Rašyk
Eilės (78096)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 15 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Kazaras suurzgė, žiūrėdamas, kaip darbininkai, bekraudami į laivo triumą, nuvertė dėžes.
  - Žiopliai, atsargiai, nors vienas kiaušinis suduš, aš jums gyviems odą nudirsiu!

Šitas krovinys jam žadėjo gerą pelną. Numbiečiai moka didelius pinigus, už vorto kiaušinius. Jis susimąstė. Vortas, padaras, kurį sumedžioti praktiškai neįmanoma, šešiakojis, judantis žaibo greičiu, stiprus, jo nagai lengvai drąskydavo plieną, kūnas padengtas smulkiais žvyneliais buvo beveik nepramušamas ir atspindėdavo aplinką, kas darydavo jį praktiškai nematomą. Kazaras nusipurtė. Girdėjo tūkstančius pasakojimų, kaip vortai tiesiog išskersdavo juos bandžiusius medžiot, sumaitodavo šatlus, bazes. Jis niekaip negalėjo suprast, kam numbiečiam reikia tų pragaro išperų. Bet pasiūlymas buvo labai viliojantis, tad jis susigundė surizikuot. Ir jam šypsojosi sėkmė. Pavyko nuvylioti vortą toli nuo jo lizdo ir pagrobt 73 kiaušinius. Pasakiški pinigai. Aišku, jis net nenorėjo pagalvot, kas nutiktų, jei jo laive išsiristų nors vienas iš kiaušinių. Pagaliau krovimo darbai buvo baigti. Kazaras, dar kartelį apėjo triumą, patikrindamas, ar imtasi visų saugumo priemonių. Baigęs apžiūrą, riktelėjo:
- Na judinamės iš čia greičiau, kad po dešimt minučių, mes jau būtumėm orbitoj, - ir jis nuskubėjo į laivo tiltelį.


Prabudęs, jis pajuto stingdantį šaltį. Aplink buvo tamsu, bet palengva pradėjo skirt aplinkos detales. Sienos ir kiaušiniai. Atsargiai išlipęs iš kevalo, užlipo ant vieno iš kiaušinių. Savo kojomis jautė iš ten sklindančią menką šilumą ir šiokią tokią vibraciją. Iš lėto pajudėjo link sienos, kur savo oda jautė vos vos juntamą dvelksmą. Nagais pasidaręs skylę, iškišo galvą. Aplink matėsi kažkokie daiktai, bet tai jo nesudomino. Pajudėjo toliau. Vienoje sienoje atsivėrė anga ir joje pasirodė dvikojis padaras. Vortas instinktyviai susigūžė, pritūpdamas ant visų šešių kojų ir pasiruošė šuoliui. Dvikojis judėjo šiek tiek dešiniau jo ir atrodo net nepastebėjo vorto. Jis jautė šilumą, skilndančią iš to padaro, kuri jį masino. Šuolis. Nagai lengvai sminga į aukos kūną, drąsko į gabalus ir nasrams panirus i šiltą lipnų skystį, vorto kūną užliejo neapsakomo džiaugsmo banga.

- Kur tas prakeiktas Dzuna? - Kazaras nusispjove ant grindų.
- Kapitone, mes gavom leidimą švartuotis Beino mėnulyje, trečioj platformoj. -
- Puiku. Prisipildom bakus ir nešdinamės iš čia. Braksai, pasiimk tris žmones ir pasirūpink maisto atsargomis. Ir kad niekas nekištų nosies iš laivo. - Laivui prisišvartavus, Kazaras pasikvietė borto mechaniką.
- Patikrink, ar mums netrūksta atsarginių dalių, beje, kaip triumo saugykla? -
- Dzuna, nuėjo prieš pusvalandį patikrinti, - Kazaras, nusispjovė.
- Džiude, susisiek su Dzuna, aš noriu jį matyti ir kuo greičiau.
Radistė palinko prie pulto ir prašneko į mikrofoną:
- Tiltelis kviečia vyresnįjį inžinierių, - bet atsako nebuvo, tik šioks toks statinis traškesys sklido iš mikrofono.
- Vyresnysis inžinieriau, Dzuna, tučtuojau atsiliepkit, - ir vėl jokio atsako.
- Kapitone, jis neatsiliepia, - Kazaras sušnypštė.
- Urugai, eik pažiūrėk, kur tas kalės vaikas ilindęs, - kapralas linktelėjo ir nuskubėjo link lifto.


Vortas slinko lubomis. Aplink jautė pulsuojančią gyvybę, bet šiuo metu jis jautėsi sotus. Jam magėjo ištyrinėt aplinką, kurioje atsidūrė. Instinktai kuždėjo, kad tai ne naturali jam aplinka, bet kvapai jam patiko. Patiko ir lygus metalo paviršius, kuriuo slydo lyg šešėlis. Greit turėtų pabusti jo broliai ir seserys, tada jis galės žaisti, medžioti.

2009-04-29 12:01
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 8 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2019-11-15 23:25
Nuar
Ir vėl nuo žaidimo "nupylė". :(
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-05-04 13:31
Aurimaz
Skaičiau kažkada apsakymą apie padarus, kurie sugebėdavo evoliucionuoti į įvairiausias formas iš kelių ląstelių. "Kovinė forma", regis, vadinosi. Tai štai, tame apsakyme panašiai kovinės formos užkariavo visą planetą, žmones naudodami kaip statybinę medžiagą. Čia gi numatau planetos užkariavimą zergų iš Starcraft stiliumi :)
Mirtinas vortas, kuris, deja, nesispjaudo rūgštimi, kažkiek turi asociacijų su "aliensais".
Šioje istorijoje, jeigu tik autorius nesugalvos kažko absoliučiai netikėto, numatomos dvi linijos - vortai užkariauja planetą ir laimi, vėliau tą planetą arba palieka ramybėje, arba sunaikina iš kosmozo. Antroji linija - vortai BANDO užkariauti planetą, bet žmonės persigrupuoja ir laimi. Hip hip ura... Abiem atvejais nelabai įdomu, nebent bus rastas labai lipnus veikėjas, apie kurį tiesiog privaloma perskaityti.
Tiesa, yra ir trečioji siužeto linija - keli vortai susidraugauja su žmonėmis ir pradeda net kalbėti, ko pasekoje įvyksta naminių gyvūnėlių ir laukinių vortų karas (zergai VS zergai). Tai tiek to siužeto.

Tekste vertėtų atkreipti dėmesį į skyrybą ir kėlimus į kitą eilutę. Pavyzdžiui, nesuplak dialogo ir veiksmų į vieną. Baigėsi žodžiai - ir nauja eilutė. Nebent būtų atvejis:
- Nušauk mane! - paprašė ji, žiūrėdama į besiartinančių vortų gaują.
(tada keliame į kt. eilutę)
Jis paėmė blasterį, nupylė savo meilę ir priglaudė vamzdį prie savo makaulės. Nusėdo baterija...
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-04-30 16:37
St Sebastianas
Na, bent pradžia, tai primena Alien vs Predator žaidimą, pirmąją svetimo misiją, kai esi prie veido prisisiurbiančio gyvio rolėje.:) Na, žiūrėsim, kas gausis kitoje dalyje.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-04-29 21:13
Negimes
cia tikrai ne apie svetimus..:)as netgi rasydamas,pro ruka prisiminiau kita kurini,bet manau,tai itakos neturejo,nes si istorija gime labai spontaniskai,ir viskas dar tik galvoje,tad pats nezinau,kaip pasisuks tolimesni ivykiai..o gal ir nepasisuks...:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-04-29 21:09
Flax
Pala, čia juk ne apie "Svetimus"? :))
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-04-29 15:48
Haldir
Ir dar :)
Radistė palinko prie pulto ir prašneko į mikrofoną - palauk, kelinti čia metai, kad reikia lenktis prie kažkur esančio mikrofono? :D
Jis jautė šilumą, skilndančią iš to padaro, kuri jį masino - tai žmogaus šiluma masino jį patį? Nes iš konteksto taip atrodo. Įvardis, rodos, visad pabrėžia "pastarąjį" veiksnį. Čia "pastarasis" yra padaras :) Neatsimenu jau taisyklių, seniai ta mokykla buvo, bet rodos neklystu :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-04-29 13:29
Negimes
aha,va kas man patinka rasykuose,tai komentai,tada isties pastebi,kaip rasai ir berasydamas nusirasai i pievas...:)

o del issiritimo,jis zinojo kad taip gali buti,bet juk ir rasiau : ." Aišku, jis net nenorėjo pagalvot, kas nutiktų, jei jo laive išsiristų nors vienas iš kiaušinių".
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-04-29 13:18
Haldir
Vortas, padaras, kurį sumedžioti praktiškai neįmanoma, šešiakojis, judantis žaibo greičiu, stiprus, jo nagai lengvai drąskydavo plieną, kūnas padengtas smulkiais žvyneliais buvo beveik nepramušamas ir atspindėdavo aplinką, kas darydavo jį praktiškai nematomą. - Pasakoji kaip jis atrodė ir staiga lepteli "ką veikdavo jo nagai" Iškrenta iš konteksto. :) "kas darydavo" - stiliaus klaida. Reiktų taisyti pvz "tai paversdavo".
Girdėjo tūkstančius pasakojimų - persistengei :D Jei būtų tūkstantis pasakojimų - būtų maždaug po vieną į dieną tris metus iš eilės. O jei tūkstančių yra daug..? :D Really?
sumaitodavo šatlus - šatlas, anot kalbininkų lietuviškai būtų "šaudyklė", bet šiaip vadinamas erdvėlaiviu. Ir manau nereikia aiškinti, jog NASA nutraukus shuttle programą, tokio pavadinimo erdvėlaivių daugiau nebebus? Galima ginčytis, čia mano nuomonė :)
surizikuot - surizikuoti. Ne tiesioginę kalbą rašai gi, netrumpink žodžių.
skirt - tas pats kaip ir surizikuot.
Jis jautė šilumą, skilndančią iš to padaro, kuri jį masino. Šuolis. Nagai lenvai sminga į aukos kūną, drąsko į gabalus ir nasrams panirus i šiltą lipnų skystį, vorto kūną užliejo neapsakomo džiaugsmo banga. - rašai rašai būtuoju kartiniu, staiga PYST! esamasis! Kas per fignia? ;)
naturali[i] - kur u ilgąją nukišai? :)
[i]Greit
- kur galūnė? :)

Žodžiu, turbūt ne viską radau, bet esmė aiški :)
Ir kokiais būdais Kazaras, girdėjęs tūkstančius pasakojimų apie vortus nežinojo, kad tie padarai ims ristis? :)

Ir kur aš tai mačiau... ou jė. Alien ;)

O iš kitos pusės nustebinai, nes po pastarojo karto patobulėjai. Nedaug, bet visgi juntama. :) Rašau tris :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą