Rašyk
Eilės (78096)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 4 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Bundant pavasario daigams, Kuperdjaikinas išsivarė iš savo mažo garažiuko, mažą antikvarinį zaporožietį, liaudyje dar įgijusį zapuko pravardę. Kam neaišku, galite preliminariai pasiskaityti savišvietai adresu: http: //lt. wikipedia. org/wiki/Zaporo%C5%BEietis

O ko tik nebuvo atlaikęs šis mažas stebuklas! Sunku net apipasakoti. Pasakyti, kad jis patyrė daug daugiau nei tankas iš lenkų kino šedevro “Keturi tankistai ir šuo”, - tai nieko nepasakyti. Juolab, kad filmavimo aikštelėje tankas gedo, buvo keičiamas kitu, tik apie tai daug kas nutyli. O Kuperdjaikino zapukas buvo amžinas. Ypač kai stovėdavo garažiuke. Taigi, šis stebuklas jau šventė penkiasdešimtąjį savo gimtadienį, ir ta proga Kuperdjaikinas padabino jį įvairiaspalviais balionais, perrišo mėlynu kaspinu ir išvažiavo į pavasarines miesto gatves.

Pirmuose krūmuose tupėjo policijos sargybinis. Bet kadangi jis tupėjo, tai gal palikime jį ramybėje. Tik tiek galėčiau paminėti, kad tai buvo talentingas policininkas, nes vienu metu mokėjo kelis darbus dirbti. Mat betupėdamas dar ir žvalgėsi. Tai neliko nepastebėtas ir Kuperdjaikino valdomas objektas. To pasekoje, sargybinis truputį neteko sąmonės. Gal kelioms valandoms. To užteko, kad mūsų laimingas herojus toliau netrukdomas riedėtų pavasarinėmis miesto gatvėmis. Taigi, sakiau, kad galėjome iškart ir palikti tą vargšelį ramybėje...

Antruose krūmuose tupėjo Šarikas. Bet zapukas, apkarstytas balionais, jo visai nedomino, nes Šarikas buvo šuo, ir jis labiau mėgo graužti kaulus, ar pakakoti gerai matomoje vietoje. O kodėl jis šiuo metu tupėjo krūmuose, tai ir autoriui nelabai aišku.

Kuperdjaikinas prasivėrė zapuko langą ir jo išblyškusį veidą ėmė gairinti gaivus pavasario vėjas. Kažkur medžiuose girdėjosi čirškiantys žvirbliai, tolumoj -  riedančio bėgiais traukinio garsas: tiki-dun-tiki-dun... Kartais pilną vaizdą pro priekinį zapuko langą užstodavo koks žydras ar rausvas balionas... Ir kažko labai nedaug tetrūko iki pilnos euforijos. Bekylant į kalniuką priekinis dešinys zapuko ratas įkrito į asfalte išgraužtą pavasarinę duobę, po to iššoko, trenkėsi į kitą asfalto išgraužą. Kuperdjaikinas pasuko vairą kita kryptimi, nelabai įvertindamas bendrą situaciją balionų apsuptyje. Dėl to pasuko į dar gilesnę duobę kelio viduryje. Galiausia, kažkuriame periode visi keturi zapuko ratai įsmigo keturiose duobėse. Tada Kuperdjaikinas paspaudė akseleratorių, o zapukas -  kaip spirgas keptuvėje - šoktelėjo ir išpūpsėjo iš duobių lauko.

Taip, kaip spirgas, jis ir šuoliavo pavasarinėmis miesto gatvėmis...

Po kelių valandų pasivažinėjimo Kuperdjaikinas pagalvojo, kad jau užteks pavasarinių įspūdžių, ir, taip pagalvojęs, grįžo namo. Prie garažiuko jo kaimynas Kurmiarausis Paplavinskis,  buvo iškasęs naują duobę, kur ruošėsi suversti žiemos periodu susikaupusią perdirbimo produkciją, tačiau Kuperdjaikinas, apsvaigęs nuo gryno pavasario oro, nepastebėjo kaimyno, ir taip su zapuku vožėsi į duobę, kad visos dvi zapuko durys išsilakstė į šonus, ir dar variklis iškrito. Ir ratai nusirito. Dar stiklai išbyrėjo. Na, žodžiu, liko tik kėbulas ir aksesuarai.


P. S. Kai sakant, - kartais ateina laikas, kai vienas lašas perpildo taurę.
2009-04-05 17:28
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 8 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2009-04-08 22:23
baklazanow
ne paveikslas svarbu, svarbu veiksmas:) čponk!
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2009-04-08 02:39
švo
Ir kuo išsiskyrė tas zapukas ar jo vairuotojas? Nei vienas, Nei kitas neturi savo paveikslo, natūrinio paveldo skaitytojui.
Įdirbio.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-04-06 20:35
Traukiniais į lietų
Ne nuuu, žvengas čia. :D
Tik nesupratau, kodėl ten pradžioj wiki linkas įdėtas.
Bet šiaip tai eina sau, kaip smagiai čia viskas. Tokią super šypseną nupiešė veide. Well done. Taip ir toliau smaginkis. :)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-04-06 10:43
Varinė Lapė
Net pagailo pavargusios mašinėlės.
Vietomis tekstas tarsi iš policininko užrašų knygelės."To pasekoje, sargybinis truputį neteko..." :)
Kūrinėlis toks primityviai linksmas, nors ir visai apie nelinksmą dalyką pasakojama. Tai manau pliusas. Bet pats siužetas nelabai įkvepiantis, nuspėjamas.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2009-04-05 22:12
agape
Jei tai su ta intencija, apie kurią aš manau, tai puiku, jei ne palikim viską rašyko ryšikams.

Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-04-05 21:45
Šnekorius
Tekste niekon ypatingo, tačiau nusišypsojau net kelis kartus. Tikrai galite rašyti dar geriau. 3
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-04-05 20:20
ška
Šitas tekstas tiktų nebent įlipdytas kokiame nors dialoge, kuriame herojus pasakoja gana nuobodžią istoriją.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą