingo.

Ir šiaip tie faktai taip sausai nudrėbti skaitytojui - jokio įdomumo. Jau geriau būtum juos atskleidęs pačiam kūrinyje, kad kažkas kažkada su kažkuom kariavo, čia numetė bombą, dėl to dabar va turim tokią didelę duobę kieme:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-05-14 12:27
ponas lama
Aj karamba, nebežiūrėk tu gal teliko :D
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-05-14 12:17
pilkė
Na, visada tik stipriausieji išgyvena. Kiti - išegzistuoja. O kadangi "Pranašysčių" lentynėlės nėra, gal čia ir fantastika... :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą