Rašyk
Eilės (78158)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 9 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Moteris katė naktį paprastai eina naktinėti. Šį kartą ji Vilniuje, stoties rajone, visa dvelkianti erotika ir lateksu. Beje, nustatyta, jog katės turi daugiau šansų nukristi ant kojų, jei krenta iš aukštai, tuomet jos spėja pakeisti savo kūno poziciją taip, kad nutūptų. Katės iš tiesų socialios, tačiau jų socialumas pasireiškia neįgudusiam stebėtojui nematomais ženklais – trijų sekundžių prisilietimas prie kitos katės kartą per dieną gali reikšti didžiausią simpatiją tarp kačių.
Katei minkštais žingsniukais keliaujant Sodų gatvės atkarpa prie autobusų stoties prie jos prieina vaikinas aptrinta striuke.
- Pirkite manikiūro rinkinį, jūs matau tikra dama, o damai reikia manikiūro rinkinio. Kas jūs pagal profesiją? Matau jums tikrai reikėtų tokio rinkinuko, o aš kaip tik turiu. Ir visai nebrangiai – tik penki litai. O gal jums reikia mobilaus telefono? Salone toks kainuoja dvigubai daugiau. Man už jį ir duotų daugiau, bet dabar ta vieta užsidariusi, kur juos superka.
Moteris katė paniekinamai žvilgteli, išsitraukia savo odinį bizūnėlį, pliaukšteli juo į viršų, pakimba ant jo ir užsliuogia ant namo stogo. Deja, bizūno švystelėjimas ore pažadina ant stogo miegantį bomžą. Pasigirsta „ubju, ubju, ubju“ ir akmuo švysteli į moterį katę. Ji krenta atgal prieš vaikiną aptrinta striuke.
- Na, ką, persigalvojote? Tai kiek jūs turite pinigų, kas jums išeis – tik manikiūro rinkinys, ar ir telefonas?
Minkštais žingsniais moteris katė nuskuodžia. Ji sustoja tik šv. Stepono gatvėje, arkoje. Čia pat prieina mergina be dviejų priekinių dantų, tačiau blizgančia striuke, trumpu sijonėliu ir šviečiančia mėlyne ant blauzdos.
- Čia mano vieta, mano klientai, suka tu, - neįtikėtinai iš toli pro dantų tarpą iššvirkščia riebias seiles tiesiai ant moters katės letenėlės bedantė arkos gyventoja. Moteris katė dingsta tamsoje.
Lietuvoje socialinė atskirtis vis didėja ir įvardijama kaip viena didesnių valstybės problemų. Katės savo kailiuką laižo šiurkščiu liežuviu ir nesiprausia po dušu. Kaip gi moteris katė išsivalė tą prostitutės paliktą skreplį ant lateksinio kostiumo?

2009-04-02 10:42
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 14 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2022-04-01 05:46
Passchendaele
5
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-10-21 20:24
Cyber Punk
Gera idėja. Gera veiksmo vieta. Bet kodėl toji moteris-katė tokia vėpla ir neduoda į kaulus kiekvienam priekabiaujančiam, kaip būna veiksmo filmuose? Bus tęsinys? Ar čia tokia pagrindinė mintis "moteriai - katei sunku išgyventi bomžų pilname Vilniuje"?
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-04-21 22:51
Haldir
Čia nei fantastika, nei apsakymas. Neintriguoja, nežavi, gaila sugaišto laiko. Blogai.

1
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2009-04-03 21:17
eell
Atskiri epizodai tikrai neblogi, netgi patiko sakyčiau. Bet visa ko esmė tame, kad čia juk vientisas kūrinys (bent jau taip pateikiama), todėl tie "pastebėjimai apie kates" atrodo kvailai ir visai "iškrntantys" iš bendro, veintiso teksto. Reikėjo ilgiau pasėdėti ir pamąstyti, kai visas tas mintis, sakinius apjungti į vieną VIENTISĄ, NUOSEKLIAI parašytą kūrinį. Svarbiausia kokybė, ne kiekybė. Sėkmės!
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-04-03 14:46
Flax
Valkas be galo dosnus :)

Rašau kuolą. Kūrinio pradžia ir pabaiga eseistinė, vidurys - situacijų kratinys. Taip ir gavosi - kratinys.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2009-04-03 13:22
St Sebastianas
Na, toks savotiškas. Beveik privertė šyptelėti. Tik kur čia kas nors mato fantastiką? Jei čia viskas dėl moters katės, tai mes ir Donelaičio "Metus" drąsiai galime dėti prie fantastikos: "Jau saulelė vėl atkopdama budino svietą Ir žiemos šaltos triūsus pargriaudama juokės." Matėte besijuokiančią saulę?
Kūrinuką siūlau mesti į kitą skyrelį.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2009-04-02 16:27
klimbingupthewalls
pataisiau šias klaidas:
  • žinksniukais
  • maniukiuro
  • manikiuro
  • iššvirkčia
  • šiurkčiu
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-04-02 16:21
klimbingupthewalls
aš nesiimsiu vertinti kaip tas katės dvelksmas siejasi su erotika, bet su fantastika ši miniatiūra nelabai turi ką bendro. siūlyčiau į Šiukšlių dėžę.
jeigu bedantė apspovė katės letenėlę ("riebias seiles tiesiai ant moters katės letenėlės"), tai katei belieka išsitrinti tuom snukį (žr. kaip katės prausias nosį, ausis), bet nesuprantu iš kur ta dilema apie "paliktą skreplį ant lateksinio kostiumo", nes letenėlės kažin, ar aptrauktos lateksu. ir kitą vertus, jeigu jau visa aptraukta lateksu, tai kuriems galams jai laižyti savo kailiuką?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2009-04-02 11:44
Valkas
Neblogai. Stilius kardinaliai skiriasi nuo "Sapno apie Afriką", ir tai, manau, tik į gerą. Galėtų būti šiek tiek daugiau šizoidiškumo ir apmąstymų, tačiau tada tektų talpint į esė. Bet ir dabar proza tiktų daug labiau, nei fantastika.
Nervina klaidos. "Maniukiūras", "žinksniukai", taip pat tokie griozdai kaip "neįtikėtinai iš toli pro dantų tarpą iššvirkčia riebias seiles tiesiai ant moters katės letenėlės bedantė arkos gyventoja". Sakinių kapojimas šiam tekstui būtų tikęs.
O va pirma paskutinė pastraipos - pasaka. Kad taip daugiau tokių =]
Kol kas keturi, bet su didele perspektyva.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-04-02 11:40
Varinė Lapė
Prajuokinai.
Tai gana nebloga humoristinė fantastinė miniatiūra, kitu kampu žvelgiant į moterį katę. Idomu. Tikiuosi bus plėtotė :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2009-04-02 10:46
Exmortis
Manikiūro, ne "maniukiuro"

Primena filmą apie moterį katę (bene iš "Betmeno"???) :D

Neblogai :) sakyčiau reikėtų šį kūrinį dėtį į esė skiltį, ne į fantastikos. Visgi norėjosi daugiau plėtojimo, puikus bomžo vaizdavimas (ubju :DD). Darbas gana vidutiniškas, todėl duosiu 3. Bet ačiū, lauksiu daugiau
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą